Νέα δεδομένα από κατανάλωση του υβριδικού.
Όπως υπολογίζονται από το sprintmonitor
Ανεφοδιασμός μετά από 27 ημέρες παρακαλώ με 517.8 km. Ποσότητα καυσίμου 38.42 λίτρα (τιμή 0.989 €/λίτρο). Κατανάλωση 7.42 λίτρα /100 χιλιόμετρα.
Η κατανάλωση με 100% χρήση πόλης και με το clima ανοιχτό κατά το 50% των διαδρομών. 4 διαδρομές των 20 χιλιομέτρων και τα υπόλοιπα κάτω από το όριο αυτό. Το on-board ανέφερε 7.5 lt/100 οπότε όπως το περίμενα είναι ακριβές.
Το λαμπάκι της βενζίνης είχε ανάψει προχθές και συνολικά όταν ανεφοδιάστηκα ήμουν με ένα κλικ στο ψηφιακό. Αν λάβουμε ότι το φόρτωσα ως το πρώτο κλικ συν 0.5 του λίτρου ακόμα τότε μιλάμε ότι άνετα θα μπορούσα να κάνω άλλα 100 χιλιόμετρα στη πόλη.
Κατά τα άλλα ο @@@@κας κατάφερα να στρεβλώσω την λαμαρίνα στο χείλος της πόρτας του οδηγού σε πεζούλι μέσα στο ΕΜΠ προσπαθώντας να βγω. Το χρώμα δεν έφυγε αλλά η άκρη της πόρτας δεν επαναφέρεται και φαίνεται ειδικά μετά από πλύσιμο.
Γενική ετυμηγορία. Είμαι ευχαριστημένος θεωρώ ότι τον χειμώνα θα δω άνετα γύρω στα 7.0 λίτρα στην πόλη (ο κλιματισμός κλέβει πολύ ενέργεια).
Βεβαιώνεται δε και οι 4Τ για την κατανάλωση που ανέφεραν στο συγκριτικό με το Prius (είμαι με μέσο όρο 6.8 λίτρα ανέφεραν 6.5). Πάντως το Prius γνωστού είναι κάπου στα 6 λίτρα στη πόλη (και 5.5 λίτρα ανά εκατό)