-
Η κατανάλωση παρέμεινε στα επίπεδα που ξέραμε.
Μέγιστη μέση τιμή 10,5 λίτρα/100km με υψηλές ταχύτητες στην Ε.Ο.
Χθές όμως εκανα και αναβάθμιση του software διαχείρησης του ψεκασμού και μάλλον το μοτέρ έγινε 163ps 340Nm...
Διακρίνω αισθητα καλύτερη απόδοση και απόκριση σε όλο το φάσμα των στροφών και ίσως τελικά να αποτελεί marketing τακτική να συνεχίζει η BMW να δηλώνει το μοτέρ στα 150 ps προφανώς για να μην δημιουργει προβλημα στις πωλήσεις της 2.0i των 150 (επίσης) ίππων.
Η διαφορά δεν φάνηκε αμέσως μετα τον επαναπρογραμματισμό,αλλά αφού κρύωσε το μοτέρ και επανακινήθηκε 4 ώρες αργότερα.Μπορώ να πω οτι αμέσως μετα τον επαναπρογραμματισμό το μοτερ έδειχνε νωθρό και αδύναμο και ψιλοαπογοητεύθηκα...ωστόσο η συνέχεια ήταν μια έκπληξη!
Stay tuned λοιπόν για περισσότερες εντυπώσεις τις επόμενες μέρες που θα κάνω και ενα ταξιδάκι...;) -
Γειά σας παίδες,
Καταρχήν να εκφράσω τη λύπη μου για την τύχη του BMWFORUM.GR.
Είχαμε γίνει μια οικογένεια εκεί...κρίμα.Φίλε GTZ την ανάβάθμιση την έκανες στην επίσημη bmw ή κάπου αλλού;
Έχω κάνει 3600km και παρατήρησα ότι λείπει λάδι αφού η στάθμη του βρίσκεται στο μέσο του ΜΙΝ-ΜΑΧ του δείκτη,χωρίς ωστόσο να ξέρω αν από την αρχή ήταν στο max ή όχι.Είχες αντιμετωπίσει κάτι αναλογό και'συ ή όχι; Είναι άραγε φυσιολογικό;Τις επόμενες ημέρες θα ρωτήσω στο ΣΠΑΝΟ για βελτίωση schnitzer περίπου με τις επιδόσεις του pbox.Θα σας γράψω σχετικά. Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης sters έγραψε:
Γειά σας παίδες,Καταρχήν να εκφράσω τη λύπη μου για την τύχη του BMWFORUM.GR.
Είχαμε γίνει μια οικογένεια εκεί...κρίμα.Φίλε GTZ την ανάβάθμιση την έκανες στην επίσημη bmw ή κάπου αλλού;
Έχω κάνει 3600km και παρατήρησα ότι λείπει λάδι αφού η στάθμη του βρίσκεται στο μέσο του ΜΙΝ-ΜΑΧ του δείκτη,χωρίς ωστόσο να ξέρω αν από την αρχή ήταν στο max ή όχι.Είχες αντιμετωπίσει κάτι αναλογό και'συ ή όχι; Είναι άραγε φυσιολογικό;Τις επόμενες ημέρες θα ρωτήσω στο ΣΠΑΝΟ για βελτίωση schnitzer περίπου με τις επιδόσεις του pbox.Θα σας γράψω σχετικά. Ευχαριστώ
εγω στα 8.000 χλμ συμπλήρωσα λάδια
δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απ’οτι μου είπαν
στην αντιπροσωπεία! -
Ο χρήστης sters έγραψε:
Γειά σας παίδες,Καταρχήν να εκφράσω τη λύπη μου για την τύχη του BMWFORUM.GR.
Στην επίσημη BMW έγινε η αναβάθμιση,ωστόσο τα περι 163 ps δεν ειπώθηκε πουθενά απο κανένα επίσημο χείλος εντός BMW και αποτελεί καθαρά εντύπωση δική μου που επιβεβαιώνεται κάθε μέρα απο τότε που την έκανα!Το μοτέρ πραγματικά στροφάρει πολύ ωραία μέχρι τις 4500 σαλ,ενω οταν βάζω το p box σε λειτουργία αναρωτιέμαι ποιό λόγο ύπαρξης έχει η τρίλιτρη...
