Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες
    • 1
    • 2
    • 85
    • 86
    • 87
    • 88
    • 89
    • 212
    • 213
    • 87 / 213
    Αντίλογος
    54
    4251
    35294
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mad-max-13 last edited by

Ο χρήστης ginogsm έγραψε:

δυστυχως δεν εχω το χρονο να διαβασω ολα τα ποστ ...

ομως πιστευω αν αντι να ποσταρουμε σαν δευτεροι μεσιες σε αυτο το τοπικ ειμασταν (οσοι δεν ηταν) μαζι με τους υπολοιπους εθελοντες εκει εξω στην πραγματικη μαχη (οχι αυτη του πληκτρολογιου) θα ειχαμε προσφερει σημαντική βοηθεια...σας μιλαω εκ πειρας

Προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες για υλική ( τρόφιμα , νερά ) και ενεργή ( μέριμνα και ενδεχομένως περιπολία ) βοήθεια , οργανωμένη , από κάποιον φορέα , από το Σαββάτο. Δεν έχω βγάλει άκρη. Δεν μπορώ να πάρω το αμάξι μου και εγώ και άλλοι 1.000 και να πάμε εκεί να δημιουργήσουμε εκτός του υπάρχοντος και κυκλοφοριακό χάος.

για περιπολιες πιθανον να εχουν αναγκη οι εθελοντικες ομαδες σε υμμητο πεντελη και παρνηθα...κυριως ομως εχουν αναγκη σε ατομα πρωινες και μεσημεριανες ωρες εκτος σαββατου κυριακης...ισως ειναι το καλυτερο που μπορουν να κανουν καποιοι οταν ειναι μεμονομενα ατομα η μικρες ομαδες των 2-3

αλλιως ακομα και το να εχουμε τα ματια μας 14 να μην πεταμε τσιγαρο να μην αναπαραγουμε τις πιπες των δημοσιογραφων και κυριως να μην το παιουμε ξερολες απο την πολυθρονα ειναι και αυτη μια σημαντικη προσφορα

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        ginogsm last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:

Ηλία:

1. ΔΕΝ είμαι πυροσβέστης. Αλλά αν ήμουν και μου καιγόταν το 1/3 της Πελοπονήσου θα αυτοκτονούσα!
        2. Το ότι έτρεχα στο Χολαργό να βοηθήσω, μου δίνει το δικαίωμα δια να ομιλώ; Δυστυχώς δεν ήμουν στην Ηλεία να κυνηγάω τη φωτιά με κανένα ματσούκι, υποκαθιστώντας τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΚΑΖΑΚΙ, πριν αυτή κάψει έναν ολόκληρο νομό και απλωθεί σε δύο ακόμη.
        3. Το ότι θεωρώ κι εγώ ΙΕΡΟ το χώρο της Ολυμπίας (και πάνω από πολλές ανθρώπινες ζωές) είναι κακό;
        4. ΤΟ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΟΥΤΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ) γιατί ΔΕΝ τους ψήφισα εγώ, μπορεί επιτέλους να με απαλλάξει από τη συνευθύνη στη μαλακία των συνελλήνων μου;

Το ζήτημα είναι προσωπικό (εκτός του ότι είμαι Έλληνας, κατάγομαι και από την Καλαμάτα όπου καίγονται τα ωραιότερα χωριά του νομού). Καίγεται ο τόπος ΜΟΥ και κάποιοι υπεύθυνοι μαλακίζονται!

