-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Τα Torco θεωρουνται καλα λαδια αν και χρησιμοποιουν πολυ MPZ που τεινει να ξεπεραστειέχεις κάποια στοιχεια για αυτο; εγω τα έβαλα μόνο και μόνο έπειδη δεν είχα άλλη επιλογή σε xxW20. Αν φέρει το mobil 1 0w20 θα εχω 2 επιλογές...
αλλα το 0/20 για τα δικα μας αυτοκινητα το θεωρω υπερβολικα χαμηλο ιξωδες για την Ελλαδα ακομη και για ατμοσφαιρικο!
Εισαι σιγουρος πως στο βιβλιο προτεινει αυτο για χρηση εως 40 βαθμουςναι είμαι.
(και για κυκλοφορια σε 'δυσκολες' συνθηκες οπως θεωρει την κινηση στα φαναρια, σε σκονισμενους δρομους κλπ);
όχι δεν είμαι. εχω την εντύπωση ότι τότε πρέπει να τα αλλαζεις ποιο συχνα. θα το ξαναμελετησω.
... αλλα γενικα τα αυτοκινητα μας αρεσκονται σε λιγο παχυτερο λαδακι (ενας απο τους λογους ειναι τα οριζοντια πιστονια που δημιουργουν ανομοιομορφο φιλμ στο ανω και κατω σημειο τους και φυσικα η μεγαλη ταχυτητα πιστονιου που μπορουν να αναπτυξουν γι'αυτο ακομη και τα τουρμπο στροφαρουν ανετα εως τις 7800-8000rpm).
ενδιαφέρον αυτο που λες αλλά τότε γιατι δεν προτείνει ούτε στο turbo πανω απο xxW30;
Ειναι πολυ ... πως να το περιγραψω ... γλυκό το γουργουριτο στις ψηλές στροφές. καμια σχέση με 106 rallye 16v που νιώθεις ... μούγκριζμα (αλλα του αρεσει).
Το αναλαφρο ελουροειδες (π.χ. chitach) και το τραχύ λεοντάρι.ευχαριστω για την σοβαρότητα της απάντησης.
ΥΓ
Με μια φράση, βάζοντας xxW40, νιώθω πως 'ανοιγω' τις μικρές ανοχές του κινητήρα.Δεν θελω να σε επηρεασω εσυ αποφασιζεις με τα δικα σου κριτηρια και βεβαια θα πληρωσεις τα οποια θετικα η αρνητικα αποτελεσματα απλα παραθετω καποια αποψη που εχω για τα συγκεκριμενα αυτοκινητα.
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Τωρα κοιταζω ξανα και δεν βλεπω Torco 5W/20 μηπως ειναι 5W/30 αυτα που εβαλες και τζαμπα συζηταμε;δεν είναι ενημερωμένο το site!
... αλλα το έχουν.
τυχαία το έμαθα.. που να σου λέω, μεγάλη ιστορία. -
Αν θες - εστω κι αν καποιοι με θεωρησουν γραφικο - κανε μια αναλυση λαδιων και μαλιστα αν θες πηγαινε σε εργαστηριο φιλου που ειχε/εχει ο ιδιος Ιμπρεζα και ξερει τι περιπου πρεπει να βγαλει σε μεταλλα ο κινητηρας σου περιπου πριν απο την επομενη αλλαγη σου ωστε να ξερεις και κατα ποσο αυτο το λαδι σου ταιριαζει κι αντεχει για την χρηση που του κανεις.
Δεν **κοστιζει πολυ **- **αξιζει πολυ **μια τετοια κινηση παντα κατα την αποψη μου χωρια που θα σου πει ο ανθρωπος και πεντε πραγματα παραπανω.
Η πηγαινε σε ενα δημοσιο εργαστηριο και καντην αλλα πες μας τα αποτελεσματα.
