-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ðéôóéñßêá ïäçãüò ìå êáõôÞ åìöÜíéóç, óôï êÝíôñï ôçò ÁìáëéÜäáò.
ÁöÞíåé ôï áõôïêßíçôï óå ðéÜôóá ôáîß. ¸íáò taxi driver ôçò öùíÜæåé: Ìçí ôï áöÞíåéò åêåß, èá óå ãñÜøïõíå. Êáé áõôÞ ôïõ áðáíôÜ, ìå üëç ôçò ôç äýíáìç:
Äåí ðåéñÜæåé, êé åãþ ãñáììÝíïõò ôïõò Ý÷ù.ÖõóéêÜ, ðÞñá ôï üíïìá êáé ôç äéåýèõíóÞ ôçò ãéá íá ôçò óôåßëù ëïõëïýäéá.
Ãéá ôçí áðÜíôçóç óôïí ôáñßöá, ü÷é ãéá ôßðïôå Üëëï....Ðïëý êáëü áëëÜ íá åðéóçìÜíù :
.Ç áíôßäñáóç ôïõ ôáñßöá -åëÝù ðéôóéñßêáò êáé êáõôÞò åìöÜíéóçò -Þôáí ðñïóôáôåõôéêÞ áí ôï åß÷åò áöÞóåé åóý ôá óôñïýìö èá åß÷áí ëÜâåé êáìéÜ 200áñéá êëÞóåéò ãéá íá Ýñèïõí íá óå öëïìþóïõí óôï ãñÜøéìï. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
...........................................................................................................Åßíáé ðåñßåñãï áõôü ôï ðñÜãìá. ÌÞðùò õðÜñ÷åé êáíÜ ìáãíçôéêü ðåäßï ðÜíù áðü ôçí ÅëëÜäá êáé äçìéïõñãåß Ýëîåéò óôá áõôïêßíçôá.
ÊÜèå ìÝñá ÊõñéáêÞ ôïõ ÐÜó÷á -ôóïõãêñßóìáôá êáé ðáó÷áëéíÜ áõãÜ.
-
Λεωφόρος Λαυρίου.Χθές το πρωί.Μετά τα Γλυκά Νερά.
Κίνηση και στα δύο ρεύματα και με καλές ταχύτητες λόγω καλοκαιριού και λίγων αυτοκινήτων.
Στα 30 μέτρα παππούλης (άνω των 70) αρχίζει ξαφνικά κούρσα για να περάσει απέναντι!! Δεν υπάρχει κενό στην κίνηση! Προφανώς τα έχει μπερδέψει στο μυαλό του!
Το Clio μπροστά μου φρενάρει και...φλικάρει!!! Εγω φρενάρω και το κόβω δεξιά στο χώμα που λέμε πεζοδρόμιο!!!
Ο παππούλης συνεχίζει!! Φτάνει στο άλλο ρεύμα!Εκει εχει ενα Yaris και μια μηχανή!!
Η κοπελιά του Yaris τον βλέπει τελευταία στιγμή και το ABS της αρχίζει να δουλεύει υπερωρίες!!Η μηχανή βγαίνει στο δικό μας ρεύμα για να τον αποφύγει αλλά πο πίσω της έρχεται νταλίκα...που φρενάρει και κορνάρει!!
Ο παππούλης φτάνει απέναντι!!!!!!!!!!!!!! Δεν εχει καταλάβει τίποτα!Ο Θεός της Ελλάδας!!!
ΥΓ Οποιος εχει δει την ταινία 'Ο άνθρωπος του Θεού' είναι ακριβώς η φάση που ο Εντι Μέρφι πρέπει να περάσει απέναντι την Εθνική τρέχοντας για τις ανάγκες της ταινιας!!
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Αφήνει το αυτοκίνητο σε πιάτσα ταξί.
