-
τσιμπησε
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ετσι κανουν πολλες φορες!
Σου έχει συμβεί και σένα?
Πες μας την εμπειρία σου.
κλασικο ενας ειναι με το ρανταρ σε ενα παρκινγκ με πιστολι και οποιον βλεπει οτι παραβιαζει το οριο δινει σημα με τον ασυρματο και τον σταματει μπλοκο ποιο κατω.
-
ναι αλλα μπορουν να αποδειξουν οτι οντως ετρεχες?
το πιστολι εκτυπωνει τα αποτελεσματα σε καποιο χαρτι που αποτελει αποδειχτικο στοιχειο,και αν το ζητησεις στο δινουν? -
Σήμερα μου έλεγε ο θείος μου για ένα περιστατικό που του συνέβη...
Προ ημερών, κινούμενος σε δρόμο με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και με πολλές στροφές, βρέθηκε πίσω από 3-4 αυτοκίνητα που πήγαιναν σχετικά αργά. Λίγο πιο κάτω υπήρχε μια ευθεία κάποιων εκατοντάδων μέτρων στην οποία αποφάσισε να τους προσπεράσει για να 'ξεκολλήσει' παρότι ο δρόμος είχε διπλή διαχωριστική διαδρομή. Έλα όμως που πετάχτηκεένας μουστακαλής αστυνομικός και του έκανε νόημα να σταματήσει.
Ακολουθεί λοιπόν ο εξής διάλογος:
Θείος: Πριν πείτε κάτι το ξέρω ότι έτρεχα
Αστ: Με το αυτοκίνητο αυτό λογικό είναι να τρέχατε
(ο θείος μου έχει μια E200 Kompressor μοντέλο 2004)Θείος: Μην κρίνετε βάση του αυτοκινήτου, και με άλλο αυτοκίνητο να ήμουν πάλι θα έτρεχα, μιας και η συγκεκριμένη ευθεία είναι η μόνη ευκαιρία που έχει κανείς για να προσπεράσει αργά κινούμενα αυτοκίνητα με ασφάλεια.
Αστ: Η ειλικρίνειά σας είναι αφοπλιστική. Αντί λοιπόν να σας πάρω πινακίδες και δίπλωμα θα σας γράψω μια κλήση 40
-
Στο αναμορφωτήριο νεαρή οδηγός που σκότωσε γυναίκα ενώ οδηγούσε και έστελνε μηνύματα.
ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ γυναίκα, η Ραχήλ Μπεγκ, 19 ετών, που προκάλεσε σύγκρουση και ανθρωποκτονία επειδή έστελνε μηνύματα με το κινητό της ενώ οδηγούσε για 15 λεπτά, καταδικάστηκε σήμερα από βρετανικό δικαστήριο σε τετραετή φυλάκιση, χωρίς αναστολή, και θα εγκλειστεί σε αναμορφωτήριο.
Το θύμα ήταν μία άλλη γυναίκα, 64 ετών, που οδηγούσε με κατεύθυνση το αεροδρόμιο του Νιούκαστλ για να παραλάβει συγγενείς της.
Η καταδικασθείσα ομολόγησε ότι έστειλε μήνυμα πριν να γίνει η σύγκρουση στην αρτηρία Α696. Επίσης, ότι σε 15 λεπτά διαδρομής, χρησιμοποίησε το κινητό της εννέα φορές...
Η Μπεγκ αντιμετώπισε αμέσως την κατηγορία της «επικίνδυνης οδήγησης».
-Το δίπλωμα οδήγησης της αφαιρέθηκε βάσει της δικαστικής απόφασης για πέντε χρόνια.
Στο δικαστήριο αστυνομικός κατέθεσε πως μία οικογένεια έχασε μία προσφιλή σύζυγο μητέρα και γιαγιά, ενώ μιά άλλη πρέπει να αντιμετωπίσει τώρα τις επιπτώσεις από τον τετραετή εγκλεισμό νεαρού μέλους της στο αναμορφωτήριο.
«Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη χρήση του κινητού κατά την οδήγηση, επειδή απλά δεν υπολογίζει καθόλου ο παραβάτης τις επιπτώσεις, που μπορεί να έχει αυτό», πρόσθεσε. «Μην απαντάτε στο κινητό οδηγώντας» τόνισε. «Αξίζει η ζωή ενός ανθρώπου την κλήση, το μήνυμά σας;», διερωτήθηκε.
-Από το τέλος Φεβρουαρίου ισχύει στη Βρετανία νομοθετική διάταξη, που καθιστά την χρήση κινητού κατά την οδήγηση ποινικό αδίκημα και τιμωρεί τους παραβάτες οδηγούς με πρόστιμο 60 στερλινών και την προσθήκη τριών βαθμών στο πόιντ σύστεμ που μπορεί να προκαλέσει την αφαίρεση της άδειας οδήγησης.
-
Απ'ό,τι διαβάζω στο AlfaOwner οι Άγγλοι είναι ίσως και χειρότεροι από εμάς στη χρήση κινητού κατά την οδήγηση.
-
Βασικά στην Αγγλια για να πας φυλακή πρεπει να εισαι πολύ τρόμπας!
Τεσπα! και το αλλο το ζωο χρησιμοποιησε 9 φορες το κινητο.....σκοτωσε εναν αλλο ανθρωπο....ομολοφησε κιολας?
-
Δεν είναι απαραίτητο, υπάρχουν αρχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
Ετσι κανουν πολλες φορες!
Σου έχει συμβεί και σένα?
Πες μας την εμπειρία σου.
κλασικο ενας ειναι με το ρανταρ σε ενα παρκινγκ με πιστολι και οποιον βλεπει οτι παραβιαζει το οριο δινει σημα με τον ασυρματο και τον σταματει μπλοκο ποιο κατω.
Συυμβαινει συχνα σε δρομους με διοδια αυτο....λιγο πριν τα διοδια το ρανταρ και στα διοδια σε σταματανε . Μου χει τυχει και μενα στις αφιδναις
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν είναι απαραίτητο, υπάρχουν αρχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.Καλα αν εστελνε sms που λεει, μπορουσε να πει οτι σταματουσε και το εστελνε.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν είναι απαραίτητο, υπάρχουν αρχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Καλα αν εστελνε sms που λεει, μπορουσε να πει οτι σταματουσε και το εστελνε.
Και στο κινητό να μιλούσε μπορούσε να πει ότι σταματούσε και μιλούσε.
Αν δεν υπήρχαν μάρτυρες δε μπορούσαν να την κατηγορήσουν ότι μιλούσε ενώ οδηγούσε, δε θα έστεκε στ δικαστήριο. Απ' τη στιγμή δηλαδή που δε θα μπορούσε να αποδειχτεί αν μιλούσε ακριβώς όταν συνέβη το ατύχημα (και όχι π.χ. 20 δευτερόλεπτα πριν που... λέμε τώρα είχε σταματήσει στην άκρη), αυτοκαταδικάστηκε.Όσο για την ομολογία αυτή καθ' εαυτή δε μπορούμε να ξέρουμε πώς σκέφτεται ο κάθε άνθρωπος. Μπορεί η συγκεκριμένη γυναίκα να προτιμούσε να έχει καθαρή τη συνείδησή της και ας πάει φυλακή γι' αυτό. Το ότι έκανε ένα τραγικό λάθος δε σημαίνει ότι το έκανε και επίτηδες (με την έννοια της πρόθεσης), οπότε ίσως ομολογώντας να της ήταν πιο εύκολο να το δεχτεί-ξεπεράσει.
-
Αμάν ρε φούστη μου! Αμέσως ο Έλλην να ψάξει να βρει παράθυρα και φεγγίτες για να αποφευχθεί μια τιμωρία, ακόμα κι αν έπεσε σε Άγγλο!
Έστελνε μηνύματα, σκότωσε έναν άνθρωπο.
Μας φαίνεται εξωσυμπαντικό φαινόμενο το να παραδεχθεί κάποιος τη λαλακία του, αντί να κατεβάσει 1002 επιχειρήματα για να στηρίξει ένα ψεύδος.
