-
Βλέπω πως Ιούλιο του 2013 είχε πάει στα 20 έτη!
Δεν γνωρίζω την υπόθεση με το ΣΤΕ
Αυτό με τους λογαριασμούς σε τράπεζες είναι ανά πάσα στιγμή υπό αίρεση αναλόγως την κυβέρνηση!
Ούτε σε αυτό έχω ενημέρωση!
Γενικά δεν έχω λεφτά ώστε να με νοιάζει!!!
-
Όχι εγώ ρωτώ για site ψαχτήρι! Για άλλα θέματα το θέλω και χρειάζομαι κάτι καλύτερο από taxheaven
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν πήγε ποτέ στα 20 έτη. Το έρριξε το ΣτΕ.
Και για να πάει στα 10 έτη πρέπει να υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούσε να τα βρει η εφορία και αυτό ρητά δεν είναι οι ελληνικοί λογαριασμοί στις τράπεζες. Αυτά είναι για την 5ετία.
Το κάπιταλ έχει συχνά άρθρα για φορολογίες από διάφορες εταιρείες που ειδικεύονται στο φορολογικό δίκαιο.
Αυτό που λες για το αστικό είναι φόρος ετήσιος πάνω από 100000, που δεν γίνεται στις συνήθεις συναλλαγές, αφού με το 20 % που έχει γίνει τώρα ο ΜΣΚΚ και 22 % ο φόρος, μιλάμε για 100000 φόρο, πρέπει να έχεις 454545 κέρδος και 2.272.727 τζίρο που δεν δηλώθηκε. Τέτοια ποσά αφορούν τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες και κυρίως παίζουν στα δημόσια έργα.
Μια οικοδομή που έχεις να πουλήσεις 4-5 σπίτια σε 3 χρόνια, μιλάμε για φόρο κάτω από 5000 συνολικά στην τριετία που γλυτώνει.
Επίσης ο αγοραστής θέλει έκπτωση για να σου δώσει μαύρα, οπότε αφού δεν υπάρχει φπα, αν σου πει θέλει 10000 έκπτωση για 50000 μαύρα δεν σε συμφέρει αφού ο φόρος που θα γλυτώσεις είναι 2200.
Το έχω πει πολλές φορές τα μαύρα τα ζητάνε οι αγοραστές γιατί έχουν θέματα με το πόθεν έσχες και είναι βλακείες του κράτους, γιατί δεν υπάρχει πραγματικό θέμα.
Απλά στην Ελλάδα επειδή υπάρχει οικογένεια, αν κάποιο ζευγάρι θέλει να δώσει 100000 μετρητά πέραν του δανείου και έχει 50000, θα πρέπει για τα άλλα 50000 να πληρωθούν φόροι, ενώ μπορεί να είναι από γονείς, παππούδες, θείους,νονούς, αδέρφια ακόμα και δανεικά. Και το κράτος θέλει από όλους αυτούς φόρο δωρεάς και χαρτόσημο δανείου. Είναι γελοίο αυτό.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Όχι εγώ ρωτώ για site ψαχτήρι! Για άλλα θέματα το θέλω και χρειάζομαι κάτι καλύτερο από taxheaven
Συχνά γράφουν αυτοί
Ψάξε παραγραφές φορολογίας.
-
Δεν πήγε ποτέ στα 20 έτη. Το έρριξε το ΣτΕ.
Και για να πάει στα 10 έτη πρέπει να υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούσε να τα βρει η εφορία και αυτό ρητά δεν είναι οι ελληνικοί λογαριασμοί στις τράπεζες. Αυτά είναι για την 5ετία.
Το κάπιταλ έχει συχνά άρθρα για φορολογίες από διάφορες εταιρείες που ειδικεύονται στο φορολογικό δίκαιο.
Αυτό που λες για το αστικό είναι φόρος ετήσιος πάνω από 100000, που δεν γίνεται στις συνήθεις συναλλαγές, αφού με το 20 % που έχει γίνει τώρα ο ΜΣΚΚ και 22 % ο φόρος, μιλάμε για 100000 φόρο, πρέπει να έχεις 454545 κέρδος και 2.272.727 τζίρο που δεν δηλώθηκε. Τέτοια ποσά αφορούν τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες και κυρίως παίζουν στα δημόσια έργα.
Μια οικοδομή που έχεις να πουλήσεις 4-5 σπίτια σε 3 χρόνια, μιλάμε για φόρο κάτω από 5000 συνολικά στην τριετία που γλυτώνει.
Επίσης ο αγοραστής θέλει έκπτωση για να σου δώσει μαύρα, οπότε αφού δεν υπάρχει φπα, αν σου πει θέλει 10000 έκπτωση για 50000 μαύρα δεν σε συμφέρει αφού ο φόρος που θα γλυτώσεις είναι 2200.
Το έχω πει πολλές φορές τα μαύρα τα ζητάνε οι αγοραστές γιατί έχουν θέματα με το πόθεν έσχες και είναι βλακείες του κράτους, γιατί δεν υπάρχει πραγματικό θέμα.
Απλά στην Ελλάδα επειδή υπάρχει οικογένεια, αν κάποιο ζευγάρι θέλει να δώσει 100000 μετρητά πέραν του δανείου και έχει 50000, θα πρέπει για τα άλλα 50000 να πληρωθούν φόροι, ενώ μπορεί να είναι από γονείς, παππούδες, θείους,νονούς, αδέρφια ακόμα και δανεικά. Και το κράτος θέλει από όλους αυτούς φόρο δωρεάς και χαρτόσημο δανείου. Είναι γελοίο αυτό.
Ναι! σύμφωνα με τον φορολογικό κώδικα, έτσι γνωρίζω και εγώ!
Όμως, υπάρχει σχετικό άρθρο σε αυτόν και συγκεκριμένη παράγραφος που αναφέρει αιτιάσεις για την έρευνα πέρα των πέντε ετών! Εάν σε αυτήν εντοπιστεί κατ εξακολούθηση φοροδιαφυγή κάθε έτος, σύνηθες, τότε θα επέλθει σύμφωνα με τον αστικό κώδικα μια σωρευτική αξιολόγηση αυτής ως παράβαση κατά εξακολούθηση και εκεί (εδώ είναι το σημείο που οι ειδικοί θα μπορούν να γνωματεύσουν) εάν περάσει ένα όριο, που είπαμε χοντρικά ποιο είναι, τότε πιθανόν να αναβαθμίζεται και το κατηγορητήριο!
Σε κάθε περίπτωση εάν υπάρχει πολιτική βούληση με μια πιο ξεκάθαρη προσθήκη στην σχετική παράγραφο και στο σχετικό άρθρο, ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για πολλούς κλάδους!
Εδώ ακριβώς ίσως να μπορούμε να εντοπίσουμε την πελατειακή σχέση ψηφοφόρων και πολιτευτών! Μαζί τα φάγαμε που έλεγε και μια ψυχή!
Όμως μέχρι σε αυτό το σημείο το πρόβλημα είναι στην απόδειξη όλων αυτών, και εκεί κάποιοι εργατικοί κλάδοι επαφίονται στην δυσκολία των ελέγχων και κοιμούνται ανάλαφρα σαν μωράκια
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Συχνά γράφουν αυτοί
Ψάξε παραγραφές φορολογίας.
Όχι ρε συ εγώ λέω για τις ίδιες τις νομοθεσίες! Για να μη διαβάζω με τις ώρες! Θέλω καλο εργαλείο.... και φθηνό!
Πάντως θα το δω το site τους! Θενξ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3