-
Σε νομοθετικη ρυθμιση που προωθειται απο το υπ. Μεταφορων προβλεπεται η επανεξεταση σε ποσοστο 5% των νεων κατοχων αδειων οδηγησης δειγματοληπτικα για να διαπιστωθει κατα ποσον ειναι ικανοι να οδηγουν με ασφαλεια.
εαν προκυψει οτι καποιοι δεν ειναι ικανοι οχι μονον θα στελνονται ξανα για μαθηματα και εξετασεις αλλα θα επιβαλωνται και κυρωσεις στους δασκαλους τους με εως και αφαιρεση της αδειας τους........
δεν ακουσα ομως τιποτα για τους εξεταστες που εκριναν [με το αζημιωτο βεβαια ] οτι ειναι ικανοι οι......ανικανοι!!!!!!!!!!!
κατι πρεπει να προβλεπεται και γιαυτους!!!!!!!! καμια προαγωγη ισως!
-
Σε νομοθετικη ρυθμιση που προωθειται απο το υπ. Μεταφορων προβλεπεται η επανεξεταση σε ποσοστο 5% των νεων κατοχων αδειων οδηγησης δειγματοληπτικα για να διαπιστωθει κατα ποσον ειναι ικανοι να οδηγουν με ασφαλεια.
εαν προκυψει οτι καποιοι δεν ειναι ικανοι οχι μονον θα στελνονται ξανα για μαθηματα και εξετασεις αλλα θα επιβαλωνται και κυρωσεις στους δασκαλους τους με εως και αφαιρεση της αδειας τους........
δεν ακουσα ομως τιποτα για τους εξεταστες που εκριναν [με το αζημιωτο βεβαια ] οτι ειναι ικανοι οι......ανικανοι!!!!!!!!!!!
-
-
Καλό μέτρο,αλλά ας ελπίσουμε οτι αυτή η νέα επιτροπή δε θα είναι άλλη μια ευκαιρία για να λαδώνονται
Νεων αδειών τι εννοεί;μόλις περάσει την εξέταση,η μπορεί να σε καλέσει και μετά απο ένα χρόνο;
-
το είχα διαβάσει και εγώ, μην το κακοχαρακτηρίσω για μέτρο...
επειδή δεν μπορούν να αλεγξουν το μπάχαλο βάζουν και μία 'ασφαλιστική δικλείδα' για μπαμπούλα. Θυμάμαι καλά όταν έδινα εξετάσεις και την ανασφάλειά μου για την αδιαφάνεια τους. Γιατί να τα περάσει κάποιος ξανά;
δεν σοβαρεύονται να δημιουργήσουν σοβαρές προϋποθέσεις εκπαίδευσης οδηγών οι κρετίνοι;
και όπως λέει ο φίλος alexastrag, τι θα γίνει επιτέλους με του αηδιαστικά ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΥΣ και ανεξέλεγτους εξεταστές; υπάρχουν ορισμένοι που θα κόψουν άμα δεν λαδωθούν και άλλοι που κόβουν από ΧΟΜΠΙ και περνάνε όποιον τους αρέσει. Το να έχεις εξεταστές που κάνουν τα στραβά μάτια ΟΚ. Αλλά που δεν υπάρχει τρόπος να βρεις το δίκιο σου, όχι ρε φίλε...
