-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Θεωρώ λοιπόν ότι αξίζει η αγορά πλήρως συνθετικών λαδιών παρά την ηλικία του αυτοκινήτου, αυτό που θα ήθελα να επιβεβαιώσω όμως είναι ότι η χρήση τους δε μπορεί να προκαλέσει κάποια ζημιά στον κινητήρα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά και για τη χρήση 100άρας έχουν πει ότι σε παλιούς κινητήρες μπορεί αντί για αύξηση της απόδοης να οδηγήσει σε μείωσή της λόγω κακής καύσης.Δεν έχει σημασία η ηλικία του αυτοκινήτου αλλά το γεγονός ότι αγοράζεις ένα ακριβό λάδι που κρατάει πολλά χιλιόμετρα και το αλλάζεις σχετικά συχνά. Νομίζω την ίδια δουλειά μπορείς να κάνεις και με ένα φθηνότερο λάδι αλλά αν θέλεις να βάζεις ακριβό συνθετικό λάδι στο κινητήρα σου, μόνο καλό του κάνει.
Οι 100άρες βενζίνες είναι μόνο για παλιά αυτοκίνητα με τους κινητήρες γεμάτους από κατάλοιπα καύσης που με άλλες βενζίνες χτυπάνε πιράκια. Η 100άρα της ΕΚΟ που είχα δοκιμάσει ήταν πολύ 'ήσυχη', ειδικά σε ψηλές στροφές. Το αμάξι όμως έκαιγε περισσότερη βενζίνη και πολύ πιο ακριβή.
-
@leonp
Ευχαριστώ για τις εξηγήσεις... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δεν ηταν ατυχης ουτε και γενικευση δεν μπερδευω την αμερικανικη πολιτικη μιλαω για τον αμερικανο εμπορο ειδικα. Εσυ δηλαδη σε θεματα εμπορικου ηθους βαζεις το ιδιο αμερικανους και γερμανους μην τρελαθουμε κιολας.
Σε γενικο επιπεδο συμφωνουμε απολυτα.Οι Γερμανοι ειναι αυτο που λεμε 'λιρα εκατο' Τωρα αν αναλυσουμε τι και πως θα φαμε καμια εκατο σελιδες....>Για να μην το αναφερω εγω μηπως γνωριζει κανεις πως η μονσαντο πηρε εγκριση για τους μεταλλαγμενους σπορους της ενω γινοταν χαμος για ανισοροπια στο περιβαλον [εκτος των αλλων].
Γενικα οντως αυτη ειναι η νοοτροπια τους,που αγνοει συνθηκη Κιοτο κλπ κλπ.>Οσο για τα ARAL δεν θεωρω ουτε γνωριζω αν ειναι τα καλυτερα λαδια απλως πληρουν τις προδιαγραφες του κινητηρα μου
Ειναι ηδη εξαγορασμενη απ τη BP κι εδω αμφιβαλω για το ερευνητικο της προγραμμα,αν κι ασχολουμαι χρονια με τη VW σαν εταιρια ποτε δεν την ειχα σε ιδιαιτερη συμπαθεια.>και εμπιστευομαι τους γερμανους περισοτερο απο τους αμερικανους οταν λενε κατι.
Οπως πχ τα σατανικα watt που δηλωνουν οι γιαπωνεζοι στα ηχεια και τα πραγματικα που δηλωνουν οι Γερμανοι
Αλλα ειπαμε, ο πελατης θελει παπατζιλικι...>Αναφερεις για πληροφοριες που παρεχουν οι αμερικανοι ενω δεν κανουν το ιδιο οι γερμανοι δηλαδη οτι γραφουν για τα λαδια τους οι αμερικανοι προφανως εχεις κανει τα απαραιτητα τεστ και τα εχεις διασταυρωσει γιαυτο και η εμπιστοσυνη που τους εχεις. Για ποιο λογο να δωσει ο γερμανος κινηματικα ιξωδη εχεις την εντυπωση οτι το 99,9% του πολιτη δινει δεκαρα για αυτο?Τελικα να πω οτι οποιος γνωριζει πραγματα στις ηπα γνωριζει οτι αν τα σπρωξεις καλα γραφεις και περνας οτι θελεις.