Τί να πω πια... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αμάν ρε φούστη μου! Αμέσως ο Έλλην να ψάξει να βρει παράθυρα και φεγγίτες για να αποφευχθεί μια τιμωρία, ακόμα κι αν έπεσε σε Άγγλο!Έστελνε μηνύματα, σκότωσε έναν άνθρωπο.
Μας φαίνεται εξωσυμπαντικό φαινόμενο το να παραδεχθεί κάποιος τη λαλακία του, αντί να κατεβάσει 1002 επιχειρήματα για να στηρίξει ένα ψεύδος.
Τί να πω πια...Ο Ελλην που εχει ζησει τα ζωα τους Αγγλους, σου λεει οτι ειναι ζωα με 4 ποδια και οπλες, η κυρια σκοτωσε εναν ανθρωπο, ειτε πει οτι οδηγουσε με τα 2 χερια στο τιμονι ειτε οχι, παει ο ανθρωπος δεν γυρναει πισω. Οποτε ειτε μπει φυλακη ειτε οχι το ιδιο ειναι. Αν ηθελε να ξαλαφρωση απο τη μαλακια που εκανε ας πηγαινε στο παπα της ενοριας της. Ετσι και αλλιως η οικογενεια της γυναικας που σκοτωσε θα αποζημιωθει, δεν λεω δλδ να βτει απο πανω, απλα να μην παει φυλακη...για τον απλουστατο λογο οτι πιο πιθανο ειναι να γινει σωστος ανθρωπος σκεπτομενη καθε μερα οτι σκοτωσε καποιον, αλλα να συνεχισει τη ζωη της σπουδες κλπ, και να προσφερει στην κοινωνια παρα να παει φυλακη και να βγει μπουμπουκι!
Δλδ αν σκοτωνε τη μανα μου ενας που μιλουσε στο κινητο είτε ηταν αφηρημενος γιατι δεν του εκατσε η γυναικα του, θα ειχε διαφορα για εμενα? Καμια απολυτος. Θα εφτανε να παραδειγματιζοτανε απο τοιν ανθρωπο που σκοτωσε και να μην το ξαναεκανε, το να παει φυλακη 4 χρονια, μαλλον χειροτερο ζωο θα τον εβγαζε παρα καλητερο.
aserf, απο τη στιγμη που μιλουσε θα μπορουσε να φανει μαλλον.
-
Αμάν ρε φούστη μου! Αμέσως ο Έλλην να ψάξει να βρει παράθυρα και φεγγίτες για να αποφευχθεί μια τιμωρία, ακόμα κι αν έπεσε σε Άγγλο!
Έστελνε μηνύματα, σκότωσε έναν άνθρωπο.
Τί να πω πια...Ο Ελλην που εχει ζησει τα ζωα τους Αγγλους, σου λεει οτι ειναι ζωα με 4 ποδια και οπλες, η κυρια σκοτωσε εναν ανθρωπο, ειτε πει οτι οδηγουσε με τα 2 χερια στο τιμονι ειτε οχι, παει ο ανθρωπος δεν γυρναει πισω. Οποτε ειτε μπει φυλακη ειτε οχι το ιδιο ειναι. Αν ηθελε να ξαλαφρωση απο τη μαλακια που εκανε ας πηγαινε στο παπα της ενοριας της. Ετσι και αλλιως η οικογενεια της γυναικας που σκοτωσε θα αποζημιωθει, δεν λεω δλδ να βτει απο πανω, απλα να μην παει φυλακη...για τον απλουστατο λογο οτι πιο πιθανο ειναι να γινει σωστος ανθρωπος σκεπτομενη καθε μερα οτι σκοτωσε καποιον, αλλα να συνεχισει τη ζωη της σπουδες κλπ, και να προσφερει στην κοινωνια παρα να παει φυλακη και να βγει μπουμπουκι!
