-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τα έχω δοκιμάσει.
Πολύ καλά λάδια αλλά δεν τα συνέχισα. Ο λόγος? Ψυχολογικός περισσότερο!Κορυφαία βαλβολίνη πάντως. Την συνεχίζω. Οπως και ATF!
Εγώ Νίκο τα έχω ακόμα στα μπουκάλια τους.Δώρο μου τα κάνε φίλος που τα χρησιμοποιεί από τα μηχανήματα οδοποιείας που έχει μέχρι τα αρκετά επιβατικά που έχει.
Ο λόγος που δεν τα χρησιμοποίησα,ο ίδιος με τον δικό σου
Πάντως έχω δει λυμένα μοτέρ από τα αυτοκίνητα του και όντως έλαμπαν
Μου φαίνεται η τιμή τους είναι αρκετά τσουχτερή μπορεί και παραπάνω από τα συνθετικά.
Τώρα ποιες οι πραγματικές επιδόσεις τους και αν καταφέρνουν και με εργαστηριακές αποδείξεις αυτά που λένε δεν ξέρω. -
Που ειναι οι προδιαγραφες API kai ACEA ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και ΠΟΙΕΣ απο αυτα τα ινστιτουτα προδιαγραφες καλυπτει?Επισης ζητα απο την Motul να σου δωσει τα πιστοποιητικα ΕΓΚΡΙΣΗΣ απο την ACEA kai API(αυτα που δεν εχει,αλλα λεμε τωρα και καμια μαλακια να περναει η ωρα) και δημοσιευσετα σε παρακαλω μπας και ξεστραβωθουμε κι εμεις οι ανιδεοι
here you are
JIMEpisis mathe pos i elipsi kapion prodiagrafon sti sira V300 eine logo kapion sistatikon pou den simvadizoun me miomenous ripous kai katanalosi pou prepi na exoun ta neas genias lipantika.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ξέρω βέβαια πως δεν υπάρχει 'σωστή' απάντηση για αυτό που θα ρωτήσω, αλλά κάθε άποψη δεκτή (αν είναι και τεκμηριωμένη ακόμα καλύτεραΣτο αυτοκίνητό μου, Honda Civic Type-R είχα μέχρι τις 7500 χλμ. το λάδι του κατασκευαστή και από εκεί και πέρα μέχρι τις 25000 χλμ. Mobil 1 0/40 από το οποίο ήμουν αρκετά ευχαριστημένος.
Μετά έβαλα Motul 300V 5/30 το οποίο, από πλευράς λειτουργίας του μοτέρ ίσως-ίσως να έχει λίγο καλύτερη ευστροφία και δεν είδα διαφορά στη θερμοκρασία λειτουργίας αλλά το καίει αρκετά περισσότερο από το Mobil 1.
Εχετε κάποια πρόταση για την επόμενη αλλαγή (ωσονούπω) με κάτι από τα παραπάνω ή κάτι άλλο ?
Χρήση: ελάχιστη πόλη (ίσως το 10% των χιλιομέτρων του αυτοκινήτου), αρκετά ταξίδια σε αυτοκινητόδρομο με γενικά χαλαρή οδήγηση (5000 στροφές ), 'σκίσιμο' όπου μπορέσω (7άρες και 8άρες) σε επαρχιακά στροφιλίκια, και καμιά πίστα.
Τα motul ειναι απ τα κορυφαια λιπαντικα.Το μεγαλο ομως προβλημα ειναι οτι σε πολλα μοτερ 'δεν καθονται' δηλ το καινε.Σε οσα ομως μοτερ δεν το καινε ειναι μια χαρα.
