-
Καλησπέρα!! Όπως γράφω στον τίτλο, έχω ένα Hyundai Tucson 1.6 crdi με 100k πετρέλαιο. Βάζω πάντα από το ενισχυμένο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα καθαριστικά. Εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει να ανάβει το check με κωδικό σφάλματος P24C7. Και συγκεκριμένα αφότου αλλάξαμε εντός εγγύησης την αντλία μέσα στο ντεπόζιτο (έκανε θόρυβο). Εγγύηση πλέον τελος από Φεβρ του 24. Πήγα αντιπροσωπεία, το διαγνωστικό έδειξε τον αισθητήρα μικροσωματίδιων ( τον τελευταίο στην εξάτμιση όπως μου είπαν). Το έσβησαν και ξαναναψε. Πήγα σε άλλο συνεργείο για δεύτερη γνώμη, μπήκε σε διαγνωστικό texa, έβγαλε πορτοκάλι ένδειξη στους προθερμαντηρες και κόκκινο πάλι στον αισθητήρα. Έσβησαν τα σφάλματα, οι προθερμαντηρες παρέμεναν σαν βλάβη, οπότε και τους αλλάξαμε με αυθεντικούς. Οι παλιοί είχαν πάνω στις ακίδες κολλημένη τέφρα, σαν σουβλάκι. Σβήσαμε ξανά τα σφάλματα, μηδενισαμε τις μετρήσεις και έπειτα από ταξίδι 2,5 ωρών με υψηλές στροφές, σήμερα το πρωί εμφανίστηκε το ίδιο check. Σημειωτέον μέσα στην καμπίνα μυρίζει πετρέλαιο ή καυσαέρια μια στο τόσο. Φίλτρο dpf, μπεκ, όντως να φταίει ο αισθητήρας? Ποια μπορεί να ναι η βλάβη? Sry για το σεντόνι! ️
-
Χωρίς να είμαι μηχανικός αυτοκινήτου και χωρίς να είμαι κάτοχος πετρελαίου αυτό που περιγράφετε μοιάζει με κακό καύσιμο.Σκουπίδια στο ντεπόζιτο (κάρβουνο στους προ θερμαντήρες ένα εξάρτημα που λειτουργεί μόνο στην εκκίνηση) και η αντλία που τραβάει το καύσιμο θα παραδώσει πνεύμα σε λίγο καιρό διότι προκαλεί ήδη κακή καύση .
-
@giorgosd-0 said in Hyundai κωδικός σφάλματος P24C7:
Χωρίς να είμαι μηχανικός αυτοκινήτου και χωρίς να είμαι κάτοχος πετρελαίου αυτό που περιγράφετε μοιάζει με κακό καύσιμο.Σκουπίδια στο ντεπόζιτο (κάρβουνο στους προ θερμαντήρες ένα εξάρτημα που λειτουργεί μόνο στην εκκίνηση) και η αντλία που τραβάει το καύσιμο θα παραδώσει πνεύμα σε λίγο καιρό διότι προκαλεί ήδη κακή καύση .
Οι προθερμαντηρες αλλάχτηκαν με καινούριους. Και ναι όντως επάνω τους είχαν κάρβουνο. Επίσης, και η αντλία του ντεπόζιτου είναι καινούρια, αλλάχτηκε τον Φεβρ εντός εγγύησης γιατί εσκουζε. Από την ώρα που ξεκίνησε να ανάβει έχω βάλει πετρέλαιο, πάντα ενισχυμένο, από 3-4 διαφορετικά πρατήρια. Επίσης, και ενισχυτικό κετανιων και καθαριστικο. Το check βγάζει τον ίδιο κωδικό σφάλματος, δεν εμφανίζεται με το που το σβήνεις αλλά μετά από 2-3 μέρες ή έχοντας κάνει κάποια χλμ.
-
Στην αντιπροσωπεια δεν σου ειπαν τον φταιχτη του σφαλματος?
-
@ilias-a said in Hyundai κωδικός σφάλματος P24C7:
Μου είπαν πως θέλει αλλαγή ο αισθητήρας μικροσωματίδιων. Αν έχει όντως πρόβλημα δεν θα έπρεπε να είναι μόνιμα αναμμένο το check?
-
@xplicit said in Hyundai κωδικός σφάλματος P24C7:
Μου είπαν πως θέλει αλλαγή ο αισθητήρας μικροσωματίδιων. Αν έχει όντως πρόβλημα δεν θα έπρεπε να είναι μόνιμα αναμμένο το check?
Οχι απαραιτητα, η βλαβη καποιου αισθητηρα εκτος απο το βραχυκυκλωμα ή τη διακοπη του ηλεκτρικου σηματος, μπορει να ειναι και εσφαλμενη μετρηση ή αργη διορθωση οταν ειναι παλμικος.
-
@xplicit said in Hyundai κωδικός σφάλματος P24C7:
Οχι απαραιτητα, η βλαβη καποιου αισθητηρα εκτος απο το βραχυκυκλωμα ή τη διακοπη του ηλεκτρικου σηματος, μπορει να ειναι και εσφαλμενη μετρηση ή αργη διορθωση οταν ειναι παλμικος.
Αν φταίει όντως ο αισθητήρας την πατήσαμε γιατί πρέπει να ναι πανάκριβος.
Hyundai κωδικός σφάλματος P24C7