-
-
οκ απλα να ξερεις οτι πριν 4 χρονια το forum δεν ηταν ετσι....
συγνωμη αλλα δεν μπορω να ξερω ποιοι και ποτε κανουν πλακα.
ειμαι και καποιας ηλικιας ξερεις..και εχω ευαισθησιες.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
n_olympios εχεις μπερδευτει....
'και θα το επιβεβαιώσει και ο Δημήτρης (Michael Amott) ως ιδίοις υποστροφικός.'
Συνεχίζεις να ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. Σε παρακαλώ λοιπόν, ΜΗΝ προσπαθείς να φέρεις τον κόσμο στα ίσα του γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ!
Μπορείς όμως να μπεις στο κλίμα αν έρθεις σε κάποια συνάντηση.
ΥΓ: Ανεξάρτητα από το αν αυτά που λες είναι σωστά ή όχι, ανεξάρτητα από το αν έχεις δίκιο ή όχι, να ξέρεις ότι το δίκιο σου το χάνεις αν ο τρόπος σου είναι λανθασμένος.
Στην προηγούμενη σελίδα ΣΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ!!!
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, το είχα γράψει και πιο πριν.
εγω δεν κανω πλακα...κακο ειναι δηλαδη?
οταν μιλαω σοβαρα δεν θελω να μου κανουνε πλακα..ειδικα οσοι δεν με γνωριζουν.οσοι δεν το σεβονται αυτο,δεν τους σεβομαι και εγω.
Το θέμα είναι ότι εμείς κάναμε πλάκα μεταξύ μας και εσύ μπήκες στη συζήτηση.
οκ απλα να ξερεις οτι πριν 4 χρονια το forum δεν ηταν ετσι....
συγνωμη αλλα δεν μπορω να ξερω ποιοι και ποτε κανουν πλακα.
ειμαι και καποιας ηλικιας ξερεις..και εχω ευαισθησιες.
Είμαι εδώ πριν από εσένα και τα ξέρω πολύ καλά. Είναι λογικό να μην ξέρεις πότε κάνουμε πλάκα και πότε όχι. Αυτά περί ηλικίας όμως άστα, γιατί δεν ξέρεις τις ηλικίες των υπολοίπων ( ).
-
στα 30 μου δεν εχω την συνηθεια να κανω πλακα στο forum παντως...
εγω δεν μπηκα σε καμια συζητηση μεσα,καποιος εγραψε κατι και απαντησα.
δεν μπορω καθε φορα να βλεπω ολο το topic απο την αρχη για να δω ποιος μιλαγε με ποιον και να υποθεσω οτι γνωριζονται και κανουν πλακα μεταξυ τους .
-
Εμείς πάλι είτε είμαστε 19, είτε 29, είτε 60 την έχουμε, οπότε εγκλιματίσου.
-
ASTRAKITCAR δε θα κατσω να σου γραψω οτι εγραψαν ηδη οι αλλοι.
Απλα να θυμασαι οτι το φορουμ αυτο δεν ειναι απροσωπο αφου πολλοι απο τους ενεργους χρηστες εχουμε συναντηθει μεταξυ μας αλλα ακομα και αν δεν εχουμε η πλακα ειναι παντα μεσα στο προγραμμα αφου υπαρχει ενα παρεϊστικο κλιμα.
Ακομα θα σου ξαναπω οτι δε χρειαζεται καποιος να ξερει πως λειτουργει κατι για να μιλησει για αυτο. -
Ακομα θα σου ξαναπω οτι δε χρειαζεται καποιος να ξερει πως λειτουργει κατι για να μιλησει για αυτο.[/quote]
αυτο πως το εννοεις?εγω που δεν ξερω δηλ.ποια ειναι η καλυτερη καρτα γραφικων θα κατσω να πω οτι η δικια μου ειναι η καλυτερη?
λογικο δεν ειναι να βγει καποιος που γνωριζει το αντικειμενο να βγει και να πει οτι τα πραγματα δεν ειναι οπως τα λεω?
περα απο την πλακα καλο ειναι οι ξερολες να κανουν κρατει για κατι που δεν ξερουν και πολυ καλα..οχι ισοπεδωση..αυτο προσπαθω να πω.
λογικο ειναι να μην ξερει καποιος κατι αλλα οχι να βγαινει να λεει οτι θελει..ακομα και αν το κανει ας περιμενει απαντηση.
και στην τελικη στα τεχνικα θεματα και θεματα βελτιωσης ξερω 5 πραγματα.καποιους εδω μεσα δεν τους εχω δει περα απο να γραφουν κατι με επιχειρηματα ...
οποτε οπως καταλαβαινεις δεν μπορω να ανεχτω τον καθε τυχαρπαστο που λεει την γνωμη του χωρις να τοποθετηθω..
