-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
τα michelin βαλε.
Βλεπω εισαι σταθερος στις αποψεις σου...εμενα τα SportContact3 μου ειχες πει...
Μη μου κάνετε τέτοια τώρα που έβαλα τα Michelin
-
Από χειμερινά δοκίμασα τα Yokohama AVS Winter......πολύ καλά.
Από καλοκαιρινά βάλε εάν θες Conti Premium Contact 2.....επειδή λές για άσφαλτο κυρίως
Τα δοκίμασα & τα 2 στο δικό μου, είναι πολύ καλά (195/60/15)
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
τα michelin βαλε.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
]Μη μου κάνετε τέτοια τώρα που έβαλα τα Michelin
Εγω στη θεση σου δε θα τα'βαζα,γιατι ήταν...παλια
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τι ακριβώς εννοείς? Δεν σε πιάνω. Δεν το βγάζεις μια φωτογραφία να το δούμε. Χονδρικά αν το λάστιχο δεν έχει φτάσει στο treadwear index είσαι νόμιμος και τυπικά δεν έχεις πρόβλημα, πρακτικά καλό είναι να μην φοράς τόσο φθαρμένα λάστιχαΣτα πλαινα τακούνια υπάρχει μια ελαφρια χαραξη σαν τρίχες. Οι τρίχες δεν φαίνονται, αλλα το τακούνι έχει γόμα. Θα βγάλω φωτό, μόλις επεστραφεί η Κάνον απο το σερβις.
-
Αυτή την στιγμή φοράω all weather στο αμάξι μου. Tα Pirelli P2500. Εντυπώσεις ανάμεικτες. Στο δρόμο θυμίζει ένα οποιοδήποτε οικολογικό λάστιχο της κατηγορίας. Περιθώρια πρόσφυσης σχετικά χαμηλά ( σε σχέση με άλλα λάστιχα που έχουν περάσει από το αμάξι ) σταδιακή και πολύ ομαλή μείωση της πρόσφυσης όσο πλησιάζεις στο όριο στο στεγνό φρενάρισμα το μπλοκάρισμα έρχεται αρκετά πιο εύκολα απο ένα κλασσικό ( μη οικολογικό ) καλοκαιρινό λάστιχο αλλά νομίζω το ίδιο εύκολα με ένα οικολογικό λάστιχο. Γενικα. Το τιμόνι έχει χάσει λίγο σε αίσθηση. Αυτό που δεν μου άρεσει καθόλου είναι το φρενάρισμα τους και η ελκτική τους πρόσφυση στα ξεκινήματα... Προσανατολίζομαι σε αλλαγή τους αν δώ οτι συνεχίζουν να μην με ικανοποιούν απόλυτα με τα P6. Oι Σέρρες να είναι καλα
-
Eίσαι στον σωστό δρόμο τέκνον μου...
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτούσα για χειμερινό ελαστικό μια που η χρήση του είναι 11/12 μήνες άσφαλτος-Αθήνα, απλά κάποια στιγμή τα καλοκαίρια ανεβαίνει κάποιους χωματόδρομους.
Αυτά που βρήκα σε πρώτη φάση είναι:
- Bridgestone Turanza ER300
- Continental PremiumContact 2
- Toyo Proxes CF
- Dunlop SP01
Επειδή δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα το χρόνο σηκώνει μαλακό πέλμα, από την άλλη η ταλαιπωρία στα χώματα θέλει αντοχή στο σκελετό φαντάζομαι.
Govus πολύ ενδιαφέροντα τα τεστ ελαστικών από ADAC, βρήκα και για τα καλοκαιρινά όπου το Turanza και P6 είναι στα πρώτα
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
τα michelin βαλε.
ΑΛΛΟ εσυ....
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτούσα για χειμερινό ελαστικό μια που η χρήση του είναι 11/12 μήνες άσφαλτος-Αθήνα, απλά κάποια στιγμή τα καλοκαίρια ανεβαίνει κάποιους χωματόδρομους.Αυτά που βρήκα σε πρώτη φάση είναι:
- Bridgestone Turanza ER300
- Toyo Proxes CF
- Dunlop SP01
Επειδή δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα το χρόνο σηκώνει μαλακό πέλμα, από την άλλη η ταλαιπωρία στα χώματα θέλει αντοχή στο σκελετό φαντάζομαι.
Govus πολύ ενδιαφέροντα τα τεστ ελαστικών από ADAC, βρήκα και για τα καλοκαιρινά όπου το Turanza και P6 είναι στα πρώτα
dunlop ή toyo
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγω στη θεση σου δε θα τα'βαζα,γιατι ήταν...παλια
Μα ούτε εγώ θα τα έβαζα αν είχα βρει κάτι νεώτερο σε SportContact3
-
Για τα Conti Premium έχω ακούσει πολύ καλά λογια, toyo, moyo δεν εμπιστεύομαι και σε σχέση με τα Dunlop νομίζω το premium είναι καλύτερα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για τα Conti Premium έχω ακούσει πολύ καλά λογια, toyo, moyo δεν εμπιστεύομαι και σε σχέση με τα Dunlop νομίζω το premium είναι καλύτεραPremium 2 όμως...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για τα Conti Premium έχω ακούσει πολύ καλά λογια, toyo, moyo δεν εμπιστεύομαι και σε σχέση με τα Dunlop νομίζω το premium είναι καλύτερα
Premium 2 όμως...