Συμφωνω αλλα στο θεμα των λιπαντικων οι Αμερικανοι αν δεν θεωρουνται η κορυφη κατεχουν ηγετικη θεση σε θεμα ποιοτητας και τεχνογνωσιας,χωρις να σημαινει αυτο οτι δεν υπαρχουν αντιστοιχες Γαλλικες η Γερμανικες εταιριες.
Τη θεση αυτη που κατεχουν δεν τους καθιστα ποιο εξυπνουν η ποιο μαγκες αλλα οταν εχεις το πλεονεκτημα να κουμανταρεις τον πλανητη με το τσαμπουκα στο ποιο πολυτιμο αγαθο σαν ενεργεια οπως ειναι τα πετρελαια εχεις και την διαθεση και το χρονο να 'παιξεις' πειραματιζομενος εκτος του οτι επιλεγεις και την πετρελαιοπηγη που θα εκμεταλευτεις στα λιπαντικα.Συγκριτικα σε Γερμανικο επιπεδο αν τους συγκρινουμε με τους αμερικανους σαφως και οι Γερμανοι ειναι ποιο μαγκες αφου δε διαθετουν τον πλουτο εξορυξης οπως οι Αμερικανοι.
Κι αν θες ντε και καλα Γερμανικο λαδι βαλε φιλε μου Liqui Moly.
Η εταιρια απλα ειναι αλλου,χωρια που ειναι απο τις ελαχιστες εταιριες λιπαντικων στην Ελλαδα (οι οποιοες μετρουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου) οπου εκτος οτι ειναι απολυτα εισαγομενες ειναι κατευθειαν απ το εργοστασιο τους στη Γερμανια κι οχι Τουρκια οπως ........αντε να μη πω και χαλασω μερικους.>Παιδια ειλικρινα το λεω δεν ειμαι κουμουνι.Λες να ειμαι κι εγω και να μη το ξερω?
Κατα τα αμερικανα ισωςΜακη τα liqui molly αντικατεστησα με τα aral παρα πολυ ακριβα λαδια ηθελα 110 ευρω μονο για λαδια.Και εδω να δωσω τις πρωτες εντυπωσεις μου οι οποιες ειναι πολυ θετικες. Στο κρυο ξεκινημα αλλη φαση καμια σχεση κυριολεκτικα ενω εκει που με ενδιεφερε περισοτερο στην πιεση δηλαδη με 230χ για περιπου 1.5 λεπτο δεν ξεπερασε τους 105 βαθμους με εξ. θερμοκρασια 23 και γενικα δεν εχω αρνητικα για την ωρα ο καιρος θα δειξει .
Στειλε pm το κινητο σου μεχρι τα χριστουγενα θα ελθω να τα πουμε απο κοντα. -
Τα liqui Moly που εβαζες Γιαννη ηταν 10/60.
Ειναι επομενο οποιο 0/40 κι αν εβαζες να εβλεπες διαφορα.
Τωρα οσο αναφορα την τιμη,δικιο εχεις αλλα ειναι διαμαντι το γ@μημενο.
Εγω παλι το λεω,στη θεση σου θα εβαζα liqui moly 0/40Exeiς πμ
-
Ακου να δεις τι εμαθα σημερα και δεν ξερω τι να πω.Ειχα ζητησει τιμη και για τα 0-40 και μου τα ειπε 17.5 το λιτρο, εδω να πω οτι τα ARAL κοστισαν 12.5 ενω ο υπευθυνος του μαγαζιου κατοχος ενος s2000 εσκιζε τα ρουχα του οτι ασε τους ειδημονες ARAL και ξερο ψωμι ενω ματαια προσπαθουσα να τον πεισω οτι με ενδιεφερε πανω απο ολα η προδιαγραφη 503.01.Λοιπον να επανελθω και να πω οτι σημερα βρηκα μαγαζι στο κεντρο που πουλα τα LIQUI MOLLY 10-60 12ευ το λιτρο τι γινεται τελικα?
