-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν κανω βολτες , παρατηρω , φωτογραφιζω , ....... και οι βολτες μου μεταφραζονται σε χλμ 100000 τον χρονο . Δεν ειναι αναγκη να σου δειξω δημοσιευματα γιατι , απλα σε δυο τρεις ημουν παρων .
Επειδη ομως ειμαι ειλικρινης και δεν θελω να σε αδικησω , ναι στα αγριογουρουνα ειχαμε εμφανισεις σε σημεια που δεν περιμεναμε .
Δεν εχεις διαβασει για τους λυκους που ελευθερωθηκαν στην ορεινη δωριδα και την διαμαχη που ξεσπασε με τους βοσκους .
Αυτο το τελευταιο που γραφεις δεν ειναι λιγο αντιφατικο ?Παρατηρείς και φωτογραφίζεις τι;Ολα τα παραπάνω ειδη που σου αναφερω ειναι νυχτόβια.Που θα τα βρεις ρε Γιώργο την ημέρα;Εγω τα βρισκω διότι γνωριζω να το κάνω,και εχω βοηθούς ανεκτιμητους (τα σκυλια) που θα βρούνε το ζωο.
[size=18]ειμαι και εγω νυχτοβιος[/size]
HunterΛύκους ποιός απελευθέρωσε;Υπάρχει κάπου καταγεγραμενο;Υπήρχε κάποια οργανωση πίσω απο αυτο;Ανελαβε κάποιος την ευθύνη;
Εσυ που συμμετείχες,σε τι ειδους εμπλουτισμο,τι απελευθερωσατε και πόσα κομμάτια;Ποιοί ηταν αυτοί που το οργανωσανε;Θελω να μου πείς,γιατι θελω να το ψαξω
Το αντιφατικό που το είδες;
[size=18]Εχω στο μυαλό μου κυνηγοτόπια πλούσια,στα οποία δεν συνάντησα λαγο στο δρόμο εδω και 15 ολόκληρα χρόνια]
Ειμαι πολυ στριμωγμενος για να σου απαντησω με στοιχεια , εχω γυρισει απο αδεια , κυνηγαω εκρεμοτητες γιατι θελω να ξαναφυγω .Σου υποσχομαι ομως να σε καλυψω 100% με πμ
Το ευχαριστο ειναι , ανεξαρτητα απο την σταση που τηρεις , εισαι οικολογος -
Οσο νυχτόβιος και να είσαι,θα δυσκολευτείς να αντικρύσεις αυτα τα ζωα,διότι ΔΕΝ έχεις (όπως κι'όλοι μας οι ανθρωποι) τόσο οξυμένες αισθήσεις για να τα αντιληφθείς.
Μπορει να περιτριγυρίζεσαι απο ζωή,και να θεωρεις οτι βρίσκεσαι σε ερημο τόπο.Και επαναλαμβάνω ότι είναι τουλάχιστον αφελές το να ισχυρίζεσαι οτι καταμέτρησες τους πληθυσμους της πανίδας μιας περιοχης,περιδιαβαίνοντας στους τριγύρω δρόμους με το αυτοκίνητό σου.
Τα ζωα που τυχόν θα συναντησεις μπροστα σου,θα ειναι ενα ελαχιστο κλάσμα του πραγματικου πληθυσμου.Ακόμα κι'άν ΔΕΝ συναντησεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ,δεν σημαίνει πώς η περιοχη αυτη δεν εχει πληθυσμούς.
Δεν θα βγούν να σου δηλώσουνε το 'παρών' μπροστα στο αυτοκίνητό σου,διότι προτιμούν να το αποφεύγουνε.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οσο νυχτόβιος και να είσαι,θα δυσκολευτείς να αντικρύσεις αυτα τα ζωα,διότι ΔΕΝ έχεις (όπως κι'όλοι μας οι ανθρωποι) τόσο οξυμένες αισθήσεις για να τα αντιληφθείς.
Μπορει να περιτριγυρίζεσαι απο ζωή,και να θεωρεις οτι βρίσκεσαι σε ερημο τόπο.Και επαναλαμβάνω ότι είναι τουλάχιστον αφελές το να ισχυρίζεσαι οτι καταμέτρησες τους πληθυσμους της πανίδας μιας περιοχης,περιδιαβαίνοντας στους τριγύρω δρόμους με το αυτοκίνητό σου.
