-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
[.....................Αλλα δεν πειραζει δεν χρειαζεται να ερθει το Υπουργειο Αναπτυξης να κανει ελεγχους στην επαρχια.
Εμας τα δικα μας αμαξια δεν καταλαβαινουν απο νοθειες, ειναι πολυ γερα (σαρκασμος)ισως εχει να κανει με την στελεχωση των ελεγκτικων μηχανισμων στην περιφερεια που οπως σχεδον σε καθε δημοσια υπηρεσια ειναι απο ελλιπης εως ανυπαρκτη.
-
EKO KINITRON 100 RON (ο μόνος είμαι ρε παιδιά??? ) και πιο πριν ΒP ULTIMATE.
Δεν έχω πειστεί ότι κάνουν όντως τη διαφορά στο δικό μου αυτοκίνητο αλλά επειδή 'ο φόβος φυλάει τα έρμα'... -
Ψήφισα κι εγώ! 100άρα βάζω (πλέον).
Αλλά έχει νόημα να διαβάσετε την ιστορία:
Από την αρχή, έβαζα πάντα 95άρα από ένα πρατήριο (από τα πιο φθηνά της Αθήνας) κοντά στην εργασία μου και δεν είχα προβλήματα. Επίσης, χρησιμοποιώ το spritmonitor.de, όπως και ένα δικό μου excelάκι για να παρακολουθώ τις καταναλώσεις. Μέχρι τώρα, είχα μία σχετικά σταθερή κατανάλωση 11-12 λίτρα/100 χλμ και νορμάλ συμπεριφορά (ανεβασμένη κατανάλωση στην πόλη, κατεβασμένη στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο).
Ωστόσο, αντίστοιχα μοντέλα στο spritmonitor καίνε κάτω από 10 λίτρα/100 χλμ, γεγονός το οποίο απέδωσα στο ότι κίνηση στην πόλη στο εξωτερικό είναι καλύτερα από την δικιά μας Εθνική οδό.http://www.spritmonitor.de/en/detail/140891.html
Αποφάσισα σε μία φάση να δοκιμάσω κατοστάρα.
Τι να πω; Η κατανάλωση περιορίστηκε στα επίπεδα του εξωτερικού και η απόδοση του κινητήρα είναι ΦΑΝΕΡΑ καλύτερη! Σε τελικές, απόλυτες τιμές, η χρησιμοποίηση της κατοστάρας μου στοιχίζει λιγότερο, δεδομένου ότι πληρώνω 15% παραπάνω και κάνω 20% παραπάνω χιλιόμετρα. Πέρα από την αυξημένη απόδοση του κινητήρα! (Στο εξελάκι μου αναλύω και σε δραχμές και σε ευρώ ανά χιλιόμετρο, για αυτό το λέω με σιγουριά).
Στο μόνο που έχω μία επιφύλαξη, είναι ο βετζινάς μου μέχρι τώρα (ο φθηνός) να κάνει τεράστια νοθεία (κι έβαζα μόνο από εκεί, γιατί έκοβα τιμολόγιο και τα στοιχεία μου τα είχε άμεσα σε PC - αντί να περιμένω σε άλλους με χειρόγραφα τιμολόγια κλπ).
Αλλά δεν μου κάνει καρδιά να ξαναγυρίσω σε αμόλυβδη από άλλο πρατήριο - το αυτοκίνητο πετάει και θέλω να το χαρώ. Μόλις μου... περάσει, θα κάνω την δοκιμή μα απλή επώνυμη όμως αμόλυβδη. Αν η κατανάλωση δεν ξανανέβει τότε ο πρώην βετζινάς μου είναι μέγας αλήτης! Αν ανέβει, τότε η κατοστάρα για μένα δουλεύει και αξίζει (και τα πέρνω όλα πίσω για τον βεντζινά μου)!
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Υ.Γ. Τα λέμε από κοντά ΓιώργηΔεν πήγαινε σε σένα...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μόνο 95άρα.'Μα έχεις τέτοιο αμάξι (F430, ή δε θυμάμαι καλά?) και του βάζεις 95άρα?'
'Μα δε θες ό,τι καλύτερο για τον κινητήρα σου?'
'Μα τόσο αναίσθητος είσαι και δεν καταλαβαίνεις τα επιπλέον άλογα που χλιμιντρίζουν πίσω από την πλάτη σου με την 100άρα?'