Με συγχωρείς πολύ, αλλά συγχωροχάρτια -με τη μορφή γενικόλογων αφορισμών- δε δίνω. Οι υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι, έχουν ονόματα και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ένας από αυτούς μιλούσε για καμένους θάμνους (όποιος δεν το κατάλαβε, είτε δεν άκουσε τη δήλωση, είτε την άκουσε και εσκεμένα έκλεινε τα αυτιά του). Μία άλλη λύσσαξε να κάνει τον Καϊάφα γήπεδο του γκολφ. Καμία πενηνταριά από τους υπόλοιπους βάζουν λυτούς και δεμένους να αποχαρακτηρίσουν δασικές εκτάσεις. Δύο ακόμη παραμένουν στα πόστα τους βιδωμένοι ενώ έχουν αποδείξει στην πράξη την ανικανότητά τους (ο ένας εκ των οποίων το έχει παραδεχτεί).

Όχι ρε φίλε, να με συγχωρείς. Η καταστροφή που συμβαίνει έχει ονοματεπώνυμο!

1. (και δεν χρειάζεται άλλο νούμερο) Η τοπική εφημεριδούλα 'Ενημέρωση' της Αμαλιάδας, είχε την Παρασκευή στο πρωτοσέλιδό της με μεγάλα μεγάλα γράμματα την προειδοποίηση 'ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΪΑΣ ΣΗΜΕΡΑ'. Οι φωτιές ξεκίνησαν Παρασκευή μεσημέρι. Οι αποχαυνωμένοι ιθαγενείς είχαν τα χωράφια τους γεμάτα ξερά χόρτα, ο δήμαρχος τις μπουλντόζες και τα φορτηγά του δήμου αραγμένα, ο νομάρχης τα της νομαρχίας επίσης. Οι προαναφερόμενοι Φορείς έχουν εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ, σε πασοκοκρατούμενο νομό. Όλοι αυτοί, μαζί με τους υπόλοιπους, ζητούσαν μιάμιση μέρα μετά βοήθεια από ... τον Κρατικό Μηχανισμό. Φαίνεται ότι
          α. Δεν είχαν ενημερωθεί ότι αυτοί είναι ο Κρατικός Μηχανισμός.
          β. Δεν είχαν διαβάσει την 'Ενημέρωση'. Ομοίως και οι ιθαγενείς.

Κι εσύ ψέγεις την κυβέρνηση κι αποποιείσαι την ευθύνη. Ποιά κυβέρνηση; Και ποιός σου έριξε ευθύνη;

edit

Α, ξέχασα: Και δίνεις και συγχωροχάρτι στην αντιπολίτευση. Λες και δεν είναι κι αυτή ζωντανό κομμάτι του Κράτους και μέρος κι ελεγκτής (για να μην πω τπτ χειρότερο) του Κρατικού Μηχανισμού.

Πασόκοι σήμερα έλεγαν ότι τα έκαψαν ( οι 'άλλοι' ) όλα. Κοντοφθαλμιά σε όλο της το μεγαλείο. Ανοησία.
        Ωραίος τρόπος συσπείρωσης στην συμφορά.

• G
          ginogsm last edited by

Ο χρήστης SirGus έγραψε:
          Λοιπόν, βαρέθηκα να κάθομαι Αθήνα.

Ποιος έχει ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο?
          Το γεμίζουμε με 100 νερά και φεύγουμε για Εύβοια ή Πύργο. Δεν έχουν νερό να πιούνε εκτός από το θέμα της φωτιάς!
          Κατά προτίμηση κάποιος που ξέρει την περιοχή.
          Ακούω.

Δεν γίνεται. Δεν θα ξέρεις τι να τα κάνεις. Το ψάχνω από χθες. Έχω έτοιμο το πορτ παγκάζ του Astra με νερά. Θα τα πιω μου φαίνεται. Μόνο λεφτά μπορείς να δώσεις στον λογαριασμό. Αλλά δεν τους εμπιστεύομαι.

• G
            ginogsm last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
            (λεμε τωρα...)

Αριθμός Λογαριασμού: 2341103053 σε όλες τις τράπεζες για τους πυρόπληκτους

Δεν τους εμπιστεύομαι ότι θα τα δώσουν.

