-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Σε πολλές χώρες βάζεις τη βενζίνη μόνος σου. Αν κάνεις κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα σου την πουν; Δεν έχω δοκιμάσει...
Αντιθετως... Εμενα μου εχουν πει απειρες φορες :'Βαλατε;Ετοιμος;' Και εκει τα χανω....
,
Και όμως...μάλλον δεν έχεται καλή ,μνημη, πριν καποια χρόνια η ΒΡ την τελευταια μεσα μεσα σειρα με αντλιες (σχεδον σε όλα τα βενζινάδικα) την είχε self service, με ωφελος 1,5 δραχμη κατω στο λιτρο αν θυμαμαι καλα.
Τοτε ειχα σκεφτει οτι πάει πεθανε και το επαγγλεμα του βενζινα...αλλα τ οκατήργησε η ΒΡμου τη σπάει όταν βαζουν αλλοι στο αμαξι γιατί ανοιγουν την ταπα με τα κλειδια και την ακουμπάνε πανω στον ουρανο.... και γιατι...δεν την τιναζουν (την κανουλα ) καλα και πεφτουν 2-3 σταγονες την ώρα που την βγαζουν (την κανουλα λεμε ) στο φτερο
Οποτε πρεπει να βγαινεις να ανοιγεις την ταπα εσυ...να την κρατας και να περιμενεις σα το μ@λακα να ερθει να σου βαλει...ε βαζεις μονος σου και τελειωσε. -
Ούτε και 'γώ το είχα σκεφτεί πάντως κάτι τέτοιο... Δεν δίνω ποτέ.
Επίσης μου κάνει εντύπωση που καθαρίζουν τζάμια, ζάντες, ελέγχουν στάθμες, πιέσεις κτλ.Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
μου τη σπάει όταν βαζουν αλλοι στο αμαξι γιατί ανοιγουν την ταπα με τα κλειδια και την ακουμπάνε πανω στον ουρανο.... και γιατι...δεν την τιναζουν (την κανουλα ) καλα και πεφτουν 2-3 σταγονες την ώρα που την βγαζουν (την κανουλα λεμε ) στο φτερο
Οποτε πρεπει να βγαινεις να ανοιγεις την ταπα εσυ...να την κρατας και να περιμενεις σα το μ@λακα να ερθει να σου βαλει...ε βαζεις μονος σου και τελειωσε.Πάντα όταν σταματάω στο βενζινάδικο, έρχεται επιτόπου ο τύπος στο παράθυρο του συνοδηγού για να πάρει το κλειδί. Τον αγνοώ, κατεβαίνω, ανοίγω την τάπα, την στερεώνω στο πορτάκι και τον αφήνω να βάλει. Απλά πράγματα...
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Πρωτη φορα ακουω κ εγω περι tip. Αν κ μου ειχε γεννη8ει η απορια μικρος μετα απο τα3ιδι στην Ευρωπη γιατι χρειαζονται τελικα οι υπαλληλοι για να βαζουν βενζινη. Η απαντηση ειναι μαλλον η ελληνικοτατη 'Γιατι εσυ δεν 3ερεις, 8α μου χαλασεις την αντλια!' Χαχαχαχαχα.Σε 2 βενζιναδικα της περιοχης μου με ρωτουν συχνα αν ειναι να ελεγξουν λαδια κ νερο. Κ κα8αριζουν τα τζαμια οταν ειναι βρωμικα. Πρεπει να νιω8ω ασχημα που ουτε καν σκεφτηκα ποτε για τιπ?
Ποιο είναι το βενζινάδικο της περιοχής σου που σου φέρονται τόσο ευγενικά? Εμένα ποτέ δεν μου έχουν προτείνει να μου κοιτάξουν τπτ και αισθάνομαι και άσχημα όταν το ζητάω εγώ! Μια φορά μόνο ένας πακιστανός μου καθάρισε τα τζάμια από μόνος του. Αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να αφήσω τιπ
Αλήθεια οι αντλίες όπου μπορείς να βάλεις μόνος σου βενζίνη, σου βγάζουν απόδειξη για το ποσό που πλήρωσες? Ξέρει κανείς?
