-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πάντως άμα θέλεις να τρέξεις πολύ (ας πούμε πάνω από 250χλμ) επειδή έχεις την αίσθηση ότι στενεύει ο δρόμος η αριστερή λωρίδα δίπλα στη μπαριέρα σου προκαλεί φόβο και αναγκάζεσαι να οδηγείς στην μεσαία λωρίδαΟταν είσαι μόνος στο δρόμο, συμφωνώ πως η μεσαία είναι η καλύτερη, διότι είσαι μακριά από κακά συναπαντήματα (μπαριέρες / new jersey, ρείθρα κτλ.) και επειδή έχεις καλύτερη ορατότητα αριστερά-δεξιά.
Συμφωνώ πως η παρεξήγηση 'τι είμαι για να πάω δεξιά ? Λεωφορείο ?' είναι ένας βασικός λόγος που πάνε πολλοί στη μεσαία ενώ πάνε με ταχύτητα λεωφορείου πχ. 80.
Αντικειμενικοί λόγοι να ΜΗΝ πηγαίνεις δεξιά:
ο Ποιότητα οδοστρώματος λόγω κίνησης βαρέων οχημάτων (νταλίκες κτλ.)
ο Κομμάτια αναγομωμένων ελαστικών (ομοίως)
ο Συναντάς συνέχεια αργότερους, οι οποίοι δικαιούνται να πηγαίνουν αργά άρα αναγκάζεσαι να αλλάζεις λωρίδα συχνότερα -
δυστυχως εχει και 3ο σεναριο. Ο δρομος ειναι αδειος, εσυ πας με την ταχυτητα της αρεσκειας σου στην μεσαια επειδη ο δρομος ειναι χαλια/για να εχεις αποσταση και απο τα δυο ακρα του δρομου (και τα δυο καλα επιχειρηματα).
αλλος θελει να παει ΛΙΓΟ πιο γρηγορα απο σενα, οποτε σε περναει απο αριστερα.
και εγω θελω να παω πιο γρηγορα και απο τους δυο, οποτε τι κανω? Περναω απο δεξια. Αμα μου πει κανεις οτι ειμαι λαθος, θα απαντησω τουλαχιστον οτι 'ειμαι ο λιγοτερο λαθος απο τους τρεις μας'. Για να μην σου πω και καθολου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
αλλος θελει να παει ΛΙΓΟ πιο γρηγορα απο σενα, οποτε σε περναει απο αριστερα.και εγω θελω να παω πιο γρηγορα και απο τους δυο, οποτε τι κανω? Περναω απο δεξια. Αμα μου πει κανεις οτι ειμαι λαθος, θα απαντησω τουλαχιστον οτι 'ειμαι ο λιγοτερο λαθος απο τους τρεις μας'. Για να μην σου πω και καθολου.
Εντέχνως παρακάπτεις το θέμα των ταχυτήτων
Διότι ο μεσαίος συνήθως θα πηγαίνει με 80-100, ο αριστερός με 120 οπότε εσύ είτε (α) πηγαίνεις με 130 (όριο) και άρα σίγουρα μπορείς να περιμένεις λίγο στην αριστερή να τελειώσει το προσπέρασμά του ο άλλος με τα 120 είτε (β) πηγαίνεις παραπάνω (από λίγο ως πολύ) από το όριο, οπότε είσαι εξίσου λάθος (τυπικά).Το συχνότερο που έχω δει είναι: μεσαία με 120, αριστερά προσπερνάμε 'τρενάκι' με 140+ και ο γρήγορος μας περνάει όλους από δεξιά με 180. Στην περίπτωση αυτή ο πιο επικίνδυνος από όλους είναι ο τελευταίος, ΙΜΗΟ.