Παρεπιπτοντως και στο παλιο αλλα και στο καινουριο μου Ιμπρεζα ακομη και καποια εποχη που εβαλα Castrol RS10W/60 ποτε δεν ειχα προβλημα με 'ασχημο' θορυβο στις ψηλες στροφες, στις χαμηλες και κυριως κρυο ειναι που καταλαβαινεις τεραστια διαφορα (και βεβαια δεν ειναι και αξιολογο κριτηριο παντα ο θορυβος).
Αλλα παλι που ειδες να συστηνει ΧΧ/30 στα τουρμπο και γω δεν το βλεπω κι εχω ολα τα manual και service manual απο WRX/STI 99>2005;
Συγκεκριμενα λεει:
SAE 5W/30 προτιμωμενο
................................................κλπ για δυσκολες συνθηκες με ζεστη, σκονη, σταματα ξεκινα κλπ κλπ προτεινεται η χρηση λιπαντικων με τον παρακατω βαθμο και ιξωδη
Διαβαθμιση κατα ΑΡΙ SJ, SF:
Ιξωδες κατα SAE No: 0W/30,40, 10W/50, 20W/40, 20W/50 -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Ρε παλικάρια, εσείς που είστε γνώστες ... σε ένα Passat 1.8 αυτόματο του 1997 τι λάδια προτείνετε να βάλω.
Να είστε καλά
Κων/νος
Αν το μοτερ ειναι το τουρμπισιο θα βαλεις 0w/40.Τιποτα αλλο(θα κοιταξεις να εχει την προδιαγραφη 503.01)
Αν ειναι ατμοσφαιρα ενα καλο συνθετικο 5w/40
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έλειπα χτες και δεν μπόρεσα να απαντήσω.
G60 είμαι ο ίδιος που ρώτησα και στο θέμα του ιμάντα εάν πρέπει να αλλάξω και τρόμπα νερού. Από ότι κατάλαβα είπες ότι η αντλία είναι εξωτερική και δεν χρειάζεται άλλαγμα με τους ιμάντες.
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 30f#688927
Το Passat είναι 1.8 αυτόματο (όχι τουρμπίσιο) του 1997. Στην αντιπροσωπία μου βάζουν από τότε που το πήρα 10w/40 (Basic Tronic).
Αρ. Κινητήρα ADR282109.Ποια θα είναι τα πλεονεκτήματα με το συνθετικό 5w/40 που προτείνεις; Δεν θα έχει πρόβλημα που τόσο καιρό παίρνει 10-40 και θα το γυρίσω τώρα.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές G60... Μακάρι να το ψάχνανε όλα τα συνεργεία έτσι.
Έχω γράψει παλαιότερα για εξουσιοδοτημένο συνεργείο που πήγε να μου αλλάξει το αυτόματο κιβώτιο με (5000-6000 Ε) ενώ ένα παλικάρι (μη εξουσιοδοτημένος) βρήκε τον αισθητήρα που είχε πρόβλημα και πλήρωσα μόνο 150 Ευρώ.
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 229#673229
Υποτίθεται το εξουσιοδοτημένο το πληρώνεις για να είσαι σίγουρος. Όταν κάνουν τα ίδια και χειρότερα με τους μη εξουσιοδοτημένους τι πρέπει να κάνουμε;;;
-
Ο χρήστης candreop έγραψε:
Ρε παλικάρια, εσείς που είστε γνώστες ... σε ένα Passat 1.8 αυτόματο του 1997 τι λάδια προτείνετε να βάλω.
Να είστε καλά
Κων/νος
Αν το μοτερ ειναι το τουρμπισιο θα βαλεις 0w/40.Τιποτα αλλο(θα κοιταξεις να εχει την προδιαγραφη 503.01)
Αν ειναι ατμοσφαιρα ενα καλο συνθετικο 5w/40
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έλειπα χτες και δεν μπόρεσα να απαντήσω.
G60 είμαι ο ίδιος που ρώτησα και στο θέμα του ιμάντα εάν πρέπει να αλλάξω και τρόμπα νερού. Από ότι κατάλαβα είπες ότι η αντλία είναι εξωτερική και δεν χρειάζεται άλλαγμα με τους ιμάντες.
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 30f#688927
Το Passat είναι 1.8 αυτόματο (όχι τουρμπίσιο) του 1997. Στην αντιπροσωπία μου βάζουν από τότε που το πήρα 10w/40 (Basic Tronic).
Αρ. Κινητήρα ADR282109.Ποια θα είναι τα πλεονεκτήματα με το συνθετικό 5w/40 που προτείνεις; Δεν θα έχει πρόβλημα που τόσο καιρό παίρνει 10-40 και θα το γυρίσω τώρα.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές G60... Μακάρι να το ψάχνανε όλα τα συνεργεία έτσι.
Έχω γράψει παλαιότερα για εξουσιοδοτημένο συνεργείο που πήγε να μου αλλάξει το αυτόματο κιβώτιο με (5000-6000 Ε) ενώ ένα παλικάρι (μη εξουσιοδοτημένος) βρήκε τον αισθητήρα που είχε πρόβλημα και πλήρωσα μόνο 150 Ευρώ.
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 229#673229
Υποτίθεται το εξουσιοδοτημένο το πληρώνεις για να είσαι σίγουρος. Όταν κάνουν τα ίδια και χειρότερα με τους μη εξουσιοδοτημένους τι πρέπει να κάνουμε;;;
Για τους ιμαντες ισχυει οτι σου ειπα.Καταλαβα ποιο μοτερ ειναι.
Προσωπικα τα aral τα εχω για ειδικα τωρα που την εξαγορασε η bp
Ena 5/40 μιας καλης εταιριας ειναι φουλ συνθετικο ενω τα 10/40 ειναι ημισυνθετικα (εως και ορυκτελαια αν κοστιζουν 3ε/λιτ).Η μεταβαση σε 5/40 δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.Αν θες την αποψη μου εγω βαζω τα valvoline syn power 5w/40.Oyte kacimo ladioy oyte tpt.
Αλλαγη στα 7500km και παντα με φιλτρο
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
...
Κατ αρχην να διευκρινησω......δεν ειμαι εξουσιοδοτημενο συνεργειο.......μακρια απο καταρεςΑισθανομαι παντα την υποχρεωση να προτεινω το καλυτερο στον πελατη,ανεξαρτητως κοστους.Και πιστεψε με,ο περισσοτερος κοσμος πληρωνει,αρκει να ξερει τι πληρωνει.
Προσωπικα απ το 2000 μοντ και μετα στα περισσοτερα αυτοκινητα που εχω μπαινει 5/30 και τα κραταω 15000 km.Για τα FSI δεν το συζηταω,οποιος δεν θελει 5/30.......δεν του αλλαζω λαδια.Φευγει οπως ηρθε.Τοσο απλα.
Μα θα πεις η αντιπροσωπεια του βαζει 10/40.Να παει να τα βαλει εκει,οχι εγω.
...
Το ανταλλακτικο που θαμπει πανω θα πρεπει να ειμαι πρωτα εγω σιγουρος οτι θα δουλεψει κι ας κοστιζει τοσο.Θελεις καλως,δε θελεις παραδιπλα.Και τα λιπαντικα δεν εξαιρουνται απ τον κανονα.Ειναι κι αυτα ανταλλακτικα του κινητηρα.
Σε οσα μοτερ λοιπον βαλαμε εξ αρχης 5/30 δεν υπηρχε προβλημα καψιματος ποτε.
Οσα ειχαν 10/40 απ τις αντιπροσωπειες και μετα συνεχισαν σε μενα το σερβις το 5/30 το επιναν σαν νερο.Αυτο το προβλημα το εχω πλεον λυσει με τα λιπαντικα της valvoline.Εψαξα να βρω λοιπον το 5/30 που να λειτουργει στα μοτερ και να μην το καιει,κι οχι να καλυψω την καταναλωση λιπαντικου με 15/50!
....
Με χρηση τετοιων λιπαντικων λοιπον,τα μοτερ ειναι υγιεστατα πεντακαθαρα και χωρις ιχνος προβληματων οπως ωστηρια και λοιπα χαζα προβληματα.Ειδικα σε οσα αμαξια εχω κανει αλλαγη απ τα πρωτα 1000km με 5/30 δεν εκαψαν στην πορεια σχεδον τιποταΤα παραπάνω με επηρέασαν έντονα.