Πολύ καλό αλλά να επισημάνω :
.Η αντίδραση του ταρίφα -ελέω πιτσιρίκας και καυτής εμφάνισης -ήταν προστατευτική αν το είχες αφήσει εσύ τα στρούμφ θα είχαν λάβει καμιά 200αρια κλήσεις για να έρθουν να σε φλομώσουν στο γράψιμο.Δεν τίθεται θέμα, οι ταρίφες δε μασάνε από τέτοια. Σε τέτοιες φάσεις καλούν οι ίδιοι την τροχαία. Η πιτσιρίκα ή τα έχει πολλά (γενικώς), ή το διοικητή μπάρμπα.
-
Ένα θέμα για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά είναι το θέμα του προσπεράσματος από δεξιά για μαγκιά, επίδειξη και ωχαδερφισμό. Παραθέτω άλλη μια εμπειρία μου στην Αττική Οδό μετά το αεροδρόμιο.
Κατά τις 6 το απόγευμα και οδηγώντας με χαμηλή ταχύτητα στη δεξιά λωρίδα μετά τα διόδια του Ελ. Βενιζέλος βλέπω μπροστά μου ένα 4x4 στη μεσαία λωρίδα να πηγαίνει με 70-80 χωρίς κανέναν λόγο αφού ο δρόμος ήταν ανοιχτός σε όλες τις λωρίδες (μπορούσε κάλιστα να πάει δεξιά)! Εκείνη την ώρα κοιτάζω τον καθρέφτη μου και βλέπω πίσω μου στη μεσαία λωρίδα ένα μαύρο Ceicento να έρχεται. Λέω κι εγώ από μέσα μου, θα κάνει αριστερά, μιας και ο δρόμος είναι άδειος και θα προσπεράσει.
Βγάζω κι εγώ φλας σιγά σιγά βλέπωντας ότι ήταν σε κάποια απόσταση και ξεκινάω να στρίβω για να περάσω στην αριστερή και μετά στη δεξιά λωρίδα για να προσπεράσω τον παπού με το 4x4. Εκείνη τη στιγμή βλέπω το Ceicento να έρχεται από αριστερά μου με μεγάλη ταχύτητα, να βγάζει φλας και να προσπερνάει το 4x4 από δεξια!!!! Μια κίνηση εντελώς αψυχολόγητη!!! Παραλίγο να πέσω πάνω του! Δεν πίστευα στα μάτια μου. Τέτοια γαϊδουριά στην Αττική Οδό δεν έχω ξαναδεί!
Ελπίζω οι κάμερες της Αττικής Οδού να εντόπισαν το δίποδο εγκληματικό ζώο που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερο και να του ερθει στο σπίτι ένα ωραίο πρόστιμο για επικίνδυνους ελιγμούς και αντικανονικό προσπέρασμα.
Και η πλάκα είναι ότι μόλις βγαίνεις από το αεροδρόμιο έχει μια γιγαντιαία φωτείνη ηλεκτρονική πινακίδα που έγραφε 'Προσπερνάτε μόνο από αριστερά' Με τεράστια γράμματα! Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται ότι ο τύπος με το Ceicento δεν μπορεί να ήταν άνθρωπος γιατί αν ήταν άνθρωπος θα το είχε διαβάσει και τουλάχιστο θα του έδινε κάποια δέουσα προσοχή. Δεδομένου ότι η Αττική Οδός παρακολουθείται και με κάμερες.
Νομίζω τελικά ότι μόνο με πλήρη αστυνόμευση όλων των δρόμων ζώα σαν αυτό θα μειωθούν και θα έχουμε λιγότερα ατυχήματα.
Και μη μου πείτε ότι έφταιγε ο παπούς που πήγαινε στη μεσαία λωρίδα με 80!