-
Έχει πάει η βενζίνη σχεδόν 1 ευρώ το λίτρο...να του αφίσω και tip κιόλας...ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
-
'**Πάντα! Ευρώ και πάνω! 1% [ 1 ] **'
Ποιος είναι αυτός;
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Βασικά ρε παιδιά όλοι την δουλειά τους κανουν....με αυτη τη λογική στους σερβιτορους κα ιτους ντιλιβεραδες γιατι αφηνετε λεφτα?Δηλαδή εσύ τους αφήνεις ακόμα κι αν κάνουν 100 χρόνια να σου πάρουν παραγγελία, όταν παρακαλάς (σχεδόν) για να παραγγείλεις κι άλλο νερό σε σημείο που να έχεις ξεροσταλιάσει?Ή ακόμα κι αν κάνει άλλα 100 χρόνια για να σου φέρει το λογαριασμό λες και μαθαίνει τώρα πρόσθεση?
Προσωπική μου άποψη είναι να αφήνω μπουρμπουάρ μόνο σε αυτούς που κάνουν αυτό το κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο-το στάνταρ της δουλειάς τους, θέλοντας να δείξω ότι έμεινα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτησή τους και θέλοντας να τους επιβραβεύσω γι'αυτό.Αν δίνω σε όλους ούτως ή άλλως λεφτά, ποιό το νόημα του tip τότε?
ΥΓ:Για το ότι δεν αφήνω tip με το παραμικρό σε οποιονδήποτε, με έχουν κατακρίνει ως τσιγκούνη.(βλέπε aserf ). Άποψη δεν αλλάζω γιατί όπως προείπα, για μένα φιλοδώρημα= επιβράβευση και όχι επιπλέον λεφτά στην τσέπη του τυπά που εξυπηρετεί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'**Πάντα! Ευρώ και πάνω! 1% [ 1 ] **'Ποιος είναι αυτός;
Ο πατέρας του βενζινά.
-
Και όμως...μάλλον δεν έχεται καλή ,μνημη, πριν καποια χρόνια η ΒΡ την τελευταια μεσα μεσα σειρα με αντλιες (σχεδον σε όλα τα βενζινάδικα) την είχε self service, με ωφελος 1,5 δραχμη κατω στο λιτρο αν θυμαμαι καλα.
Τοτε ειχα σκεφτει οτι πάει πεθανε και το επαγγλεμα του βενζινα...αλλα τ οκατήργησε η ΒΡΔέν είχε καθόλου απήχηση το σύστημα αυτό, γι αυτό καταργήθηκε. Και ήταν σχετικά λίγα τα πρατήρια που το είχαν βάλει.
-
Ο χρήστης amartia έγραψε:
Αλήθεια οι αντλίες όπου μπορείς να βάλεις μόνος σου βενζίνη, σου βγάζουν απόδειξη για το ποσό που πλήρωσες? Ξέρει κανείς?Σε κάποιο αυτόματο πωλητή που πηγαίνω, βγάζει.
Επίσης, αν χρειάζεσαι ρέστα, μπορείς να περάσεις το πρωί με την απόδειξη για να τα πάρεις. -
Αν μου περισσεύει 1 Ευρώ προτιμώ να το δώσω στον σακάτη χωρίς χέρι που βλέπω στο πεζοδρόμιο παρά στον υπάλληλο του πρατηρίου απ' όπου θα βάλω βενζίνη.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Βασικά ρε παιδιά όλοι την δουλειά τους κανουν....με αυτη τη λογική στους σερβιτορους κα ιτους ντιλιβεραδες γιατι αφηνετε λεφτα?
Δηλαδή εσύ τους αφήνεις ακόμα κι αν κάνουν 100 χρόνια να σου πάρουν παραγγελία, όταν παρακαλάς (σχεδόν) για να παραγγείλεις κι άλλο νερό σε σημείο που να έχεις ξεροσταλιάσει?Ή ακόμα κι αν κάνει άλλα 100 χρόνια για να σου φέρει το λογαριασμό λες και μαθαίνει τώρα πρόσθεση?
