-
Οχι και τοσο λογοτεχνικο, 'Τhe God Delusion' , Richard Dawkings
-
Λογοτεχνικα βιβλια ειπατε;
Βιογραφικα σας κανουν;
Εχουμε και λεμε:
Phill Collins. Ναι μου αρεσει σαν τραγουδιστης αλλα κυριως σαν Drummer. Πολυ αδικημενος σαν καλιτεχνης. Μπορει η προσωπικη του ζωη να ειναι σκετο μπερδεμα αλλα και ποιου δεν ειναι σε αυτο τον 'κλαδο'
Peter Gabriel. Καταριπτεται ο μυθος οτι ο Γκαμπριελ ειναι καλιτεχνης και ο Κολλινσ απλα ηθελε να κονομαει. Φαινεται πολυ καθαρα η αγωνια του Γκαμπριελ για τα οικονομικα του. Λεει το βιβλιο σε καποια στιγμη οτι τον αγχωνε το γεγονος οτι δεν ειχε εξασφαλιστει οικονομικα. Μονο με την κυκλοφορια του Sledghammer σαν αλμπουμ και σαν σινγκλ μπορεσε κι αυτος να χαλαρωσει λιγο απο την αγωνια.
Εχοντας διαβασει αυτους τους δυο εχει καποιος μια πολυ καλη ιδεα τί γινοταν με τους Genesis. 3 βιογραφειες σε 2
ACDC Οποιοι λενε οτι ο Bon Scott ηταν αδερφαρα πλανουνται οικτρα. Στο βιβλιο οχι μονο δεν φαινεται αυτο, αλλα ακριβως το αντιθετο, να μην λεω τωρα λεπτομερειες.
Κλασσικη ατακα. Οταν δημοσιογραφος τους κατηγορησε οτι δεν εχουν προσφεριε τιποτα το διαφορετικο στην μουσικη και οτι απλα εχουν κυκλοφορησει 13 αλμπουμ που ειναι ολοιδια μεταξυ τους, απαντησαν: 'Ειναι ψεματα. Εχουμε κυκλοφορησει 14 αλμπουμ που ειναι ολοιδια μεταξυ τους'
Stranglers Κορυφαιο αν οχι το κορυφαιο 'πανκ' συγκροτημα. Η ασυμβιβαστη/ αδιαλακτη συμπεριφορα τους απεναντι σε δισκογραφικες και κριτικους τους στοιχησε ενα τεραστιο θαψιμο. Κλασικο παραδειγμα οταν μια δισκογραφικη εταιρια τους πιεζε και τους απειλουσε να κανουν ενα δισκο που δεν ηθελαν, αυτοι απλα τους εστειλαν ενα φαξ που ελεγε: 'go get fucked'
Freddy Mercury. Tί να πει κανεις εδω; Ενα ομορφο βιβλιο με λεπτομερεστατες πληροφοριες απο τοτε που γεννηθηκε στο 'Ζανζιμπαρ', τα παιδικα του χρονια, η μετακομηση στην Αγγλια και ολα τα υπολοιπα.
Οι τελευταιες 50 τοσες σελιδες του βιβλιου - και της ζωης του - ειναι συγκλονηστικες. Το τραγουδι 'Mother Love' ηταν το τελευταιο που ηχογραφησε - απο το Made in Heaven - και απλα μου σηκωθηκε η τριχα διαβαζοντας οτι ενω δεν μπορουσε να σταθει στα ποδια του, ενω ειχε μεινει 30 κιλα, χτυπουσε 5-6 σφηνακια βοτκα και εμπαινε μεσα στο θαλαμο να τραγουδησει. Ισως το ωραιοτερο απο ολα τα βιβλια που εχω διαβασει. -
-
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
'Το σκαφανδρο και η Πεταλουδα' εκδοσεις Ψυχογιος, Ζαν Ντομινικ Μπομπι.Βιβλιο με Δυναμη Ψυχης...
Η απάντηση ενός ανθρώπου στην καταδίκη της απόλυτης μοναξιάς. Και η νίκη του!Ο συγραφεας, ενας επιτυχημενος δημοσιογραφος του γυναικειου περιοδικου ELLE σε ηλικία μολις 42 ετών επαθε βαρυ εγκεφαλικο που τον αφησε σε κωμα ενα μηνα. Οταν συνήλθε, δεν ήταν σε θέση να κινήσει ουτε ένα μυ, εκτός απο το αριστερό του βλέφαρο. Παρ'ολα αυτά μπορεσε να επικοινωνησει με το περιβαλλον του και να 'υπαγορεύσει' μεσα απο την φυλακή του τις σκέψεις κ τα συναισθήματά του. Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλσμα αυτής της προσπάθειας. Η είδηση για την έκδοση του βιβλιου το Μαρτιο του 97 εκανε το γυρω του κόσμου ωστε τη πρωτη μερα κυκλοφοριας του πούλησε 250.000 αντίτυπα, και άλλα 150.000 μεσα στην εβδομαδα. Ο Μπόμπι χαμογέλασε οταν του μίλησαν για την επιτυχία αυτή...Τρεις μερες μετά,πέθανε...