-
Ο χρήστης unusualldriver έγραψε:
Ένα θέμα για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά είναι το θέμα του προσπεράσματος από δεξιά για μαγκιά, επίδειξη και ωχαδερφισμό. Παραθέτω άλλη μια εμπειρία μου στην Αττική Οδό μετά το αεροδρόμιο.Δυστυχώς φίλε μου, τό ότι φτιάχτηκε ένας (καλά μισός για την ώρα) δρόμος της προκοπής δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται σε αυτόν η είσοδος στα ζωντόβολα. Να πώ κι ένα άλλο παράδειγμα.
Πριν καμμία βδομάδα στην Αττική οδό. Άδειος ο δρόμος καθότι πολύ πρωί και ηγαίνω με περίπου 120 στη μεσαία. Μπροστά μου στα 200 μέτρα άλλο αυτοκίνητο οπότε βγάζω φλάς και βγαίνω αριστερά να τον περάσω. Στην ίδια απόσταση περίπου στην αριστερή λωρίδα 'κομπρέσσορας γκάμπριο' ΄ο οποίος έχει βγάλει φλάς για να πάει δεξιά. Επειδή αρκετές φορές έχω δεί κόσμο με τα φλάς ξεχασμένα από το σπίτι τους, του κάνω ΕΝΑ σινιάλο με τα φώτα. Και ξαφνικά ο γρόθος ξαναβγαίνει αριστερά!! Εμ βέβαια, κοτζάμ 'κομπρέσσορας γκάμπριο' να αφήσει να τον περάσει το πεζω. Τι, ίσα κι όμοια ειμαστε όλοι.
-
Σάββατο κατά τις 12:30 στην παραλιακή μετά το φανάρι της Βάρης προς Βάρκιζα.
Μπροστά στην αριστερή CLK 230 με γερμανικές πινακίδες, αλλά ο οδηγός φαινόταν Έλληνας.
Στη μεσαία και λίγο πιο μπροστά από τη CLK ένα Elantra, θυμάται ξαφνικά ότι πρέπει να στρίψει... αριστερά στο κενό που υπάρχει στο διάζωμα (είναι πολύ πλατύ σε εκείνο το σημείο) και μπαίνει σχεδόν κάθετα μπροστά στη CLK (!!!!!)
Εκεί βέβαια αποκαλύφθηκε η ελληνική ταυτότητα του οδηγού της CLK με τα φάσκελα που έπεσαν, αλλά ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει, αφού δεν τον εμβόλισε.
-
...και για να μη λέμε μόνο τα στραβά, χτες το πρωί στην παραλιακή προσπέρασα ένα κατακόκκινο, απίστευτο, τέλειο, γυαλιστερό, αστραφτερό, κουκλίστικο fiat 124 spider.
πραγματικά από τα πιο απίθανα οχήματα που έχω δει, και ο τύπος το είχε άψογα συντηρημένο. Βούρκωσα πάλι α ρε φίατ, όσο με πληγώνεις τόσο με πορώνεις...
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
...και για να μη λέμε μόνο τα στραβά, χτες το πρωί στην παραλιακή προσπέρασα ένα κατακόκκινο, απίστευτο, τέλειο, γυαλιστερό, αστραφτερό, κουκλίστικο fiat 124 spider.πραγματικά από τα πιο απίθανα οχήματα που έχω δει, και ο τύπος το είχε άψογα συντηρημένο. Βούρκωσα πάλι α ρε φίατ, όσο με πληγώνεις τόσο με πορώνεις...
Σπύρος
Πραγματικά εντυπωσιακό ακούγεται Έκανε όμως επικίνδυνους ελιγμούς, ψευτομαγκιές για επίδειξη; Συνηθως αυτοί δεν τα κάνουν αυτά.
-
Εχετε δεί ΚΑΡΟΤΣΙ ΛΑΪΚΗΣ στην εθνική οδό?????????
Εγώ ναι, στα Καμμένα Βούρλα (δεν κάηκαν όλα τα 'βούρλα') κοντά στο σημείο που έιχε εκκραγεί το βυτιοφόρο, αλλά στο άλλο ρεύμα.