• D
              dionysis last edited by

Aν και το παρόν thread δεν μπόρεσα να το διαβάσω όλο από την αρχή θέλω παρόλα αυτά να εκφράσω (με κίνδυνο επαναλήψεων άλλων απόψεων) και τη δική μου οπτική γωνία.
              Χθες ο δημοσιογράφος Θεοδωράκης στο MEGA channel περιέγραψε το εξής σκηνικό:'ήμουν στο χωριό Καϊάφας και τηλεφώνησα στον Πολύδωρα να στείλει αεροπλάνο. Όταν τον βρήκα μου απάντησε ότι πετάει τώρα πάνω από τον Καϊάφα αεροπλάνο, εμείς όμως δεν το είδαμε ποτέ. Τα συμπεράσματα δικά σας.' (απευθυνόμενος στο panel καλεσμένων του Mega Channel). Κύριοι, από που να αρχίσω και που να τελειώνω. Όταν ένας δημοσιογράφος καλεί υπουργό για να σταλεί αεροπλάνο εκεί που πιστεύει εκείνος ότι χρειάζεται περισσότερο και αγνοεί ότι: α)υπάρχει ιεραρχία διοίκησης που - λειτουργεί αποτελεσματικά ή όχι - έχει την ευθύνη για την πυροσβεστική δράση και αποφασίζει για την αποστολή μέσων εκεί που πρέπει, β)υπάρχουν και άλλες περιοχές που διεκδικούν με μεγαλύτερες ή μικρότερες ανάγκες τα περιορισμένα και κατά περιπτώσεις απαρχαιωμένα μέσα πυρόσβεσης, γ)συντελεί στην παραγωγή 'εντυπώσεων' (δεν το αγνοεί αυτό - το κάνει συνειδητά) προκαλώντας σύγχυση στους ήδη αποσβολωμένους πυρόπληκτους και τηλεθεατές που τον ακούν, ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, αφού ακούμε τέτοιους ανθρώπους στα κανάλια και τους εγκρίνουμε με την τηλεθέασή μας είμαστε κράτος χωρίς ελπίδα. Λίγα πράγματα συγκράτησα από τον ακατάπαυστο βομβαρδισμό εικόνων, τηλεφωνημάτων πυρόπληκτων και εμφανίσεων πολιτικών και δημοσιογράφων. Ο συντονισμός των δυνάμεων αντιμετώπισης των πυρκαγιών δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αναγκών, τα μέσα πυρόσβεσης λιγοστά και κατά περιπτώσεις απαρχαιωμένα, οι καιρικές συνθήκες δύσκολες έως ιδιαιτέρως αντίξοες, σύγχυση και πανικός από έλλειψη συντονισμού, οι πολιτικοί συνεδρίαζαν κατόπιν εορτής με σκοπό (μάλλον) τη συγκάλυψη και όχι επίλυση των προβλημάτων, απαξίωση του πυροσβεστικού σώματος όταν επιχειρούσαν για 4 μέρες άυπνοι. Πρέπει επιτέλους να δώσουμε την πρέπουσα σημασία στην σοβαρή προετοιμασία της χώρας μας τόσο στα σώματα των Εθνικών δυνάμεων όσο και στην απαραίτητη στελέχωση-εκπαίδευση-εξοπλισμό. Ένα εξίσου σημαντικό σημείο είναι η αντιμετώπιση κρίσεων. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε δημοσιογράφος να το παίζει υπεράνω ιεραρχίας και να «αποφασίζει» (έστω προς άγρα εντυπώσεων) που θα πάει ο πυροσβέστης. Και επιτέλους οι πολιτικοί να καούν και να εκτελούνται (το λέω μεταφορικώς) όταν επεμβαίνουν στο έργο των εθνικών δυνάμεων-σωμάτων ασφαλείας, τις οποίες τις έχουν απαξιώσει στο μέγιστο δυνατό.
              Ζούμε σε μια χώρα που υπνωτισμένοι πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη-ωραιότερη του κόσμου. ΚΥΡΙΟΙ η χώρα αποτελείται τόσο από το φυσικό της χώρο όσο και από τους ανθρώπους της. Δυστυχώς το πρώτο (για την περίπτωση της Ελλάδας) θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς το δεύτερο. Θέλουμε να δούμε καλύτερες μέρες; Πρέπει να έχουμε τους κατάλληλους ηγέτες. Δεν τους έχουμε; Αλλάζουμε το σύστημα. Οι εκλογές αυτές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία. Φοβάμαι όμως οτι δεν θα τα καταφέρουμε. Γιατί : α)έχουμε (σαν λαός) κοντή μνήμη, β)τα προσωπικά μας συμφέροντα είναι πάνω από το κοινό συμφέρον, γ)αφήνουμε ένα τσούρμο άχρηστων να διοικούν από τη βουλή μέχρι και το αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς μας ενώ τα άξια στελέχη βρίσκονται υποβαθμισμένα και παρατρεχάμενα των φελλών που μας διοικούν (αν μας διοικούν αυτοί και όχι οι εργολάβοι, καναλάρχες, αμερικανοί και άλλα συμφέροντα), δ) οι ευθύνες βαραίνουν πάντα τους άλλους και όχι εμάς (ξένοι δάκτυλοι, ασύμετρη απειλή....). Δεν πιστεύω στο μηδενισμό αλλά επιτέλους πρέπει να αλλάξουμε, πρέπει να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που μας κρατούν. Προτείνω να ψηφιστούν μικρά και άσημα κόμματα, όχι φασιστικά ή καιροσκοπικά (Καρατζαφέρηδες, Παπαθεμελήδες και άλλοι τέτοιοι ανεμοδείκτες...). Χρειαζόμαστε όραμα, οργάνωση και συνέπεια-πίστη στους στόχους μας. Θυσίες χρειάζονται επίσης αλλά με στόχο και όχι για το συμφέρον των λίγων.
              Είμαι οικονομολόγος, ανένταχτος πολιτικά, και όχι βαθιά θρησκευόμενος. Τα αναφέρω αυτά γιατί ούτε δημαγωγός θέλω να είμαι ούτε μια μέρα να με αποκαλέσουν έτσι.