Τα ζωα που τυχόν θα συναντησεις μπροστα σου,θα ειναι ενα ελαχιστο κλάσμα του πραγματικου πληθυσμου.Ακόμα κι'άν ΔΕΝ συναντησεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ,δεν σημαίνει πώς η περιοχη αυτη δεν εχει πληθυσμούς.
Δεν θα βγούν να σου δηλώσουνε το 'παρών' μπροστα στο αυτοκίνητό σου,διότι προτιμούν να το αποφεύγουνε.
Δεν ισχυριστηκα ποτε οτι εκανα καταμετρηση της πανιδας για παρατηρηση μιλησα . Δεν ειναι ομως καθολου δυσκολο και καθολου αφελες να ισχυριστω οτι εχουμε αυξηση στους πληθυσμους της 18ουρας πχ. κατι που δεν μπορει να το αμφισβητησει κανεις (ξερεις τους λογους)
Ειναι ενα αστειο παραδειγμα για να σου δωσω να καταλαβεις οτι και η απλη παρατηρηση βοηθαει .
Ποσα χρονια εχεις να δεις Καλιμανα , και μην μου πεις οτι δεν αποδεκατιστηκε ....................
Δεν ειμαι εναντιον των κυνηγων , πιστευω οτι μπορει να εισαι και τα δυο και μαλιστα να γινετε και μπροσταρηδες , αρκει να αφησετε αυτη την αρνητικη σταση , που εχει η συντριπτικη πλειοψηφια των κυνηγων για την οικολογια και τους οικολογους γενικοτερα . -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αυτά που αναφέρεις , πέρα από οργανώσεις είναι πάγια θέση κάθε συνειδητοποιημένου πολίτου. Ρίξε μία ματιά στις πρώτες σελίδες. Όλοι αυτό πιστεύουν φίλε.
Διάβασα τις (πολύ ενδιαφέρουσες) απόψεις του συγκεκριμμένου thread, και αυτός ηταν
και ο λόγος που έγραψα τις λίγες γραμμές μου.
Επειδή ένοιωσα πως η εστίαση στις οργανώσεις, και ο καθαρός η όχι ρόλο τους
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η λύση στο οικολογικό πρόβλημα.Αν και είναι κατανοητό το γεγονος οτι παίζει όλος ο πλανήτης το παιγνίδι
της κερδοσκοπιας των μεγάλων με τα υγρά καύσιμα, δεν είναι εύκολο να έχει 'σωστή' άποψη
κάποιος για το αν η πυρηνική ενέργεια είναι η σωστή εναλλακτική για το ενεργειακό η όχι.Τέτοια μελέτη εγώ δεν είμαι σε θέση να κάνω για να έχω άποψη.
Υπάρχει ένα παρελθόν(Τσερνομπίλ) που κανεις δεν μου εγγυάται οτι δεν θα ξανασυμβεί, και
κανεις δεν μου προσδιορίζει με ακρίβεια την συμμετοχή του στους καρκίνους που αντιμετωπίζουμε όλοι
εδω και χρόνια.
**
Και επειδή αν γίνει η μετάβαση ποτέ, σε αυτή την μορφή ενέργειας, θα γίνει με τους ίδιους κανόνες
που παίζουν τα πάντα σήμερα(ελλαχιστοποίηση των εξόδων, μεγιστοποίηση του κέρδους),τότε κανεις δεν με ψήνει πως τα
πάντα θα γίνουν με έμφαση στην ασφάλεια, και την τίμια διαχείρηση(των αποβλήτων?).
Φαντάζομαι οτι γνωρίζετε πχ που ξεσαβουρώνουν οι Αμερικάνοι τα απόβλητα τους σήμερα.
**
Ο christos.dimou έχει γράψει ενδιαφέροντα πράγματα για την GP που εύχομαι να μην είναι αληθινά.
Και να είναι όμως, ο υπεύθυνος για τις οικολογικές καταστροφές είναι άλλος.
Η απληστία για το κέρδος.
Εκει θα επιμείνω και θα ξανατονίσω πως η μόνη λύση είναι να περάσουμε στον εαυτό μας και κυρίως στα
παιδιά μας την πληροφορία ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗ : Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ.Με πράξεις και όχι με λόγια.
Όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια.