Το είχε ένας κύριος και περπατούσε γιά ώρα στη βοηθητική λωρίδα χαζεύοντας δεξιά αριστερά.... -
Ο χρήστης unusualldriver έγραψε:
...και για να μη λέμε μόνο τα στραβά, χτες το πρωί στην παραλιακή προσπέρασα ένα κατακόκκινο, απίστευτο, τέλειο, γυαλιστερό, αστραφτερό, κουκλίστικο fiat 124 spider.
πραγματικά από τα πιο απίθανα οχήματα που έχω δει, και ο τύπος το είχε άψογα συντηρημένο. Βούρκωσα πάλι α ρε φίατ, όσο με πληγώνεις τόσο με πορώνεις...
Σπύρος
Πραγματικά εντυπωσιακό ακούγεται Έκανε όμως επικίνδυνους ελιγμούς, ψευτομαγκιές για επίδειξη; Συνηθως αυτοί δεν τα κάνουν αυτά.
μα χρειάζεται να κάνεις επίδειξη όταν οδηγάς τέτοιο εργαλείο?
ο φίλος πήγαινε αργά και δεξιά, με ανοιχτή την κουκούλα και απολάμβανε τη θέα και....το θαυμασμό όσων ξέρουν, όπως ακριβώς αρμόζει να κάνει όποιος οδηγεί τέτοιο όχημα. Ζήλεψα λέμε...
Σπύρος
-
Και ποιος δε θα το ζήλευε αυτο
-
Stis 28 iouliou ena zwntano me ena type R me ekleise mesa sta McDonalds/BP sto aigio sto Parking. Epidh to m****smeno variotane na parkarei makrya me ekleise pisw kai epsaxna ena ena ta trapezia na dw pios gyftos htane. Ton vriskw kai tou lew exeis Civic asimi? Type R mou leei to stouki? nai tou lew . kai o typos oute sygnwmh oute tpt kai etrwge to Big Mac tou amerimnos me to paso tou, pou natou ginei i xolisteroli san ta aloga tis bugatti veyron ! Exei terastia xari pou eixa to 307 tis kopelas mou giati an eixa to impeza tha ton eixa sprwksei mexri tin ethniki.
-
Με την ευκαιρία της χτεσινής βροχούλας, θέλω να ρωτήσω μήπως είμαι εγώ ο παράξενος ή το έχει 'άχτι' κι αλλος:
Πήραμε λοιπόν το καινούριο 307 της αδερφής μου να του κάνουμε κανά χιλιομετράκι και τραβήξαμε προς σταυρό, μετά δεξιά προς Κορωπί με στόχο να βγούμε Βάρη και να γυρίσουμε από παραλία. Ρε παιδιά, είμαι εγώ παράξενος/υπερβολικός ή τουλάχιστον οι μισοί οδηγοί στον δρόμο πάνε με 40χμ/ώρα μάξιμουμ στην πρώτη ψιχάλα? Εντάξει, καταλαβαίνω ότι πολύς κόσμος είτε είναι νέος οδηγός, είτε είναι κάποιας περασμένης ηλικίας, είτε οδηγεί παλιά αυτοκίνητα (ως επί των πλείστων κακοσυντηρημένα) και κάπου είναι λογικό να έχει τον φόβο της βροχής. Αλλά γιατί ρε γαμότο πάνε μονίμως αριστερή (ή/και μεσαία λωρίδα στην καλύτερη των περιπτώσεων) και κυρίως γιατί όχι μόνο δεν σε διευκολύνουν να τους προσπεράσεις αλλά σε εμποδίζουν κιόλας συνειδητά με κάθε τρόπο?
Βγήκαμε με όλη τη καλή διάθεση να κάνουμε βραδινή βολτίστα χαλαρή & ανέμελη και γυρίσαμε σπίτι με τα νέυρα μας τσατάλια.
Είμαστε οι μόνοι?
