-
Εκτός θέματος
Τι 'ξέθαμα' θέματος είναι αυτό, ακόμα και το ίδιο το θέμα είχε ξεχάσει ότι υπήρχε.
(και οι διαχειριστές που δε το έβαλαν στα τεχνικά μαζί με τα υπόλοιπα περί λιπαντικών ) . -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
(και οι διαχειριστές που δε το έβαλαν στα τεχνικά μαζί με τα υπόλοιπα περί λιπαντικών ) .Ποτέ δεν είναι αργά.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Γενικη ερωτηση για λαδια:
Λεμε ολοι οτι αν το σκιζεις συχνα το αυτοκινητο δε θα σου καιει λαδια ενω αν το πηγαινεις ομαλα θα σου καψει. Αυτο αν και εχει αποδειχθει πολλες φορες εμπειρικα και εδω μεσα και σε εμενα με πιο παλια αυτοκινητα πως εξηγειται ποιο επιστημονικα;;;Πιθανόν είναι,νά πιάνει περισσότερα κατάλοιπα καύσης (καρβουνιές) πάνω στά ελατήρια τών εμβόλων καί έτσι να υπάρχουν διαρροές καυσαερίων στόν χώρο τών λαδιών μέ αποτέλεσμα να τα καίει.
Πιθανόν όμως,δέν μπορώ να πώ μέ σιγουριά. -
παιδια, το Castrol ειναι καλο λαδι? καλυτερο απο shell, bp kai mobil?
ειδα εχει ενα ημισυνθετικο 15W-50 και βαλβολινες SAE 90, και σκεφτηκα μηπως κανει για το λαντα. -
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
παιδια, το Castrol ειναι καλο λαδι? καλυτερο απο shell, bp kai mobil?
ειδα εχει ενα ημισυνθετικο 15W-50 και βαλβολινες SAE 90, και σκεφτηκα μηπως κανει για το λαντα.Εξαιρετικό!Για το Lada δε....διαστημικής τεχνολογίας!
-
ρωταω γιατι δεν ειναι πολυ ακριβοτερο απο τα shell και BP. ειχα ρωτησει σε ενα συνεργειο και μου ειπαν 'θα σου το αφησω 8,50 ευρω το λιτρο, αυτο ειναι σαν να βαζεις στο Λαντα φ-ι-λ-ε-τ-ο και μενει μεσα για 10000χιλιομετρα' πηγα ομως στο praktiker προχθες και το ειδα με περιπου 6ευρω το λιτρο εαν θυμαμε σωστα. και λεω, δεν ειναι και πολυ ακριβοτερο απο ενα αλλο απλο λαδι, και θεωρειτε καλο. ειναι αραγε?
-
ρωταω γιατι δεν ειναι πολυ ακριβοτερο απο τα shell και BP. ειχα ρωτησει σε ενα συνεργειο και μου ειπαν 'θα σου το αφησω 8,50 ευρω το λιτρο, αυτο ειναι σαν να βαζεις στο Λαντα φ-ι-λ-ε-τ-ο και μενει μεσα για 10000χιλιομετρα' πηγα ομως στο praktiker προχθες και το ειδα με περιπου 6ευρω το λιτρο εαν θυμαμε σωστα. και λεω, δεν ειναι και πολυ ακριβοτερο απο ενα αλλο απλο λαδι, και θεωρειτε καλο. ειναι αραγε?Είναι!Χωρίς πλάκα!Δοκίμασέ το και νομίζω ότι θα μείνεις ευχαριστημένος!Ειδικά τώρα που εισάγετε πάλι συσκευασμένο από Αγγλία!
-
τα BP εισαγωντε και αυτα απο Αγγλια ή τα φτοιαχνουν εδω? εαν δεν κανω λαθος η castrol ανηκει στην BP.
-
τα BP εισαγωντε και αυτα απο Αγγλια ή τα φτοιαχνουν εδω? εαν δεν κανω λαθος η castrol ανηκει στην BP.Εδω δεν φτιάχνεται τίποτα!
Απλά, παλιότερα, τα Castrol εισάγονταν σε βαρέλια και γινόταν η συσκευασία τους εδω!
Ε, ξαφνικά, το λάδι είχε χάσει την ποιότητά του! (Tα RS)!!!