Στα αρχές της δεκαετίας του 80 είχαμε ήδη διαθέσιμα τα πρώτα σχέδια για αντιδραστήρες 3ης γενεάς. Στα τέλη της δεκαετίας υπήρχαν 4 διαφορετικά σχέδια για αντιδραστήρες 4ης γενεάς.
Κύριο μέλημα των αντιδραστήρων 4ης γενεάς ήταν η ελαχιστοποίηση των κινδύνων από τη χρήση της συγκεκριμένης μορφής παραγωγής ενέργειας. Μιλάμε για passively safe αντιδραστήρες που χωρίς επίβλεψη απλά κλείνουν λόγω σχεδιασμού. Οι συγκεκριμένοι αντιδραστήρες δε είχαν και τη δυνατότητα να δουλέψουν και χωρίς εργασίες συντήρησης και κάποια από τα σχέδια τα βλέπουμε και σήμερα να συζητούνται αλλα να μην υλοποιούνται.
Οι συγκεκριμένοι αντιδραστήρες αν και πανάκριβοι (με κόστος ενέργειας άνω των 10 cent/KW) ήταν η απάντηση της επιστήμης και της μηχανικής στο καυτό τότε ζήτημα περί ασφάλειας. Τι έγινε?? Μα απολύτως τίποτα καθώς οι πολιτικοί με το βάρος της GP να πέφτει στους ώμους τους με τους 'προοδευτικούς οικολόγους' της Δυτικής Ευρώπης (και μέλη Αριστερών Οργανώσεων που ακόμα και τότε είχαν απευθείας χρηματοδότηση από τη μαμά Μόσχα) προχώρησαν στο να εγκαταλείψουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα.
Αποτέλεσμα όλων αυτών να κρίνουμε σήμερα την ασφάλεια ενός πυρηνικού αντιδραστήρα από μία σχεδίαση 1ης~2ης γενεάς (Chernobyl) η οποία δεν είχε κανένα μέτρο ασφάλειας και όχι από μέτρα ασφάλειας που ακόμα και αντιδραστήρες 2ης γενεάς είχαν (όπως στο Three Mile Island) και που οι αντιδραστήρες 3ης και 4ης θα υπερκάλυπταν.
Κάπου εκεί πέθαναν τα πυρηνικά (που βέβαια τώρα επανέρχονται και βάσει μελετών της ΕΕ στα τέλη του 2000 αποτελούν και την πιο ελκυστική λύση για να καλύφτουν οι ανάγκες σε ενέργεια όντως απεμπλεκόμενη η Ευρώπη από ενεργειακούς δυνάστες (Ρωσία, Μέση Ανατολή, ΗΠΑ κ.λπ.)) και μαζί με αυτά και πολλές άλλες εναλακτικές λύσεις.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι η breeder reactors έχουν αποδείξει σε μικρές σχεδιάσεις (ως και 100 MW) ότι μπορούν με εύλικτο τρόπο να εκμεταλευτούν ως και το 97% του πρωτογενούς υλικού (και ειδικότερα το U238 αλλά και το Thorium232). Στην περίπτωση του Thorium το ευτηχές είναι ότι δεν έχουμε παραγωγή Πλουτωνίου (όπως στο U238-->Pl239) αλλά Th232-->U233. Το θέμα είναι ότι με τόσες ποσότητες U238 η Ευρώπη άνετα θα μπορούσε να είναι ενεργειακά ανεξάρτητη ως τις πρώτες εμπορικά αξιοποιήσιμες μονάδες του ITER.
περισσότερα εδώ (καθώς πολλοί δεν έχουν πρόσβαση σε επιστημονικές βιβλιοθήκες)
http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_reactor
και εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Fast_breeder_reactor
Για τους breeder πάντως πολλά προβλήματα ανακύπτουν από το ποιός και πως θα χρησιμοποιήσει τους αντιδραστήρες αυτούς και για ποιόν σκοπό.
Τώρα όσον αφορά τα περί κερδοσκοπίας.
