-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Βαση ΚΟΚ οταν το προπορευωμενο οχημα σερνεται, επιτρεπεται η προσπεραση οπου υπο αλλες συνθηκες απαγορευεται.
Αυτό είναι σίγουρο;
Εννοείται οτι αν πέσεις σε κανέναν 'κηδεία' θα κοιτάξεις να τον προσπεράσεις με ασφάλεια και μάτια 1014 για πεζούς, αυτοκίνητα (και περιπολικά ) ακόμα και αν απαγορεύεται από τη διαγράμμιση απλά είχα την εντύπωση οτι τυπικά ο ΚΟΚ δεν αφήνει τέτοιο περιθώριο.
-
Πρώτος στο φανάρι, πράσινο, ξεκινάω με το σχετικό γκαζάκι και βλέπω μια μοτοσυκλέτα να μπαίνει μπροστά στη μούρη μου από δεξιά προς τα αριστερά, πηγαίνοντας από τη δεξιά λωρίδα στην τέρμα αριστερή (εγώ ήμουν στη μεσαία). Μάλιστα ο αναβάτης (βερμούδα, κοντομάνικο, χωρίς κράνος) γύρισε προς το μέρος μου και με κοίταζε, λες και έκανα εγώ κάτι επικίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Βαση ΚΟΚ οταν το προπορευωμενο οχημα σερνεται, επιτρεπεται η προσπεραση οπου υπο αλλες συνθηκες απαγορευεται.
Αυτό είναι σίγουρο;
Εννοείται οτι αν πέσεις σε κανέναν 'κηδεία' θα κοιτάξεις να τον προσπεράσεις με ασφάλεια και μάτια 1014 για πεζούς, αυτοκίνητα (και περιπολικά ) ακόμα και αν απαγορεύεται από τη διαγράμμιση απλά είχα την εντύπωση οτι τυπικά ο ΚΟΚ δεν αφήνει τέτοιο περιθώριο.
Μόνο όταν το προπορευόμενο έχει δώσει σαφές σήμα αλλαγής πορείας ή προβλήματος και έχει σταματήσει ( ότι ισχύει και για το προσπέρασμα από δεξιά δηλαδή ).
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Προφανώς ρε παίδες δεν θα είχε και πεζούς... Ηλίθος λέτε να είναι ο άνθρωπος;Προς Θεού , εάν ήταν ηλίθιος δεν θα κρατούσε τιμόνι.
Οι πεζοί εκεί είναι πολλοί μέχρι τις 03:00 και από τις 10:00. υπάρχουν ένα ή δύο σημεία που μπορείς να προσπεράσεις έναν κηδεία δεδομένου ότι όλα τα οχήματα κινούνται με μέσο όρο τα 25 χάω συνήθως. Δεν είπα ότι είναι ηλίθιος αλλά εάν ξέρεις έστω και λίγο το μέρος , είναι παρακινδυνευμένο πρώτα απ’ όλα για εσένα γιατί εκεί masturbation goes cloud από όλον τον κόσμο. Όλα τα κομπλεξ των Αθηνών μεταφέρονται εκεί το καλοκαίρι δεδομένου ότι εκεί κοντά , εκτός των εξοχικών και των τρέντυδων του Καλάμου και του Σχοινιά , παίζουν πολλά θέρετρα ενστόλων ( με 300 κιλά εξουσίας ανά μπατζάκι και αυτοκόλλητο ¨Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ; ¨ σε κάθε φτερό στην κούρσα ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πρώτος στο φανάρι, πράσινο, ξεκινάω με το σχετικό γκαζάκι και βλέπω μια μοτοσυκλέτα να μπαίνει μπροστά στη μούρη μου από δεξιά προς τα αριστερά, πηγαίνοντας από τη δεξιά λωρίδα στην τέρμα αριστερή (εγώ ήμουν στη μεσαία). Μάλιστα ο αναβάτης (βερμούδα, κοντομάνικο, χωρίς κράνος) γύρισε προς το μέρος μου και με κοίταζε, λες και έκανα εγώ κάτι επικίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα.Έκανες...Βρέθηκες στην τροχιά του τρομερού οχήματός του.