Το 300v που εβαλες πρωτον ειναι ακαταλληλο ως ιξωδες για το μοτερ σου και δευτερον και βασικοτερο, ειναι λιπαντικο χωρις καμια προδιαγραφη η οποια εχει αντυκτιπο σε ενα βασικο τομεα (και για αυτο δεν εχει προδιαγραφες).Στην χιλιομετρικη αποδοση.Μπορει σαν λιπαντικο να λιπαινει αριστα ομως ο ρολος του λιπαντικου δεν ειναι μονον αυτος.Αυτα τα λαδια κυριως μπαινουν πριν το αγωνα και μετα το τελος του τα πετας.Σε ενα πολιτικο αυτοκινητο οσο γρηγορο κι αν ειναι αυτο ακομα κι οταν μπαινει σε πιστα,δεν μπορει να φτασει τις συνθηκες ενος καθαροαιμου αγωνιστικου.Η χρηση του επιβαλει κρυο ξεκινημα,σταματα ξεκινα,εθνικη τεζα,επαρχιακο οδικο δυκτιο κομματια, καυσωνα ,υγρασια κλπ κλπ.Εδω θελουμε ενα λιπαντικο που να μας καλυπτει πληρως καθως σε εναν αγωνα δεν υφισταται παραμετροι οπως σταματα ξεκινα,κρυα εκινηση κλπ.Εκτος κι αν οι οπαδοι τετοιων λιπαντικων εχουν την ευχαιρεια να τα αλλαζουν καθε μηνα!!Κοντολογις,για να παρεις μια προδιαγραφη API πρεπει να καλυπτεις ολες τις παραμετρους που θετουν οι οργανισμοι, εστω και στο βαθμο που το απαιτουν.
Τωρα απο τη στιγμη που το motul στο εκαψε (παντα σε συγκριση με αλλο λιπαντικο που εβαζες,γιατι σαν μοτερ λιγο λαδακι τσιμπανε, και ειναι λογικο)μαλλον δεν κανει.Εγω προσωπικα δε θα το ξαναεβαζα.Αν ομως επιμενεις motul θα βαλεις το 8100 0/40 (μαλλον κι αυτο θα το καψει,αριστο ομως ως λιπαντικο).
Το αντιστοιχο σε mobil ειναι το mobil1 0/40 το οποιο ομως καλυπτει την 'οικογενοιακη' σειρα ας πουμε φουλ συνθετικων λιπαντικων με εναν συνδιασμο και καλυψη και ως προς την σπορτιφ οδηγηση.Εδω αλλωστε ειναι και η διαφορα,εκει που σταματαει το 8100 αρχιζει το 300V ενω το mobil1 ειναι το ιδιο για νορμαλ και σκισιματα.Παντως και με το 8100 δεν θα εχεις κανενα προβλημα αρκει να μην το καιει.
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Που ειναι οι προδιαγραφες API kai ACEA ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και ΠΟΙΕΣ απο αυτα τα ινστιτουτα προδιαγραφες καλυπτει?Επισης ζητα απο την Motul να σου δωσει τα πιστοποιητικα ΕΓΚΡΙΣΗΣ απο την ACEA kai API(αυτα που δεν εχει,αλλα λεμε τωρα και καμια μαλακια να περναει η ωρα) και δημοσιευσετα σε παρακαλω μπας και ξεστραβωθουμε κι εμεις οι ανιδεοι
here you are
JIMEpisis mathe pos i elipsi kapion prodiagrafon sti sira V300 eine logo kapion sistatikon pou den simvadizoun me miomenous ripous kai katanalosi pou prepi na exoun ta neas genias lipantika.
Κάτσε JIM THEO γιατί οι προδιαγραφές που μας παραθέτεις είναι κάποιους αιώνες πίσω.
-
Να ρωτήσω κάτι? Ένας γνωστός συντηρεί το αμάξι του με λάδι που αγοράζει από το LIDL. Τα 5 λίτρα 8-10 ευρώ. Και είναι και καινούριο αμάξι. Πως το κρίνετε αυτό? Είναι πολύ χάλια ποιότητα?
