-
καλησπερα στην παρεα θα ηθελα την βοηθεια σας
εχω ενα ford focus to 1999 1,600 κυβικα
το προβλημα που εχω ειναι οτι πηγα το πρωι να το βαλω μπροστα και ενω πηρε και δουλεψε ρελαντι στισ 1.200 στροφες.... πατωντας λιγο γκαζι αντι να δινει επεφτε με αποτελεσμα να ρεταρει και να σβισει...το εβαλα αλλη μια φορα και παλι το ιδιο...επρεπε να φυγω για δουλεια οποτε πηγα με τα ποδια.
το μεσημερι που γυρισα πηγα να δω τι παιζει και εκανε το ιδιο εκανα αλλη μια δοκιμη να μην πατησω γκαζι και να το αφησω να δουλεψει ρελαντι.....κρατουσε 1.200 στροφες πηγε μεχρι και 1000 δουλευε αν και δεν το ακουγα καλα, πατησα λιγο γκαζι να ανεβασω στροφες αργα φτανοντας στισ 2000 και εκει εκοβε τελειος σαν να σταματουσα να παταω γκαζι....εριχνε καρφι τις στροφες μεχρι που παλι ρεταρε και εσβησε.....υστερα αφου ειχε ζεσταθει δεν ξανα πηρε......μπαταρια καινουρια βενζινη πανω απ τη ρεζερβα (δεν εχω αναμενο λαμπακι) αραγμενο μονο μια μερα οχι παραπανω....παει καπου το μυαλο σας, ειμαι στενα οικονομικα οποτε να ξερω τι μπορει να ειναι πριν το παω συνεργειο.... κατι που λογικα θελει αλαγμα ειναι τα μπουζι....ομως με αυτα που σας περιγραφω πιστευεται οτι τα μπουζι θα μου ελυναν το προβλημα? ευχαριστω εκ των προτερων -
Δεν έχω τεχνικές γνώσεις για να σου απαντήσω, όμως θεωρώ ότι ένα αυτοκίνητο 22 ετών μόνο θα ζητάει από εδώ και πέρα. Το καταλαβαίνω ότι έχει στενότητες, αλλά μήπως να κοίταζες κάποια αναβάθμιση/ανανέωση. Εμπειρικά πιστεύω πως ότι και να φτιάξεις πλέον, δε σου εξασφαλίζει κάποιος ότι δε θα βγει κάτι άλλο την επόμενη μέρα. Είναι πολλά τα χρόνια.
-
@giwrgoskoridalos said in προβλημα με εκινηση σε ford focus 99 1.6:
το προβλημα που εχω ειναι οτι πηγα το πρωι να το βαλω μπροστα και ενω πηρε και δουλεψε ρελαντι στισ 1.200 στροφες.... πατωντας λιγο γκαζι αντι να δινει επεφτε με αποτελεσμα να ρεταρει και να σβισει...το εβαλα αλλη μια φορα και παλι το ιδιο...επρεπε να φυγω για δουλεια οποτε πηγα με τα ποδια.
το μεσημερι που γυρισα πηγα να δω τι παιζει και εκανε το ιδιο εκανα αλλη μια δοκιμη να μην πατησω γκαζι και να το αφησω να δουλεψει ρελαντι.....κρατουσε 1.200 στροφες πηγε μεχρι και 1000 δουλευε αν και δεν το ακουγα καλα, πατησα λιγο γκαζι να ανεβασω στροφες αργα φτανοντας στισ 2000 και εκει εκοβε τελειος σαν να σταματουσα να παταω γκαζι....εριχνε καρφι τις στροφες μεχρι που παλι ρεταρε και εσβησε.....υστερα αφου ειχε ζεσταθει δεν ξανα πηρε......μπαταρια καινουρια βενζινη πανω απ τη ρεζερβα (δεν εχω αναμενο λαμπακι) αραγμενο μονο μια μερα οχι παραπανω....παει καπου το μυαλο σας, ειμαι στενα οικονομικα οποτε να ξερω τι μπορει να ειναι πριν το παω συνεργειο.... κατι που λογικα θελει αλαγμα ειναι τα μπουζι....ομως με αυτα που σας περιγραφω πιστευεται οτι τα μπουζι θα μου ελυναν το προβλημα? ευχαριστω εκ των προτερωνΑδερφέ αλλάζεις μπουζί γιατί μπορεί να ναι από κει και βλέπουμε. Διαφωνώ με τη λογική ότι είναι 22 ετών και άρα το πετάς. Απλά συντήρηση χρειάζεται.