ΥΓ. κόπηκα την 1η φορά [στην οπισθογωνία] και πέρασα [χωρίς να χρειάστηκε, αλλά για να σιγουρέψω πως δεν θα ξαναξοδέψω 100 χιλιάρικα και 2 βδομάδες άδικα] τη 2η λαδώνοντας. Έχω το δίπλωμα 2 χρόνια και πέρασα τους πρώτους 6 μήνες μαθαίνοντας αυτά που θα έπρεπε να μου είχε μάθει το σύστημα. Γιατί να συμφωνώ λοιπόν με το μέτρο; πως θα νιώθει ο νέος οδηγός με το άγχος πως πέρασε μια εξέταση, αλλά μπορεί το δίπλωμα δεν είναι σίγουρα δικό του! -πόσο μάλλον όταν κληθεί να ξαναδώσει;
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Σε νομοθετικη ρυθμιση που προωθειται απο το υπ. Μεταφορων προβλεπεται η επανεξεταση σε ποσοστο 5% των νεων κατοχων αδειων οδηγησης δειγματοληπτικα για να διαπιστωθει κατα ποσον ειναι ικανοι να οδηγουν με ασφαλεια.εαν προκυψει οτι καποιοι δεν ειναι ικανοι οχι μονον θα στελνονται ξανα για μαθηματα και εξετασεις αλλα θα επιβαλωνται και κυρωσεις στους δασκαλους τους με εως και αφαιρεση της αδειας τους........
Ακουσα στο ραδιόφωνο ότι προβλέπεται επανεξέταση και αξιολόγηση εκπαιδευτών και εξεταστών εκτός από τους νέους οδηγούς. Θα ήθελα να μάθω ποιος θα την κάνει αυτήν την αξιολόγηση. Μήπως θα... αλληλοαξιολογηθούν;
-
Να κανω και μια προταση για τις εξετάσεις. Βλεποντας τα πλάνα από τα αυτοκίνητα του WRC τόσο από μέσα, όσο και απ'έξω σκέφτηκα δεν θα μπορούσαν τα εκπαιδευτικά αυτοκίνητα να έχουν μερικές καμερούλες μέσα και έξω κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ώστε οποιος κάνει σωστά τις ηλίθιες δοκιμασίες να έχει και αποδείξεις? ετσι δεν θα μπορεί κανείς εξεταστής να προφασιστεί δικαολογία για να τον κόψει
Μια ιδεα ειναι.....Υ.Γ. Μηπως να άλλαζε ο τίτλος του θέματος για ν'ακουστουν και άλλες απόψεις πέρα από την επανεξέταση τηων νέων...?
-
Οι λύσεις πάντα υπάρχουν!
Το δύσκολο είναι βρεις ανθρώπους να τις εφαρμόσουν.
Και όχι οτι είναι χαζοί απλά δε θέλουν. -
Ειναι σαν να σου λεει το κρατος: ξερεις εγω σου δινω το πτυχιο οδηγου επειδη περασες τα τεστ επιτυχως, αλλα επειδη ομως δεν ειμαι και τοσο σιγουρος αν επρεπε να το παρεις... ελα ξανα να σε εξετασω και βλεπουμε.
Εαν αυτο μετρο δεν ειναι λαμακια, τοτε τι ειναι? Ειναι πραγματα αυτα για σοβαρο κρατος??? Στερουνται σοβαροτητας αυτοι που πηγαν και εβγαλαν τετοιο μετρο. Δηλαδη επειδη δεν μπορουνε να ελεγξουνε το συστημα εξετασεων τους εφαρμοζουν μετρα που για μια ακομη φορα την πληρωνει ο ελληνας πολιτης (ενα πραγμα σαν τα τεκμηρια δηλαδη).
Τον βοοουυυυυρδδδοοουυυλλααααα......
-
Την επανεξέταση θα την πληρώνει ο εξεταζόμενος ή θα είναι τζάμπα? Και πού θα γίνεται? Δηλ. εγώ μπορεί να είχα βγάλει δίπλωμα στην Αθήνα και τώρα να μένω στη Θεσσαλονίκη ή να είμαι φαντάρος ή στο εξωτερικό ή οτιδήποτε. Και πότε? Οταν σε καλέσουν? Κι αν δεν μπορείς? Κι αν δεν πας τι θα κάνουν θα σου πάρουν το δίπλωμα? Πού θα σε βρουν? Κι αν έχεις δίπλωμα τελείως πλαστό και δεν υπάρχεις στις καταστάσεις τους?