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Το αντιστοιχο σε mobil ειναι το mobil1 0/40 το οποιο ομως καλυπτει την 'οικογενοιακη' σειρα ας πουμε φουλ συνθετικων λιπαντικων με εναν συνδιασμο και καλυψη και ως προς την σπορτιφ οδηγηση.Εδω αλλωστε ειναι και η διαφορα,εκει που σταματαει το 8100 αρχιζει το 300V ενω το mobil1 ειναι το ιδιο για νορμαλ και σκισιματα.Παντως και με το 8100 δεν θα εχεις κανενα προβλημα αρκει να μην το καιει.
Νάσσο άσε τους πειραματισμούς και συνέχισε τα Mobil1 όπως σου γράφει και ο G60POWER.Η σειρά 300V της MOTUL είναι και για την δική μου γνώμη μία πονεμένη ιστορία.
Πριν από λίγο καιρό πέρασε από το μαγαζί και ένας πωλητής του Χαμπή για να πάρουμε MOTUL και στην επίμονη ερώτηση μου αν τα 300V κάνουν για κάθε μέρα, μου έλεγε ότι η επίσημη θέση της εταιρείας είναι ότι είναι αγωνιστικό λάδι και για το κάθε μέρα σε προτρέπει να χρησιμοποιήσεις τις άλλες σειρές προϊόντων της. -
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι? Ένας γνωστός συντηρεί το αμάξι του με λάδι που αγοράζει από το LIDL. Τα 5 λίτρα 8-10 ευρώ. Και είναι και καινούριο αμάξι. Πως το κρίνετε αυτό? Είναι πολύ χάλια ποιότητα?Η δαπάνη αλλαγής λαδιών για τα αυτοκίνητα ακόμα και αν μιλάμε για κορυφαία και ακριβά λάδια δεν νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη, ειδικά τώρα που τα διαστήματα ανάμεσα στις αλλαγές έχουν διευρυνθεί.Εγώ τουλάχιστον για καινούργιο αυτοκίνητο δεν θα το έκανα.
Για να βγούν βέβαια στην αγορά και αυτά τα λάδια περνούν από τεστ και καλύπτουν και τις απιτουμενες προδιαγραφές αλλά σίγουρα πρέπει να είναι πίσω από τεχνολογία.
Αυτή είναι η γνώμη μου. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
nass χωρίς να είμαι ο ειδικός να σου απαντήσω αν θες να χρησιμοποιείς Motul to 8100 E-tech 0W/40 είναι καλύτερο για την περίπτωσή σου πιστεύω ή να μείνεις στο Mobil1 που έβαζες!
@nass
Ένα βήμα παραπέρα, το ίδιο πακέτο πρόσθετων υπάρχει (λίγο αυξημένο σε μερικά) στο M1 15W50. Εκεί που δουλεύεις το αυτοκίνητο θα είναι μια χαρά.K20A (Type-R), όχι B16.
Θεωρώ το 15/50 που προτείνεις υπερβολικά παχύρευστο για τη συγκεκριμένη περίπτωση (VTEC, συχνή (σχεδόν κάθε φορά που κινείται, δεδομένου πως στην πόλη πάει σπάνια) λειτουργία στις 7-8Κ rpm).Τι σημαίνει 'εκεί που δουλεύεις το αυτοκίνητο' ?
Ποιό κινητήρα έχεις; οι Β16 είναι φημισμένοι για θόρυβο μετά από κρύα εκκίνηση (piston slap) ακόμα και με λίγα χιλιόμετρα 30-50.000 αλλά δεν επηρεάζει την αξιοπιστία τους. Με Mobil πολλοί κινητήρες έκαναν περισσότερο θόρυβο κρύοι.
Το αυτοκίνητο είναι σε κλειστό γκαράζ, άρα ποτέ σχεδόν δεν κάνει πάρα πολύ κρύο. Η συνήθης διαδικασία εκκίνησης είναι 30 δευτ. ζέσταμα και μετά στο δρόμο όχι παραπάνω από 2500 στροφές μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στο κανονικό επίπεδο (1/3 του δείκτη).