Το βιβλιο αυτο το διαβασα 10χρονια ακριβως πριν, ωντας ακινητη για πολυ καιρο στο κρεββατι ενος νοσοκομειου...
Κάτι σαν το Johnny got his gun στο πιο αισιόδοξο δηλαδή;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
'Το σκαφανδρο και η Πεταλουδα' εκδοσεις Ψυχογιος, Ζαν Ντομινικ Μπομπι.
Βιβλιο με Δυναμη Ψυχης...
Η απάντηση ενός ανθρώπου στην καταδίκη της απόλυτης μοναξιάς. Και η νίκη του!Ο συγραφεας, ενας επιτυχημενος δημοσιογραφος του γυναικειου περιοδικου ELLE σε ηλικία μολις 42 ετών επαθε βαρυ εγκεφαλικο που τον αφησε σε κωμα ενα μηνα. Οταν συνήλθε, δεν ήταν σε θέση να κινήσει ουτε ένα μυ, εκτός απο το αριστερό του βλέφαρο. Παρ'ολα αυτά μπορεσε να επικοινωνησει με το περιβαλλον του και να 'υπαγορεύσει' μεσα απο την φυλακή του τις σκέψεις κ τα συναισθήματά του. Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλσμα αυτής της προσπάθειας. Η είδηση για την έκδοση του βιβλιου το Μαρτιο του 97 εκανε το γυρω του κόσμου ωστε τη πρωτη μερα κυκλοφοριας του πούλησε 250.000 αντίτυπα, και άλλα 150.000 μεσα στην εβδομαδα. Ο Μπόμπι χαμογέλασε οταν του μίλησαν για την επιτυχία αυτή...Τρεις μερες μετά,πέθανε...
Το βιβλιο αυτο το διαβασα 10χρονια ακριβως πριν, ωντας ακινητη για πολυ καιρο στο κρεββατι ενος νοσοκομειου...
Κάτι σαν το Johnny got his gun στο πιο αισιόδοξο δηλαδή;
Mαλλον ναι...δεν το εχω διαβασει αυτο που λες... το παραγγειλα ομως, θα το διαβασω!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
'Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων' του Μαρκ Μαζάουερ
Καλή ιδέα!
O δημαρχος τη βρισκει κακή ιδεα
Τι πρόβλημα έχει ο δήμαρχος?
-
Αν θελετε να κανετε ενα δωρο στον πατερα σας,στο θειο σας η σε καποιον αλλον (μεσοκοπο και πανω) και εχετε αγχωθει τι να του παρετε,σας προτεινω το τελευταιο βιβλιο του Αντωνη Σουρουνη 'Το μονοπατι στη θαλασσα'.
Μιας και τα ατομα αυτης της ηλικιας αρεσκονται στην αναποληση των νιατων τους,αυτο το βιβλιο θα τους δωσει παρα πολλα εναυσματα.Ναι ,ναι ,μολις το τελειωσα και ξεκιναω να το διαβασω αλλη μια φορα.
-
Μου έκαναν δώρο το βιβλίο του Paulo Coelho, 'η μάγισσα του πόρτο μπέλο'.
ευχαριστώ πολύ τον φιλο μου , γιατί σκεφτόμουν να το αγοράσω...!
-
Ξαναδιάβασα στις διακοπές 'Τα παιδιά της πιάτσας' του Νίκου Τσιφόρου. Πάνε αρκετά χρόνια που το είχα διαβάσει ως πιτσιρικάς, και το κατα-ευχαριστήθηκα. Γελαστή ματιά στα άδυτα του ελληνικού υποκόσμου (με κέντρο το λιμάνι του Πειραιά), φωτίζει μια διαφορερική, αλλά όχι και τόσο μακρυνή εποχή. Το βιβλίο αποτελείται από πολλές αυτοτελείς ιστορίες των 5-6 σελίδων η καθεμιά και διαβάζεται νεράκι, αν συνηθίσει κανείς την αργκό γλώσσα (έχει λεξικό στο τέλος πάντως). Κάποιες περιγραφές δε, βγάζουν γέλιο μέχρι δακρύων.
Προτείνεται!!!
-
Θέλω να πάρω για τη γυναίκα μου δύο βιβλία για τις διακοπές. Η εντολή λέει ότι πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: να είναι πολύ χοντρά, να έχουν δράση που να σε κρατάει (κατά προτίμηση αστυνομική) και να εξελίσσονται στην σύγχρονη εποχή αλλά να αφορούν ιστορικές εποχές. Καμία πρόταση;
-
Δες αυτό: Robert Harris - Fatherland
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δες αυτό: Robert Harris - FatherlandΕνδιαφέρον φαίνεται. Θα κοιτάξω αν υπάρχει στα Ελληνικά. Η Αγγλική έκδοση είναι μόνο 370 σελίδες, οι οδηγίες λένε να είναι γύρω στις 700!!! (Αλλά οι Έλληνες εκδότες τα φουσκώνουν ωραία....)
edit : Υπαρχει εκδόσεις Ψυχογιός, μόνο 434 σελίδες. Δεν πειράζει θα της το πάρω ενδιαφέρον φαίνεται. Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Δες αυτό: Robert Harris - Fatherland
Ενδιαφέρον φαίνεται. Θα κοιτάξω αν υπάρχει στα Ελληνικά. Η Αγγλική έκδοση είναι μόνο 370 σελίδες, οι οδηγίες λένε να είναι γύρω στις 700!!! (Αλλά οι Έλληνες εκδότες τα φουσκώνουν ωραία....)
