-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πόσοι έχουν μπει σε ελληνικά ΑΕΙ με 'κατατακτήριες' από πανεπιστήμια του εξωτερικού, ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εις βάρος των φορολογούμενων και αυτών που μπήκαν με πανελλήνιες; Κάθε χρόνο εκατοντάδες. Ειδικά δε για τη Θεσσαλονίκη είχαν ακουστεί πολλά.
Πόσοι επιλέγονται 100% με μέσο για μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε δημόσια ΑΕΙ, με τα οποία κλέβουν θέσεις στους διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ από αριστούχους πτυχιούχους ΑΕΙ; Προσοχή στην απάντηση γιατί θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι.
Και η λύση που προτείνεις σ'όλα τα ερωτήματα που θέτεις είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, για διορθωθεί η κατάσταση?
Μα καλά δεν βλέπεις ότι το ίδιο το κράτος που ιδιωτικοποιεί τη παιδεία, την ίδια στιγμή θεωρεί ανεπαρκή οποιονδήποτε υποψήφιο που δεν πετυχαίνει Μ.Ο. βαθμολογίας άνω του δέκα 10 για να περάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο της χώρας!
Ενώ από την άλλη το ίδιο σκατοκράτος τον θεωρεί **ικανό **να πάει να χρεώσει[b] -
καταρχην δεν υπαρχει κανενα σχεδιο και καμια προοπτικη για πληρη ιδιωτικοποιηση της παιδειας.δεν προκειται να καταργηθει κανενα δημοσιο πανεπιστημιο και καμια δημοσια σχολη.
απλα ειναι πολυ ευκολο και βολικο να κανουμε το κουνουπι σε ελεφαντα.επειδη δηλαδη θα δημιουργηθουν καποια ιδιωτικα ΑΕΙ,σημαινει αυτο πληρη ιδιωτικοποιηση της παιδειας;
για τα ιδιωτικα σας πειραζει που πανε και τα σκανε οι οικογενειες.για τα υπερογκα ποσα που δινουν οι περισσοτερες οικογενειες στα φροντιστηρια,γιατι αλλιως οι πιθανοτητες να περασεις σε ΑΕΙ ειναι ελαχιστες,
για εκεινα κανενα παραπονο.
σε ολες τις χωρες της ΕΕ τα περισσοτερα πανεπιστημια ειναι δημοσια αλλα υπαρχουν και καποια ιδιωτικα.
αντε να πουμε γιατι το εχουμε καραξεφτιλισει με τις φανατισμενες υπερβολες.με το που ακουνε μερικοι τη λεξη ιδιωτικο,νομιζουν οτι θα ερθει η πληρης παραλυση σε ολους τους τομεις. -
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Έμαθε ο καθένας μία φράση κλισέ π.χ. 'ελεύθερο εμπόριο' , 'ελευθερη αγορά' , 'εταιρική κουλτούρα' και κάθε άλλη μαλακογιάπικη έκφραση και την έχει κάνει τσίχλα(Τη μασάμε και τη τραβάμε)!Ποιο ελεύθεριο εμπόριο ρε παλικάρια! Που το είδατε?Και απ'την άλλη εάν οι νεοφιλελευθεροι μπούλιδες αυτής της χώρας κόπτονται για την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων, τότε γιατί τους ανησυχεί η ελεύθερη εξαγωγή συναλλάγματος προς της άλλες χώρες π.χ. της ΟΝΕ ή των ΗΠΑ μια οικογένεια δεν είμαστε βρε μαλακοπίτουρες γκουρούδες!
