-
Μας έκαναν δώρο πρόσφατα το MIO P550, με εγκατεστημένο το destinator. Το δώρο κυρίως προοριζόταν για τη συμβία, που αν δεν έχει προβάρει 15 φορές τη διαδρομή στο μυαλό της, δεν ξεκινάει να πάει πουθενά με το αυτοκίνητο. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ GPS, επομένως είμαι 100% αδαής. Όμως μερικά πράγματα μου φάνηκαν περίεργα (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο PDA):
α) η ένταση του ήχου είναι ανεπαρκής (ακόμα και στο full). Για να ακούς καθαρά πρέπει να έχεις κλειστά παράθυρα και ηλιοροφές, ενώ για μουσική ούτε λόγος.
β) επειδή το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο σε υπόγειο γκαράζ, περνάει αρκετός χρόνος από τη στιγμή που θα βρεθούμε σε ανοιχτό χώρο μέχρι την ώρα που θα 'κλειδώσει' με τους δορυφόρους.
γ) μια-δυο φορές που δεν 'υπάκουσα' στις οδηγίες, δεν επανυπολόγισε κάποια καινούργια εναλλακτική, αλλά με κατηύθυνε γύρω-γύρω μέχρι να ξαναβρεθώ στην αρχική διαδρομή (ενώ υπήρχε συντομότερος δρόμος για τον προορισμό μου).
δ) η αυτονομία του PDA είναι εκνευριστικά μικρή (εννοείται ότι στο αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ με το φορτιστή, παρ' όλα αυτά στο σπίτι, ειδικά με το wi-fi ενεργοποιημένο, η μπαταρία έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής).
ε) δοκίμασα να το τοποθετήσω σε όλες τις πιθανές θέσεις στο αυτοκίνητο, και κατέληξα στο κέντρο της κονσόλας, ακριβώς εκεί που αρχίζει το παρμπρίζ. Παρ' όλα αυτά, αισθάνομαι ότι οδηγούσα σαφώς χειρότερα, ακόμα και σε δρόμους που ξέρω πολύ καλά, γιατί το μυαλό μου ήταν το μισό στο δρόμο και το άλλο μισό στην οθόνη. Ελπίζω για αυτό να φταίει το ότι είμαι πρωτάρης, και σύντομα να συνηθίσω την αίσθηση.Κατά τα άλλα, τα θετικά έχουν αναφερθεί πιο πάνω, μην τα επαναλαμβάνω.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Μας έκαναν δώρο πρόσφατα το MIO P550, με εγκατεστημένο το destinator. Το δώρο κυρίως προοριζόταν για τη συμβία, που αν δεν έχει προβάρει 15 φορές τη διαδρομή στο μυαλό της, δεν ξεκινάει να πάει πουθενά με το αυτοκίνητο. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ GPS, επομένως είμαι 100% αδαής. Όμως μερικά πράγματα μου φάνηκαν περίεργα (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο PDA):α) η ένταση του ήχου είναι ανεπαρκής (ακόμα και στο full). Για να ακούς καθαρά πρέπει να έχεις κλειστά παράθυρα και ηλιοροφές, ενώ για μουσική ούτε λόγος.
β) επειδή το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο σε υπόγειο γκαράζ, περνάει αρκετός χρόνος από τη στιγμή που θα βρεθούμε σε ανοιχτό χώρο μέχρι την ώρα που θα 'κλειδώσει' με τους δορυφόρους.
γ) μια-δυο φορές που δεν 'υπάκουσα' στις οδηγίες, δεν επανυπολόγισε κάποια καινούργια εναλλακτική, αλλά με κατηύθυνε γύρω-γύρω μέχρι να ξαναβρεθώ στην αρχική διαδρομή (ενώ υπήρχε συντομότερος δρόμος για τον προορισμό μου).
δ) η αυτονομία του PDA είναι εκνευριστικά μικρή (εννοείται ότι στο αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ με το φορτιστή, παρ' όλα αυτά στο σπίτι, ειδικά με το wi-fi ενεργοποιημένο, η μπαταρία έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής).
ε) δοκίμασα να το τοποθετήσω σε όλες τις πιθανές θέσεις στο αυτοκίνητο, και κατέληξα στο κέντρο της κονσόλας, ακριβώς εκεί που αρχίζει το παρμπρίζ. Παρ' όλα αυτά, αισθάνομαι ότι οδηγούσα σαφώς χειρότερα, ακόμα και σε δρόμους που ξέρω πολύ καλά, γιατί το μυαλό μου ήταν το μισό στο δρόμο και το άλλο μισό στην οθόνη. Ελπίζω για αυτό να φταίει το ότι είμαι πρωτάρης, και σύντομα να συνηθίσω την αίσθηση.Κατά τα άλλα, τα θετικά έχουν αναφερθεί πιο πάνω, μην τα επαναλαμβάνω.
α)Η ενταση παίζει από συσκευή σε συσκευή. Αν είναι τόσο χάλια, η μόνη λύση που βλέπω είναι αν έχει aux-in η πηγή σου, να φτιάξεις ένα καλωδιάκι από την έξοδο των ακουστικών του ΜΙΟ, στο Aux-IN της πηγής και να το ακούς από εκεί. Το πρόβλημα βέβαια είναι πως δεν θ' ακούς μουσική πάλι. Αλλη λύση πατέντα με εξωτερικό ηχειάκι, αν μπορείς να το βολέψεις κάπου. Βρίσκεις ένα ενεργό (με ενισχυτή) ηχειάκι από PC συνήθως, και το βάζεις σε σημείο να μην σε ενοχλεί. Χρειάζεσαι ένα φτηνό μετασχηματιστή για να το τροφοδοτήσεις (σε καταστήματα ηλεκτρονικων βρίσκεις) και χρησιμοποιείς κι εδώ την έξοδο των ακουστικών του ΜΙΟ. Μια ακόμη λύση με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα ως προς την απόδοση, είναι να δυναμώσεις με software τα αρχεία ήχου του Destinator. Αλλά αν το ΜΙΟ σου δεν έχει δυνατό ηχείο, μικρή θα είναι η διαφορά.
β)Είναι φυσιολογικό αυτό, στο υπόγειο είναι αδύνατον να βρει δορυφόρους. Θα τους βρει μετά από λίγο λογικά.
γ)Περίεργο αυτό! Μήπως έχεις πολλά προγράμματα φορτωμένα στην μνήμη του και αργεί να κάνει επανυπολογισμό; Δες στην μνήμη μήπως τρέχεις κι άλλα! Μην ξεχνάς πως στα WM αντί να κλείνουν τα προγραμματα που ανοίγεις, γίνονται minimize και πρέπει να τα κλείνεις μετά από τον TaskManager (πας Ρυθμίσεις, Μνήμη και κλείνεις αυτά που δεν θέλεις)
δ)Σωστό αυτό. Ειδικά με το WiFi ανοικτό, πέφτει δραματικά! Να το έχεις ανοικτό μόνον όταν το χρησιμοποιείς.
ε)Νωρίς είναι ακόμη! Εγώ το έχω κάτω στην κονσόλα λόγω έλλειψης βάσης προς το παρόν... Αλλά και πάλι, αν χρειαστεί ρίχνω μια ματιά μόνον σταματημένος ή σε φανάρι πχ, συνήθως αρκούμαι στις φωνητικές οδηγίες. Μόλις το συνηθίσεις, θα είναι ΟΚ. Μέχρι τότε όμως, προσοχή! Μην τρακάρεις λόγω του PDA! -
Για το TiBO έχει ακούσει κανείς τίποτα? Είναι σχετικά ακριβό, αλλά τα αξίζει τα λεφτά του?
CPU -400Mhz
FLASH/ RAM -32MB Flash ROM/64MB RAM
Storage -SD (Secure Digital) Memory Type
Storage Capacity -128MB, 256MB, 512MB, 1GB, 2GB
Card Slot -Push-In & Push-Out
Battery -1400mA
Speaker Mic -50 pi
Car Mount -Windshield-Suction/Sliding Style
LCD Type -Digital
Brightness -250 CD
O/S -Microsoft WinCE.Net Core Version 4.2
Map Appl. -Destinator
Map Upload -USB Mini
PC Connection -USB Slave 1.1
Resolution -320 x 240 pixels
Temp Range -15’C to 70’C
Dimension/ Weight -5.1”W x 3.2”H x 2.2”D/ 1.86kg
Display Size -2.82” x 2.07”
Screen -16.7M Color Screen
Voice -Voice prompts
Audio Output -8 ohm, 2 Watts Speaker
Touch Screeen -Yes
GPS Status -Yes -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μέχρι τότε όμως, προσοχή! Μην τρακάρεις λόγω του PDA!Εγώ μάλλον θα τη γλιτώσω. Για τη γυναίκα μου δεν παίρνω όρκο
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Μέχρι τότε όμως, προσοχή! Μην τρακάρεις λόγω του PDA!
Εγώ μάλλον θα τη γλιτώσω. Για τη γυναίκα μου δεν παίρνω όρκο
Α ρε Τάσε τι τραβάς!!!...Μην την αφήσεις μόνη της! Θα κοιτάει συνέχεια το PDA!!!
-
Ο χρήστης Dimikonomou έγραψε:
Για το TiBO έχει ακούσει κανείς τίποτα? Είναι σχετικά ακριβό, αλλά τα αξίζει τα λεφτά του?εμεις σημερα πηραμε για το ταξι το TIBO S1000 και τιμη 550 ευρω και εχει σχεδον ολη την ελλαδα.πραγματικα αξιζει τα λεφτα του
Το έχω πάρει και εγώ.Είναι τέλειο.Μάλιστα έχω προσθέσει και όλα τα σημεία με σταθερές κάμερες καθώς και τα σημεία που στήνονται τα μπλόκα
-
και το satnav 400 ειναι εξαιρετικο...
-
-
ανασφαλής ;;
-
Συγκριτική δοκιμή?
-
Καλημέρα...από GPS μέχρι 500€ τι προτείνεται?
-
Καλημέρα...από GPS μέχρι 500€ τι προτείνεται?
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=21478
Συνέχεια εκει......
-
Βecker Traffic Assist Highspeed 7934
Ψαχνω για το συγκεκριμενο gps ελληνικο χαρτη http://www.mybecker.com/beckerCms/www_r ... navSeq=136
Γνωριζει κανεις απο που κ με τι κοστος? -
Για όποιον ενδιαφέρεται, έχει στο Carrefour προσφορά το Vector Master 380 με πρόγραμμα Papago R12 στα 199
-
Για όσους ενδιαφέρονται στο AVsite.gr οργανώσαμε ένα Power buy για συσκευές gps. Απευθυνθήκαμε στις επίσημες αντιπροσωπείες (για λόγους εγγύησης). Καταλήξαμε σε 2 συσκευές γιατί κρίναμε ότι αυτές είναι οι καλύτερες αυτή την στιγμή στην αγορά. Η πρώτη είναι το TiBO S-1000 και η δεύτερη το ATLAS NAVI ΑΝ-400.
Οι τιμές είναι έκπληξη:
Για το TiBO S-1000 495
-
Ενας φιλος εχει φερει μια μερσεντες C220 απο γερμανια . αυτη εχει στην κεντρικη κονσολα , τηλεφωνο, radio CD και GPS
αυτο το αναφερει σαν Audio 50 APS , ειναι μαλλον της HARMAN/BECKER και τα προγραμματα γραφουν
Navigation Audio 50 APS Version 4.0
Το αυτοκινητο εχει ερθει με 6 CD FOR EUROPE αλλα δεν περιλαμβανει ελλαδα.
τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση υπαρχει καποιο προγραμμα που να ταιριαζει? -
μια φιλη εχει παρει το Mio C510 με χαρτες της Tele Atlas..
οι χαρτες ειναι ολιγον παλαιοι, ενω για αναβαθμιση πρεπει να πληρωσεις.
ξερουμε που μπορουμε να βρουμε καμμια .. δοκιμαστικη εκδοση? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
μια φιλη εχει παρει το Mio C510 με χαρτες της Tele Atlas..
οι χαρτες ειναι ολιγον παλαιοι, ενω για αναβαθμιση πρεπει να πληρωσεις.
ξερουμε που μπορουμε να βρουμε καμμια .. δοκιμαστικη εκδοση?Το ίδιο ή άλλο πρόγραμμα?
-
ειλικρινα δεν εχω ιδεα τι μπορει να γινει και αν μπορει να φορτωθει αλλο προγραμμα, καθως δεν εχω ασχοληθει με το αντικειμενο καθολου!
θα με ενδιεφερε κατι το οποιο εχει ενημερωμενους χαρτες!
(φανταζομαι χρειαζεται να παρω μνημη γι αυτο?)
Το πηρα αποφαση...GPS