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι? Ένας γνωστός συντηρεί το αμάξι του με λάδι που αγοράζει από το LIDL. Τα 5 λίτρα 8-10 ευρώ. Και είναι και καινούριο αμάξι. Πως το κρίνετε αυτό? Είναι πολύ χάλια ποιότητα?
Η δαπάνη αλλαγής λαδιών για τα αυτοκίνητα ακόμα και αν μιλάμε για κορυφαία και ακριβά λάδια δεν νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη, ειδικά τώρα που τα διαστήματα ανάμεσα στις αλλαγές έχουν διευρυνθεί.Εγώ τουλάχιστον για καινούργιο αυτοκίνητο δεν θα το έκανα.
Για να βγούν βέβαια στην αγορά και αυτά τα λάδια περνούν από τεστ και καλύπτουν και τις απιτουμενες προδιαγραφές αλλά σίγουρα πρέπει να είναι πίσω από τεχνολογία.
Αυτή είναι η γνώμη μου.Αμα εχουν τις προδιαγραφες πιστοποίησης,δεν τρέχει τιποτα.
Αλλωστε τα λαδια δεν πρεπει ειναι ιδιαίτερα ακριβα,εκτος αν τα παρεις απο αντιπροσωπεία ή βενζινάδικο! -
Το 300v που εβαλες πρωτον ειναι ακαταλληλο ως ιξωδες για το μοτερ σουΤι προτείνεις ?
To ιξώδες αυτό το δοκίμασα κατόπιν προτροπής άλλων κατόχων του ίδιου αυτοκινήτου για καλύτερη λειτουργία στις υψηλές στροφές.
και δευτερον και βασικοτερο, ειναι λιπαντικο χωρις καμια προδιαγραφη η οποια εχει αντυκτιπο σε ενα βασικο τομεα (και για αυτο δεν εχει προδιαγραφες).Στην χιλιομετρικη αποδοση.
Τωρα απο τη στιγμη που το motul στο εκαψε (παντα σε συγκριση με αλλο λιπαντικο που εβαζες,γιατι σαν μοτερ λιγο λαδακι τσιμπανε, και ειναι λογικο)μαλλον δεν κανει.Εγω προσωπικα δε θα το ξαναεβαζα.Αν ομως επιμενεις motul θα βαλεις το 8100 0/40 (μαλλον κι αυτο θα το καψει,αριστο ομως ως λιπαντικο).
Το αντιστοιχο σε mobil ειναι το mobil1 0/40 το οποιο ομως καλυπτει την 'οικογενοιακη' σειρα ας πουμε φουλ συνθετικων λιπαντικων με εναν συνδιασμο και καλυψη και ως προς την σπορτιφ οδηγηση.Εδω αλλωστε ειναι και η διαφορα,εκει που σταματαει το 8100 αρχιζει το 300V ενω το mobil1 ειναι το ιδιο για νορμαλ και σκισιματα.Δεν θέλω απαραίτητα Motul, και το Mobil1 έχει το τεράστιο πλεονέκτημα πως είναι διαθέσιμο σε βενζινάδικα ΒΡ (έστω και πανάκριβο) οπότε δε χρειάζεται να κουβαλάω λάδι μαζί μου
Απλά είπα να δοκιμάσω κάτι άλλο, και κυρίως διαφορετικό ιξώδες. Δεν είδα κάποιο σημαντικό κέρδος, είναι και ακριβότερο, οπότε μάλλον θα ξαναγυρίσω σε 40άρι λάδι.