Να θυμίσω ότι η μεγαλύτερη καταστροφή συνέβει σε αντιδραστήρα της κραταίας Σοσιαλιστικής USSR και όχι στην κακία και κερδοσκόπα (όπως λένε πολλοί συνδικαλιστές) Δύση. Τα χειρότερα ατυχήματα των Δυτικών (με αποκορύφωμα το Three Mile Island) ωχρυούν μπροστά στο Chernobyl ή και σε άλλα ατυχήματα της USSR τα οποία και ποτέ δεν έγιναν ευρέως γνωστά στη δεκαετία του 60. Μάλιστα στη νεοσυσταθείσα κλίμακα επικυνδυνότητας (δες http://www.sciam.com/article.cfm?articl ... sc=I100322) το Three Mile Island είναι στο 5 (γιατί απλά η ραδιενέργεια έμεινε εντός του χώρου) αλλα το Chernobyl είναι στο 7 (μέγιστος βαθμός). Κανείς δεν είναι τόσο τρελός στη Δύση καθώς απλά δεν θα ασφαλιζόταν από καμία ασφαλιστική.
Περί GP
Η GP ποτέ δεν κατάφερε να δώσει επαρκή στοιχεία που να διαψεύδουν τους Γάλλους περί του Rainbow Warrior που βάσει των στοιχείων που έγιναν γνωστά εκτελούσε κατασκοπεία σε βάρος της Γαλλίας.
Περί των χρηματοδοτών της GP και πάλι δεν χωρά αμφισβήτηση. Από την άλλη γνωρίζεις ότι αυτός που πληρώνει αυτός και εισακούγεται ή πιο απλά αν φέρω σε μία οργάνωση 1,000,000 $ ο λόγος μου θα έχει βαρύνουσα σημασία. Ντύνω και λίγο το θέμα με οικολογική σάλτσα, δίνω 100,000 $ για φωτογραφίες απο γνωστούς φωτογράφους για να προωθήσω τα συμφέροντα μου, έρχομαι και σε επαφή με αριστερές ομάδες που χρηματοδοτούνται από αντιπάλους της κρατούσας ιδεολογίας που μέσα από το σκεπτικό του ψυχρού πολέμου ενδιαφέρονται να διαλύσουν το αντίθετο ιδεολόγημα, βρίσκω και 2~3 γνωστούς αστέρες του σινεμά που τους φλομώνω στα ψέματα για το καλόν της πράξης και να τα αποτελέσματα.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Δεν ισχυριστηκα ποτε οτι εκανα καταμετρηση της πανιδας για παρατηρηση μιλησα . Δεν ειναι ομως καθολου δυσκολο και καθολου αφελες να ισχυριστω οτι εχουμε αυξηση στους πληθυσμους της 18ουρας πχ. κατι που δεν μπορει να το αμφισβητησει κανεις (ξερεις τους λογους)
Ειναι ενα αστειο παραδειγμα για να σου δωσω να καταλαβεις οτι και η απλη παρατηρηση βοηθαει .
Ποσα χρονια εχεις να δεις Καλιμανα , και μην μου πεις οτι δεν αποδεκατιστηκε ....................
Δεν ειμαι εναντιον των κυνηγων , πιστευω οτι μπορει να εισαι και τα δυο και μαλιστα να γινετε και μπροσταρηδες , αρκει να αφησετε αυτη την αρνητικη σταση , που εχει η συντριπτικη πλειοψηφια των κυνηγων για την οικολογια και τους οικολογους γενικοτερα .Ο πληθυσμός της δεκαοχτούρας είναι ευκολα παρατηρισιμος μιας και ζει σε κατοικημενες περιοχες (αρα δεν χρειαζεται να την ψαξουμε) ειναι ζωο της ημερας (αρα ευκολότερα εντοπίσιμη λόγω του φωτός) και πεταει στον αερα (αρα φαινεται απο πολύ μακρυα)
Μη μπερδεύεσαι όμως!
Για να εντοπίσεις εστω και μία αλεπού (οι οποίες ειναι απίστευτα πολυπληθείς) μπορει να τριγυρνας για μερες στα βουναΓια τις καλιμάνες δεν γνωρίζω να αποδεκατίστηκαν.Νομίζω αλλωστε οτι ακόμα επιτρέπεται το κυνηγι τους.Σε λίγες μερες που θα εχω στα χερια μου τη 'ρυθμιστικη' θα ψαξω και θα δω
Για τους κυνηγούς και την αρνητική τους σταση δεν θα μιλήσω,διότι προφανως θα πάρω το μερος τους,και δε μου αρεσει
Για τους 'οικολόγους' θα μπορούσα να μιλάω για μερες όμως.Εχουνε δώσει δειγματα γραφης που δεν ταιριάζουν με το όνομα το οποίο διάλεξαν να αυτοαποκαλούνται.