'Μα εμπιστεύεσαι την Ελληνική 95άρα?'
'Μα δε σε πειράζει η πιθανότητα να βρωμίζεις τον κινητήρα σου?'Φαντάζομαι θα τα έχεις ακούσει αρκετές φορές...
-
Τελος η 100αρα μονο 95αρα μετα και τα πυρακια που χτυπησε ο κινητηρας μου.Αντε γεια απατεωνες.
Και σε συγκεκριμενο βενζιναδικο εστω αν ειναι και πιο ακριβη.
-
Τι αμάξι;
-
Χ3.
-
Καλά, αυτό μπορεί να είναι τυχαίο. Συνέβη πολλές φορές;
-
Εσενα τι σε νοιαζει ρε φιλε?
-
100αρα λόγω προδιαγραφών
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Εσενα τι σε νοιαζει ρε φιλε?Εχεις παθει συνδρομο στερησης ε;
-
17 και σημερα στραβαδια απολυομαι!!
-
ΕΚΟ 96-97
Γιατι γνωριζω
Δεν εχω χρηματα για πεταμα
Γιατι ειναι η καλυτερη . -
για τους 1.6 FSI η εταιρεια λεει οτι πρεπει μονο super αμολυβδη.
παρολα αυτα μηπως καποιος με γνωσεις μπορει να πει οτι δεν υπαρχει προβλημα να βαζουμε και απλη? -
μόνο v-power
-
Ο χρήστης Mafioso έγραψε:
παρολα αυτα μηπως καποιος με γνωσεις μπορει να πει οτι δεν υπαρχει προβλημα να βαζουμε και απλη?Τι να σου πω , αυτο το αυτοκινητο καιει περισοτερο λαδι παρα βενζινη ,μηπως πρεπει να αρχισουμε απο εκει.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
παρολα αυτα μηπως καποιος με γνωσεις μπορει να πει οτι δεν υπαρχει προβλημα να βαζουμε και απλη?Τι να σου πω , αυτο το αυτοκινητο καιει περισοτερο λαδι παρα βενζινη ,μηπως πρεπει να αρχισουμε απο εκει.
lol δεν εχεις κ αδικο....
-
παρολα αυτα μηπως καποιος με γνωσεις μπορει να πει οτι δεν υπαρχει προβλημα να βαζουμε και απλη?O κατασκευαστής του κινητήρα σου λέει 'recommended fuel: Premium unleaded, 95 RON' αν δεν κάνω λάθος. Η 95άρα θεωρείται premium βενζίνη σε αρκετές χώρες (μην κοιτάς εμείς εδώ που δε μπορούμε χωρίς 100 οκτάνια).
-
παρολα αυτα μηπως καποιος με γνωσεις μπορει να πει οτι δεν υπαρχει προβλημα να βαζουμε και απλη?ακριβως.
σε ολη την ευρωπη η σουπερ αμολυβδη ειναι 95 RON.
95αρα δηλαδη.
η ελλαδα εβγαλε δικια της πατεντα και ονομασε την σουπερ αμολυβδη σε 100αρα και την απλη σε 95αρα.
οι 100αρες και οι 98αρες λεγονται επισημα super PLUS unleaded.
τα περισσοτερα αυτοκινητα ειναι κατασκευασμενα για 95 οκτανια.ΔΕΝ αναγνωριζει ο εγκεφαλος τα παραπανω οκτανια,ΕΚΤΟΣ αν το αμαξι εχει αλλες προδιαγραφες,οπως αναφερθηκε πριν.
ξαναλεω ομως οτι στην ελλαδα ισως να συμφερει καλυτερα η 100αρα,εφοσων οι 95αρες ειναι νοθευμενες.αλλα και παλι σχετικο ειναι αυτο,μιας και οι 100αρες νοθευονται.
η ψυχολογια παιζει μεγαλο ρολο στην παραπλανηση.
βαζοντας 100αρα ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι το αμαξι παει καλυτερα,ενω στην πραγματικοτητα δεν το κανει,εφοσων η 95αρα ειναι καθαρη.
αληθεια οσοι βαζετε 100αρες,κοιταξατε ποτε τι βενζινη προτεινει ο κατασκευαστης;
TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????