-
Ìå ëßãá ëüãéá ðáñáäÝ÷ïíôáé üôé
1.Ëáäþíïíôáé êáé âãÜæïõí êáìéêÜæé óôïõò äñüìïõò 0
2.ÐñÝðåé íá âñïýí êáé Üëëï ôñüðï íá ìáæåøïõí ëåöôÜ
** TOYÓ ÐÁËÉÏÕÓ ÏÄÇÃÏÕÓ ÐÏÉÏÓ ÈÁ ÔÏÕÓ ÅÐÁÍÅÎÅÔÁÓÅÉ ÅÊÔÏÓ ÊÁÉ ÁÍ ÏËÏÉ ÁÕÔÏÉ ÐÏÕ ÊÕÊËÏÖÏÑÏÕÍ ÅÉÍÁÉ ÍÅÏÉ ÏÄÇÃÏÉ ÊÁÉ ÅÉÍÁÉ Ç ÑÉÆÁ ÔÏÕ ÊÁÊÏÕ** -
Ρε παιδια τι καθομαστε και λεμε τωρα, για το Ελληνικο κρατος? Εαν ενας λαος δεν εχει στο πετσι του να κανει κατι σωστα τοτε τι ψαχνουμε?
Πηρα το διπλωμα πριν 2 περιπου χρονια. Διαρκεια εξετασης? 10 (!!!!!!!!!) λεπτα. Πριν 3 χρονια εδωσα και κοπηκα στην Αγγλια. Διαρκεια εξετασης? 1 ωρα. Γυριζαμε σε ολη τη πολη χωρις σταματημο και με εκανε στο τελος να νομιζω οτι οδηγουσα ολη τη μερα. Και ξερετε το λογο που κοπηκα? Εκεινη την ημερα και ολο το προηγουμενο βραδυ ειχε βρεξει παρα πολυ, ετσι αποφασισα να πηγαινω λιγο πιο αργα απο το εκαστοτε οριο. Στο τελος μου λεει ο τυπος ' I am sorry but it was painfully slow the way you were driving. You should be able to drive your car according to the speed limit!!!'.
Σε 10 λεπτα ειναι δυνατον να αποδειξει ενας ανθρωπος οτι ειναι ικανος να οδηγει? -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ειναι σαν να σου λεει το κρατος: ξερεις εγω σου δινω το πτυχιο οδηγου επειδη περασες τα τεστ επιτυχως, αλλα επειδη ομως δεν ειμαι και τοσο σιγουρος αν επρεπε να το παρεις... ελα ξανα να σε εξετασω και βλεπουμε.Εαν αυτο μετρο δεν ειναι λαμακια, τοτε τι ειναι? Ειναι πραγματα αυτα για σοβαρο κρατος??? Στερουνται σοβαροτητας αυτοι που πηγαν και εβγαλαν τετοιο μετρο. Δηλαδη επειδη δεν μπορουνε να ελεγξουνε το συστημα εξετασεων τους εφαρμοζουν μετρα που για μια ακομη φορα την πληρωνει ο ελληνας πολιτης (ενα πραγμα σαν τα τεκμηρια δηλαδη).
Τον βοοουυυυυρδδδοοουυυλλααααα......
Θα πω άλλη μια βλακεία του κράτους...τι εξετάσεις χρειάζονται για να γίνει δάσκαλος οδηγησης.
Ενα χρόνο στα Ιεκ και με την προυποθεση ότι έχεις όλα τα διπλώματα από Α έως Ε.
Εξετάσεις γραπτες στο τέλος της χρονιάς στην ύλη των ΙΕΚ.
Εξετάσεις γραπτές για πιστοποίηση στο υπουργείο παιδείας στην υλη των Ιεκ.
Εξετάσεις στα σήματα όλων των κατηγοριών στη διεύθυνση Συγκοινωνιών.
Εξετάσεις στη ύλη των Ιεκ στη διεύθυνση Συγκοινωνιών.