-
Ερωτηση:
Στην Ε.Ο Αθηνων-Πατρων (απο κομβο Τριπολης και μετα) τι ειναι νομιμο ρε παιδια? Οπως ξερετε καθε ρευμα εχει μια λωριδα κυκλοφοριας και μια ΛΕΑ. Εκει που πρεπει να κινουνται οι αργοπορουντες και πως γινεται το προσπερασμα? -
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Ερωτηση:
Στην Ε.Ο Αθηνων-Πατρων (απο κομβο Τριπολης και μετα) τι ειναι νομιμο ρε παιδια? Οπως ξερετε καθε ρευμα εχει μια λωριδα κυκλοφοριας και μια ΛΕΑ. Εκει πως ειναι το σωστο για να γινεται η κινηση και πως γινεται το προσπερασμα? Που πρεπει να κινουνται οι αργοπορουντες?εχει ειπωθει πολλες φορες οτι ο συγκεκριμενος δρομος δεν εχει ΛΕΑ αλλα έρισμα
για να υπαρχει ΛΕΑ πρεπει να υπαρχουν τουλαχιστον 2 λωριδες ανα κατευθυνση + διαχωριστικο στηθαιο
-
Εστω, ερισμα... πρακτικα τι γινεται (?), αυτο ειναι το θεμα...
-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Ερωτηση:
Στην Ε.Ο Αθηνων-Πατρων (απο κομβο Τριπολης και μετα) τι ειναι νομιμο ρε παιδια? Οπως ξερετε καθε ρευμα εχει μια λωριδα κυκλοφοριας και μια ΛΕΑ. Εκει που πρεπει να κινουνται οι αργοπορουντες και πως γινεται το προσπερασμα?Κινείσαι δεξιά και προσπερνάς αριστερά.
Για σκέψου το: με οποιοδήποτε άλλο τρόπο είναι αδύνατο και παράνομο το προσπέρασμα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ερωτηση:
Στην Ε.Ο Αθηνων-Πατρων (απο κομβο Τριπολης και μετα) τι ειναι νομιμο ρε παιδια? Οπως ξερετε καθε ρευμα εχει μια λωριδα κυκλοφοριας και μια ΛΕΑ. Εκει που πρεπει να κινουνται οι αργοπορουντες και πως γινεται το προσπερασμα?**Κινείσαι δεξιά **και προσπερνάς αριστερά.
Και οσο το δυνατον πιο δεξια για να αποφυγουμε οσο μπορουμε τις συναντησεις με τους απεναντι προσπερνοντας.
-
Χαχα, στην Κορίνθου-Πατρών διαφαίνονται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο οι 'ράτσες' των οδηγών, καθώς και οι 'γνώστες' της διαδρομής. Κινούνται ομοιόμορφα, ανάλογα την κατηγορία που ανήκουν!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
δυστυχως εχει και 3ο σεναριο. Ο δρομος ειναι αδειος, εσυ πας με την ταχυτητα της αρεσκειας σου στην μεσαια επειδη ο δρομος ειναι χαλια/για να εχεις αποσταση και απο τα δυο ακρα του δρομου (και τα δυο καλα επιχειρηματα).αλλος θελει να παει ΛΙΓΟ πιο γρηγορα απο σενα, οποτε σε περναει απο αριστερα.
και εγω θελω να παω πιο γρηγορα και απο τους δυο, οποτε τι κανω? Περναω απο δεξια. Αμα μου πει κανεις οτι ειμαι λαθος, θα απαντησω τουλαχιστον οτι 'ειμαι ο λιγοτερο λαθος απο τους τρεις μας'. Για να μην σου πω και καθολου.
κεισυ,
το σωστο ειναι να πας στην αριστερη,να περιμενεις ελαχιστα δευτερολεπτα μεχρι να τελειωσει ο αλλος την προσπεραση και να μπει στη μεσαια,
και μετα περνας.
εκτος αν ο αλλος κολλησει στην αριστερη και εσυ θελεις να πας πιο γρηγορα.τοτε παλι περιμενεις λιγο,και μετα περνας απο δεξια του,οπως ειπες και συμφωνω σε αυτο,γιατι και εγω ετσι θα εκανα.
πιο αναλυτικα,οταν ενας παει στη μεσαια με 120,
ο αλλος τον περναει απο αριστερα με 140,
και εσυ ερχεσαι απο πισω με 160,
εισαι ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΟΣ να τους περασεις απο δεξια.
κοβεις και περιμενεις μεχρι να τελειωσει ο αλλος την προσπεραση και να παει στη μεσαια.
απο δεξια περνας αν ο αλλος βγαλει ριζες στην αριστερη. -
Μην μου αλλαζεις τα νουμερα, εγω ειπα 130 που ειναι το οριο. Και το σωστο ειναι να μην ηταν αυτοι εκει που ειναι. Αφου ειναι αυτοι εκει που ειναι, εγω θα πηγαινω τερμα δεξια με 130 οπως ειμαι υποχρεωμενος να κανω οταν η δεξια ειναι αδεια. Αν τωρα οι αλλοι ειναι πιο αριστερα και πιο αργοι, αναγκαστικα θα τους περασω.