• G
                ginogsm last edited by

Λοιπόν, βαρέθηκα να κάθομαι Αθήνα.

Ποιος έχει ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο?
                Το γεμίζουμε με 100 νερά και φεύγουμε για Εύβοια ή Πύργο. Δεν έχουν νερό να πιούνε εκτός από το θέμα της φωτιάς!
                Κατά προτίμηση κάποιος που ξέρει την περιοχή.
                Ακούω.

Ελάτε Αμαλιάδα.
                Σας διαθέτω το φορτηγάκι μου, 4Χ4 διπλοκάμπινο, φουλαρισμένο πετρέλαιο, φορτωμένο νερά και πυροσβεστήρες (για καλό και για κακό).

τι να διαθέσεις Ηλία. Εδώ λέμε ότι δεν έχω μπορέσει να μάθω από το Σαββάτο που μπορώ να δώσω τρόφιμα και νερό. ακόμη και εάν πάω στον Πύργο ή στη Ζαχάρω.

• P
                  pjathan last edited by

Έχουν καεί γνωστοί και φίλοι μου,άνθρωποι με τους οποίους κάποτε δουλεύαμε παρέα,πίναμε ένα ποτήρι κρασί,όποτε περνούσα από τα χωριά τους για να πάω στο χωριό.Μου είναι αδιανόητο να το πιστέψω.

• K
                    kouk last edited by

..λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι!!