Πώς τόλμησες . . .
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Προφανώς ρε παίδες δεν θα είχε και πεζούς... Ηλίθος λέτε να είναι ο άνθρωπος;Που να ξερουμε;;;
Του χουμε βαφτισει κανα παιδι;;;;
Ειναι αναυθερετο δικαιωμα του να ειναι η να μην ειναι.... -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αυτό είναι σίγουρο;
Πριν κανα χρονο, το κανα σε χωριο, μπροστα σε μπλοκο για ταχυτητα. (οριο 80 κ εγω προσπερασα με 70, οσο εδειξε και το ρανταρ)
Με σταματησαν, μου την ειπαν για την διπλη διαχωριστικη.
Οταν μετρησαν και τον γερο με το Hilux και μου παν οτι παει με 30ΧΑΩ μ αφησαν να φυγω.Μόνο όταν το προπορευόμενο έχει δώσει σαφές σήμα αλλαγής πορείας ή προβλήματος και έχει σταματήσει ( ότι ισχύει και για το προσπέρασμα από δεξιά δηλαδή ).
Η αλλαγη πορειας προς τα αρηστερα, επιτρεπει την προσπεραση απο δεξια.
Εγω βγηκα αντιθετο και προσπερασα, γιατι θα κανα χαρακιρι μεσα στο αμαξι....
40 βαθμοι εξω, φουλ το αρκουδισιον και το Γλαστρακι να παλευει να μη σβησει.....Ε... Δεν αντεχα....
Φαντασου οτι με σταματησαν σε μπλοκο λιγο ποιο κατω, μου την ειπαν και με αφησαν να φυγω και ο γερος δεν ειχε φτασει ακομα στο μπλοκο...Προφανώς ρε παίδες δεν θα είχε και πεζούς... Ηλίθος λέτε να είναι ο άνθρωπος;
Προς Θεού , εάν ήταν ηλίθιος δεν θα κρατούσε τιμόνι.
Μην εισαι και τοσο συγουρος γι αυτο.........
Η εμπιρεια, μου εχει δειξει αλλα πραγματα.... -
Η ελαστικότητα που έδειξαν οι αστυνόμοι στο μπλόκο προβλεπεται από τους κανόνες συν-διαβίωσης αλλά δεν περιγράφεται στον KOK.
Τώρα για την ηλιθιότητα...μιλαγα συγκεκριμένα για τον συνφορουμίστα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Η ελαστικότητα που έδειξαν οι αστυνόμοι στο μπλόκο προβλεπεται από τους κανόνες συν-διαβίωσης αλλά δεν περιγράφεται στον KOK.Τώρα για την ηλιθιότητα...μιλαγα συγκεκριμένα για τον συνφορουμίστα.
Εγω παλι μιλουσα γενικα
-
Χθες επιστρέφοντας από Ν. Μάκρη , όντας στην Αττική Οδό επιχειρούσα προσπέραση ( από μεσαία στην αριστερή και πάλι στην μεσαία ). Έλεγξα την αριστερή και είδα στο βάθος ένα ΙΧ με τρία φώτα να έρχεται. Ξανακοιτάω και βλέπω μία μηχανή ( Transalp ) να πηγαίνει συνεχόμενα ανάμεσα από το τσιμεντένιο διάζωμα και το όριο της αριστερής λωρίδος με περίπου 140χάω. Ενώ είχε προσπεράσει το ΙΧ συνέχισε κανονικά εκεί που βρισκόταν , δηλαδή ανάμεσα στο διάζωμα και το όριο της αριστερής λωρίδος , παρ' όλο που δεν υπήρχε άλλο όχημα μπροστά του ( δηλαδή δεν τον είχαν κλείσει ). Παρέμινα στην μεσαία μέχρι να περάσει η μηχανή και μετά προσπέρασα.