Δλδ αν σκοτωνε τη μανα μου ενας που μιλουσε στο κινητο είτε ηταν αφηρημενος γιατι δεν του εκατσε η γυναικα του, θα ειχε διαφορα για εμενα? Καμια απολυτος. Θα εφτανε να παραδειγματιζοτανε απο τοιν ανθρωπο που σκοτωσε και να μην το ξαναεκανε, το να παει φυλακη 4 χρονια, μαλλον χειροτερο ζωο θα τον εβγαζε παρα καλητερο.
aserf, απο τη στιγμη που μιλουσε θα μπορουσε να φανει μαλλον.
Αν και προβληματίζομαι από τα πολύ σωστά επιχειρήματα που αναφέρεις, δεν μπορώ να περάσω στο ντούκου το γεγονός ότι ΔΕΝ πρόκειται για απροσεξία. Απροσεξία θα ήταν να αφαιρεθεί κοιτώντας αριστερά-δεξιά, άντε και τις ρυθμίσεις του ραδιοφωνικού σταθμού.
Το να στέλνεις SMS ενώ οδηγείς, απαιτεί την απόλυτη προσήλωσή σου στο κινητό και μου είναι αδύνατο να φανταστώ ότι το κάνεις 'κατά λάθος'. Ώφειλε να γνωρίζει ότι:- Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση είναι εγκληματική
- Δε στέλνεις μηνύματα, διαβάζεις εφημερίδα, βάφεις τα νύχια σου, τρως χάμπουργκερ με τσιπς και κόκα-κόλα κ.ο.κ. όταν οδηγείς.
Καλώς ή κακώς, ζούμε μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους κι έχουμε την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ευθύνη τόσο για την ασφάλειά μας όσο και για την ασφάλεια των γύρω μας (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις πράξεις μας). Αν δεν τηρούμε τη στοιχειώδη γινόμαστε επικίνδυνοι για τους γύρω μας. Το ερώτημα είναι σε αυτήν την περίπτωση, η φυλακή είναι πράγματι για την προστασία της κοινωνίας (αφού απομακρύνει από αυτήν μία αποδεδειγμένη επικίνδυνη περίπτωση ανθρώπου), ή απλώς 'εκδίκηση' για μία χαμένη ζωή;
Θεωρώ ότι η απάντηση δεν είναι εύκολη... -
Μα το σιγουρο ειναι οτι το κοριτσακι ειναι ζωο, αν δεν εμαθε απο αυτο που εκανε....ε δεν θα μαθει εμ τπτ, ουτε με φυλακη ουτε με τπτ.
Τεσπα στην συγκεκριμενη περιπτωση πιστευω ότι μονο κακο θα κανει η φυλακη.
-
aserf, απο τη στιγμη που μιλουσε θα μπορουσε να φανει μαλλον.Το ότι μιλούσε κάποια στιγμή ναι, το ότι μιλούσε την ώρα του ατυχήματος όχι, γι' αυτό χρειάζονται μάρτυρες.
Από και και πέρα θα συμφωνήσω με τον manosk στο ότι είναι τραγικό να μας φαίνεται περίεργο που είπε την αλήθεια και δεν προσπάθησε να τη γλυτώσει. Το ότι κάποιος κάνει κάποιο λάθος, με τραγικές συνέπειες εν προκειμένω, δε σημαίνει ότι παύει να είναι άνθρωπος. Και ναι, ένας άνθρωπος δεν είναι παράλογο να αποδέχεται το λάθος του, ζητώντας συγχώρεση, κάθαρση, πείτε το όπως θέλετε...
-
Παιδια ΣΟΣ μου ηρθε ενα χαρτι οτι ειχα παραβαση απο φωτογραφικο ρανταρ και οτι εχω κυρωσεις προστιμο 350 ευρω και 0 βαθμους.Ειναι υπερβα;ση +30Km/h ετσι??Χανω το διπλωμα για καποιες μερες??Ας ελπισω πως οχι...
-
Από που είναι η φωτό;
-
Απο ρανταρ λεει στον περιφερειακο Θεσ/νικης
-
Αμάν αμάν... το πορτρέτο δεν το έχεις δει δλδ για να δούμε σε ποιό σημείο είναι, ε;
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.