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
...Ρε παιδιά, είμαι εγώ παράξενος/υπερβολικός ή τουλάχιστον οι μισοί οδηγοί στον δρόμο πάνε με 40χμ/ώρα μάξιμουμ στην πρώτη ψιχάλα? Εντάξει, καταλαβαίνω ότι πολύς κόσμος είτε είναι νέος οδηγός, είτε είναι κάποιας περασμένης ηλικίας, είτε οδηγεί παλιά αυτοκίνητα (ως επί των πλείστων κακοσυντηρημένα) και κάπου είναι λογικό να έχει τον φόβο της βροχής. Αλλά γιατί ρε γαμότο πάνε μονίμως αριστερή (ή/και μεσαία λωρίδα στην καλύτερη των περιπτώσεων) και κυρίως γιατί όχι μόνο δεν σε διευκολύνουν να τους προσπεράσεις αλλά σε εμποδίζουν κιόλας συνειδητά με κάθε τρόπο?Είμαστε οι μόνοι?
Όχι migf1 δεν είστε οι μόνοι, υπάρχουν πολλοί κομπλεξικοί και τους βρίσκεις παντού. Αφού ξέρεις τι θα δεις στο δρόμο, τι κάθεσαι και ασχολείσαι με τον κάθε κομπλεξικό καραγκιόζη;
-
Ολοι αυτοι που κυκλοφορουν χωρις πισω φωτα θεωρουνται' παραξενα' στους ελληνικους δρομους;Και οταν τους ειδοποιεις να σου απαντουν οτι το ξερουν τι να τους πεις μετα;Και ολα αυτα στο επαρχιακο δικτυο που ουτε φωτισμος των δρομων υπαρχει ουτε το δικιο σου θα βρεις αν πεσεις απο πισω τους γιατι αντε να αποδειξεις οτι δεν ειχε φωτα
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ìå ôçí åõêáéñßá ôçò ÷ôåóéíÞò âñï÷ïýëáò, èÝëù íá ñùôÞóù ìÞðùò åßìáé åãþ ï ðáñÜîåíïò Þ ôï Ý÷åé 'Ü÷ôé' êé áëëïò:ÐÞñáìå ëïéðüí ôï êáéíïýñéï 307 ôçò áäåñöÞò ìïõ íá ôïõ êÜíïõìå êáíÜ ÷éëéïìåôñÜêé êáé ôñáâÞîáìå ðñïò óôáõñü, ìåôÜ äåîéÜ ðñïò Êïñùðß ìå óôü÷ï íá âãïýìå ÂÜñç êáé íá ãõñßóïõìå áðü ðáñáëßá. Ñå ðáéäéÜ, åßìáé åãþ ðáñÜîåíïò/õðåñâïëéêüò Þ ôïõëÜ÷éóôïí ïé ìéóïß ïäçãïß óôïí äñüìï ðÜíå ìå 40÷ì/þñá ìÜîéìïõì óôçí ðñþôç øé÷Üëá? ÅíôÜîåé, êáôáëáâáßíù üôé ðïëýò êüóìïò åßôå åßíáé íÝïò ïäçãüò, åßôå åßíáé êÜðïéáò ðåñáóìÝíçò çëéêßáò, åßôå ïäçãåß ðáëéÜ áõôïêßíçôá (ùò åðß ôùí ðëåßóôùí êáêïóõíôçñçìÝíá) êáé êÜðïõ åßíáé ëïãéêü íá Ý÷åé ôïí öüâï ôçò âñï÷Þò. ÁëëÜ ãéáôß ñå ãáìüôï ðÜíå ìïíßìùò áñéóôåñÞ (Þ/êáé ìåóáßá ëùñßäá óôçí êáëýôåñç ôùí ðåñéðôþóåùí) êáé êõñßùò ãéáôß ü÷é ìüíï äåí óå äéåõêïëýíïõí íá ôïõò ðñïóðåñÜóåéò áëëÜ óå åìðïäßæïõí êéüëáò óõíåéäçôÜ ìå êÜèå ôñüðï?