δικαιβμα μου ειναι αλλωστε..σε κανεναν δεν την ειπα γιατι δεν ξερει...αλλα αφου λεει κατι ας το τεκμηριωσει..
αλλιως λεω και εγω ετσι αερατα οτι τα VW ειναι φολα αυτοκινητα...και τα fiat απαραδεχτα... -
Καλησπέρα παιδιά.
Εδώ και αρκετά χιλιόμετρα, ακούγεται ένας ήχος σαν σφύριγμα από το χώρο του κινητήρα αλλα δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς από πού. (Corsa 1.4 Twinport). Ο ήχος δεν ακούγεται πάντα. Ποτέ δεν το κάνει μόλις βάλω μπροστά το πρωί, πρέπει δηλαδή να ξεσταθεί πρώτα. Ακόμα όμως και να ζεσταθεί, ενδέχεται να μην το κάνει. Επίσης, δεν είναι σταθερός. Κάνει κάτι διακοπές. Με νεκρά, όταν δίνω γκάζι αυξάνεται η συχνότητά του. Πήγα στο συνεργείο και η απάντηση του μηχανικού ήταν 'Φυσιολογικό είναι, είναι από κάποιο ελατήριο στο κάτω μέρος του κινητήρα. Με βροχές και γενικά υγρασία είναι πιο έντονος'. Φυσικά δεν πείστηκα και κακώς που δεν πίεσα εκείνη τη στιγμή. Θα ξαναπήγαινα σε άλλο συνεργείο αλλά ειλικρινά δεν έχωβ χρόνο τις καθημερινές.
Σας βάζω και link να τον ακούσετε. Ακούγεται πολύ δυνατά εδώ γιατί έχω βάλει το κινητό μέσα στο χώρο του κινητήρα. Μου έχουν πει για ρουλεμάν τεντωτήρα αλλά δεν ξέρω. Η γνώμη σας;
Ευχαριστώ. -
Λοιπόν παίχτες μιλάμε για τον 1.6Τ στο astra. Μέχρι στιγμής 2300Km και όλα καλά. Απόλυτα ικανοποιημένος με το μοτέρι και το αυτοκίνητο, το μόνο που μπορώ να του προσάψω είναι ότι καίει το κάτι τοις στο λαδάκι του. Μέχρι στιγμής βλέπω να καίει μια γραμμή στο μαντζαφλάρι της ένδειξης λαδιού, ανά 1000 Km (περί τα 150ml). Tώρα να πω ότι γουστάρω που συμβαίνει αυτό και ότι πρέπει να το έχω έγνοια, θα πω ψέματα. Αλλά τέλος πάντων, βλέπω ένα λίτρο και κάτι ψηλά, να τα χρειάζεται μέχρι το πρώτο σέρβις.
Ξέρω, ξέρω. Είναι η κατασκευή τέτοια του κινητήρα που τσιμπάει το λαδάκι του. Απλά είχα συνηθίσει τόσα χρόνια να συμπληρώνω λάδι, μόνο στη χωριάτικη και όσο να 'ναι, θέλει λίγο χρόνο να το συνηθίσω. Όσοι έχουν το απλό το 1.6 έχουν παρατηρήσει κάτι ανάλογο, με τη συμπλήρωση λαδιού.
Κατά τα άλλα... εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο FSI!!!
-
Ο χρήστης nikox έγραψε:
Μέχρι στιγμής βλέπω να καίει μια γραμμή στο μαντζαφλάρι της ένδειξης λαδιού, ανά 1000 Km (περί τα 150ml).
.........
Ξέρω, ξέρω. Είναι η κατασκευή τέτοια του κινητήρα που τσιμπάει το λαδάκι του.Οχι!Δεν ειναι η κατασκευη του ετσι, να καιει λαδια!
1 γραμμη καθε 1000χλμ?
περιεργο...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Μέχρι στιγμής βλέπω να καίει μια γραμμή στο μαντζαφλάρι της ένδειξης λαδιού, ανά 1000 Km (περί τα 150ml).
.........
Ξέρω, ξέρω. Είναι η κατασκευή τέτοια του κινητήρα που τσιμπάει το λαδάκι του.Οχι!Δεν ειναι η κατασκευη του ετσι, να καιει λαδια!
1 γραμμη καθε 1000χλμ?
περιεργο...
μηπως επειδη ειναι ακομα κανουριο το μοτερ?κ μενα στο gtc μου μεχρι τα 7000 ειχε καψει το λαδακι του κ μετα που το συμπληρωσα δεν ξανατσιμπησε...
-
Αν ανοιξεις το εγχειριδιο του κατασκευαστη,μιλαει για φυσιολογικη καταναλωση λαδιου 0.6lt/1000km.