Ζώων , ζώων , ζώων.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Θεωρώ πως το ότι δεν υπήρχε ψυχή το λέει για διερχόμενα οχήματα.αφού ο άλλος μας είχε βγάλει τη..ψυχή με το σταμάτα ξεκινα, είχα όλη την ώρα να κοιτάξω αν περνάει πεζός. Το τελευταίο σαμαράκι είναι και πιο ψηλά σε σχέση με τα μαγαζιά όπότε δεν πέρναγε κανείς
Επαναλαμβάνω: 3 σαμαράκια επί δυο στάσεις για να περνάει κάθε φορα ο κάθε άξονας και ανάμεσα με 5χλμ για να δει ο σούμι πως θα περάσει τα πλαστικά εμπόδια...Περπατητά πηγαίναμε και είπα να περάσω με ταχύτητα βάδιν -
Δείτε και λίγη κατανόηση όταν ένα χαμηλό αυτοκίνητο κόβει για να περάσει ένα σαμαράκι-τάφρο-όρυγμα-άβυσσο των ελληνικών δρόμων χωρίς να αφήσει το κάρτερ του εκεί βρε παιδιά. Βαρέθηκα να μου κορνάρουν και να με βρίζουν επειδή κόβω στα σαμαράκια.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Θεωρώ πως το ότι δεν υπήρχε ψυχή το λέει για διερχόμενα οχήματα.
αφού ο άλλος μας είχε βγάλει τη..ψυχή με το σταμάτα ξεκινα, είχα όλη την ώρα να κοιτάξω αν περνάει πεζός. Το τελευταίο σαμαράκι είναι και πιο ψηλά σε σχέση με τα μαγαζιά όπότε δεν πέρναγε κανείς
Επαναλαμβάνω: 3 σαμαράκια επί δυο στάσεις για να περνάει κάθε φορα ο κάθε άξονας και ανάμεσα με 5χλμ για να δει ο σούμι πως θα περάσει τα πλαστικά εμπόδια...Περπατητά πηγαίναμε και είπα να περάσω με ταχύτητα βάδιν -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δείτε και λίγη κατανόηση όταν ένα χαμηλό αυτοκίνητο κόβει για να περάσει ένα σαμαράκι-τάφρο-όρυγμα-άβυσσο των ελληνικών δρόμων χωρίς να αφήσει το κάρτερ του εκεί βρε παιδιά. Βαρέθηκα να μου κορνάρουν και να με βρίζουν επειδή κόβω στα σαμαράκια.Σίγουρα υπομονή και κατανόηση υπάρχει μιας και κανείς δε θέλει να σπάσει το αυτοκίνητό του στα σαμαράκια και γενικά στα εμπόδια που υπάρχουν στους δρόμους μας.
Αλλά όταν κάποιος έχει αποφασίσει να κινηθεί αργά για να περάσει το εμπόδιο είναι επιεικώς ανοησία να επιταχύνει τη στιγμή που κάποιος άλλος, που δε τον νοιάζει το αυτοκίνητό του αν θα ταλαιπωρηθεί ή όχι, επιχειρεί να τον περάσει. -
ΖΩΟ πανμέγιστο (για να μην εκφραστώ αλλοιώς) ο τύπος που στις 5 τα ξημερώματα σάββατο προς κυριακή έπεσε πανω σε 2 παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Ανω Γλυφάδα (το ένα του κουμπάρου μου).
Πέφτει πάνω στου κουμπάρου μου, κάνει όπισθεν χτυπάει το άλλο που ήταν παρκαρισμένο μπροστά, ξανακάνει όπισθεν και έφυγε σπινιάρωντας. Στις όπισθεν κατάφερε να χτυπήσει και σε μία πινακίδα δρόμου, και μάλιστα σε μονόδρομο το συμβάν.Δυστηχως κάποιος απο την πολυκατοικία μπόρεσε να του πεί μόνο ότι ήταν ένα kadett. Δυστηχώς δεν έχει και μικτή ασφάλεια οπότε θα το πληρώσει όλο από την τσέπη του. Είναι όλη η αριστερή πλευρά ξυσμένη από προφυλακτήρα σε προφυλακτήρα.