-
here you are
Αρκετές εταιρείες έχουν λάδια χωρίς πιστοποίηση API. H Amsoil έχει μερικά κορυφαία πιστοποιημένα λάδια και μερικά όχι. Άλλες φορές είναι κάποιο συστατικό (βλαβερό για καταλύτες) όπως αναφέρεις, και άλλες φορές απλά το μεγάλο κόστος της πιστοποίησης. Καλή είναι η πιστοποίηση αλλά και να μην έχει, αν η εταιρεία που δηλώνει τις ιδιότητες του λαδιού είναι σοβαρή, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να το βάλω στο κινητήρα μου. Βαδίζεις σύμφωνα με τις υποδείξεις της εταιρείας.
-
Το αντιστοιχο σε mobil ειναι το mobil1 0/40 το οποιο ομως καλυπτει την 'οικογενοιακη' σειρα ας πουμε φουλ συνθετικων λιπαντικων με εναν συνδιασμο και καλυψη και ως προς την σπορτιφ οδηγηση.Εδω αλλωστε ειναι και η διαφορα,εκει που σταματαει το 8100 αρχιζει το 300V ενω το mobil1 ειναι το ιδιο για νορμαλ και σκισιματα.
Παντως και με το 8100 δεν θα εχεις κανενα προβλημα αρκει να μην το καιει.
Νάσσο άσε τους πειραματισμούς και συνέχισε τα Mobil1 όπως σου γράφει και ο G60POWER.Η σειρά 300V της MOTUL είναι και για την δική μου γνώμη μία πονεμένη ιστορία.
ΟΚ, αυτό θα κάνω μάλλον.
Εκτός από Mobil1 και Motul 8100, άλλη πρόταση για κορυφαίο συνθετικό λιπαντικό ? -
Η δαπάνη αλλαγής λαδιών για τα αυτοκίνητα ακόμα και αν μιλάμε για κορυφαία και ακριβά λάδια δεν νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη, ειδικά τώρα που τα διαστήματα ανάμεσα στις αλλαγές έχουν διευρυνθεί.Εγώ τουλάχιστον για καινούργιο αυτοκίνητο δεν θα το έκανα.
Αυτή είναι η γνώμη μου.ΔΕΝ καλύπτουν τις προδιαγραφές καινούριων αυτοκινήτων και οι εταιρείες που τα συσκευάζουν είναι άγνωστης αξιοπιστίας. Μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τη τύχη του (και την αντοχή του κινητήρα) αλλά δεν νομίζω να αντέχουν πάνω από 3-4.000χλμ. Έχει και φθηνότερα το ΜΑΚΡΟ, με
-
here you are
Approvals obtained by MOTUL:
Product Name SAE Viscosity API CCMC Manufacturer's Approval
300V LE MANS 15W-60 SH/CF G4/PD2
300V COMPETITION 15W-50 SH/CF G4/PD2 Jaguar
300V CHRONO 10W-40 SH/CF G5/PD2
300V POWER RACING 5W-30 SH/CF G5/PD2
6100 SYNERGIE 10W-40 SJ/CF G5/PD2 VW500.00/505.00, BMW & Porsche
4100 POWER 15W-50 SJ/CF G4/PD2 VW501.01/505.00
4100 TURBO LIGHT 10W-40 SJ/CF G5/PD2 VW500.00/505.00
4100 LONG LIGHT 10W-30 SH/CF G5/PD2
2000 MULTI GRADE 15W-40 SH/CF G4/PD2
2100 POWER + 10W-40 SJ/CF G4/PD2 Daimler Benz
GEAR 300 75W-90 GL-5 Ford, GM, Volvo, Fiat, Renault,
Peugeot & CitroenΑυτος ο καταλογος mate ειναι του περασμενου......αιωνα.
Ειναι ο καταλογος απο την προηγουμενη γενια του 300V
Η προδιαγραφη SH ξερεις ποσο απεχει απ την SL?Ισα με δυο γενιες κινητηρων.
Η προδιαγραφες ACEA που ειναι?
Γιατι δεν μας παραπεμπεις σε στοιχεια του επισημου γαλλικου site?