Μπορεί να ηταν και τυχαίο! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ρωταω γιατι δεν ειναι πολυ ακριβοτερο απο τα shell και BP. ειχα ρωτησει σε ενα συνεργειο και μου ειπαν 'θα σου το αφησω 8,50 ευρω το λιτρο, αυτο ειναι σαν να βαζεις στο Λαντα φ-ι-λ-ε-τ-ο και μενει μεσα για 10000χιλιομετρα' πηγα ομως στο praktiker προχθες και το ειδα με περιπου 6ευρω το λιτρο εαν θυμαμε σωστα. και λεω, δεν ειναι και πολυ ακριβοτερο απο ενα αλλο απλο λαδι, και θεωρειτε καλο. ειναι αραγε?
Είναι!Χωρίς πλάκα!Δοκίμασέ το και νομίζω ότι θα μείνεις ευχαριστημένος!Ειδικά τώρα που εισάγετε πάλι συσκευασμένο από Αγγλία!
Μετά απο τις αστοχίες που είχαν με αυτά που ερχόντουσαν απο αλλού και την επιστροφή στα Αγγλικά έχουν ανέβει για τα καλά.
Χρησιμοποιώ τα 0w-40 Castrol RS σε BMW 318ci και απλά το λάδι δεν πέζεται. Μετά απο 10000κμ εξακολουθεί να έχει τις ιδιοτητές του. ( για περισσότερο δεν ξέρω δεν το άφισα)
-
Σημερα αλλαξα λαδια και απο τα πηγα σε αυτα
Ο λογος ηταν 300γρ που ελειπαν σε 5000χλμ αλλα και το χαμηλοτερο ιξωδες τωρα που πεφτουν οι θερμοκρασιες το πρωί,τα εχουν δοκιμασει σε STILO με τον ιδιο κινητηρα που εκαιγε λαδι και με αυτα μειωθηκε αρκετα.
Το StAR εχει τα εξης χαρακτηριστικα :
SAE 5W-40, API SM, ACEA A3/B3, FIAT 9.55535-H2Ενω τα GOLD : SAE 10W-40, ACEA A3/B3, API SL/CF, VW 500.00 - 505.00
Καθε 500χλμ θα τα ελενχω οποτε εντυπωσεις θα ακολουθησουν.
Αν τα εχει δοκιμασει και καποιος αλλος ας παραθεσει τις εντυπωσεις του.Κατι σχετικα με αυτα που ειπωθηκαν πιο πανω σχετικα με το οτι οταν το σκιζεις το αμαξι δεν καιει λαδι.Τον τελευταιο μηνα που αρχισε να ακριβαινει η βενζινη εριξα αρκετα την μεση καταναλωση (απο ~7,5λιτ σε 6,5 λιτ /100χλμ) οδηγωντας πολυ πιο ηρεμα αλλα μου εκαψε 300γρ λαδι .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κατι σχετικα με αυτα που ειπωθηκαν πιο πανω σχετικα με το οτι οταν το σκιζεις το αμαξι δεν καιει λαδι.Τον τελευταιο μηνα που αρχισε να ακριβαινει η βενζινη εριξα αρκετα την μεση καταναλωση (απο ~7,5λιτ σε 6,5 λιτ /100χλμ) οδηγωντας πολυ πιο ηρεμα αλλα μου εκαψε 300γρ λαδι .
έτσι έτσι
ή βενζίνη θα καις ή λάδι
-
δανειστικα ενα βιβλιο απο την βιβλιοθηκη της ταπεινης σχολης μου που αναφερετε στην λιπανση μηχανων και μηχανηματων. ωστε να μπορεσω να εντριφισω(οσα μπορεσω και καταλαβω ) στα αδητα της λιπανσης και των ιδιοτητων των λιπαντικων.
-
Με τις αντιπροσωπείες τί γίνεται?? Πολλά ακούγονται και μάλιστα κάποιοι λένε πως τα χρησιμοποιημένα λάδια που μαζεύουν τα συνεργεια επεξεργάζονται και επαναχρησιμοποιούνται εκ νέου σε πελάτες-θύματα. Έχει ακούσει κανείς κάτι παρόμοιο?? Ακόμη, έαν πάω στο συνεργείο με το 'τάδε' λάδι, πού ξέρω οτι αυτό θα μου βάλουν και όχι τίποτε άλλο?? Μήπως πρέπει να είμαστε λίγο φιλύποπτοι με αυτό το θέμα???