Και τα άλλα δύο τι να είναι;
Το θέμα είναι μήπως όλα αυτά είναι λίγο υπερβολικά για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου... αλλά από την άλλη προτιμώ να αποφύγω λύσεις τύπου Energy, EcoContact κλπ... Αν δεν είναι πολύ ακριβά σε αυτή τη διάσταση, βλέπω μάλλον Turanza ή PremiumContact 2 (4 ) ή αν βρεθούν εύκολα τα Toyo που τα έχω συμπαθήσει για κάποιον ακαθόριστο και ανούσιο λόγο.
-
Οοοοοοχι τα turanza, σε παρακαλώ.
Έχω να το λέω, χάλια λάστιχο, χειρότερο και από ένερτζυ και continental conti-γλύστρα-ecocontact.
Tα premium 2 τα έβαλα πριν 800 χλμ στο δικό μου αμάξι, και είναι λες και άλλαξα αυτοκίνητο. Πριν είχα turanza και απλά καμία σχέση. Τιμή για τα 195/65/15 Η 320 ευρώ η τετράδα.
-
Εγώ έχω τα απλά Premium σε διάσταση 185/60-14, ένα ταξίδι που έκανα το Σ/Κ που περιελάμβανε την διαδρομή από Αθήνα Δομοκό, Καλαμπάκα, Κατάρα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα & επιστροφή έμεινά εντυπωσιασμένος από την απόδοση τους σε όλες τις μορφές οδοστρώματος που συνάντησα στο δρόμο, σημειωτέον δε ότι το αμάξι το κυνήγησα πολύ στις στροφές γιατί δεν είχα την οικογένεια μέσα & το κατάευχαριστήθηκα, πουθενά μα πουθενά δεν με “πούλησαν” ή έστω να με ανησυχήσουν λίγο, είχαν ζεσταθεί & σχεδόν ανεβοκατέβαινα τα βουνά σε ρυθμούς ειδικής, νομίζω μάλιστα ότι έχει αρχίσει να έχει λίγο τζόγο το κάθισμα, με την μικρή εμπειρία που έχω τα συστήνω, είναι εξαιρετικό λάστιχο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οοοοοοχι τα turanza, σε παρακαλώ.Έχω να το λέω, χάλια λάστιχο, χειρότερο και από ένερτζυ και continental conti-γλύστρα-ecocontact.
Tα premium 2 τα έβαλα πριν 800 χλμ στο δικό μου αμάξι, και είναι λες και άλλαξα αυτοκίνητο. Πριν είχα turanza και απλά καμία σχέση. Τιμή για τα 195/65/15 Η 320 ευρώ η τετράδα.
Αν βρεθούν τα PremiumContact 2 στα 300-350 ευρώ θα μπουν ασυζητητί!! Έχω μεγάλη περιέργεια να τα δω να δουλεύουν (είχα τα 1 στο 206 και η εμπειρία ήταν κατά βάση καλή). Με προβληματίζει αυτό που λες πάντως για τα Turanza, τα ER300 όσο ψάχνω στο net μόνο καλά λόγια βρίσκω...
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτούσα για χειμερινό ελαστικό μια που η χρήση του είναι 11/12 μήνες άσφαλτος-Αθήνα, απλά κάποια στιγμή τα καλοκαίρια ανεβαίνει κάποιους χωματόδρομους.
Αυτά που βρήκα σε πρώτη φάση είναι:- Bridgestone Turanza ER300
- Toyo Proxes CF
- Dunlop SP01
Μεταξύ μας και 'γω πρόπερσι στη Ν. Εύβοια έκανα αρκετό off-roading με το Clio μου με τα Premium Contact (1η ταχύτητα και φυτευτή πέτρα να δει το μάτι σου ) και δεν έπαθαν τίποτα. Απλά νόμιζα, πως έψαχνες κάτι 'ειδικότερο'. Από κει και πέρα, αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι πως τα SP01 αντικαταστάθηκαν από τα SP Fast Response-παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος (τα οποία δε νομίζω να υπάρχουν στη διάστασή σου), τα Premium Contact 2 πρέπει να κοστίζουν πάνω από 350 ευρώ, ενώ πραγματικά δεν γνωρίζω αν κάποιο extra load λάστιχο (δείκτης 88, αντί για 84, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ) θα είχε περισσότερη αντοχή για χρήση σε 'λίγο' χωματόδρομο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tα premium 2 τα έβαλα πριν 800 χλμ στο δικό μου αμάξι, και είναι λες και άλλαξα αυτοκίνητο.Και τι πήρες τελικά;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Tα premium 2 τα έβαλα πριν 800 χλμ στο δικό μου αμάξι, και είναι λες και άλλαξα αυτοκίνητο.
Και τι πήρες τελικά;
premium αυτοκίνητο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....