Που ειναι οι επισημες αναφορες της εταιριας (οχι ακουσα,ειδα μου ειπαν) για συγκεκριμενο οριο αντοχης χιλιομετρων?Και για να μη πολυλογουμε,πανε σε ενα συνεργειο που συνεργαζεται με την motul, και ζητα του να σου δειξει τα πιστοποιητικα εγκρισης.Αν δεν τα εχει, μπορει να τα παρει σε κοπιες απ την εταιρια.Ο καθε συνεργατης εχει προσβαση σε αυτα.
Ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε.
Και κατι ακομα,για να μη νομιζεις οτι εχω κατι με σενα η με οποιαδηποτε εταιρια.Το 300V ειναι και γαμω τα λιπαντικα.Δεν κανει ομως για καθημερινη ακομα και σπορ οδηγηση γιατι δεν αντεχει χιλιομετρα.Ξεκαθαρα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το αντιστοιχο σε mobil ειναι το mobil1 0/40 το οποιο ομως καλυπτει την 'οικογενοιακη' σειρα ας πουμε φουλ συνθετικων λιπαντικων με εναν συνδιασμο και καλυψη και ως προς την σπορτιφ οδηγηση.Εδω αλλωστε ειναι και η διαφορα,εκει που σταματαει το 8100 αρχιζει το 300V ενω το mobil1 ειναι το ιδιο για νορμαλ και σκισιματα.
ΟΚ, αυτό θα κάνω μάλλον.
Εκτός από Mobil1 και Motul 8100, άλλη πρόταση για κορυφαίο συνθετικό λιπαντικό ?Το μοτερ αυτο θελει φουλ συνθετικο 0/40.
Τωρα για να μην καθομαστε και αραδιαζουμε 100 μαρκες κι ετσι η κι αλλιως η αλλη θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια,το τονιζω και παλι την προσωπικη μου εμπειρια με δυο ακραια ας το πουμε συμπερασματα.Τα χειριστα για μενα ηταν τα aral,castrol,divinol και τα τα κορυφαια mobil kai ακολουθως motul.Ακολουθως mε τυχαια σειρα τρομερες εταιριες λιπαντικων με επισης πολυ μεγαλη τεχνογνωσια elf,total.
Δικα μου συμπερασματα,δικη εμπειρια πιστευοντας σε αυτο που επελεξα.Η επιλογη ειναι του καθενος
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτή είναι η γνώμη μου.Αμα εχουν τις προδιαγραφες πιστοποίησης,δεν τρέχει τιποτα.
Αλλωστε τα λαδια δεν πρεπει ειναι ιδιαίτερα ακριβα,εκτος αν τα παρεις απο αντιπροσωπεία ή βενζινάδικο!Λες?
Ο καθε τυχωδιοκτης που κανει λαδια,ειδικα εδω στην ελλαδα εχει προδιαγραφες.Τι σημαινει αυτο,οτι πρεπει και να το πιστεψω?Εσυ θα το πιστεψεις ομως οταν θα κροταλιζει το μοτερ και θα βριζεις τον κερατα τον κατασκευαστη.
Η επισημη αναγνωριση για το αν πληρουν τις προδιαγραφες η οχι ειναι στα πιστοποιητικα εγκρισης και νομιζω ενα ψαξιμο στο site της API θα σας πεισει.
Και ποιος σας ειπε οτι τα λιπαντικα πρεπει να ειναι φθηνα?Απο το αυτοκινητο σας απαιτειται αλογα,επιδοσεις,ευστροφια και ομαλη λειτουργεια.Δεν ειναι παρανοικο να υπολογιζει καποιος το κοστος των λιπαντικων?Αλλωστε αυτος που παρασκευαζει και συσκευαζει χωρις επισημες εγκρισεις εκτος του οτι χαλαει την αγορα βγαζει πολυ περισσοτερα πουλωντας φθηνοτερα αφου δεν εχει πληρωσει σε ερευνα και εξελιξη και ακομα ποιο πολυ σε προδιαγραφες κατι εκατομυρια.Λες εσυ να ειναι πχ η elf χαζοι και να πουλανε ακριβα και να μη θελουν να σαρωσουν την αγορα?Να δουμε ως λαος ποτε θα αρχισουμε να σκεφτομαστε την φθηνια ως δολωμα.
Σε πολο στρογγυλοφαναρο με 70 000 km τα ωστηρια κροταλιζαν σαν τρακτερ.Τελειωνουμε το αμαξι απο δισκο πλατω κατεβαινει απ τη ραμπα το βαζουμε μπρος......και να τα ωστηρια,διαμαρτυροταν
-Τι λαδια του βαζεις μεσα?
-Γιατι απ τα λαδια ειναι???
-Τι λαδια του βαζεις?
-Ε να 10/40 με 15 ευρω το τετρακιλο
-Βαλτο τωρα μεσα να αλλαξεις ωστηρια και να σε δω εγω αν θα τα ξαναβαλεις-Ποσο θα στοιχοισει?
-Χ ευρω-Τα λαδια που εχεις εσυ ποσο κανουν?(παλι το δικο του αυτος!!!)
Καταλαβατε?Οτι γλυτωστε απ τα λιπαντικα θα τα πληρωσετε σε επισκευες.
-
Πριν από λίγο καιρό πέρασε από το μαγαζί και ένας πωλητής του Χαμπή για να πάρουμε MOTUL και στην επίμονη ερώτηση μου αν τα 300V κάνουν για κάθε μέρα, μου έλεγε ότι η επίσημη θέση της εταιρείας είναι ότι είναι αγωνιστικό λάδι και για το κάθε μέρα σε προτρέπει να χρησιμοποιήσεις τις άλλες σειρές προϊόντων της.Δουλεψα τα motul για κανα χρονο περιπου.Ξαναγυρισα στα mobil με την επανεισαγωγη τους για τους λογους που αναφερα ποιο πανω.Οταν ζητουσα επιμονα τις προδιαγραφες του 300V η απαντηση παντα ηταν 'μα δεν τις χρειαζεται'
Ωραια λοιπον,'μπορω να το βαλω σε καθημερινο γκαζι?'....'μα βεβαιως'
Ποσα χιλιομετρα να τα αφησω στον πελατη μου?'
Απαντησεις?Απειρες.Ο καθενας ειχε το χαβα του.
Κι απ τη στιγμη που δεν μπορω να το εμπιστευτω για τον εαυτο μου,δεν κανει και για τον πελατη.Ειναι μεγαλη υποθεση να συστηνεις ενα προιον για 'τοσα' χιλιομετρα στον πελατη και να εχεις παραλληλα την απολυτη σιγουρια οτι η επιλογη σου δε θα τον εκθεσει.Γι αυτο και πληρωνει.
Για οσους το σκεφτονται οικονομικα,υπαρχει και το lidl
-
ΟΚ, αυτό θα κάνω μάλλον.
Εκτός από Mobil1 και Motul 8100, άλλη πρόταση για κορυφαίο συνθετικό λιπαντικό ?Το μοτερ αυτο θελει φουλ συνθετικο 0/40.
Τωρα για να μην καθομαστε και αραδιαζουμε 100 μαρκες κι ετσι η κι αλλιως η αλλη θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια,το τονιζω και παλι την προσωπικη μου εμπειρια με δυο ακραια ας το πουμε συμπερασματα.Τα χειριστα για μενα ηταν τα aral,castrol,divinol και τα τα κορυφαια mobil kai ακολουθως motul.Ακολουθως mε τυχαια σειρα τρομερες εταιριες λιπαντικων με επισης πολυ μεγαλη τεχνογνωσια elf,total.
Δικα μου συμπερασματα,δικη εμπειρια πιστευοντας σε αυτο που επελεξα.Η επιλογη ειναι του καθενος
Συμφωνώ απολύτως με τα παραπάνω και ειδικά για τα Castrol έχω να προσθέσω ότι έχω και την τιμή να έχω ενθύμιο σπίτι μου και έναν στρόφαλο από τα 'θεϊκά' RS 10W60.