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ διακίνηση εμπορευμάτων και η ΕΛΕΥΘΕΡΗ εξαγωγή συναλλάγματος δε σημαίνει ότι είναι θεμιτές. Αν μόνο αγοράζεις από άλλους σημαίνει ότι αυτοί έχουν τα λεφτά και εσύ τίποτα. Μετά κρατώντας το μάτσο στο χέρι ζητάνε ξενοδοχείο με φαγητό για μια βδομάδα με €100 - αν τους έχεις δώσει τα λεφτά σου (για αμάξια, πανεπιστήμια, κομπιούτερ, τρόφιμα κλπ) δε μπορείς να αρνηθείς.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
για τα ιδιωτικα σας πειραζει που πανε και τα σκανε οι οικογενειες.για τα υπερογκα ποσα που δινουν οι περισσοτερες οικογενειες στα φροντιστηρια,γιατι αλλιως οι πιθανοτητες να περασεις σε ΑΕΙ ειναι ελαχιστες,
για εκεινα κανενα παραπονο.ΕΣΕΝΑ σε πειράζει για τα ιδιωτικά Λύκεια και Γυμνάσια που τα σκάνε οι οικογένειες και προκοπή δεν βλέπουν?(ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ)
Ας μη ξεγελάτε τον ευατό σας με ψευτοδικαιολογίες(ΙΣΩΣ επειδή ψηφίσατε τους μαλάκες που μας κυβερνούν ή θα μας κυβερνήσουν ΒΕΒΑΙΩΣ!ΒΕΒΑΙΩΣ!)όπου
επειδή το κράτος δεν μπορεί να καταπολεμήσει τη παραπαιδεία των φροντιστηρίων θα πρέπει να τα σκάμε και στη παραπαιδεία τον ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ πανεπιστημίων!Εάν θεωρείτε του ευατούς σας πολίτες θα πρέπει να αξιώνετε πολιτοκεντρικό σύστημα από τη κάθε κυβέρνηση και σεβασμό στη σκέψη, όμως εάν θεώρειτε τους ευατούς σας υπερκαταναλωτές έχοντας όπλο το χρήμα και το ΩΧ! Αδερφε. (δικό σας ή των τραπεζών) Ε! Τότε πιάστε μία ολίγην από πτυχείο με λίγη σως μεταπτυχιακού και περιδρομιάστε αμάσητη τροφή!
-
Προσφορά----Ζήτηση
-
Zήτηση----Προσφορά
-
για εκεινα κανενα παραπονο.ΕΣΕΝΑ σε πειράζει για τα ιδιωτικά Λύκεια και Γυμνάσια που τα σκάνε οι οικογένειες και προκοπή δεν βλέπουν?(ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ)
Ας μη ξεγελάτε τον ευατό σας με ψευτοδικαιολογίες(ΙΣΩΣ επειδή ψηφίσατε τους μαλάκες που μας κυβερνούν ή θα μας κυβερνήσουν ΒΕΒΑΙΩΣ!ΒΕΒΑΙΩΣ!)όπου
ρε φιλε πας καλα;
οποιος δεν γουσταρει να παει σε ιδιωτικο,μπορει να παει σε δημοσιο δημοτικο,γυμνασιο,λυκειο,πανεπιστημιο.
ειπε κανεις να καταργηθουν τα δημοσια;ΟΧΙ.
δηλαδη αν υπαρχουν 10 δημοσια ΑΕΙ και 1 ιδιωτικο,γιατι για τετοια αναλογια μιλαμε,
τοτε αυτοματως πεταμε τη καραμελα για πληρη ιδιωτικοποιηση της παιδειας.
λες και ολα τα δημοσια πανεπιστημια θα αντικατασταθουν απο ιδιωτικα.
μα τοσο πορωμενοι να ειστε μερικοι ρε παιδι μου.
επειδή το κράτος δεν μπορεί να καταπολεμήσει τη παραπαιδεία των φροντιστηρίων θα πρέπει να τα σκάμε και στη παραπαιδεία τον ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ πανεπιστημίων!Εάν θεωρείτε του ευατούς σας πολίτες θα πρέπει να αξιώνετε πολιτοκεντρικό σύστημα από τη κάθε κυβέρνηση και σεβασμό στη σκέψη, όμως εάν θεώρειτε τους ευατούς σας υπερκαταναλωτές έχοντας όπλο το χρήμα και το ΩΧ! Αδερφε. (δικό σας ή των τραπεζών) Ε! Τότε πιάστε μία ολίγην από πτυχείο με λίγη σως μεταπτυχιακού και περιδρομιάστε αμάσητη τροφή!
