-
Εμένα δεν με απασχολούν τα οκτάνια, εργαστηριακά μπορείς να παράγεις ότι θέλεις που λέει ο λόγος, με άλλο κόλλησα.
Αεροπορικό καύσιμο νομίζω είναι κηροζίνη, δηλαδή το φωτιστικό πετρέλαιο. Έβαλε πετρέλαιο σε απλό βενζινοκίνητο 1000 κυβικών και το έκαψε? -
νομιζω αλλο η κηροζινη των αεροπλανων και αλλο της σομπας,καποιες διαφορες θα πρεπει να εχουν.
-
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά αεροπορικά καύσιμα. Αυτό που πάει στα jet είναι κηροζίνη που είναι πιο κοντά σε πετρέλαιο. Κάποιο όμως από τα πολλά άλλα αεροπορικά καύσιμα όντως έχει πάνω από 130 οκτάνια...
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Avgas
Avgas is used in aircraft that have piston or Wankel engines. Gas turbines can operate on avgas, but typically do not. Turbine and diesel engines are designed to use kerosene-based jet fuel.
Λίγο πιό κάτω λέει οτι τα οκτάνια των αεροπορικών καυσίμων δέν μπορούν άμεσα να συγκριθούν με αυτά των αυτοκινήτων.
-
,,συγνωμη βρε παιδια το καυσιμο που εβαλα ηταν για Ντακοτα και ειναι κατεργασμενη βενζινη με τουλαχιστον 143 οκτανια!,,Αυτα τα αεροπλανα με αυτη την βενζινη δουλευαν!
Τρελο ετσι?
Κολησαν τα πιστονια ,σφηνωσαν στους κυλινδρους αφου και θερμοκρασια στο θεο υπηρχε αλλα και το λαδι ειχε μεινει στον πατο αφου δεν μπορουσε να λιπαινει τα τοιχωματα των κυλινδρων σε καμμια περιπτωση.!
Εχει μπλε χρωμα και μυριζει απαισια! Οι αναθυμιασεις μπορουν να εκραγουν το πολυ σε 15 μετρα!
Τωρα τι ειχαν και τι εβαζαν μεσα δεν εμαθα ποτε αλλα ουτε και ενδιαφερθηκα.
Δεν νομιζω οτι υπαρχει ισχυροτερη βενζινη! -
Εγω βρηκα οτι το Aviation gasoline 100LL ειναι βαμμενο μπλε ενω πρασινο ειναι το Aviation gasoline 100/130
http://en.wikipedia.org/wiki/Jet_fuelΣαν να θυμαμαι τα βυτιοφορα που γεμιζαν τα PZL να γραφουν JP8 100LL στο πλάι.
-
Τα 100ll σωστα θυμασαι βαζαμε στα pzl αλλα εμεις τα καυσιμα των Ντακοτα τα λεγαμε 'οκτανια' και οχι 100ll για τον λογο οτι ειχαν περισσοτερα οκτανια! Ηταν και επικυνδυνα και τα αραζαμε πολυ μακρια απο τα αεροσκαφη!
-
Το μπλε ηταν χρωμα για να ξεχωριζει απο τα αλλα καυσιμα και οπου επεφτε αφηνε το χρωμα αυτο.
Ηταν χαρακτηριστικο!
Πανε οι Ντακοτες τωρα .Απογειωνονταν με 150 χιλ μονο.Ελιγγοφορο βεβαια αλλα πολυ αργο! -
100-130 βάζαμε τότε, πριν πολλά χρόνια, στην Αεροπορία Στρατού στα L21B, στα Cessna και στα ελικόπτερα Sioux 13S. Το καύσιμο είχε πράσινο χρώμα και το χρησιμοποιούσαμε στους κουβάδες σαν πληντύριο, βάζαμε τις ζώνες και τα jokey για 3 λεπτά και μετά έλαμπαν από καθαριότητα, μια βούτα στο νερό και άπλωμα, ούτε τρίψιμο, ούτε κούραση.
Να γιατί σου κόλλησε το μοτέρ σου.
Civilian vehicles tend to disallow its use, or require that an additive be mixed with the jet fuel in order to restore its lubricity. Jet fuel is also significantly more expensive than diesel, so using it in ground vehicles is considered by some to be wasteful. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
100-130 βάζαμε τότε, πριν πολλά χρόνια, στην Αεροπορία Στρατού στα L21B, στα Cessna και στα ελικόπτερα Sioux 13S. Το καύσιμο είχε πράσινο χρώμα και το χρησιμοποιούσαμε στους κουβάδες σαν πληντύριο, βάζαμε τις ζώνες και τα jokey για 3 λεπτά και μετά έλαμπαν από καθαριότητα, μια βούτα στο νερό και άπλωμα, ούτε τρίψιμο, ούτε κούραση.Να γιατί σου κόλλησε το μοτέρ σου.