Οσον αφορά στην πληροφόρηση...η Κύμη ΔΕΝ καίγεται! Πήγαν να βάλουν 2 φορές φωτιά έξω από το χωριό Ανδρονιάνοι αλλά σβήστηκε! Οι κάτοικοι είναι σε επιφυλακή. (Η πληροφορία είναι από τον Δήμο Κύμης)

• S
                      sosna last edited by

Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
                      Οσοι δεν πολυενδιαφερεστε για τα μνημεια στην Αρχαια Ολυμπια..μην γκρινιαζετε να ερθουν τα μαρμαρα πισω απο το Βρετανικο Μουσειο!

Αν ημουν καποιος παγκοσμιος οργανισμος με αρκετη δυναμη, θα μας επαιρνα κι αυτα τα ολιγα που εχουν απομεινει..τετοια μνημεια ειναι σημαντικα για τον Παγκοσμιο πολιτισμο...δεν μας αξιζουν!

Αν κ ιστορικός να σε πληροφορήσω οτι θα προτιμούσα να οργανωθεί η χώρα κ να μην καίγονται οι άνθρωποι αβοήθητοι κ ας μην έρθουν τα ελγίνεια ποτέ πίσω!Με την υπερβολή αυτή θέλω να πώ οτι υπάρχουν σοβαρότερα κ πιο επίκαιρα θέματα από τα αρχαία μας μάρμαρα που ναι είνα κομμάτι του πολιτισμού κ της κληρονομιάς μας αλλά προέχει η ζωή μας κ οι καλές συνθήκες διαβίωσης!

Όσο για τον φίλο που είπε οτι οι ξένοι τα φροντίζουν καλύτερα να θυμίσω οτι οι Εγγλέζοι για να καθαρίσουν τα ελγίνεια από τη ''μαυρίλα'' τα έξυσαν κ κατέστρεψαν 1 στρώμα τους αφού αυτό που πήγαν να ξύσουν δεν ηταν προφανώς μαυρίλα!

• G
                        ginogsm last edited by

Ο χρήστης leonp έγραψε:

Επειδή έχω περάσει αρκετά καλοκαίρια σε χωριά της Πελοποννήσου, αλλά και σε άλλα χωριά της Ελλάδος, εκείνο που θυμάμαι πάντα να λένε όλοι ήταν ότι** 'αν πιάσει φωτιά θα καίει επί μέρες και δεν την γλυτώνουμε'**. Ακόμα θυμάμαι τις λέξεις αυτές όταν τις άκουγα και μάλιστα από διαφορετικά άτομα κάθε φορά. Σε όλων το μυαλό υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά όλοι απλά έμεναν στη σκέψη και απλά απεύχονταν να συμβεί αυτό.

Τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια από απόψεως πρόληψης? ΤΙΠΟΤΑ. Όπως σωστά αναφέρθηκε σε προηγούμενες σελίδες, τόσα χρόνια μας βοηθούσε η ΤΥΧΗ. Η οποία αυτές τις μέρες μας γύρισε για τα καλά την πλάτη. Βέβαια μιλάμε για δεκάδες εστίες και οργανωμένους εμπρησμούς που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αντιμετώπισης, αλλά με κάποια μέτρα πρόληψης το πιθανότερο είναι πως δεν θα είχε λάβει αυτές τις διαστάσεις.

Η αλήθεια όμως είναι πως όσοι πηγαίνουν στα χωριά το καλοκαίρι πάνε για ξεκούραση, κανά μπανάκι και μάσα. Άντε να ποτήσουν και κανένα χωράφι να πάρουν και λίγο γεύση από αγροτική ζωή. Σιγά όμως μην ασχοληθούν με προληπτικά μέτρα για κάτι που ΙΣΩΣ συμβεί. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ευθύνες υπάρχουν παντού. Αλλά πρώτα από όλα σε όλους εμάς! Σκεφτείτε τα παραπάνω που έγραψα, και αναλογιστείτε, πότε εσείς ή δικά σας άτομα, όταν είσασταν στο χωριό σας για λίγες μέρες το καλοκαίρι ασχοληθήκατε με θέματα πρόληψης...?