-
Δείτε και αυτό : http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=3005 , μη σας ξεγελά ο τίτλος. Εχει για διάφορα σχετικά με τα λιπαντικά. Ορεξη να 'χετε να διαβάζετε
-
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Με τις αντιπροσωπείες τί γίνεται?? Πολλά ακούγονται και μάλιστα κάποιοι λένε πως τα χρησιμοποιημένα λάδια που μαζεύουν τα συνεργεια επεξεργάζονται και επαναχρησιμοποιούνται εκ νέου σε πελάτες-θύματα. Έχει ακούσει κανείς κάτι παρόμοιο?? Ακόμη, έαν πάω στο συνεργείο με το 'τάδε' λάδι, πού ξέρω οτι αυτό θα μου βάλουν και όχι τίποτε άλλο?? Μήπως πρέπει να είμαστε λίγο φιλύποπτοι με αυτό το θέμα???Το παρερμήνευσες φίλε boofy..
Τα λάδια μαζεύονται για να μην γίνεται τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντος.
Πάνε πίσω σε διυλήστήρια και 'ξαναφτιάχνονται' σε καινούργια προς πώληση ξανά.. -
Δεν διαφωνώ με την περιβαλλοντική προστασία. Αλλά πρίν κάποιος φίλος(kouk) είπε πως στην Ελλάδα δε φτιάχνεται τίποτα. Έαν είναι έτσι λοιπόν, τα διυλιστήρια θα έπρεπε να το επαναχρησιμοποιούν σε άλλες εφαρμογές έστω με μία υποτυπώδη επεξεργασία. Και η επεξεργασία τους, σύμφωνα με ποιές προδιαγραφές γίνεται? Γιατί δε νομίζω να διαχωρίζουν 0-30, 15-40, 30-50 κλπ ή Mobil, Castrol, Selenia και Aral πρίν τα στείλουν. Επί πλέον νομίζω πως η σύσταση του λιπαντικού ύστερα απο πολλά χιλιόμετρα αλλάζει ριζικά. Έχω την εντύτπωση πως όλο αυτό το λάδι κάπου πάει και μάλλον στα αυτοκίνητα μας...
-
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Επί πλέον νομίζω πως η σύσταση του λιπαντικού ύστερα απο πολλά χιλιόμετρα αλλάζει ριζικά. Έχω την εντύτπωση πως όλο αυτό το λάδι κάπου πάει και μάλλον στα αυτοκίνητα μας...Ναι εκεί πάει, αναγεννημένο, ίδιο και απαράλλαχτο με το 'καινούριο'.
Η χημική αναγέννηση του χρησιμοποιημένου λιπαντικού είναι απόλυτα εφικτή. -
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Δεν διαφωνώ με την περιβαλλοντική προστασία. Αλλά πρίν κάποιος φίλος(kouk) είπε πως στην Ελλάδα δε φτιάχνεται τίποτα. Έαν είναι έτσι λοιπόν, τα διυλιστήρια θα έπρεπε να το επαναχρησιμοποιούν σε άλλες εφαρμογές έστω με μία υποτυπώδη επεξεργασία. Και η επεξεργασία τους, σύμφωνα με ποιές προδιαγραφές γίνεται? Γιατί δε νομίζω να διαχωρίζουν 0-30, 15-40, 30-50 κλπ ή Mobil, Castrol, Selenia και Aral πρίν τα στείλουν. Επί πλέον νομίζω πως η σύσταση του λιπαντικού ύστερα απο πολλά χιλιόμετρα αλλάζει ριζικά. Έχω την εντύτπωση πως όλο αυτό το λάδι κάπου πάει και μάλλον στα αυτοκίνητα μας...Αναγέννηση λιπαντικών στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 1982 σε βιομηχανική κλίμακα από συγκεκριμμένη εταιρία και μάλιστα τα λιπαντικά είναι πολύ καλής ποιότητας καθώς πληρούν τις προδιαγραφές μεγάλων κατασκευαστών. Η χρησιμοποιούμενη μέθοδος που είναι η ίδια που εφαρμόζεται διεθνώς καθώς η πατέντα αποτελεί ιδιοκτησία ολλανδικής εταιρίας.
Αναγέννηση πραγματοποείται και από μικρές εταιρίες-βιοτεχνίες αλλά τα προιόντα τους είναι συνήθως βασικό λάδι ή γράσσα κτλΓιάννης
-
Έχω ένα λάδι αμερικάνικο της εταιρίας Lubrication Engineers (LE). Το λάδι είναι το Monolec Ultra 15W-40 και οι προδιαγραφές που γράφει πάνω στο κουτί είναι API SERVICE CH-4, CF-2, CF/SJ, Mack EO-M+
Κάνει το λάδι αυτό για Mercedes E200 Kompressor του 2001?
Περι λιπαντικών γενικώς