Civilian vehicles tend to disallow its use, or require that an additive be mixed with the jet fuel in order to restore its lubricity. Jet fuel is also significantly more expensive than diesel, so using it in ground vehicles is considered by some to be wasteful.Όντως, η βενζίνη που βάζουμε στα αυτοκίνητα αφήνει λαδίλα όταν στεγνώσει. Αυτή η βενζίνη που πλένατε τα jockey μάλλον ήταν σαν την καθαρή βενζίνη που χρησιμοποιούν και τα καθαριστήρια και δέν αφήνει υπολείματα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Να γιατί σου κόλλησε το μοτέρ σου.
Civilian vehicles tend to disallow its use, or require that an additive be mixed with the jet fuel in order to restore its lubricity. Jet fuel is also significantly more expensive than diesel, so using it in ground vehicles is considered by some to be wasteful.Εδώ μιλάει για κηροζίνη. Δεν έχει την λιπαντικότητα του πετρελαίου (χρειάζεται πρόσθετο) και είναι πιο ακριβή από το πετρέλαιο.
Το καύσιμο για τζετ είναι κηροζίνη ή πολύ πολύ καθαρό φωτιστικό πετρέλαιο = ΑΚΡΙΒΟ.
Εδώ εξηγεί κάπως τα καύσιμα, πάντως είναι αρκετά πιο πολύπλοκα τα πράγματα.
http://encyclopedia.kids.net.au/page/oc/Octane_rating -
Δηλαδή φίλε @coupeas τί περίμενες να γίνει, να μην κολλήσουν τα πιστόνια ;
- Είμαστε τελείως
-
[quote='bathan']Δηλαδή φίλε @coupeas τί περίμενες να γίνει, να μην κολλήσουν τα πιστόνια ;
*
Aλιμονο , ,τι αλλο να περιμενα? -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
[
Aλιμονο , ,τι αλλο να περιμενα?Τότε γιατί το τόλμησες ;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
[
Aλιμονο , ,τι αλλο να περιμενα?Τότε γιατί το τόλμησες ;
Ειχα 'γερακα' και περι τα 40 f5 στην πιστα και ειχα αφηνιασει!
-
κουπεας που ειναι το νεο σου αβαταρ
-
Ναι παλικαρι μου ,ετσι ειναι!
-
Πριν απο λιγο καιρο πηρα το μεγαλο το motorkote απο λαμπ και μεσα στο κουτι ειχε δωρο ενα καθαριστικο τροφοδοσιας της gunk. Το εβαλα σε μεγαλυτερη συγκεντρωση απ' οτι λεει και παρατηρησα πιο στρωτη λειτουργια. Μετα απο μια καρανοθεια που εφαγα στο δρομο της κατερινης - παντελεημονα πηρα και εβαλα ενα αντιστοιχο μιας αλλης εταιριας(δε θυμαμαι-πεταξα το μπουκαλακι..) και τωρα μολις βαλω μπρος οι στροφες κανουν τραμπαλα για 1 φορα, σα να παει να σβησει και μετα ερχεται. Λετε να φταιει το καθαριστικο; Η αποδοση και η αποκριση παντως ειναι πολυ καλη.Τα εμπιστευεστε τελικα αυτα τα καθαριστικα;
-
Εννοειται απλη... προσωπικα εχω γεμισει 3 φορες 100αρα και οχι μονο δεν ειδα καμια διαφορα, αλλα εχω την εντυπωση οτι ειδα και μικρη αυξηση της καταναλωσης .
Η βενζινη που αξιζει με 1000 ειναι η εκο 95 plus, τιμη απλης με προσθετα. Οσες φορες την εχω δοκιμασει ειδα τρομακτικη διαφορα σε στροφαρισμα και καταναλωση . -
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Πριν απο λιγο καιρο πηρα το μεγαλο το motorkote απο λαμπ και μεσα στο κουτι ειχε δωρο ενα καθαριστικο τροφοδοσιας της gunk. Το εβαλα σε μεγαλυτερη συγκεντρωση απ' οτι λεει και παρατηρησα πιο στρωτη λειτουργια.Αυτό εδώ λες, έ;
Εγώ πήρα 3 και μου έβαλαν δώρο άλλο ένα, κι ένα σπρέι λιπαντικό.
Απλή ή Super Αμόλυβδη