Θα ήθελα όντως να μπορέσουμε να συνεργαστούμε εμεις οι κυνηγοί με κάποια οικολογική και ΣΟΒΑΡΗ οργανωση,και μαζι να μπορέσουμε να δρασουμε.Μία κίνηση συνεργασίας καναμε ήδη με τον 'ΑΡΚΤΟΥΡΟ',αλλα προς θεού,μη μας ζητατε να ταίζουμε περισσότερο τους οικολογούντες ξερόλες του καναπέ,οι οποίοι δεν γνωρίζουνε 'τι τρώει η αρκούδα'
-
@ christos.dimou :
Δεν μπορώ να πάρω τεκμηριωμένη θέση απέναντι στις θέσεις σας,
δεν μπορώ όμως να τις δεχτώ και by default.Η δύναμη της πυρηνικής βόμβας δοκιμάστηκε έτσι για πλάκα πριν απο
μερικά χρόνια στου κασίδη το κεφάλι(Ναγκασάκι/Χιροσιμα).
Θα έλεγε κανείς για debug λόγους.
Με την χαλαρότητα που έτσι για πλάκα η υπερδύναμη βομβαρδίζει και σήμερα όσους
στόχους βαπτίζει τρομοκρατικούς.
Και πάντα με την σύμφωνη γνώμη των συμάχων της(Ευρωπαίων).Αυτοί οι πολιτισμένοι άνθρωποι διαχειρίζονται το ενεργειακό με την σύνεση και την οικολογική
ευαισθησία που τους διακατέχει.
Αυτοί επιμένουν στο πετρέλαιο γιατί έτσι βλέπουν ότι κερδίζουν περισσότερα, και
όταν θα την δουν αλλοιώς, το αλλοιώς θα επικρατήσει σαν ενεργειακή λύση.
**
Το ερώτημα για μένα δεν είναι τόσο αν η πυρηνική ενέργεια είναι καθαρή λύση, όσο
τα χέρια που θα ελέγχουν μια τέτοια λύση.
Δεν τους έχω εμπιστοσύνη ρε αδελφέ.
**
Τουλάχιστον πετρέλαιο έχει και η Βενεζουέλα, και η Σ.Αραβία, και η Ρωσία και και και.
Φαντάζεστε η πυρηνική ενέργεια να είναι η μόνη ενεργειακή λύση, και να την ελέγχουν
τα βομβαρδιστήρια;
Τι πήδημα θα φάμε;Μέσα σε όλα αυτά τι ρόλο παίζει η GP;
Εσεις λέτε είναι μια οργάνωση που υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της TEXACO.
Εγώ να δεχτώ πως υπάρχει διαφθορά, άνομα συμφέροντα κλπ.
Δεν μπορεί κανεις να αμφισβητήσει πως έχει συσπειρώσει κόσμο απέναντι στα οικολογικά
θέματα, οτι κάποιοι βρήκαν έναν φορέα που εκφράζει τις ανησυχίες τους, οτι υπάρχουν εκει
υγιείς δυνάμεις που παλεύουν εκεί για καλό σκοπό.
Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Δείξτε μου έναν οργανωμένο χώρο που απουσιάζει η διαφθορά σήμερα.Και για να βάλω την τελεία μου. Αν πιστεύει κάποιος πως η GP είναι διεφθαρμένη,
δεν είναι η μόνη οργάνωση. Δεν θα διαγράψουμε τα οικολογικά κινήματα ακόμα
κι αν μας λέτε την απόλυτη αλήθεια. Ας βρεί άλλον φορέα ο καθένας που να τον εμπιστεύεται και
να τον εκφράζει.Μα πάνω απο όλα μια στάση ζωής με σεβασμό στο περιβάλλον.
-
Οι εταιρείες πετρελαίου στόχο τους έχουν ** να εκμεταλευτούν ** και τις πετρελαϊκές λάσπες του Καναδά. Συνολική ποσότητα αργού μεγαλύτερη των γνωστών αποθεμάτων της Σαουδικής Αραβίας. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι για κάθε 2 βαρέλια τελικού προϊόντος απαιτείται να καεί ακόμα 1 και το κόστος είναι εξωφρενικά υψηλότερο σε σχέση με τα παραδοσιακά κοιτάσματα.