Αφου τελειώσουν όλα τα γραπτά αρχίζουν οι εξετάσεις στην οδήγηση όλων των κατηγοριών, από Α έως Ε. δηλ. εξετάζεσαι δυο φορές στο Α από μια φορά στα Β,Γ,Δ και δύο φορές στο Ε.
Το καλύτερο όμως είναι ότι σε εξετάζουν άτομα που δεν έχουν ιδέα από οδήγηση και οι οποίοι απλά είναι υπάλληλοι της διευθ.συγκοιν. Ερώτηση μεσήλικης εξετάστριας σε εξεταζόμενο λεωφορείου...Γιατί ξεκινά με δεύτερη ταχύτητα? δεν ξέρεις ότι ξεκινάμε με πρώτη? κοβεσαι
Απορίες
Γιατί πρέπει να εξετάζεσαι τρείς φορές σε γραπτές εξετάσεις με την ίδια ύλη?
Γιατί αφού σε υποχρεώνουνε να έχεις ολα τα διπλώματα σε ξαναεξετάζουν σε αυτά? δηλαδή κακώς στα δώσανε?
Πως σε υποχρεώνουν να βγάλεις δίπλωμα Γ,Δ,Ε με τις ελάχιστες ώρες μαθημάτων (5-6)? και μετά από 5 ώρες εμπειρία οδήγησης σε λεωφορείο ή νταλίκα σου δίνουν την άδεια να εκπαιδεύεις και να δίνεις διπλώματα...
Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν σε ένα μέρος της παράλογης λογικής των σωτήρων μας. Μας θεωρούν τόσο ηλίθιους άραγε ή αυτοί είναι τόσο κάτω από τον απλο νού? Βεσαια ο λόγος ίσως είναι απλούστερος. 25000 ευρώ ήταν στις τελευταίες εξετάσεις το κοστολόγιο για την έδεια του εκπαιδευτού.... -
Το ίδιο ηλίθια είναι και τα πράγματα στα οποία εξετάζεσαι.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να παρκάρω μόνο με 2 σταματήματα.
Δηλαδή ειναι καλά που σου μαθαίνουν να παρκάρεις με βάση τα αυτοκολλητάκια? Οταν το πεζοδρόμιο φανεί στο αριστερό αυτοκολλητάκι σταματάς και μετά το κόβεις.Πέρασα μεν, δεν έμαθα να παρκάρω δε. Την πρώτη φορά που προσπάθησα ανακάλυψα οτι το αυτοκίνητο των γονιών μου δεν είχε αυτοκόλλητα. Περιττό να σας πω τι έγινε.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Το ίδιο ηλίθια είναι και τα πράγματα στα οποία εξετάζεσαι.Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να παρκάρω μόνο με 2 σταματήματα.
Δηλαδή ειναι καλά που σου μαθαίνουν να παρκάρεις με βάση τα αυτοκολλητάκια? Οταν το πεζοδρόμιο φανεί στο αριστερό αυτοκολλητάκι σταματάς και μετά το κόβεις.Πέρασα μεν, δεν έμαθα να παρκάρω δε. Την πρώτη φορά που προσπάθησα ανακάλυψα οτι το αυτοκίνητο των γονιών μου δεν είχε αυτοκόλλητα. Περιττό να σας πω τι έγινε.
οταν πριν 23 χρονια εδινα εξετασεις......... με τα ιδια αυτοκολλητα μας μαθαιναν οι τοτε εκπαιδευτες να παρκαρουμε!!!!!!
με χαρα βλεπω οτι υπαρχουν σταθερες και διαχρονικες αξιες στο εκπαιδευτικο συστημα για την αποκτηση αδειας οδηγησης στην χωρα μας που δεν εχει αναγκη εκσυχρονισμου γιατι ειναι [φαινεται εκ των πραγματων] αλανθαστο!!!!!!!