το θέμα της πρόληψης από παραθερίζοντες είναι δίκοπο μαχαίρι. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν συλληφθεί με την κατηγορία του βανδαλισμού στο δάσος ή ότι ενήργησαν χωρίς άδεια ( την οποία ποτέ δεν θα έπαιρνες ) ;

Είναι δουλειά των ΟΤΑ τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας. Αυτοί είναι ο 'κρατικός μηχανισμός' (δεν το ξέρουν βέβαια αλλά ο νόμος του 2002 αυτό ορίζει).

Άσε τον ΟΤΑ. Τα δάση ανήνουν σε όλους. Στον Αυλώνα Αττικής μαζευτήκαμε καμιά δεκαριά να το κάνουμε αυτό - οργανωμένα - και κόντεψε να μας μηνύσει ο δήμος.

Θέλω να πω ότι δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τον ΟΤα ακόμη και εάν είναι αδιάφορος ή άχρηστος.

• I
                          igiorgio last edited by

• L
                            leonp last edited by

Ο χρήστης pjathan έγραψε:
                            Έχουν καεί γνωστοί και φίλοι μου,άνθρωποι με τους οποίους κάποτε δουλεύαμε παρέα,πίναμε ένα ποτήρι κρασί,όποτε περνούσα από τα χωριά τους για να πάω στο χωριό.Μου είναι αδιανόητο να το πιστέψω.

Τα βλέπω σε χάρτη και δεν το πιστεύω, οι ζημιές που έγιναν είναι ανυπολόγιστες. Δεν μένω τόσο στους 60 που κάηκαν (τόσοι σκοτώνονται σε μερικά Σ/Κ σε τροχαία) αλλά στους άλλους που έμειναν στο δρόμο, χωρίς σπίτι με τίποτα. Η Ελλάδα θα γονατίσει για χρόνια.

• G
                              ginogsm last edited by

Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
                              Άκουγα πριν λίγο κάποιες απόψεις του Μάργαρη για τις φωτιές. Το συμπέρασμα από αυτά που είπε είναι ότι η φωτιά από μόνη της δεν κάνει κακό στο δάσος. Το δάσος θα αναγεννηθεί από μόνο του . Το μόνο που χρειάζεται ίσως είναι κάποια φράγματα με κορμούς για να μην παρασύρεται το έδαφος. Είναι όμως απαραίτητο να απαγορευθεί η βόσκηση στις περιοχές αυτές.

Υ.Γ Στην Κύπρο ο κόσμος είναι συγκλονισμένος από αυτά που βλέπει να γίνονται. Ήδη πέραν των 100 πυροσβεστών και εθελοντών με 12 οχήματα από την Κύπρο βρίσκονται στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Η Κύπρος δεν είναι - ανεπίσημα έστω - Ελλάδα ; Σαν να λέμε ότι η Ρόδος είναι συγκλονισμένη.

• G
                                ginogsm last edited by

Άσχετο Ηλία αλλά έγω πει από το Σαββάτο ότι προτίθεμαι να σε φιλοξενήσω εάν το χρειαστείς.

Σ' ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν θα χρειαστεί. Τα χωριά που κάηκαν κι αυτά που κινδυνεύουν είναι μικρά, με λίγο κόσμο.
                                Τα 'αστικά μας κέντρα' έχουν γίνει κατ' εικόνα των Αθηνών: Δεν υπάρχουν δένδρα μέσα, για να καούν.

Έτσι. Ο ομφαλός του κόσμου έδωσε το παράδειγμα.

• G
                                  ginogsm last edited by

Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:

Όχι. Το πευκόδασος θέλει πολύ λίγο χρόνο. Το έλατο αργει.

20 cm τον χρόνο θέλει το πεύκο.

Αρα να μην γινει αναδασωση?

Όχι. Να μην πειραχτεί θέλει και ενδεχομένως λίγη βοήθεια να μην φύγει το χώμα.