-
Πριν από λίγο καιρό πέρασε από το μαγαζί και ένας πωλητής του Χαμπή για να πάρουμε MOTUL και στην επίμονη ερώτηση μου αν τα 300V κάνουν για κάθε μέρα, μου έλεγε ότι η επίσημη θέση της εταιρείας είναι ότι είναι αγωνιστικό λάδι και για το κάθε μέρα σε προτρέπει να χρησιμοποιήσεις τις άλλες σειρές προϊόντων της.Δουλεψα τα motul για κανα χρονο περιπου.Ξαναγυρισα στα mobil με την επανεισαγωγη τους για τους λογους που αναφερα ποιο πανω.Οταν ζητουσα επιμονα τις προδιαγραφες του 300V η απαντηση παντα ηταν 'μα δεν τις χρειαζεται'
Κι απ τη στιγμη που δεν μπορω να το εμπιστευτω για τον εαυτο μου,δεν κανει και για τον πελατη.Ειναι μεγαλη υποθεση να συστηνεις ενα προιον για 'τοσα' χιλιομετρα στον πελατη και να εχεις παραλληλα την απολυτη σιγουρια οτι η επιλογη σου δε θα τον εκθεσει.Γι αυτο και πληρωνει.
Ξέρεις ακριβώς τι είναι αυτό το κοκίνισμα που προκαλεί στα μέταλα του μοτέρ;
Εγώ έχω σταματήσει τα MOTUL κάποια χρόνια ποια σε ένα αυτοκίνητιο μου που τα έβαζα και η βέργα των λαδιών είναι ανεξίτηλα βαμένη.
Έχεις καταλήξει τι μπορεί να είναι αυτό που κυριολεκτικά ποτίζει τα μέταλα.
Για καλό είναι ή για κακό; -
Ξέρεις ακριβώς τι είναι αυτό το κοκίνισμα που προκαλεί στα μέταλα του μοτέρ;
Εγώ έχω σταματήσει τα MOTUL κάποια χρόνια ποια σε ένα αυτοκίνητιο μου που τα έβαζα και η βέργα των λαδιών είναι ανεξίτηλα βαμένη.
Έχεις καταλήξει τι μπορεί να είναι αυτό που κυριολεκτικά ποτίζει τα μέταλα.
Για καλό είναι ή για κακό;Eixa καταληξει στο mobil1 πριν ακομα σταματησει η διαθεση του στην ελλαδα αφου ειχα δοκιμασει σε μενα καθως επισης σε φιλους και γνωστους τα παντα.
Με την διακοπη της πλεον στην ελληνικη αγορα (φανταστειτε να ανοιξουν αυριο στην ελλαδα πρατηρια με το σημα της exxon mobil ) η καλυτερη τοτε επιλογη για μενα που μπορουσα να κανω ηταν η motul.
Η κοκκινιλα αυτη που αφηνει στα μεταλλα το 300V ειναι οι εστερες που προσκολωνται, κατι δηλ σαν τα προσθετα τυπου σλικ 50 κλπ.
Αυτο κατα τη motul ειναι καλο και το πιστευω και δε νομιζω οτι διαβρωνει το μεταλλο,απλα λογω δικης της χημειας η κρουστα ειναι εμφανης.Ολα τα καλα συνθετικα λαδια εχουν τετοια προσθετα η τις συνταγες αν θες για αυτην την ιδιοτητα.
Απλα εμενα η καθαροτητα του mobil 1 με πορωνει
Ανοιγεις καπακι βαλβιδων για βλαντζα στα 100 000km και αγναντευεις το θεαμα και λες απο μεσα σου......τι λαδια το βαζω ρε ο π@υστης το μηχανημα?
Περι λιπαντικών γενικώς