Τέλος πάντων,με τα λάδια δεν ξέρω τι παίζει διότι τα αλλάζω στα 10000 χλμ και δεν έχω ελέγξει ποτέ τη στάθμη τους ως τώρα.Πάντως στην αντιπροσωπία μου βάζουν τα Elf Excellium XL και δεν μου αναφέρθηκε κάτι περίεργο στην αλλαγή...
Οσον αφορά τη βελτίωση schnitzer,θα πρέπει να ρωτήσεις αν είναι συμβατή με την πλαστική πολλαπλή εισαγωγής που έχει το αυτοκίνητό μας.Αν ανεβάζει πολύ πίεση,τότε η πολλαπλή θα κάνει μπάμ!Το ίδιο και η μεταβλητής γεωμετρίας τουρμπίνα μας.Το έπαθε φίλος στην Αυστρια με BMW 320d,μετά απο προγραμματισμό που του έκανε κάποιος βελτιωτής εκεί...
Το P-box πάντως δεν σηκώνει πολύ πίεση,(θαλεγα σηκώνει ελάχιστα παραπάνω απο την εργοστασιακή) πράγμα που το έχω ελέγξει ο ίδιος με διαγνωστικό πρόγραμμα μέσω OBD θύρας... -
η υπογραφή σου με τα 176 τι ειναι?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
η υπογραφή σου με τα 176 τι ειναι?Η Χ3 2.0d με το εργοστασιακό πρόγραμμα επισήμως είναι στα 150ps 330Nm.
Bάζοντας το p-box ανεβαίνει στα 176ps 396Nm,σύμφωνα με τον κατασκευαστή του p box,και δεν έχω λόγω να αμφιβάλλω γι'αυτό διότι έχω κερδίσει γύρω στα 10 km/h τελικής!
Η εντύπωσή μου με τον επαναπρογραμματισμό της ecu είναι οτι τώρα είμαι στα 163ps με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις (το p box έχει οn και off επιλογή).
Με το p-box στο οn ενδέχεται να μην είμαι πια στα 176 ps αλλά αρκετά παραπάνω,ωστόσο δεν έχω δυναμομετρήσει το αυτοκίνητο ωστε να ξέρω τι παίζει και προτιμώ να αναφέρομαι στα 176ps στην υπογραφή μου απο το να φουσκώνω τα νούμερα άνευ αντικειμενικών στοιχείων... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
η υπογραφή σου με τα 176 τι ειναι?
Η Χ3 2.0d με το εργοστασιακό πρόγραμμα επισήμως είναι στα 150ps 330Nm.
Bάζοντας το p-box ανεβαίνει στα 176ps 396Nm,σύμφωνα με τον κατασκευαστή του p box,και δεν έχω λόγω να αμφιβάλλω γι'αυτό διότι έχω κερδίσει γύρω στα 10 km/h τελικής!
Η εντύπωσή μου με τον επαναπρογραμματισμό της ecu είναι οτι τώρα είμαι στα 163ps με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις (το p box έχει οn και off επιλογή).
Με το p-box στο οn ενδέχεται να μην είμαι πια στα 176 ps αλλά αρκετά παραπάνω,ωστόσο δεν έχω δυναμομετρήσει το αυτοκίνητο ωστε να ξέρω τι παίζει και προτιμώ να αναφέρομαι στα 176ps στην υπογραφή μου απο το να φουσκώνω τα νούμερα άνευ αντικειμενικών στοιχείων...το p-box εχει και εγγυηση από την BMW HELLAS? Με ερεθίζεις
-
Φίλε coyote,
οτιδήποτε απο αυτά τα εξαρτήματα βελτίωσης, ακόμα και προιόντα επίσημων βελτιωτών, όπως π.χ. η schnitzer, ακυρώνουν αυτόματα την εγγύηση. Απλά το p-box είναι πολύ εύκολο να μπει και να βγεί από το αμάξι γι'αυτό και δεν υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση.
Το θέμα λοιπόν που απασχολεί τους ενδιαφερόμενους είναι το κατά πόσο είναι αξιόπιστα, ποιά λιγότερο και ποιά περισσότερο.
Αυτό που θα'θελα και γω να ρωτήσω το Γιώργο είναι, αν ο μηχανικός της bmw ενέκρινε αυτή τη μετατροπή και γενικώς κατά πόσο ήταν θετικός (σίγουρα η εμπειρία θα έχει πιο ολοκληρωμένη άποψη).
-
O μηχανικός είναι φίλος μου!
Σαφώς και δεν ενέκρινε αρχικά τη μετατροπή και απλά το τοποθέτησε με δική μου ευθύνη!Στη συνέχεια όμως και αφού έχω κάνει αρκετά χλμ (17000) χωρίς προβλήματα και δεδομένου οτι έχει και ο ίδιος οδηγήσει το αυτοκίνητό μου ούκ ολίγες φορές,άλλαξε γνώμη και έγινε υποστηρικτής της λύσης!Στη πράξη με το p box το οποίο τιμάται περι τα 800 ευρώ,έχει κανείς ένα δίλιτρο πετρελαιοκίνητο turbo diesel με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό,με επιδόσεις που πλησιάζουν αυτές της τρίλιτρης των 204 ιππων...και όλα αυτά με τη μορφή plug'n'play κουτιού (με ότι καλό συνεπάγεται και αυτό...) -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το p-box εχει και εγγυηση από την BMW HELLAS?Οχι φυσικά...
-
Αμα σκασει, το βγαζεις και πας για σερβις.... not bad
-
Πιστεύω οτι δεν έχει κίνδυνο να σκάσει στη δική μου περίπτωση...
Ο κίνδυνος προέρχεται απο τους tuners που σηκώνουν υπερβολικές πιέσεις μέσω προγράμματος ανεβάζοντας τα όρια χωρίς να υπολογίσουν την πλαστική πολλαπλή!
Αλλωστε αν η πίεση ήταν υπερβολική (με το p box) θα ενεργοποιούνταν κάποιος κόφτης έως τώρα... -
Ηταν θέμα χρόνου λοιπόν να αποκτήσει και η Χ3 2.0D 177 ίππους ex factory.
Μιλάμε λοιπόν για άσσο στο μανίκι της BMW...http://blogs.trucktrend.com/6212211/suv-news/revised-bmw-x3-announced/index.html
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Ηταν θέμα χρόνου λοιπόν να αποκτήσει και η Χ3 2.0D 177 ίππους ex factory.
Μιλάμε λοιπόν για άσσο στο μανίκι της BMW...http://blogs.trucktrend.com/6212211/suv-news/revised-bmw-x3-announced/index.html
Βλέπω τρελές πωλήσεις στη Λάρισα!!!!
-
Απο χείλη ανθρώπου της bmw αλλά ανεπίσημα προς το παρόν, οι Χ3 με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από τον Οκτώβριο.
Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς ακόμα είναι το αν θα μπορεί να γίνει αναβάθμιση και σε μας με τα παλιότερα μοντέλα. ΜΑΚΑΡΙ να γίνεται κάτι τέτοιο!!!!!!
Α παρεπιπτόντως να πω ότι για την αναβάθμιση της AC-SCHNITZER χρειάζεται να έχει κανείς στην τσέπη του περίπου 3χιλιάρικα.ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!!!
-
Ο χρήστης sters έγραψε:
Απο χείλη ανθρώπου της bmw αλλά ανεπίσημα προς το παρόν, οι Χ3 με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από τον Οκτώβριο.Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς ακόμα είναι το αν θα μπορεί να γίνει αναβάθμιση και σε μας με τα παλιότερα μοντέλα. ΜΑΚΑΡΙ να γίνεται κάτι τέτοιο!!!!!!
Α παρεπιπτόντως να πω ότι για την αναβάθμιση της AC-SCHNITZER χρειάζεται να έχει κανείς στην τσέπη του περίπου 3χιλιάρικα.ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!!!
Κομμάτι δύσκολο να μπορούμε να αναβαθμιστούμε στα 177Ps,εκτός κι αν δεν υπάρχει καμμιά απολύτως αλλαγή στο hardware...
Ποτε δεν ξέρεις πάντως...
Τον Οκτώβριο μπορούμε να δοκιμάσουμε μια αναβάθμιση για να δούμε τι πάιζει
Είδωμεν... -
Tha bgei arage me ton neo 2,0lt me ta 204PS??