• W
                                    wagner669 last edited by

Ο χρήστης sosna έγραψε:

Οσοι δεν πολυενδιαφερεστε για τα μνημεια στην Αρχαια Ολυμπια..μην γκρινιαζετε να ερθουν τα μαρμαρα πισω απο το Βρετανικο Μουσειο!

Αν ημουν καποιος παγκοσμιος οργανισμος με αρκετη δυναμη, θα μας επαιρνα κι αυτα τα ολιγα που εχουν απομεινει..τετοια μνημεια ειναι σημαντικα για τον Παγκοσμιο πολιτισμο...δεν μας αξιζουν!

Αν κ ιστορικός να σε πληροφορήσω οτι θα προτιμούσα να οργανωθεί η χώρα κ να μην καίγονται οι άνθρωποι αβοήθητοι κ ας μην έρθουν τα ελγίνεια ποτέ πίσω!Με την υπερβολή αυτή θέλω να πώ οτι υπάρχουν σοβαρότερα κ πιο επίκαιρα θέματα από τα αρχαία μας μάρμαρα που ναι είνα κομμάτι του πολιτισμού κ της κληρονομιάς μας αλλά προέχει η ζωή μας κ οι καλές συνθήκες διαβίωσης!

Όσο για τον φίλο που είπε οτι οι ξένοι τα φροντίζουν καλύτερα να θυμίσω οτι οι Εγγλέζοι για να καθαρίσουν τα ελγίνεια από τη ''μαυρίλα'' τα έξυσαν κ κατέστρεψαν 1 στρώμα τους αφού αυτό που πήγαν να ξύσουν δεν ηταν προφανώς μαυρίλα!

Οι ανιστοριτοι πιστευαν οτι τα Ελγινεια Μαρμαρα ειναι λευκα κ οτι το μελί χρωμα ειναι φθορα...

• T
                                      toyotaman last edited by

Πριν λιγο ακουσα στο MEGA, τον ρεπορτερ Π. Σομπολος, οτι κατοικοι επιασαν εμπριστη στην Ηλεια, τον σαπισαν στο ξυλο και τον παρεδωσαν στην αστυνομια. Ειναι αληθεια ? Η δεν ακουσα καλα ?

• B
                                        boofy last edited by

Ο χρήστης kouk έγραψε:
                                        😞 ..λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι!!

Οσον αφορά στην πληροφόρηση...η Κύμη ΔΕΝ καίγεται! Πήγαν να βάλουν 2 φορές φωτιά έξω από το χωριό Ανδρονιάνοι αλλά σβήστηκε! Οι κάτοικοι είναι σε επιφυλακή. (Η πληροφορία είναι από τον Δήμο Κύμης)

Και μάλιστα τη δεύτερη φορά είχαν και πανηγύρι το οποίο διεκόπη προκειμένου να σβηστεί η εμπρηστική φωτιά.

• K
                                          krusenstern last edited by

Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
                                          Πριν λιγο ακουσα στο MEGA, τον ρεπορτερ Π. Σομπολος, οτι κατοικοι επιασαν εμπριστη στην Ηλεια, τον σαπισαν στο ξυλο και τον παρεδωσαν στην αστυνομια. Ειναι αληθεια ? Η δεν ακουσα καλα ?

... αφού τον δίκασαν όπως έπρεπε, με μάρτυρες, κατήγορους και υπεράσπιση φαντάζομαι. Φαρ ουέστ γίναμε...

• W
                                            wagner669 last edited by

Βασικα....
                                            Θα πρεπε να τον παραδωσουν στην αστυνομια χωρις να τον σαπισουν....

... αφού τον δίκασαν όπως έπρεπε, με μάρτυρες, κατήγορους και υπεράσπιση φαντάζομαι. Φαρ ουέστ γίναμε...

Αυτο...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 85
                                            • 86
                                            • 87
                                            • 88
                                            • 89
                                            • 212