Πως μπόρεσε αυτός ο άνθρωπος στην κατάσταση που σίγουρα θα ήταν (λιώμα δλδη) να κάτσει πίσω απο το τιμόνι. Ημαρτον!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δείτε και λίγη κατανόηση όταν ένα χαμηλό αυτοκίνητο κόβει για να περάσει ένα σαμαράκι-τάφρο-όρυγμα-άβυσσο των ελληνικών δρόμων χωρίς να αφήσει το κάρτερ του εκεί βρε παιδιά. Βαρέθηκα να μου κορνάρουν και να με βρίζουν επειδή κόβω στα σαμαράκια.Ν' αλλάξεις αυτοκίνητο!
-
ΓΙΔΙΑ ΟΛΟΙ και εγώ πρώτο-πρώτο!
Έξω τα scooter και τα παπιά από τους πεζόδρομους και επιτέλους λίγος σεβασμός στους πεζούς που προσπαθούν να περάσουν το δρόμο! -
Σ'εμένα έπεσε πάνω ένας με Ford Ranger,ενώ ήμουν παρκαρισμένος και περίμενα να περάσει για να βγω από το αμάξι.Μου έβαλε μέσα το φτερό από τη μεριά του οδηγού,ξήλωσε τον προφυλακτήρα,έσπασε το αριστερό φανάρι,το προβολάκι ομίχλης και τη γρύλια αέρος του ψυγείου.Σύνολο ζημιάς περίπου 1400 ευρώ.Το καλό είναι ότι σταμάτησε μου έκανε φιλική δήλωση,ανταλλάξαμε στοιχεία,αυτός είχε Αγροτική Ασφαλιστική,εγώ Φοίνιξ-Εμπορική και με αποζημείωσε η ασφαλιστική του.Απλά μου έμεινε η απορία που κοίταγε την ώρα που περνούσε δίπλα μου,μιας και δεν ήταν μεθυσμένος και το συμβάν έγινε στις 18:00 η ώρα,πριν από 3 μήνες περίπου.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αλλά όταν κάποιος έχει αποφασίσει να κινηθεί αργά για να περάσει το εμπόδιο είναι επιεικώς ανοησία να επιταχύνει τη στιγμή που κάποιος άλλος, που δε τον νοιάζει το αυτοκίνητό του αν θα ταλαιπωρηθεί ή όχι, επιχειρεί να τον περάσει.
το ιδιο δεν συμβαινει και με τους 'αστεριες' σε επαρχιακους δρομους με στροφες?
φτανουν στη στροφη και πατανε οτι φρενο εχουν,γιατι τοσα ξερουν,και μολις βγουν στην ευθεια πατανε γκαζι αντι να συνεχισουν την βαρκαδα τους και να σε διευκολυνουν να περασεις.αφου παω πιο γρηγορα τι κοντραρεις? ασε με να φυγω μπας και χαρω λιγο στροφιλικι. -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
το ιδιο δεν συμβαινει και με τους 'αστεριες' σε επαρχιακους δρομους με στροφες?
φτανουν στη στροφη και πατανε οτι φρενο εχουν,γιατι τοσα ξερουν,και μολις βγουν στην ευθεια πατανε γκαζι αντι να συνεχισουν την βαρκαδα τους και να σε διευκολυνουν να περασεις.αφου παω πιο γρηγορα τι κοντραρεις? ασε με να φυγω μπας και χαρω λιγο στροφιλικι.Ένας τέτοιος μου έτυχε πριν από 2 χρόνια.
Μόλις βρήκα μια μικρή ευθεία τον πέρασα όλο νεύρα ΑΛΛΑ- ήμουν μέσα σε «κατοικημένη» περιοχή (υπήρχαν 3-4 σπίτια δεξιά/αριστερά)
- είχε διπλή διαχωριστική
- είχε μπλόκο στο τέλος της ευθείας...
Είμουν απίστευτα κ@λ@φαρδος και πέρασα επειδή ο ένας τροχαίος έγραφε έναν οδηγό και ο άλλος κοίταγε προς την αντίθετη κατεύθυνση εκείνη την στιγμή...
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]