Τελίκα βρήκα XXW20 και έβαλα μόλις σήμερα.
Ποιο συγκεκριμένα έβαλα torco 5w20
http://eolcs.api.org/DisplayLicenseInfo ... nseNo=1131
που βρήκα στην trade wind (thanks και πάλι JimTheo).Δέχομαι χωρίς να προσβάλομαι ... κράξιμο αλλά και άλλα σχόλια
Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις...
Στην subaru φιλοθέης με κοίταζαν σαν να είμαι UFO, βάζουν 10w40 ... πόσα χρόνια πίσω είναι;Jim Theo, αύριο Παρασκεύη ταξιδεύω με οικογένεια προς Λίμνη Πλαστήρα. Θα μπορούσαμε να συναντηθούμε αν είσαι εκει.
Πάντα φιλικά
Ωπ....εσενα πρεπει να σε προλαβω πριν τηγανισεις το μοτερ και εχω ευθυνες εγω και μετα με
Οτι βλεπεις ποιο πανω αφορα μονο γρουπ volkswagen
Ap οτι καταλαββα εχεις subaru, και μαλλον παιζεις με καλο ημισυνθετικο απο 15/50 10/40 και φουλ συνθετικο 5/40.
Δες το μανουαλ του κατασκευαστη για ρευστοτητες και προδιαγραφες ΑPI/ACEA.Ο jim theo εχει δικιο για τα δικα σας μοτερ απλα διαφωνω στην εφαρμογη αγωνιστικων λαδιων σε καθημερινα αμαξια.Δεν ξερω απο subaru και δεν ασχολουμαι οποτε μιλαω εμπειρικα που δεν νομιζω να πεφτω και πολυ εξω
-
Σύμφωνα με το τελευταίο βιβλίο της AUTODATA που το συμβουλεύομαι όταν θέλω να δω λεπτομέρειες για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, διαβάζω ότι για όλα τα SUBARU Impeza 1.6, 2.0, 2.0T (2000-2006) με κωδικούς κινητήρα EJ161, EJ201 και EJ205, προτείνει λιπαντικό 5W30 έως 10W40 με API SH και πάνω και ACEA A2/96 (που έχει καταργηθεί πλέον) και πάνω, άρα λογικά θα δέχεται όλες τις σύγχρονες ACEA (A1,A5,A3). Προφανώς το αν εμείς θα διαλέξουμε A1 ή A5 ή A3 είναι και στο χέρι μας και παραέμπει και στην χρήση που θα το κάνουμε. Δεν μας επιβάλλει να χρησιμοποιούμε 30 ή 40 ή κάτι άλλο συγκεκριμένο ως καταλληλότερο καλύτερο. Είναι όμως λογικό ότι σε γενικές γραμμές ένα 5W κυκλοφορεί γρηγορότερα κατά την κρύα χειμερινή εκκίνηση από ένα 10W, όπως και ένα 30άρι φτιάχνει ψιλότερο φιλμ προστασίας από ένα 40άρι. Σε γενικές γραμμές όμως αυτά γιατί εξαιρέσεις υπάρχουν αρκετές πλέον. Η χημεία των λιπαντικών έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, αρκετά από τα σύγχρονα δυνατά 30άρια επιδεικνύουν φιλμ πολύ ανθεκτικότερο κι από τα περισσότερα κοινά 40άρια, και το κυριότερο είναι εξίσου ή και ανθεκτικότερα στο χρόνο, στην φθορά και στην σκληρή χρήση, όπως και στο σκίσιμο του φιλμ (ειδικά σε αυτό όταν εφαρμόζονται σε σύγχρονους καινούριους κινητήρες).
-
Οτι βλεπεις ποιο πανω αφορα μονο γρουπ volkswagen
Ap οτι καταλαββα εχεις subaru, και μαλλον παιζεις με καλο ημισυνθετικο απο 15/50 10/40 και φουλ συνθετικο 5/40.