Αυτο πως το βλεπεις?Volkswagen Group Oil Specifications and their Applications
VW 500.00
This is an “old” oil specification and is applicable to engines built before model year 2000 (up to August 1999)
Viscosity ratings: SAE 5w-40, 10w-40 or 20w-40
This oil can be used in all petrol and some diesel engines, apart from those referred to under other specifications.VW 501.01
This is another “old” oil specification with exactly the same application as
VW 500.00.
Viscosity ratings: SAE 10w-40, 15w-40 or 20w-40VW 502.00
This oil can only be used in petrol engines and is recommended for those which are subject to arduous conditions. It must not be used for any engines with variable service intervals or any which are referred to under other specifications.
Viscosity ratings: SAE 0w-40, 5w-40 or 10w-40VW 503.00
This is a relatively new oil specification for petrol engines with variable service intervals. It includes the AUDI S4, but not the RS4, or the TT and S3 with outputs of more than 180bhp.
Viscosity rating: SAE 0w-30VW 503.01
A new oil specification specifically for the RS4, and the TT and S3 with outputs of more than 180bhp, Passat W8 and Phaeton W12.
Viscosity rating: 0w-30VW 505.00
For all diesel engines prior to model year 2000 (August 1999)
Viscosity rating: 0w-40, 5w-40 or 10w-40VW 505.01
For all diesel engines with unit injectors (Pumpe-Duse or PD) without variable service intervals.
Viscosity rating: SAE 5w-40VW 506.00
For all diesel engines except those with unit injectors, with variable service intervals.
Viscosity rating: SAE 0w-30VW 506.01
For all diesel engines, including those with unit injectors, with variable service intervals.
Viscosity rating: SAE 0w-30Hope this helps for starters. If more advice is needed please feel free to ask.
-
Ο χρήστης branson έγραψε:
VW 503.01
A new oil specification specifically for the RS4, and the TT and S3 with outputs of more than 180bhp, Passat W8 and Phaeton W12.
Viscosity rating: 0w-30Η 503.01 ειναι και 0w/40
Η μαλλον ποιο σωστα ειναι 0/40 και απ το 2000 προστεθηκε και το 0/30.
Το 0/30 δεν μπορει να μπει σε μοτερ πριν το 2000.
Και εχει ηδη αντικατασταθει απ το 5/30 -
Το LIQUI MOLY SUPER LEICHTLAUF 10W-40 είναι ένα από λίγα συνθετικά (group III-Hydrocrack basis) σε αυτό το ιξώδες.
-
Τα περισσότερα 10W40 είναι Group I/II/III, γι αυτό και τα λένε 'συνθετικά' ή 'ημισυνθετικά'.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Τα περισσότερα 10W40 είναι Group I/II/III, γι αυτό και τα λένε 'συνθετικά' ή 'ημισυνθετικά'.Οπως και να τα λενε δεν νομιζω να ειναι ακαταλληλα για τους κινητηρες μας, εγω παραγγειλα απο trade-wind τα motul 8100 5w40 να βαλω στο suzuki μου, πρωτη φορα που θα δοκιμασω motul, μεχρι τωρα εβαζα RedLine, για να δουμε αν θα παρατηρησω διαφορες.
Για την ιστορια, το motul 8100 μου ηρθε 14ευρω το 2λιτρο , οσο και να το εψαξα απο αλλου, μεσα απο συναδελφους και φιλους η επομενη φθηνοτερη τιμη που βρηκα ηταν 18 ευρω το 2λιτρο
Το trade wind ειναι με διαφορα η φθηνοτερη πηγη αγορας λιπαντικων -
Οντως αλλα τελευταια πολλα λαδια ΔΕΝ τα εχει κι αυτο ειναι προβλημα η συμβαινει κατι με την εταιρεια (μακαρι οχι)!