Aυτο εν μερει οφειλεται και στον ψεκασμο με λαδι που δεχονται τα εμβολα κατα την λειτουργια του κινητηρα,ο οποιος ψεκασμος αποσκοπει στην καλυτερη ψυξη τους. -
Ο χρήστης global_deejay έγραψε:
Οχι!Δεν ειναι η κατασκευη του ετσι, να καιει λαδια!
1 γραμμη καθε 1000χλμ?
περιεργο...
μηπως επειδη ειναι ακομα κανουριο το μοτερ?κ μενα στο gtc μου μεχρι τα 7000 ειχε καψει το λαδακι του κ μετα που το συμπληρωσα δεν ξανατσιμπησε...
Ίσως επειδή είναι ακόμα καινούριο... τι να πω. Ήδη πάντως έχω συμπληρώσει μια φορά στα 1000 κάτι, και χθες μετά το ταξίδι το έλεγξα και πάλι ήταν λίγο πεσμένα τα λάδια του, μία γραμμή όπως έγραψα πιο πάνω.
Αύριο θα πάω στην αντιπροσωπεία να ρωτήσω πόσο φυσιολογικό είναι αυτό, και να δω τι θα μου πουν. Εσύ φίλε deejay, όταν λες ότι ως τα 7000 είχε κάψει, δηλαδή τι ποσότητα συμπλήρωσες. Επίσης αν κάποιος ξέρει αυτή η μια γραμμή στο μαντζαφλάρι της ένδειξης σε τι ποσότητα αντιστοιχεί;
-
Ως τις 5.000 χλμ μου έκαψε 2-3 γραμμές. Συμπλήρωσα κι έκτοτε δεν ξανάκαψε καθόλου.
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Αν ανοιξεις το εγχειριδιο του κατασκευαστη,μιλαει για φυσιολογικη καταναλωση λαδιου 0.6lt/1000km.
Aυτο εν μερει οφειλεται και στον ψεκασμο με λαδι που δεχονται τα εμβολα κατα την λειτουργια του κινητηρα,ο οποιος ψεκασμος αποσκοπει στην καλυτερη ψυξη τους.Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα το εγχειρίδιο, σχετικά με το θέμα του λαδιού. Με την πρώτη ευκαιρία θα του ρίξω μια ματιά. Αρχικά και εγώ αυτό σκέφτηκα, γι' αυτό και ανέφερα ότι μπορεί να είναι και φυσιολογικό, λόγο του τρόπου λειτουργίας του.
-
Ο χρήστης nikox έγραψε:
Aυτο εν μερει οφειλεται και στον ψεκασμο με λαδι που δεχονται τα εμβολα κατα την λειτουργια του κινητηρα,ο οποιος ψεκασμος αποσκοπει στην καλυτερη ψυξη τους.Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα το εγχειρίδιο, σχετικά με το θέμα του λαδιού. Με την πρώτη ευκαιρία θα του ρίξω μια ματιά. Αρχικά και εγώ αυτό σκέφτηκα, γι' αυτό και ανέφερα ότι μπορεί να είναι και φυσιολογικό, λόγο του τρόπου λειτουργίας του.
Τα περισσότερα εγχειρίδια πλέον αναφέρουν τέτοιες καταναλώσεις λαδιού ως φυσιολογικές (που για μένα ΔΕΝ είναι, εκτός αν το μοτέρ έχει προδιαγραφές να καίει λάδι, όπως τα Βάνκελ). Θέλουν να είναι καλυμμένοι για να μην τους κυνηγάμε
Όπως και να 'χει, είναι ΠΟΛΥ πιθανό να σταματήσει να καίει μόλις συμπληρώσεις ή με την πρώτη αλλαγή. Κάνε υπομονή, ανέβαζε στροφές ψηλά χωρίς να φοβάσαι και τσεκάριζέ το συνέχεια.
-
Πάντως να πω ότι μέχρι στιγμής, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο. Είναι πολύ άνετο στο ταξίδι και προσφέρει υψηλά επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας. Οι προσπεράσεις έχουν γίνει σκέτη απόλαυση. Βέβαια το προηγούμενο αυτοκίνητό μου ήταν ένα fiat panda. Εντάξει θα μου πείτε μεγάλη η διαφορά, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ένα γρήγορο αυτοκίνητο.
Χθες επιστρέφοντας από Χαλκιδική και πριν τη Θεσ/νίκη του έριξα ένα καλό άνοιγμα, πηγαίνοντας το ως τα 210. Γενικότερα δεν κινούμε συχνά πάνω από 130-140 και αυτό για να έχω και μια σχετικά χαμηλή κατανάλωση. Ενδεικτικά να σας πω ότι στα τελευταία 1300Km η κατανάλωση στο trip είναι στα 8.5 λίτρα, που για μένα είναι μια τιμή απόλυτα αποδεκτή και ικανοποιητική. Από τα 1300, τα μισά περίπου γίνανε μέσα στην πόλη μου και σε μικρές επαρχιακές διαδρομές των 10 Km, ενώ τα υπόλοιπα σε ταξίδι.
