Χθές το βραδυ, λιγο μετά την ώρα που έπιασε φωτιά στην ταβέρνα στη Νεα Σμύρνη (περίπου 12 το βράδυ) είμαι πάνω στην Ευξείνου Πόντου και πλησιάζω προς το φανάρι που έχει με τον άλλο δρόμο που ανεβαίνει στον ασύρματο. Μπροστά μου Αυστραλός με λευκό Ροβερ 416, τερμα φυμέ τζαμια, φωτα 'lexus' μπουρι που κάνει θόρυβο και κατι αυτοκόλλητα στα τζάμια, βλεπει απο μακριά το πορτοκαλί, γίνεται κοκκινο και με βαθύ κόκκινο οπως φτάνει, το περνάει και φευγει, εγώ σταματάω.
Στο κάθετο φανάρι περίμενε περιπολικό, το οποίο ξεκινάει και πάει πισω του, βλέπω οπως απομακρυνονται σιγα σιγα οτι ανάβει φάρο, σκεφτομαι ολο ικανοποίηση απο μεσα μου οτι ηρθε η ωρα επιτελους να πληρώσει ενας αυστραλός μπροστά στα μάτια μου.
Ανάβει πράσινο φευγω και όταν τους έφτασα (έτρεξα λίγο να το απολάυσω) είδα οτι το περιπολικό τον ειχε προσπεράσει και ειχε απομακρυνθεί, μαλλόν πηγαινοντας προς την ταβέρνα που είχε πιάσει φωτιά και είχε τραυματίες...
Τελικά οταν δε βγαίνουν να γράψουν, μπορεις να πάς ακομα και σε μονόδρομο ανάποδα μπροστά τους....