-
Απο το press release της BMW (μεταφρασμένο απο google translation στα αγγλικά)
Best-seller BMW X3 now still stronger and more efficiently. BMW EfficientDynamics in model year 2008: BMW X3 2.0d with new Four-cylinder diesel engine, six-course automatic transmission as option. Consumption-reducing measures for all variants the world-wide most successful SAV model in the Premiumsegment. Munich. With a clear plus at driving fun and economy makes itself BMW X3 on the way to develop its top position as world-wide the most successful of sport Activity Vehicle (SAV) in model year 2008 still further. A newly developed four-cylinder diesel engine in BMW the X3 2.0d and numerous consumption-reducing measures for all model variants help for superior Agilität and driving dynamics admitted Fünftürer now also in the area the efficiency to optima in its segment. Beyond that BMW X3 2.0d is alternatively available to the six-course hand transmission now also a six-course automatic transmission with optimized switching dynamics for the new. Additional attractiveness wins BMW X3 in model year 2008 by the standard equipment with crashaktiven head restraints as well as by new special equipments and lacquer finishes. Owing to an output of 130 kW/177 impresses HP and a maximum torque of 350 Newtonmeters new BMW X3 2.0d with noticeably increased passage strength. Its average fuel consumption in the European Union test cycle amounts to thereby only 6.5 litres per 100 of kilometers. Also the petrol engine variants convince in model year 2008 with again higher efficiency. Thus is content the 200 kW/272 HP strong BMW X3 3.0si now with 9,5 litres per 100 kilometer. Optimized consumption and emission values are the result of current innovations, which on the development strategy BMW EfficientDynamics are based and hold now also in sport the Activity Vehicles of BMW introduction. Owing to these measures and the outstanding development authority of BMW within the range of the engine construction it becomes possible to produce with a four-cylinder Diesel drive even in larger vehicles a measure of dynamics which was realizable with a six cylinder if necessary before, at the same time however the consumption advantages of the four-cylinder in its entirety to use. Similarly to it also the current six cylinder aggregates of BMW take top positions at consumption and emission values in its engine class in and that, although they make road performances possible on the level of an eight-cylinder model. New four-cylinder Diesel: The achievement rises by 20 KW, consumption sinks by 10 per cent. In model year 2008 stand in each case three for ultramodern gasoline and diesel engines for BMW the X3, which in series with the intelligent all wheel system BMW xDrive is equipped, to the selection. The front runner of the segment in things efficiency becomes thereby new BMW X3 2.0d. Its full aluminum four-cylinder Diesel engine is equipped with an Common Rail injection of the third generation. The fuel is precisely proportioned by Piezo injectors and injected with a pressure by 1,800 bar into the combustion chambers. In the comparison to the predecessor engine the new four-cylinder Diesel one exhibits higher achievement by 20 KW. Its fuel consumption was reduced at the same time by 10 per cent. Just like with his average consumption marks new BMW X3 2.0d also with his CO2-Wert of 172 gram per kilometer the optimum in his competition surrounding field. Also the run culture of the entrance Diesel was improved with BMW the X3. Around this goal to achieve, during the arrangement of the balance waves for the four-cylinder Diesel the special building space situation with all-wheel-driven vehicles one considered. The two balance waves running against the engine direction of rotation in needle bearings were integrated laterally in the crank case. This positioning makes the integration of the balance waves possible also with with xDrive equipped BMW X3. More economy for all engine variants owing to BMW EfficientDynamics. Numerous in the framework measures for consumption and emission reduction, developed by BMW EfficientDynamics, are used in model year 2008 both in the new BMW X3 2.0d and in the further model variants. In addition belong rolling friction-reduced tires, meeting demand acting a coolant pump, an friction-optimized final drive and the Varioserv Lenkhilfepumpe, with which by pressure and flow rate-dependent adjustment of the curve ring the drive losses rising with the engine speed are avoided. Both the additional Unterbodenverkleidung and the actively steered cooling air flaps serve the optimization of the aerodynamics. The efficiency-promoting measures belong to the series extent BMW of the X3. They lead with all model variants too clearly reduced consumption and emission values. Thus the average consumption of the two row six cylinder petrol engine versions BMW X3 3.0si (200 kW/272 HP), determined in the European Union test cycle, and BMW X3 2.5si (160 kW/218 HP) sinks around in each case 6 per cent on 9,5 and/or 9,3 litres per 1 00 Kilometer...
Με άλλα λόγια πρόκειται για σημαντικά αλλαγμένο μοντέλο,οπότε εμείς μπορούμε να μη χαιρόμαστε...
-
Τι Πίκρα
-
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το εχεις χρησιμοποιησει εκτος δρομου και αν εχεις μεινει ευχαριστημενος.Επισης,ξερεις πως σηκωνονται οι υαλοκαθαριστηρες,γιατι βρισκουν στη λαμαρινα του καπω?Εχεις ξεκλειδωσει ολο το obc?
BMW Χ3 (Ε83)