’ρα μην περιμένουμε να αλλάξει το καθεστώς σύντομα.
Ίσως για το λόγο αυτό να έχουμε τη τιμή του αργού τόσο ψηλά τόσο πολύ καιρό. Ίσως για το λόγο αυτό το σποτάκι της GP δεν κατηγόρησε ειδικά κανέναν αλλά όλους μας και αποφεύγει συστηματικά να δώσει απλές συμβουλές στο ευρύ κοινό κάτι που θα έπρεπε να κάνει αν πράγματι ενδιαφέρονταν για το περιβάλλον. Κουκούλες σε μορφή Eminem δεν πουλάνε στην Ευρώπη αλλά φευ είπαμε ποιοί είναι στα ηνία της οργάνωσης.....
Τώρα το κατά πόσον είναι καλύτεροι οι ’ραβες οι Ρώσοι και ο Τσάβες από τους Αμερικάνους αυτό δεν το ξέρω. Για τους ’ραβες άσε να μιλήσουν οι γυναίκες του Φόρουμ και για τον Τσάβες κάτσε να δούμε τι θα κάνει στα δύσκολα όταν το πετρέλαιο δεν θα μπορεί να κλείνει τρύπες στους προϋπολογισμούς της χώρας. Τέλος για τους Ρώσους (σε αντίθεση με αυτά που λέει ο Λιακόπουλος) δεν είναι και τόσο ρόδινα τα πράγματα στη Ρωσία.
Τώρα περί βομβαρδισμών και Αμερικής. Ο πόλεμος στο ΙΡΑΚ έχει στοιχίσει στις ΗΠΑ περισσότερα χρήματα από το κόστος να μετατραπεί η υπερδύναμη σε καθαρή οικονομία Υδρογόνου. Οι Αμερικάνοι βέβαια τόσο ηλίθιοι δεν είναι, απλά ο πόλεμος για την παγκόσμια επικυριαρχία έχει κόστος. Πάντως αν θέλουμε να δεχτούμε και την αλήθεια αυτοί που μέχρι πρόσφατα αγόραζαν τα θηρωίδη SUV των 3,5+ τόννων σήμερα επιμένουν υβριδικά και diesel, έχουν ανοίξει την αγορά των ΑΠΕ τόσο όσο κανείς (σύντομα θα ξεπεράσουν την Γερμανία σε εγκατεστημένο ενεργειακό δυναμικό και έχουν και τεράστιες δυνατότητες) και αναπτύσουν πυρηνικά και πάλι. Έχουν νιώσει άγρια στο πετσί τους τι σημαίνει ακραία καιρικά φαινόμενα (δες το επισόδιο του Top Gear στη Νέα Ορλεάνη). Και φευ είναι πιο καθαροί ανα $ από πολλούς άλλους που δεν ακουμπάμε (Ρωσία, Ελλάδα, Κίνα κ.α.). Θέλουν να παράγουν καθαρή ενέργεια (και όταν το λένε το κάνουν όχι όπως οι πολιτικοί στο Ελλάντα....) και θα το καταφέρουν. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Αμερική είναι μία νέα χώρα δεν θα με εκπλήξει αν το 2015 ο μέσος Αμερικάνος θα καταναλώνει λιγότερα καύσιμα ανά χιλιόμετρο από το μέσο Ευρωπαίο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...δεν θα με εκπλήξει αν το 2015 ο μέσος Αμερικάνος θα καταναλώνει λιγότερα καύσιμα ανά χιλιόμετρο από το μέσο Ευρωπαίο.Είναι σίγουρο ότι δεν θα συμβεί. Αυτοί βλέπουν το focus (το μικρότερο? αμάξι που πουλιέται εκεί) και το θεωρούν όπως εμείς το smart.
-
... Εν κατακλείδι ίσως να φαίνεται οξύμωρο αλλά οι Ιάπωνες που δεν ανακυκλώνουν αλλά τα σκουπίδια τους τα χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν νησιά είναι πολύ περισσότερο οικολόγοι από μία οικονομία που ανακυκλώνει καθώς συνολικά θέτουν ποσότητες άνθρακα εκτός του βιολογικού κύκλου....Δε διάβασα τις σελίδες που μας έδωσες (μια γρήγορη ματιά μόνο ). Κάνω όμως τη σκέψη πως, στην Ελλάδα των ~1.000 κλειστών χωματερών και άλλων τόσων ενεργών, δεν έχουμε το περιθώριο να μην ανακυκλώνουμε το ο,τιδήποτε ανακυκλώνεται.