ΥΓ Η κασσετα μπορει να συνεχιζει να παιζει για πολυυυυ ακομα
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Το ό,τι τα βραδυπορούντα οχήματα υποχρεούνται να βρίσκονται στη δεξιά λωρίδα δε σημαίνει πως αυτή η λωρίδα είναι αποκλειστικά για τα βραδυπορούντα οχήματα.
- 1
Στο γραφει και ο nass αυτο δεν ανερει το γεγονος οτι αν βρεις την δεξια με το επιβατικο σου Θα συνεχεισεις να βαδιζεις στην μεση!!!!!!!!
ΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ Ειται το θελεις ειτε οχι,ασε που εσυ φιλε IOANNISTSA θελεις εστω κ τα γραφωμενα του κωδικα να φερνεις κ παλι στα μετρα σου!
Ποσταρε μου που αναφερετετε πως αν διαθετεις επιβατικο οχημα η μεσαια στις τρεις λωριδες ανα κατευθηνση ειναι για αποκληστικη χρηση απο αυτο??
Νομίζω ότι μερικοί έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια.
Που έγραψα ΕΓΩ ότι η δεξιά δεν είναι για τα επιβατικά ????
Αλλά μια λέτε ότι κινήστε στα πλαίσια του Κ.Ο.Κ και από την άλλη ο ένας κάνει προσπέραση από δεξιά με 180 ο άλλος κινείται με 160 στην μεσαία κλπ
Δεν είστε απλός επικίνδυνοι αλλά κινητοί δολοφόνοι
- 1
-
Α καλα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Α καλα...Ωραία απάντηση με επιχειρήματα και τεκμηριωμένη !!
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Καλα χαλαρωσε λιγακι , κανει και ζεστη.
Μια φιλικη συμβουλη δεν χρειαζεται να θιγεσαι τοσο , στο ιντερνετ βρισκεσαι!Δεν κρινεται ουτε το μελλον σου ουτε η υποληψη σου με μια αντιπαραθεση σε φορουμ... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μην μου αλλαζεις τα νουμερα, εγω ειπα 130 που ειναι το οριο. Και το σωστο ειναι να μην ηταν αυτοι εκει που ειναι. Αφου ειναι αυτοι εκει που ειναι, εγω θα πηγαινω τερμα δεξια με 130 οπως ειμαι υποχρεωμενος να κανω οταν η δεξια ειναι αδεια. Αν τωρα οι αλλοι ειναι πιο αριστερα και πιο αργοι, αναγκαστικα θα τους περασω.ΥΓ Η κασσετα μπορει να συνεχιζει να παιζει για πολυυυυ ακομα
ναι βρε κεισυ,
φυσικα και δεν πρεπει να ειναι στην αριστερη οι αλλο με 130,ΕΦΟΣΩΝ η μεσαια και η δεξια ειναι αδεια,
αλλα αν και εσυ θελεις να πας βαση ΚΟΚ,
οφειλεις να πας στην αριστερη οταν ειναι να προσπερασεις.
εκτος αν ο αλλος δεν κανει δεξια.
γραφεις συνεχεια για τον ΚΟΚ,αλλα το να περασεις απο δεξια,
χωρις καν να μπεις στη διαδικασια να το προσπαθησεις απο αριστερα,
εισαι εξισου παρανομος με τον καθε παπαρα που εχει πιασει την αριστερη ενω οι αλλες λωριδες ειναι αδειες.
παρανομος αυτος,παρανομος και εσυ που περνας απο δεξια.
τωρα το ποιος ειναι πιο παρανομος,φανταζομαι το καταλαβαινεις.
επειδη με το να πας στην αριστερη ενω οι αλλες λωριδες ειναι αδειες δεν θα φας σε καμμια χωρα της ευρωπης προστιμο.
αλλα αν περασεις απο δεξια και σε δει μπατσικο θα το φας.
δεν μπορεις να γραφεις συνεχεια για το τι λεει ο ΚΟΚ,και τι οφειλουν να κανουν οι αλλοι.