Δες το μανουαλ του κατασκευαστη για ρευστοτητες και προδιαγραφες ΑPI/ACEA.Ο jim theo εχει δικιο για τα δικα σας μοτερ απλα διαφωνω στην εφαρμογη αγωνιστικων λαδιων σε καθημερινα αμαξια.Δεν ξερω απο subaru και δεν ασχολουμαι οποτε μιλαω εμπειρικα που δεν νομιζω να πεφτω και πολυ εξω
Αν και καθιστος ορθα ομιλεις, ποτε δεν ειπα ουτε προτεινα να βαλει καποιος V300 στο καθημερινο του καρο εστω κι αν αυτο ειναι Ιμπρεζα γιατι απλα οχι μονο δεν χρησιμοποιει κατι απο τα πλεονεκτηματα αυτου του λιπαντικου αλλα κανει και κακο στο μοτερ του.
Σιγουρα ενα καλο 0-5W/40 ειναι το καλυτερο γι'αυτο το μοτερ αντε 0W/30 για πολυ ηπια χρηση αλλα αυτο παντα στην κριση του καθενος για να μην θεωρηθει οπως λεει κι ο προλαλησαντας οτι ειμαστε 'μανιτου' και μετα κλαινε καποιοι! -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Δέχομαι χωρίς να προσβάλομαι ... κράξιμο αλλά και άλλα σχόλια
Να ξεκινήσω λέγοντας οτι τις καλύτερες αναλύσεις ανεξαρτήτως μάρκας λιπαντικού τις έχω δει σε κινητήρες honda , toyota και subaru.
Οι δυο πρώτοι το πετυχαίνουν λόγω τεχνογνωσίας στη μεταλλουργία-κράματα , η subaru σύμφωνα με μερικούς βοηθιέται από τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του boxer κινητήρα.
Αν και θεωρώ ως καλύτερη επιλογή τη χρήση ενος 5w30 , δε βλέπω κάτι κακό στη χρήση του 5w20 ειδικά από τη στιγμή που το εγκρίνει ο κατασκευαστής (subaru).
Το πρώτο συνθετικό mobil που βγήκε τη δεκαετία του 70 ήταν 5W20 και το διαφήμιζε για-έως 25.000 μίλια εκείνη την εποχή.
Τα τελευταία χρόνια στην αμερική το 5w20 προτείνεται από ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές όπως honda, mazda, ford. Επικρατεί βέβαια σκεπτικισμός αλλά οι αναλύσεις που κάνουν οι οδηγοί εκεί..... έδειξαν οτι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, τα 5w20 αντέχουν και προστατεύουν εξίσου καλά όταν το προτείνει ο κατασκευαστής για τους κινητήρες του. Δεν κάνει για όλες τις μηχανές αν και ο Dr.AeHaas απέδειξε οτι ακόμη και μια lamborghini ή ferrari προστατεύονται επαρκώς από ένα 5w20.
Από φέτος και η toyοta στην αμερική ξεκινά τη χρήση 5w20 και 0W20 σε αρκετους κινητήρες νεάς σχεδίασης.
Technical Service Bulletin (TSB) #EG018-06
http://rav4world.com/tsb/2006/EG018-06.pdf -
Να διαγραφουν και οι 88 σελιδες του θεματος.
Παμε απ την αρχη......Δευτερα πρωι βλεπω τον jim theo να βαζει sae10 στο subaru
-
Ιδού:
-
Το αλλο με τον Τοτο σας το'πα...
Ασχετα που μπορει να λεω οτι λεω με τιποτα δεν βαζω στο καρουλι μου τοσο λεπτα λαδια, επειδη ειμαι σχολαστικος στο ζεσταμα κρυωμα προτιμω να εχω μεσα κατι που θα με προστατεψει στις extreme συνθηκες εστω κι αν αυτο χρειαστει μια φορα στο τοσο παρα να εχω μειωμενες φθορες cold starting και να κερδιζω 3 λεπτα γρηγοροτερο ζεσταμα, τουλαχιστον εξασφαλιζω οτι ετσι θα συνεχισει να δουλευει το μοτερ!