Επίσης ως τώρα δύο με ρώτησαν πως πάει το αυτοκίνητο, και να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Ένας ήταν ο υπάλληλος του βενζινάδικου, ο οποίος με πικρία μου είπε ότι πήρε το Δεκέμβρη το 1.6 με τα 105 σε υψηλότερη μάλιστα τιμή, χωρίς να του πει τίποτα ο αντιπρόσωπος για το facelift και τον καινούριο κινητήρα, και ο άλλος ήταν τροχομπάτσος, ο οποίος μετά τον έλεγχο με ρώτησε αν είμαι ευχαριστημένος μιας και αυτός έχει το 1.6 εδώ και δύο χρόνια χωρίς κάποιο πρόβλημα. Το μόνο αρνητικό μου είπε, είναι ότι έχει αρκετά αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.
Να ρωτήσω και κάτι άσχετο. Την Κυριακή τα ραντάρ με τις κάμερες κλείνουν. Ρωτώ γιατί χθες επιστρέφοντας από Χαλκιδική, σε ένα κομμάτι πριν από την Ποτίδαια, στο οποίο έχει κάμερες και δεν το ήξερα, όντας αφηρημένος το πάτησα αρκετά παραπάνω (όριο 60 και εγώ είχα 100). Ξέρει κανείς Σαλονικιός τι γίνεται με αυτές τις κάμερες; Να περιμένω αφιέρωση;
-
Ο χρήστης nikox έγραψε:
Ενδεικτικά να σας πω ότι στα τελευταία 1300Km η κατανάλωση στο trip είναι στα 8.5 λίτρα, που για μένα είναι μια τιμή απόλυτα αποδεκτή και ικανοποιητική.8,5 ειναι super. εγω με το TS δεν ειχα πεσει κατω απο 11. (μικτα)
Να ρωτήσω και κάτι άσχετο. Την Κυριακή τα ραντάρ με τις κάμερες κλείνουν. Ρωτώ γιατί χθες επιστρέφοντας από Χαλκιδική, σε ένα κομμάτι πριν από την Ποτίδαια, στο οποίο έχει κάμερες και δεν το ήξερα, όντας αφηρημένος το πάτησα αρκετά παραπάνω (όριο 60 και εγώ είχα 100). Ξέρει κανείς Σαλονικιός τι γίνεται με αυτές τις κάμερες; Να περιμένω αφιέρωση;
Νομίζω εκεινα τα ρανταρ ειναι μονο μοστρα. Παντως εγω κοβω οταν παιρνάω απο το συγκεκριμένο σημείο. Ξέρω άτομα που περάσανε ταπα χωρις συνέπειες. Το φυσιολογικό ειναι να είναι τυχαίες μέρες σε λειτουργία. Το μέλλον θα δείξει.
Τωρα με αυτό με τα λάδια... μας έκανες την καρδιά περιβόλλι (επίδοξος αγοραστής)
-
Ο χρήστης Wiwol έγραψε:
Ενδεικτικά να σας πω ότι στα τελευταία 1300Km η κατανάλωση στο trip είναι στα 8.5 λίτρα, που για μένα είναι μια τιμή απόλυτα αποδεκτή και ικανοποιητική.
8,5 ειναι super. εγω με το TS δεν ειχα πεσει κατω απο 11. (μικτα)
Νομίζω εκεινα τα ρανταρ ειναι μονο μοστρα. Παντως εγω κοβω οταν παιρνάω απο το συγκεκριμένο σημείο. Ξέρω άτομα που περάσανε ταπα χωρις συνέπειες. Το φυσιολογικό ειναι να είναι τυχαίες μέρες σε λειτουργία. Το μέλλον θα δείξει.
Τωρα με αυτό με τα λάδια... μας έκανες την καρδιά περιβόλλι (επίδοξος αγοραστής)
Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με τις κάμερες, όπως είπες θα δείξει. Με τα λάδια τι σε απασχολεί; Εμένα μου πέρασε ήδη . Άλλωστε δεν είναι τραγικά μεγάλη η κατανάλωση λαδιού και οι φίλοι πιο πάνω λένε ότι στην αρχή έκαψε και σ' αυτούς, αλλά μετά ήταν οκ. Θα το παρακολουθήσω και θα σας ενημερώσω στην πορεία σχετικά.
-
Τονίζω το ότι στο βιβλιαράκι αναφέρεται ρητά ότι στην περίοδο 'ρονταρίσματος' πρέπει να αναμένεται μεγαλύτερη κατανάλωση λαδιού.
Το σύνηθες με τους ecotec είναι να μην καταναλώνουν λάδι μετά από αυτή την περίοδο.
OPEL FORUM