Υπάρχει στα ελληνικά, το έχω διαβάσει. Νομίζω ήταν ~450 σελίδες, λογικό από τη μετάφραση (σχεδόν πάντα τα ελληνικά χρειάζονται περισσότερες λέξεις). Γράψε κάπου το ISBN του και ψάξτο στα μεγάλα βιβλιοπωλεία.
-
[quote='NIGA']Θέλω να πάρω για τη γυναίκα μου δύο βιβλία για τις διακοπές. Η εντολή λέει ότι πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: να είναι πολύ χοντρά, να έχουν δράση που να σε κρατάει (κατά προτίμηση αστυνομική) και να εξελίσσονται στην σύγχρονη εποχή αλλά να αφορούν ιστορικές εποχές. Καμία πρόταση;[/΄
Μόλις τελείωσα το
¨ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΗΡΑ ΤΗΝ..¨
της Λαμπαρινού - Πόθουπεριγράφει τις τελευταίες 59 μερες της Κωνσταντινούπολης
πολύ καλή περιγραφική γραφή με ιστορικές λεπτομέρειες!700 σελίδες μεγαλύτερου μεγέθους απο τα συνηθισμένα βιβλία
-
επίσης μπορείς να κοιτάξεις και
κάποιο βιβλίο του Umberto Eco
με πρώτο και καλύτερο το ¨ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ¨ -
Να εξελίσσονται στην σύγχρονη εποχή είπε ο άνθρωπας ρε σεις, και τον πήγατε στο μεσαίωνα
Κορυφή το Όνομα του Ρόδου πάντως.
-
Διάβασα τα:
΄΄Πρίαπος΄΄ του Ντανιέλ Τσαβαρία (εκδ. opera)
΄΄Χρυσόσκονη στα γένια του Μαγγελάνου΄΄ του Δημήτρη Καλοκύρη για το Νίκο Καββαδία (εκδ. Άγρα)
και ετοιμάζομαι για τα:
΄΄Η Βρώμικη τριλογία της Αβάνας΄΄ του Πέδρο Γκουτιέρες (εκδ. Μεταίχμιο)
΄΄Κινέζικα Κουτιά΄΄ της Σώτης Τριανταφύλλου (εκδ. Πατάκη)
Το ΄΄Θηλυκό Πόκερ΄΄ του Ανδρουλάκη το παράτησα στη μέση (κάτι που έχω κάνει ελάχιστες φορές σε βιβλίο) , βαρέθηκα τις ιστορίες με διαλόγους στο ίντερνετ και τέτοιες μαλακίες που έχει κολλήσει τελευταία
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Να εξελίσσονται στην σύγχρονη εποχή είπε ο άνθρωπας ρε σεις, και τον πήγατε στο μεσαίωναΚορυφή το Όνομα του Ρόδου πάντως.
δίκιο εχεις δεν το είχα προσέξει!
Απο τα λίγα και κάλά αστυνομικά που έχω διαβάσει είναι και του
ΙΑΝ RANKIN - 'SKΕΛΕΤΟΙ ΣΤΟ ΚΕΛΑΡΙ'
διαδραματίζεται στην Ιρλανδία
και ασχολείτε με το ρατσιστικο θέμα -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Θέλω να πάρω για τη γυναίκα μου δύο βιβλία για τις διακοπές. Η εντολή λέει ότι πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: να είναι πολύ χοντρά, να έχουν δράση που να σε κρατάει (κατά προτίμηση αστυνομική) και να εξελίσσονται στην σύγχρονη εποχή αλλά να αφορούν ιστορικές εποχές. Καμία πρόταση;Για αστυνομικα θα σου προτεινα τον Πετρο Μαρκαρη.
Το 'Βασικος μετοχος'των εκδοσεων Γαβριλιδη εχει 430 σελιδες .
Το 'Ο Τσε αυτοκτονησε'του ιδιοιυ οικου εχει 443.
Και τα δυο εχουν κεντρικο ηρωα Ελληνα μπατσο,οι κακοι και οι καλοι ειναι κατα πλειοψηφια Ελληνες και το ολον θεμα λαμβανει χωραν εις της ελληνικη επικρατεια σημερα.
Αλλο αστυνομικο για να περναει ευχαριστα η ωρα ειναι του Δημητρη Κωνστανταρα 'Στα δυσκολα σε θελω'.(Εκδοσεις Καστανιωτη.)
Εχει 346 σελιδες και αυτο ομως αναφερεται στο σημερα. -
Eπίσης πολύ καλό και κλασικό
'ΤΟ ΛΑΘΟΣ'-ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...