5W/40 εχω βαλει χωρις κανενα παροβλημα αλλα παλι V300, το μονο που θα εβαζα ανετα ειναι τα Redline 5/40 τα οποια ομως δεν διαφερουν και πολυ απο τα V300 οποτε προκειται ουσιαστικα για το ιδιο πραγμα!
Οι κινητηρες μας δεν ανεβαζουν με τιποτα θερμοκρασια λαδιου πανω απο 115-120 βαθμους αλλα αν βαλεις πιο καθημερινο λαδακι το ξεφτιλιζουν στο πιτς φιτυλι, ισως λογω υδροελαιοψυκτης τουρμπινας, ισως λογω μποξερ που κινουνται οριζοντια τα πιστονια, ισως λογω τουρμπο/πολυ πλουσιων μιγματων και μεγαλου fuel dilution, ισως ποιος ξερει γιατι!!!
Αλλωστε και η Porsche που ειναι μεγαλος πελατης της Mobil παροτι τα βαζει και τα συστηνει σε πολλα αυτοκινητα της στους μποξερ της (τουρμπο η μη) εχει ~8 λιτρα κυκλωμα λαδιου και σε καποια μοντελα σχεδον ξηρο καρτερ για να λυσει τετοια προβληματα ενω δεν συνιστα σε αυτα (αν δεν κανω λαθος) Mobil1!
Και βεβαια δεν εχει καμια σχεση με Ιαπωνια, τελειως διαφορετικη φιλοσοφια κατασκευης. -
Υπενθυμίζω τον Dave της REDLINE που όταν του ανέφερα τις συνθήκες λειτουργίας και τον τρόπο οδήγησης, μου πρότεινε να παραμείνω στα 10W40 παρότι θεωρεί ότι και τα 5W30 θα είναι επαρκή. Και η REDLINE δεν παράγει 30άρι ό,τι νάναι, χώρια που παράγει και 20άρι με HTHS πολύ καλού 30αριού.
-
You pay your money and take your choice που λενε και οι πουστερμαν!
Το παλιο μου Subaru GT turbo που εβαζα μεχρι και 15/50 το καλοκαιρι (αλλα ηταν και παλιοτερο μοντελο) με πολλες εστω κι αν ηταν μελετημενες βελτιωσεις εχει στον τριτο ιδιοκτητη του τωρα ξεπερασει τα 150000 οχι 'χαιδεμενα' χλμ και δεν εχει κανει τσικ!
Αρα σιγουρα δεν εκανα κακο με τα 'παχια' λαδια, αλλωστε για να μην το παιζω ξυπνιος αν διαβασει κανεις τα περισσοτερα Σουμπαροφορουμ ολοι προτεινουν χαμηλοτερο ιξωδες για Ευρωπαικα κλιματα το 5W ακομη και στη Σουηδια ενω πολλα αυτοκινητα τουρμπο σπανε αμεσως μετα απο αλλαγη λαδιων με πολυ λεπτα η πολυ μαπα λαδια!
Παραδειγμα η Prodrive βαζει στα Group N της στους Βορειους αγωνες οπως Σουηδια κλπ Motul 5W/40 (ενταξει μην φωναζετε το ξερω πως ειναι αγωνιστικο αλλα και τα λαδια αλλαζουν πολυ πιο συχνα).
Δυστυχως ενω ειναι ανθεκτικος ο κινητηρας οταν ξερεις τι κανεις ειναι πολυ ευαισθητος στα λαδια κι αυτο θελει προσοχη! -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
:lol:Ιδού:
To μελλον των κατασκευαστων τελικα.