-
@otokomae said in προβλημα με εκινηση σε ford focus 99 1.6:
το μεσημερι που γυρισα πηγα να δω τι παιζει και εκανε το ιδιο εκανα αλλη μια δοκιμη να μην πατησω γκαζι και να το αφησω να δουλεψει ρελαντι.....κρατουσε 1.200 στροφες πηγε μεχρι και 1000 δουλευε αν και δεν το ακουγα καλα, πατησα λιγο γκαζι να ανεβασω στροφες αργα φτανοντας στισ 2000 και εκει εκοβε τελειος σαν να σταματουσα να παταω γκαζι....εριχνε καρφι τις στροφες μεχρι που παλι ρεταρε και εσβησε.....υστερα αφου ειχε ζεσταθει δεν ξανα πηρε......μπαταρια καινουρια βενζινη πανω απ τη ρεζερβα (δεν εχω αναμενο λαμπακι) αραγμενο μονο μια μερα οχι παραπανω....παει καπου το μυαλο σας, ειμαι στενα οικονομικα οποτε να ξερω τι μπορει να ειναι πριν το παω συνεργειο.... κατι που λογικα θελει αλαγμα ειναι τα μπουζι....ομως με αυτα που σας περιγραφω πιστευεται οτι τα μπουζι θα μου ελυναν το προβλημα? ευχαριστω εκ των προτερωνΑδερφέ αλλάζεις μπουζί γιατί μπορεί να ναι από κει και βλέπουμε. Διαφωνώ με τη λογική ότι είναι 22 ετών και άρα το πετάς. Απλά συντήρηση χρειάζεται.
Εγώ παιδιά είμαι κάπου στη μέση. Το πας βλέποντας και κάνοντας το αυτοκίνητο, ειδικά αν υπάρχει οικονομικό θέμα. Αν κάποια στιγμή σου βγάλει κάτι ακριβό το παρατάς.
Το θέμα είναι να μην ταλαιπωρηθείς και πληρώνεις τζάμπα λεφτά για βλάβες που δεν τις βρίσκουν στο συνεργείο και κάνουν δοκιμές.
Μπουζί θα άλλαζες κάποια στιγμή και καινούργιο αυτοκίνητο να είχες, δεν είναι έξοδο λόγω παλαιότητας. Αν δε φτιάξει και σου λένε στο συνεργείο μήπως φταίει το ένα ή το άλλο και σου ζητάνε ν' αλλάξεις κι άλλα εξαρτήματα για δοκιμές, ανάλογα με το κόστος το ξανασκέφτεσαι τι θα κάνεις. -
Ένα συνοικιακό συνεργείο θα το βρει σε 10 λεπτά. Δεν μοιάζει για μπυζί πάντως. Πολλαπλασιαστής ή αντλία βενζίνης τα πιθανότερα. Βάβη του 50άρικου σε ανταλλακτικά (δεν υπάρχει λόγος για "γνήσια") και στις 2 περιπτώσεις και άλλο ένα 20άρι στον μάστορα. Να ελπίζεις μόνο να μην είναι ψεκασμός ή εγκέφαλος...
-
το μεσημερι που γυρισα πηγα να δω τι παιζει και εκανε το ιδιο εκανα αλλη μια δοκιμη να μην πατησω γκαζι και να το αφησω να δουλεψει ρελαντι.....κρατουσε 1.200 στροφες πηγε μεχρι και 1000 δουλευε αν και δεν το ακουγα καλα, πατησα λιγο γκαζι να ανεβασω στροφες αργα φτανοντας στισ 2000 και εκει εκοβε τελειος σαν να σταματουσα να παταω γκαζι....εριχνε καρφι τις στροφες μεχρι που παλι ρεταρε και εσβησε.....υστερα αφου ειχε ζεσταθει δεν ξανα πηρε......μπαταρια καινουρια βενζινη πανω απ τη ρεζερβα (δεν εχω αναμενο λαμπακι) αραγμενο μονο μια μερα οχι παραπανω....παει καπου το μυαλο σας, ειμαι στενα οικονομικα οποτε να ξερω τι μπορει να ειναι πριν το παω συνεργειο.... κατι που λογικα θελει αλαγμα ειναι τα μπουζι....ομως με αυτα που σας περιγραφω πιστευεται οτι τα μπουζι θα μου ελυναν το προβλημα? ευχαριστω εκ των προτερωνΤα μπουζί όπως έγραψαν ή και μπουζοκαλώδια ή πολλ/στες δές για αρχή . Είναι φθορά φυσιολογική .Περισσότερο για θέμα ανάφλεξης κάνει . Μήπως ρετάρει κιόλας ; Το πάς σε συνεργείο και βλέπεις .
προβλημα με εκινηση σε ford focus 99 1.6