Προσωπική μου άποψη είναι να αφήνω μπουρμπουάρ μόνο σε αυτούς που κάνουν αυτό το κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο-το στάνταρ της δουλειάς τους, θέλοντας να δείξω ότι έμεινα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτησή τους και θέλοντας να τους επιβραβεύσω γι'αυτό.Αν δίνω σε όλους ούτως ή άλλως λεφτά, ποιό το νόημα του tip τότε?
ΥΓ:Για το ότι δεν αφήνω tip με το παραμικρό σε οποιονδήποτε, με έχουν κατακρίνει ως τσιγκούνη.(βλέπε aserf ). Άποψη δεν αλλάζω γιατί όπως προείπα, για μένα φιλοδώρημα= επιβράβευση και όχι επιπλέον λεφτά στην τσέπη του τυπά που εξυπηρετεί.
Βασικά κοιτα πάντα αφήνω κάτι, εστω και αν εξυπηρετηση ήταν μετρια ειτε σερβιτόροι είτε delivery (ντρεπομαι να μην αφησω ) Αν είμα ιευχαρηστημενος αφηνω παρπαανω.
Στον μονο που δεν άφηνα ήταν σε ένα σερβιτόρο του poco a poco που πάω 3-4 φορες τη βδομαδα, και η συμπεριφορά του ήταν αθλια, μονο παναγιες δεν σου κατέβαζε όταν ερχότανε να πεις τ ιθα πάρεις...με αποκορύφομα μαι μερα τον φωνάζει ένας φίλος να πληρώσουμε, και του λέει 'Ρε φίλε με βλεπεις καλα? Σε εμενα παρήγγειλες?'
Ε μπιστόλη ο τύπος.
Τελος μια φορα στα Friday's στη γλυφάδα ενας σερβιτόρος ήταν απλα απιστευτος την ώρα που πήγαινα να τον φωνάξω για refill, ερχοτανε με coca cola στο χέρι και μου την άφηνε....απλα άψογος γύρω στα 20-22....εκει το σύστημα είναι όταν μένεις ευχαρηστημένος φωνάζεις τον μανατζερ, του λες για τον σερβιτόρο κα ισου δίνει ενα Pin (καρφιτσα) και του το καρφώνεις στην στολή, το οποί οδεν ήξερα, νομιζα ότι του το δίνει αυτός μετα....τελος πάντων μου το έφερε του το κάρφωσα (το pin ρε αλητες ) κα ιο ιάλλοι σερβιτόροι χειροκροτούσαν κλπ....ε απλα δεν ξανα λέω τπτ στα friday's ρεζιλι έγινα!
-
Σπάνια, είναι θέμα συνήθειας!
-
εκει το σύστημα είναι όταν μένεις ευχαρηστημένος φωνάζεις τον μανατζερ, του λες για τον σερβιτόρο κα ισου δίνει ενα Pin (καρφιτσα) και του το καρφώνεις στην στολή, το οποί οδεν ήξερα, νομιζα ότι του το δίνει αυτός μετα....τελος πάντων μου το έφερε του το κάρφωσα (το pin ρε αλητες ) κα ιο ιάλλοι σερβιτόροι χειροκροτούσαν κλπ....Σοβαρά οι καρφίτσες είναι επιβράβευση από εμάς ?Θα γελάσετε σίγουρα με αυτό που θα πω, αλλά εγώ πίστευα ότι είναι απλά έτσι η ενδυμασία και το ντύσιμο του μαγαζιού που επιβάλει στους σερβιτόρους...
Κι έλεγα κάθε φορά:πολύ περίεργες αυτές οι κονκάρδες...Τι μαθαίνει κανείς...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αν μου περισσεύει 1 Ευρώ προτιμώ να το δώσω στον σακάτη χωρίς χέρι που βλέπω στο πεζοδρόμιο παρά στον υπάλληλο του πρατηρίου απ' όπου θα βάλω βενζίνη.+1
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τοτε ειχα σκεφτει οτι πάει πεθανε και το επαγγλεμα του βενζινα...αλλα τ οκατήργησε η ΒΡΔέν είχε καθόλου απήχηση το σύστημα αυτό, γι αυτό καταργήθηκε. Και ήταν σχετικά λίγα τα πρατήρια που το είχαν βάλει.