οπως οι αλλοι οφειλουν να κινουνται στο δεξιο ρευμα,ετσι και εσυ ΔΕΝ εχεις δικαιωμα να περασεις απο δεξια.αν το κανεις εισαι το ιδιο παρανομος.
δεν μιλαω για το τι ειναι λογικο,αλλα για το τι επιβαλλει ο νομος.δεν μπορεις να επικαλεισαι το ΚΟΚ οποτε σου ταιριαζει,και οταν δεν σου ταιριαζει να τον γραφει στα τετοια σου.ο νομος λεει ξεκαθαρα απαγορευεται η προσπεραση απο δεξια.πανε στην αριστερη,περιμενε λιγο,παιξε τα φωτα,και αν δεν κανει ο αλλος δεξια,τοτε περνα απο δεξια.τουλαχιστον τοτε εχεις καποια δικαιολογια για αυτο.αλλιως οχι.
αρκετα το κουρασαμε.
τα αυτονοητα συζηταμε. -
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Καλα χαλαρωσε λιγακι , κανει και ζεστη.
Μια φιλικη συμβουλη δεν χρειαζεται να θιγεσαι τοσο , στο ιντερνετ βρισκεσαι!Δεν κρινεται ουτε το μελλον σου ουτε η υποληψη σου με μια αντιπαραθεση σε φορουμ...Συγνώμη για το χαρακτηρισμό .......
Από την στιγμή που κινείται κάποιος με ταχύτητα πάνω του ορίου (>130)
και φυσικά όλοι οι άλλοι τότε είναι αργοί (βραδυπορούν σε σχέση με αυτόν)
νομίζει κάποιος ότι έχει το δικαίωμα της προσπέρασης ?, από την στιγμή που είναι ήδη παράνομος ?Κατά την δική γνώμη ΟΧΙ
Αλλα ....
μια που συζητάμε τα αυτονόητα αν ο δρόμος έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας
όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία σε στοίχους και η αλλαγή λωρίδας δεν αποτελεί προσπέρασμα σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.
αν τους προσπεράσεις από δεξιά είναι παράνομο ή όχι ? -
[quote='tractioner']
Το σαββατοκυριακο που μας περασε εκανα κ εγω την εξωρμιση μου οπως κ χιλιαδες αλλοι εκδρομεις.Αντιμετωπισα κ παλι το φαινομενο των οδηγων οπου σε δρομο με 3 λωριδες ανα κατευθηνση οι περισσοτεροι να βαδιζουν μονιμα στην μεσαια την στιγμη που δεξια ηταν κατα το μεγαλητερο χρονικο διαστημα ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΑ!!!!sorry κυριε γρήγορε αλλά το Σ/Κ και εγω μαζι με άλλους χιλιαδες εκδρομεις πηγαιναμε max 110-120 km λαι η μονη αδεια δεξιά λωριδα που ειδα ηταν του αντίθετου ρευματος της Ε.Ο Α-Κ.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
Μην μου αλλαζεις τα νουμερα, εγω ειπα 130 που ειναι το οριο. Και το σωστο ειναι να μην ηταν αυτοι εκει που ειναι. Αφου ειναι αυτοι εκει που ειναι, εγω θα πηγαινω τερμα δεξια με 130 οπως ειμαι υποχρεωμενος να κανω οταν η δεξια ειναι αδεια. Αν τωρα οι αλλοι ειναι πιο αριστερα και πιο αργοι, αναγκαστικα θα τους περασω.
ΥΓ Η κασσετα μπορει να συνεχιζει να παιζει για πολυυυυ ακομα
ναι βρε κεισυ,
φυσικα και δεν πρεπει να ειναι στην αριστερη οι αλλο με 130,ΕΦΟΣΩΝ η μεσαια και η δεξια ειναι αδεια,
αλλα αν και εσυ θελεις να πας βαση ΚΟΚ,
οφειλεις να πας στην αριστερη οταν ειναι να προσπερασεις.
εκτος αν ο αλλος δεν κανει δεξια.
γραφεις συνεχεια για τον ΚΟΚ,αλλα το να περασεις απο δεξια,
χωρις καν να μπεις στη διαδικασια να το προσπαθησεις απο αριστερα,
εισαι εξισου παρανομος με τον καθε παπαρα που εχει πιασει την αριστερη ενω οι αλλες λωριδες ειναι αδειες.