Εγω σας τα εσεις
Τι να κανουμε ρε παιδια εχουμε κι ενα προσωπο στεν κενωνια,ειμαστε με τους πρωτοπορους τι να κανουμε δηλ
-
Οτιδήποτε έχει HTHS κάτω από 3,5 (νομίζω κάτω από 5/30) δεν το βάζω στο κινητήρα μου ότι και να λένε. Το τελευταίο που άκουσα για το 0/20 από άνθρωπο που δουλεύει στη βιομηχανία είναι ότι το επέλεξαν (αντί για 5/20) επειδή ο κινητήρας ξεκινούσε πιο εύκολα σε πολύ κρύο (μικρή διαφορά, μερικές στροφές της μίζας) αλλά η άκαυτη που έβγαζε τον έκοβε στην εργοστασιακή πιστοποίηση. Καλά τα λεπτά λάδια αλλά μέχρι ένα όριο, κάτω από αυτό μειώνεις τη προστασία σε δύσκολες συνθήκες (μετά το μόνο που προστατεύει είναι τα πρόσθετα).
-
Το θέμα είναι οτι στην αμερική νομίζω οτι οι περισσότεροι οδηγούν σεβόμενοι τα όρια ταχύτητας ή δεν τα υπερβαίνουν σημαντικά, ενώ και οι δρόμοι είναι καλύτεροι χωρίς να σε αναγκάζουν για προσπεράσεις δίχως αύριο.
Βλέπω όμως και το site της idemitsu lubricants στην Ιαπωνία να δίνει για subaru 1500cc τέτοιο λεπτό λαδάκι.
http://www.idemitsu.co.jp/zepro/oilsear ... /a001.htmlομοίως και για 2000cc.
http://www.idemitsu.co.jp/zepro/oilsear ... ra001.htmlόπως και για άλλους Ιάπωνες κατασκευαστές:
http://www.idemitsu.co.jp/zepro/oilsear ... ha011.html -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Υπενθυμίζω τον Dave της REDLINE που όταν του ανέφερα τις συνθήκες λειτουργίας και τον τρόπο οδήγησης, μου πρότεινε να παραμείνω στα 10W40 παρότι θεωρεί ότι και τα 5W30 θα είναι επαρκή. Και η REDLINE δεν παράγει 30άρι ό,τι νάναι, χώρια που παράγει και 20άρι με HTHS πολύ καλού 30αριού.Ελα ρε μεγαλε Μιλτ, το γυρισες και εσυ στο Red Line!!!!
Αισθανομουν πολυ μονος εδω μεσα
Στα 'παπακια' της δουλειας βαζω Red Line εδω και 2 χρονια, και οταν εκανα τα πρωτα service ο μηχανικος μου ελεγε οτι δεν κανουν ( προφανως δεν ειχε ξανακουσει τι εστι Red Line) και οτι μεσα σε λιγα χλμ θα κατεστρεφα τους δισκους...... το ενα εχει κανει πανω απο 35000χλμ και το αλλο αισιως φθανει τα 30000χλμ χωρις το παραμικρο προβλημα! -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οτιδήποτε έχει HTHS κάτω από 3,5 (νομίζω κάτω από 5/30) δεν το βάζω στο κινητήρα μου ότι και να λένε. Το τελευταίο που άκουσα για το 0/20 από άνθρωπο που δουλεύει στη βιομηχανία είναι ότι το επέλεξαν (αντί για 5/20) επειδή ο κινητήρας ξεκινούσε πιο εύκολα σε πολύ κρύο (μικρή διαφορά, μερικές στροφές της μίζας) αλλά η άκαυτη που έβγαζε τον έκοβε στην εργοστασιακή πιστοποίηση. Καλά τα λεπτά λάδια αλλά μέχρι ένα όριο, κάτω από αυτό μειώνεις τη προστασία σε δύσκολες συνθήκες (μετά το μόνο που προστατεύει είναι τα πρόσθετα).Μιλτ το ελαιολαδο τι ιξωδες εχει?
-
Αντε παλι εγω θα σας σωσω, εχω πατερα ελαιοπαραγωγο!
Και κανει κατι σαλατες...μουρλια!
Παντως περα απο αστεια ειμαι στο ιδιο μηκος κυματος με τον Leonp.
Περι λιπαντικών γενικώς