-
Τώρα περί βομβαρδισμών και Αμερικής. Ο πόλεμος στο ΙΡΑΚ έχει στοιχίσει στις ΗΠΑ περισσότερα χρήματα από το κόστος να μετατραπεί η υπερδύναμη σε καθαρή οικονομία Υδρογόνου. Οι Αμερικάνοι βέβαια τόσο ηλίθιοι δεν είναι, απλά ο πόλεμος για την παγκόσμια επικυριαρχία έχει κόστος.Η διαφορά είναι ότι το κόστος του πολέμου το πληρώνουν οι ΗΠΑμερικάνοι φορολογούμενοι, ενώ τα κέρδη από τον πόλεμο τα εισπράττουν οι ΗΠΑμερικανικές πολυεθνικές πετρελαίου και όπλων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τώρα περί βομβαρδισμών και Αμερικής. Ο πόλεμος στο ΙΡΑΚ έχει στοιχίσει στις ΗΠΑ περισσότερα χρήματα από το κόστος να μετατραπεί η υπερδύναμη σε καθαρή οικονομία Υδρογόνου. Οι Αμερικάνοι βέβαια τόσο ηλίθιοι δεν είναι, απλά ο πόλεμος για την παγκόσμια επικυριαρχία έχει κόστος.
Η διαφορά είναι ότι το κόστος του πολέμου το πληρώνουν οι ΗΠΑμερικάνοι φορολογούμενοι, ενώ τα κέρδη από τον πόλεμο τα εισπράττουν οι ΗΠΑμερικανικές πολυεθνικές πετρελαίου και όπλων.
Το κόστος του πολέμου το πληρώνει η μανούλα που χάνει το
παιδάκι της, και το παιδάκι που του ακρωτηριάζουν τη μανούλα. -
-
-
Συμφωνω απόλυτα.
Προσπαθει να εξαναγκάσει παρα να παροτρύνει
-
Τώρα το κατά πόσον είναι καλύτεροι οι ’ραβες οι Ρώσοι και ο Τσάβες από τους Αμερικάνους αυτό δεν το ξέρω. Για τους ’ραβες άσε να μιλήσουν οι γυναίκες του Φόρουμ και για τον Τσάβες κάτσε να δούμε τι θα κάνει στα δύσκολα όταν το πετρέλαιο δεν θα μπορεί να κλείνει τρύπες στους προϋπολογισμούς της χώρας. Τέλος για τους Ρώσους (σε αντίθεση με αυτά που λέει ο Λιακόπουλος) δεν είναι και τόσο ρόδινα τα πράγματα στη Ρωσία.
Νομίζω παρεξηγήσατε τα λεγόμενά μου.
Δεν πήρα θέση για το που είναι καλύτερα, η ποιός είναι πιο δημοκράτης.
Εννοώ πως η αγορά πετρελαίου δεν είναι τόσο κλειστή, όσο θα
είναι αυτή της πυρηνικής ενέργειας.
Δεν νομίζω απο τα γραφόμενά σας πως είστε fun της νοοτροπίας
'εισβάλλω για να σε εκδημοκρατίσω'. και φαντάζομαι αναγνωρίζετε
πως ωμά οι Αμερικάνοι εισβάλλουν για τα συμφέροντά τους οπουδήποτε,
και με γελοία προσχήματα.
(Αδιαφορώντας για ζωές, και οικολογικές καταστροφές)
Σωστά;Αν και έτσι βαδίζουμε σε off topic δρόμο..
-
κατι του στυλ 'μαζι μας η εναντιον μας', πολεμικο κλιμα..
αστα να πανε ειναι..
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν ειμαι εναντιον των κυνηγων , πιστευω οτι μπορει να εισαι και τα δυο και μαλιστα να γινετε και μπροσταρηδες , αρκει να αφησετε αυτη την αρνητικη σταση , που εχει η συντριπτικη πλειοψηφια των κυνηγων για την οικολογια και τους οικολογους γενικοτερα .Ο πληθυσμός της δεκαοχτούρας είναι ευκολα παρατηρισιμος μιας και ζει σε κατοικημενες περιοχες (αρα δεν χρειαζεται να την ψαξουμε) ειναι ζωο της ημερας (αρα ευκολότερα εντοπίσιμη λόγω του φωτός) και πεταει στον αερα (αρα φαινεται απο πολύ μακρυα)
Μη μπερδεύεσαι όμως!