παρανομος αυτος,παρανομος και εσυ που περνας απο δεξια.
τωρα το ποιος ειναι πιο παρανομος,φανταζομαι το καταλαβαινεις.
επειδη με το να πας στην αριστερη ενω οι αλλες λωριδες ειναι αδειες δεν θα φας σε καμμια χωρα της ευρωπης προστιμο.
αλλα αν περασεις απο δεξια και σε δει μπατσικο θα το φας.
δεν μπορεις να γραφεις συνεχεια για το τι λεει ο ΚΟΚ,και τι οφειλουν να κανουν οι αλλοι.
οπως οι αλλοι οφειλουν να κινουνται στο δεξιο ρευμα,ετσι και εσυ ΔΕΝ εχεις δικαιωμα να περασεις απο δεξια.αν το κανεις εισαι το ιδιο παρανομος.
δεν μιλαω για το τι ειναι λογικο,αλλα για το τι επιβαλλει ο νομος.δεν μπορεις να επικαλεισαι το ΚΟΚ οποτε σου ταιριαζει,και οταν δεν σου ταιριαζει να τον γραφει στα τετοια σου.ο νομος λεει ξεκαθαρα απαγορευεται η προσπεραση απο δεξια.πανε στην αριστερη,περιμενε λιγο,παιξε τα φωτα,και αν δεν κανει ο αλλος δεξια,τοτε περνα απο δεξια.τουλαχιστον τοτε εχεις καποια δικαιολογια για αυτο.αλλιως οχι.
αρκετα το κουρασαμε.
τα αυτονοητα συζηταμε.kasel θα το ξαναπούμε. Στην περίπτωση που κινείσαι στη μεσαία και περνάς τον αλλο που κινείται στην αριστερή με μικρότερη ταχύτητα είναι βάσει ΚΟΚ κίνηση σε παράλληλους στοίχους και όχι προσπέραση και βεβαίως έχεις δικαίωμα να το κάνεις.
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Δεν αμφισβειτει κανεις οτι πρεπει να ειμαστε στην δεξια.
Απο κει και περα τα σεναρια ειναι 2.Α) Ο δρομος εχει κινηση αρα καθομαι μεσαια γιατι η δεξια ειναι πολυ αργη(παω αισθητα πιο γρηγορα) με φορτηγα και χαλια οδοστρωμα
β) Ο δρομος ειναι αδειος οποτε παω μεσαια γιατι δεξια το οδοστρωμα ειναι χαλια Αφου ο δρομος ειναι αδειος ο γρηγοροτερος ας περασει απο αριστερα (οι 2 μας ειμαστε )
Νομιζω οτι δεν ειμαι ελληναρας....
ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΧΑΛΑΡΑ!
Νομίζω ότι μερικοί έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια.
Που έγραψα ΕΓΩ ότι η δεξιά δεν είναι για τα επιβατικά ????
Αλλά μια λέτε ότι κινήστε στα πλαίσια του Κ.Ο.Κ και από την άλλη ο ένας κάνει προσπέραση από δεξιά με 180 ο άλλος κινείται με 160 στην μεσαία κλπ
EΔΩ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ Κ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ
Η δεξιά λωρίδα είναι γι΄αυτούς που βραδυπορούν, για τα φορτηγά, τα λεωφορεία κλπ.
Αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες πρέπει να πας δεξιά.
Στη μεσαία κυκλοφορούν όλα υπόλοιπα.
Η αριστερή είναι μόνο για προσπέραση με μία και μόνη εξαίρεση
όπου λόγω αυξημένης κίνησης καταλαμβάνονται όλες οι λωρίδες
όπου τότε επιτρέπεται η αλλαγή λωρίδας μόνο για στροφή αριστερά ή δεξιά ή παρκάρισμα.Κ επιδη δεν προκειτε να πειστεις για το λανθασμενο κατ εμε τροπο σκεψης σου μπορειται να κοιμαστε ησυχοι τον υπνο τις δικαιοσηνης που απονεμετε εσυ κ πολυ αλλοι στους εαυτους σας επαναπαυομενοι οτι πρατετετε παντοτε το σωστο και κανεις σε αυτον το πλανητη δεν μπορει να το κρινει!!!
Η μαστιγα της λωριδας!