ÂãÞêáìå ìå üëç ôç êáëÞ äéÜèåóç íá êÜíïõìå âñáäéíÞ âïëôßóôá ÷áëáñÞ & áíÝìåëç êáé ãõñßóáìå óðßôé ìå ôá íÝõñá ìáò ôóáôÜëéá.
Åßìáóôå ïé ìüíïé?
ÌïíáîéÜ ìïõ üëá ,ìïíáîéÜ ìïõ ôßðïôá ...
Áðï ôï Ìåëõäñïí ôùí Ðõî Ëáî ..ÌÝíù óå ðåñéï÷Þ ìå áñêåôÜ óõíåñãåßá ..ìåôÜ áðï âñï÷Þ Ý÷ïõí ìðüëéêç äïõëåßá óå åðéäéïñèþóåéò êõñßùò åìðñüóèéïõ ìÝñïõò .
Íá ôï áöÞóù ç íá ðù êáé Üëëá ?? -
Χθες το απογευμα πάνω στη Βεϊκου στο ρεύμα προς Γαλάτσι, λίγο πριν τα φανάρια στο άλσος Βεϊκου, εκεί που τα αμάξια μπορεί να πάνε και με 100+, μια τσιγγάνα με το καροτσάκι προχωρούσε στη δεξιά λωρίδα σα να μην έτρεχε τίποτα! Νομίζω είχε και παιδάκι μέσα στο καροτσάκι
-
Εχθές το βράδυ λόγω Πανσελήνου και τα σχετικά είπαμε με το έτερον ήμισυ να πάμε κάπου ήσυχα να θαυμάσουμε το φεγγάρι! Πήγαμε λοιπόν στην Πεντέλη πάνω στο βουνό στο ψηλότερο σημείο όπου έχει και το μεγαλύτερο χωμάτινο parking. Εκεί όμως μόλις σταματήσαμε κάποιος πιτσιρικάς αλλοδαπός όπως διαπίστωσα αργότερα είχε 'σεληνιαστεί' και το έπεζε McRaye ανάμεσα από νέους, γέρους, παιδιά & οχήματα κάνοντας χειρόφρενα! Μας χάλασε όλη τη βραδιά όπως και σε πολλούς άλλους εκεί που έφυγαν άρων-άρων μόλις βρήκαν την ευκαιρία! VW Jetta σκούρο γκρι ή μπλε ΥΚ-7481 με χτύπημα στην πλευρά του οδηγού. Αν τον πετύχω όμως πουθενά χωρίς το ήμισυ, θα τον χορέψω στο ταψί τον παλιο@$#%#!
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Εχθές το βράδυ λόγω Πανσελήνου και τα σχετικά είπαμε με το έτερον ήμισυ να πάμε κάπου ήσυχα να θαυμάσουμε το φεγγάρι! Πήγαμε λοιπόν στην Πεντέλη πάνω στο βουνό στο ψηλότερο σημείο όπου έχει και το μεγαλύτερο χωμάτινο parking. Εκεί όμως μόλις σταματήσαμε κάποιος πιτσιρικάς αλλοδαπός όπως διαπίστωσα αργότερα είχε 'σεληνιαστεί' και το έπεζε McRaye ανάμεσα από νέους, γέρους, παιδιά & οχήματα κάνοντας χειρόφρενα! Μας χάλασε όλη τη βραδιά όπως και σε πολλούς άλλους εκεί που έφυγαν άρων-άρων μόλις βρήκαν την ευκαιρία! VW Jetta σκούρο γκρι ή μπλε ΥΚ-7481 με χτύπημα στην πλευρά του οδηγού. Αν τον πετύχω όμως πουθενά χωρίς το ήμισυ, θα τον χορέψω στο ταψί τον παλιο@$#%#!Τηλέφωνο σου φτάνει του κυρίου που μένει Αργυρούπολη!?!?
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!