Επισης αν και τα περισσοτερα 10W/40 οπως ορθα ειπωθηκε δεν ειναι 'συνθετικα' (με την πραγματικη εννοια του ορου κι οχι κατα Castrol ) αλλα hydrocracked, τα Redline, V300, Amsoil κλπ ειναι πραγματικα και μαλιστα πολυ καλα συνθετικα! -
πηγα σημερα για την πρωτη αλλαγη λαδιων (12500χλμ ).....
ενα οκταβια rs mkII με τον tfsi !!!!!
μου εβαλαν αυτα
http://img165.imageshack.us/img165/1074/004cg1.jpg
το θεμα ειναι οτι εγραφε το μπετονακι επανω για VW spec 403, ενω το μανουαλ του αυτοκινητου γραφει για τα λαδια το VW spec 404
εψαξα στο http://www.valvoline.com
και το μονο που βρηκα ειναι αυτο,
http://www.valvoline.com/products/Synpower.pdf
ειναι ενταξει αυτα που μου εβαλαν ????
σε αλλα TFSI απο audi-vw-seat τη λαδια τους βαζουν ????
-
τα συγκεκριμενα που σου εβαλαν ειναι πολυ καλα. Ποσο τα πληρωσες?
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
πηγα σημερα για την πρωτη αλλαγη λαδιων (12500χλμ ).....ενα οκταβια rs mkII με τον tfsi !!!!!
μου εβαλαν αυτα
το θεμα ειναι οτι εγραφε το μπετονακι επανω για VW spec 403, ενω το μανουαλ του αυτοκινητου γραφει για τα λαδια το VW spec 404
Αυτα ειναι τα σωστα λαδια που εβαλες τα XLIII 5/30 και οι προδιαγραφες του ειναι 504.00 507.00.
Μηπως τα μπερδευεις καπου?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τα συγκεκριμενα που σου εβαλαν ειναι πολυ καλα. Ποσο τα πληρωσες?18,5 E/L χωρις φπα
καλα ειναι η μου πιασαν τον κ0λο
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
πηγα σημερα για την πρωτη αλλαγη λαδιων (12500χλμ ).....
ενα οκταβια rs mkII με τον tfsi !!!!!
μου εβαλαν αυτα
Αυτα ειναι τα σωστα λαδια που εβαλες τα XLIII 5/30 και οι προδιαγραφες του ειναι 504.00 507.00.
Μηπως τα μπερδευεις καπου?
θα ξαναδω και θα ποσταρω !!!!!
tnx
-
νομιζω οτι γυρω στα 11 κανει ΜΕ ΦΠΑ στο εμποριο. Δεν παιρνω ορκο ομως, θα σου πουν με ακριβεια τα αλλα παιδια.
-
18,5 E/L χωρις φπα
τοσο εχουν
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
18,5 E/L χωρις φπα
τοσο εχουν
Στο πιασανε κανονικα το κωλαρακι
42 ευρω το 4λιτρο με ΦΠΑ και στο φερνουν και στην πορτα σου -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
18,5 E/L χωρις φπα
τοσο εχουν
42 ευρω το 4λιτρο με ΦΠΑ και στο φερνουν και στην πορτα σουπλακα κανεις ετσι ????
αν εχουν τοσο στο εμποριο τοτε οχι μονο μου τον επιασαν, αλλα του εκαναν και σκληρο sex
μιλαμε για 2πλασια τιμη , ειναι δυνατον
-
18,5 E/L χωρις φπα
τοσο εχουν
42 ευρω το 4λιτρο με ΦΠΑ και στο φερνουν και στην πορτα σουπλακα κανεις ετσι ????
αν εχουν τοσο στο εμποριο τοτε οχι μονο μου τον επιασαν, αλλα του εκαναν και σκληρο sex
μιλαμε για 2πλασια τιμη , ειναι δυνατον
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... rod_id=642
Τα συνεργεια εχουν την ταση να ειναι και παροχη υπηρεσιων και εμποροι, τα παιρνουν απο 2 μεριες, ειπαμε να βγαζουν αλλα αυτοι το παραξεφτυλιζουν.
Περι λιπαντικών γενικώς