-
Στο θεμα του παρκαρισματος νομιζω οτι μπορω να ριξω λιγο φως. Οι λογοι που πρεπει να γινει η διαδικασια σε δυο χρονους ειναι δυο.
Καταρχην για να παρενοχλειται η κυκλοφορια το δυνατον λιγοτερο. Ο κυριως λογος ομως ειναι για να μην καταπονουνται τα ελαστικα του αυτοκινητου με τα διαρκη στριψιματα του τιμονιου.
Αυτα τα ολιγα. -
Ελπίζω οτι κάνεις πλάκα για τον δεύτερο λόγο γιατί αλλιώς...Όταν λέω στους φίλους μου οτι έμαθα να παρκάρω στην σχολή χωρίς αυτοκόληττα όλοι με ρωτάνε πως. Η απάντηση είναι μα καλά μετά πως θα παρκάρεις οταν δεν θα υπάρχουνε αυτοκόλητα. Άκρα του τάφου σιωπή
-
Οχι ρε φιλε δε κανω πλακα, μου τα ειχε πει ο δασκαλος οδηγησης στην Αγγλια αυτα. Οπως επισης οτι οταν ειναι να εξεταστει καποιος στην επι τιπου στροφη, ειναι σφαλμα να στριψει το τιμονι πριν αρχισει να κυλαει το αυτοκινητο διοτι, λεει, φθειρονται τα ελαστικα.
-
Εντάξει βρε παιδιά... προσπαθείτε να βρείτε λογική στο Ελληνικό δημόσιο;;;
Με το μέτρο αυτό παραδέχεται ότι τα διπλώματα που το ίδιο χορηγεί είναι πιθανότατα κ@#$χαρτα...(που είναι) και ότι οι εξεταστές είναι λαδωμένοι (άαααντε καλέ, ποιος το σκέφτηκε αυτό...αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα...). Και βέβαια θα σε εξετάζουν οι ίδιοι άνθρωποι που λάδωσες για να πάρεις το δίπλωμα...Ο χρήστης salome έγραψε:
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να παρκάρω μόνο με 2 σταματήματα.
Δηλαδή ειναι καλά που σου μαθαίνουν να παρκάρεις με βάση τα αυτοκολλητάκια? Οταν το πεζοδρόμιο φανεί στο αριστερό αυτοκολλητάκι σταματάς και μετά το κόβειςΟύτε κι εγώ το κατάλαβα...
Εντάξει, δεν λέω... φθείρονται τα λάστιχα και τα νεύρα των υπολοίπων οδηγών με το συνεχές πήγαιν'έλα, αλλά αυτό είναι κριτήριο για το αν είμαι καλός οδηγός;;; Ή το να κάνω οπισθογωνία με μία, δύο (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες) κινήσεις;; Αλήθεια, η οπισθογωνία σε τι ακριβώς χρησιμεύει;;; Γιατί 4 χρόνια οδηγός δεν έκανα ποτέ μου...Προφανώς όλα αυτά είναι τα μόνο πράγματα που μπορούν να εξετάσουν οι τελείως άσχετοι με την οδήγηση εξεταστές. Γιατί το εάν ελέγχεις το αυτοκίνητό σου σε κάπως πιο υψηλές ταχύτητες από τα 30-40 ή το αν συμπεριφέρεσαι σωστά στο δρόμο... αυτά είναι επιστημονική φαντασία για την πλειοψηφία των εξεταστών...Ευτυχώς που μπόρεσα μόνος μου να μάθω 5 πραγματάκια (όχι ότι ξέρω και πολλά...για παράδειγμα το παρκάρισμα με δυσκολεύει αρκετά... ), διαβάζωντας και παρατηρώντας και πειραματιζόμενος μόνος μου χωρίς να προκαλέσω κανένα ατύχημα...σοβαρό τουλάχιστον...
-
Διάβασα για το θέμα αυτό στο Autopress την περασμένη Δευτέρα. Διαβάστε:
ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΟΔΗΓΩΝ!!!!!