-
Η μάνα μου έχει ένα Opel Corsa 1,4 βενζίνη του 2008 με 140 χιλ.χλμ και τώρα τελευταία που το οδηγώ γιατί έδωσα το δικό μου και περιμένω (εδώ και 8 μήνες..) να μου έρθει το νέο Yaris hybrid, πρόσεξα στο trip computer ότι γράφει μέση κατανάλωση 8,9 λίτρα σε διαδρομές εντός πόλης και μάλιστα με ήρεμη και προσεκτική οδήγηση.
Είναι φυσιολογικό αυτό; Το αμάξι γενικά είναι σε καλή κατάσταση και δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα. Οι συντηρήσεις έχουν γίνει σε τοπικό συνεργείο τύπου Μπάρμπα-Μήτσος ο μάστορας, το book είναι της πλάκας. Από πού να αρχίσω να ψάχνω τι φταίει;
-
Αν παλιότερα έβλεπες 7 λίτρα,τότε ξεκίνα να ψάχνεσαι. Αν απλά τώρα το οδηγείς εσύ και βλέπεις αυτές τις τιμές,τότε μάλλον πάντα ήταν έτσι!
-
Τι να ψάξεις? Αν είσαι τόοοσο πεπεισμένος ότι έχει αυξηθεί υπερβολικά η κατανάλωση, δες τον αέρα στα λάστιχα, άντε άλλαξε κι ένα φίλτρο αέρα.
Στην ακραία περίπτωση που υποκρύπτεται κάποια βλάβη π.χ. σε κάποιο μπεκ, θα περιμένεις να ανάψει κάποια ενδεικτική λυχνία ή να εμφανιστεί με κάποιο τρόπο και μετά θα πας να το φτιάξεις. -
Πόσο έπρεπε να καίει το παλιό κόρσα; Τα Άστρα με αυτόν το κινητήρα χτυπάνε 10άρια και 12άρια μέσα στη πόλη σε οδηγούς με βαρύ πόδι. Κανονικό μου φαίνεται το 9 στη πόλη και 7+ σε ήρεμο ταξίδι.
Γι αυτό αγοράζει ο κόσμος πιο καινούρια αυτοκίνητα, γιατί μεγάλο μέρος της τιμής το αποσβαίνει απ τη διαφορά κατανάλωσης τόσο που έχουν φτάσει τα καύσιμα...
-
Ένας φίλος μου έχει το ίδιο σε 1.2 (euro 5 μάλιστα) και κάτω από 7.5 l/100km δεν πέφτει με τίποτα παρότι κινείται κυρίως σε ΕΟ οπότε δεν πρέπει να έχεις κάποιο πρόβλημα
-
Για να μην απογοητεύεσε, με το δικό μου καρμπυρατεράτο, δεν κάνω με γεμάτο ρεζερβουάρ, πάνω από 350 χιλιόμετρα (και μάλιστα αποφεύγοντας τα μπουκαλιαρίσματα και το σταμάτα-ξεκίνα, δια ροπάλου) σε ανοιχτό δρόμο.
-
Ξεκινα με αισθητηρες Λ ,μπουζί και φιλτρο αερα
-
Σερβις ποτε του εκανες τελευταια φορα?
Εμενα μετα απο σερβις η καταναλωση επεσε κατα 10%... -
@dimgeo said in Υπερβολική κατανάλωση:
Η μάνα μου έχει ένα Opel Corsa 1,4 βενζίνη του 2008 με 140 χιλ.χλμ και τώρα τελευταία που το οδηγώ γιατί έδωσα το δικό μου και περιμένω (εδώ και 8 μήνες..) να μου έρθει το νέο Yaris hybrid, πρόσεξα στο trip computer ότι γράφει μέση κατανάλωση 8,9 λίτρα σε διαδρομές εντός πόλης και μάλιστα με ήρεμη και προσεκτική οδήγηση.
Είναι φυσιολογικό αυτό; Το αμάξι γενικά είναι σε καλή κατάσταση και δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα. Οι συντηρήσεις έχουν γίνει σε τοπικό συνεργείο τύπου Μπάρμπα-Μήτσος ο μάστορας, το book είναι της πλάκας. Από πού να αρχίσω να ψάχνω τι φταίει;
Εαν αυξηθηκε η κατανάλωση χωρις να αλλαξει το στυλ οδηγησης και οι διαδρομές υπαρχει πιθανότητα να ειναι και νοθευμενο καυσιμο.
-
καταρχην περαστικα σου με την παραγγελια....φιλος που το παρρηγειλε περσυ του ειπαν πριν δυο μερες παραδωση το 2023 οποτε υπομονη....
για το κορσα ειναι σχετικα νορμαλ για εντος πολης με κινηση κλπ. αν θες απλα κανεις ενα σερβις με μπουζι και τσεκαρεις αερα στα λαστιχα και ευθυγραμμιση για ψυχολογικους λογους κυριως...αντε να δεις μια μικρη βελτιωση 5-10% -
Έπαιξε και ένα ρόλο το σκατόκρυο των προηγούμενων ημερών.
Εγώ στο αουρις έβλεπα αύξηση 0,5 - 1 λτ/100χλμ όταν είχε κρυο κάτω από 5°.
Αλλά μην περιμένεις τρελές διάφορες μέσα στην κίνηση. Γύρω στο 8 θα είσαι -
Αυτός είναι και ο λόγος που το κόρσα, δεν είναι και το «αγαπημένο» αυτοκίνητο του φόρουμ;
Και το σοίφτ (τα προηγούμενα τουλάχιστον) έχουν υπερβολική κατανάλωση.
Φταίει μόνο το κιβώτιο;
Υπερβολική κατανάλωση