Εμ τι περίμενες. Σιγά μη λερώσουν τα χεράκια τους. Άσε που μεγάλο ποσοστό δε ξέρει καν τι να κάνει για να βάλει καύσιμα στο αυτοκίνητό του.
Εδώ ορισμένοι θεωρούν ότι οι υπάλληλοι των πρατηρίων είναι υποχρεωμένοι να τους κοιτάξουν τις πιέσεις στα ελαστικά.
Μη μπλέκουμε το φιλοδώρημα που πιθανόν θα δώσουμε σε έναν υπάλληλο, αν καθαρίσει π.χ. λίγο το αυτοκίνητο με τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου.
-
μια τσιχλιτσα
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Βάζω βενζίνη πάντα από ένα συγκεκριμένο βενζινάδικο σε προάστιο της Θεσσαλονίκης.Βενζίνη βάζω τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα αφου κάνω περίπου 1000 χλμ εβδομαδιαίως.Τιπ δεν αφήνω ποτέ βάζοντας βενζίνη αλλά τους αφήνω γενναίο καθε φορά που το πλένω μιας και είναι τα ίδια παιδιά που με εξυπηρετούν(τουλάχιστον μιά φορά την εβδομάδα)συγγνώμη, το βενζινάδικο που λες, μήπως είναι cyclon? δίπλα στο cosmos?
-
για ποιο λόγο να αφήσει κανείς pourboir στον υπάλληλο του βενζινάδικου, τη στιγμη που σου πουλά πανάκριβα τη βενζίνη, ενώ μερικοί σε κλέβουν κιόλας... τη δουλειά τους κάνουν... τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο... κ το κυριότερο είναι πως όταν πάω στο βενζινάδικο πάντα βγάζω να πληρώσω με χοντρά... δεν βγάζω πχ 1 ευρώ... κ λοιπά κερματα, εκτός από έναν βενζινά στην αθήνα, οπου επειδή με τσάτισε τον πλήρωσα 41,65 euro sharp! μερικές φορές δίνω κ εγώ pourboir όταν μου καθαρίζουν το αυτοκίνητο... αλλά μονο τότε, κ μόνο όταν βλέπω ότι δεν κάνουν αγγαρεία, αλλά πραγματικά το καθαρίζουν σωστά.
το savoir vivre κ to savoir faire λένε πως πρέπει το pourboir να είναι το 10% της αξίας του αγαθού που απολαύσαμε... όμως στα μαγαζιά γενικότερα αν δεν κάνω λάθος η αμοιβή του σερβιτόρου είναι το 13,5% . οπότε μια χαρά παίρνει την αμοιβή του ο σερβιτόρος. το extra το πληρώνω μόνο όταν έχω ευχαριστεί πραγματικά αυτό που απόλαυσα.
-
τη βενζινη στην ελλαδα την θεωρουμε πανακριβη,παρολο που εχουμε την πιο φθηνη βενζινη στην Ε.Ε.
παρολο που τη θεωρουμε πανακριβη,πολλοι βαζουν 100αρα,λες και κατι θα αλλαξει στο αμαξι τους με τα 1600,1800 και 2000 κυβικα.
εδω οι σερβοι που ο μεσος υπαλληλος τους παιρνει 300 ευρω το μηνα,εχουν ιδια τιμη στη βενζινη με εμας.
οποτε παιδια τις τιμες μην τις συμπεριλαμβανετε. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
τη βενζινη στην ελλαδα την θεωρουμε πανακριβη,παρολο που εχουμε την πιο φθηνη βενζινη στην Ε.Ε.τι μισθό παίρνει ένας γερμανός και τι ένας έλληνας;
να θυμίσω βασικούς μισθούς;
περιττό νομίζω.
Αφήνουμε tip στον βενζινά?