Για να εντοπίσεις εστω και μία αλεπού (οι οποίες ειναι απίστευτα πολυπληθείς) μπορει να τριγυρνας για μερες στα βουναΓια τις καλιμάνες δεν γνωρίζω να αποδεκατίστηκαν.Νομίζω αλλωστε οτι ακόμα επιτρέπεται το κυνηγι τους.Σε λίγες μερες που θα εχω στα χερια μου τη 'ρυθμιστικη' θα ψαξω και θα δω
Για τους κυνηγούς και την αρνητική τους σταση δεν θα μιλήσω,διότι προφανως θα πάρω το μερος τους,και δε μου αρεσει
Για τους 'οικολόγους' θα μπορούσα να μιλάω για μερες όμως.Εχουνε δώσει δειγματα γραφης που δεν ταιριάζουν με το όνομα το οποίο διάλεξαν να αυτοαποκαλούνται.
Θα ήθελα όντως να μπορέσουμε να συνεργαστούμε εμεις οι κυνηγοί με κάποια οικολογική και ΣΟΒΑΡΗ οργανωση,και μαζι να μπορέσουμε να δρασουμε.Μία κίνηση συνεργασίας καναμε ήδη με τον 'ΑΡΚΤΟΥΡΟ',αλλα προς θεού,μη μας ζητατε να ταίζουμε περισσότερο τους οικολογούντες ξερόλες του καναπέ,οι οποίοι δεν γνωρίζουνε 'τι τρώει η αρκούδα'
Θα σταθω στην τελευταια σου παραγραφο , γιατι εκει ηθελα να καταληξω . Ειχα επισκεφτει Νυμφαιο ,Φλωρινα προσφατα για τους γνωστους λογους και εντυπωσιαστηκα . Νομιζω γινεται καλη δουλεια , δεν ξερω αν συμφωνεις , σιγουρα θα γνωριζεις καλυτερα απο μενα το τι συμβαινει στην γειτονια σου .Στην περιοχη μου οι κυνηγοι εχουν αναλαβει την προστασια της πανιδας , και μαλιστα σε ορισμενες περιπτωσεις περασαν σε δυναμικες ενεργειες εναντιον παρανομων κυνηγων .
Δεν διαφωνω για τους ξερολες , ετσι ειναι , ανθρωποι ασχετοι , πονηροι , που προσπαθουν να εκμεταλευτουν τα παντα και τους παντες .
Εμεις ομως δεν τους επιτρεψαμε να παιζουν το παιχνιδι τους , με την σταση μας η την αδιαφορια μας .
Γιατι λοιπον θα αφηναν την οικολογια εξω απο το πεδιο δρασης τους -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εμεις ομως δεν τους επιτρεψαμε να παιζουν το παιχνιδι τους , με την σταση μας η την αδιαφορια μας .
Γιατι λοιπον θα αφηναν την οικολογια εξω απο το πεδιο δρασης τουςΕμεις οι πολίτες δεν είχαμε τίποτα να κάνουμε μαζι τους.Απλά πέσαμε στην παγιδα που στηθηκε κάτω απο ενα πιασαρικο όνομα,και τους ισχυροποιήσαμε με την υποστήριξή μας.Πιαστηκαμε κορόιδα απο κάποιους εξυπνότερους,πιστευοντας μαλιστα οτι καναμε και το οικολογικο μας καθηκον
Απο και πέρα όμως,θα'πρεπε να υπάρχουν φορεις οι οποίοι να ασχολούνται επιστημονικά με αυτο το ζητημα και να πεταξουν στην άκρη όλους αυτούς τους τσιρικιτζήδες.
Σαν μέσος πολίτης δεν εχω την υποχρέωση να ελέγξω εγω το ποιός επικαλείται κάποιο οικολογικο έργο και παριστάνει τον σωτηρα κερδίζοντας χρήματα απο παντού.
Ψηφίζω εκπροσώπους μου,κι'αυτοι οι καργιόληδες πληρώνονται για να κοιμούνται (στην καλύτερη κι'όλας )
περί Οικολογίας