-
Το έχω γράψει και παλιότερα, μην κοιτάς πόσοι μπαίνουν απο τα Ιδιωτικά, κοίτα πόσοι δίνουν απο ιδιωτικά και απο αυτούς πόσοι μπαίνουν, το γιατί είναι προφανές!
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
δηλαδη αν υπαρχουν 10 δημοσια ΑΕΙ και 1 ιδιωτικο,γιατι για τετοια αναλογια μιλαμε,
**
ΔΕΝ Χ Ρ Ε Ι Α Ζ Ε Τ Α Ι ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!**Να επενδύσει χρήματα το κράτος να θεσπίσει κανόνες ώστε να φτάσει στο σημείο να καταργήσει τις πανελλήνιες και όποιος μαθητής θέλει και έχει τα κότσια να ανταπεξέλθει στις δοκιμασίες, να πηγαίνει στο ανάλογο πανεπιστήμιο!
**ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΗ ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
**
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ Η ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ!ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ!
ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ Η ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ PIXEL?
(Συγνώμη αλλά να στα ζωγραφίσω δεν μπορώ!) -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Το έχω γράψει και παλιότερα, μην κοιτάς πόσοι μπαίνουν απο τα Ιδιωτικά, κοίτα πόσοι δίνουν απο ιδιωτικά και απο αυτούς πόσοι μπαίνουν, το γιατί είναι προφανές!
π.χ. Το 1999 που είχανε 100% αποτυχιά?
-
Zήτηση----Προσφοράαφού το καταλαβαίνεις γιατί συνεχίζεις να ποστάρεις και να κουράζεις τα δάχτυλα σου
-
π.χ. Το 1999 που είχανε 100% αποτυχιά?
Δλδ δεν πέρασε κανένας σε ΑΕΙ ΤΕΙ απο ιδ. σχολίο?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Zήτηση----Προσφορά
αφού το καταλαβαίνεις γιατί συνεχίζεις να ποστάρεις και να κουράζεις τα δάχτυλα σου
Καταλαβαίνω οτι η βαθυστόχαστη επιχειρηματολογία σου ήθελε μία ανάλογη απάντηση!
-
'Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπουδάσει Οικονομικά'
'Χτες έγραψε η 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ' ότι έχω στείλει την κόρη μου στο Deree. Οντως, έτσι είναι. Ενα παιδί αν δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διέξοδο στην Ελλάδα, τι θα κάνει μετά το Λύκειο. Κάπου πρέπει να πάει.
Το ζήτημα όμως ποιο είναι; Ποια είναι η στάση του ΚΚΕ απέναντι στο Deree; Απορριπτική στην ισοτίμηση. Ο κάθε γονιός στέλνει το παιδί του όπου μπορεί. Το στέλνει και έξω και στερείται. Αλλά ποια πρέπει να είναι η πολιτική στάση της λαϊκής οικογένειας; Η πολιτική στάση πρέπει να είναι η καταδίκη αυτής της κατάστασης.'
Α. Παπαρήγα, Ριζοσπάστης 16/1/2007
-
**
ΔΕΝ Χ Ρ Ε Ι Α Ζ Ε Τ Α Ι ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!**Να επενδύσει χρήματα το κράτος να θεσπίσει κανόνες ώστε να φτάσει στο σημείο να καταργήσει τις πανελλήνιες και όποιος μαθητής θέλει και έχει τα κότσια να ανταπεξέλθει στις δοκιμασίες, να πηγαίνει στο ανάλογο πανεπιστήμιο!
**ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΗ ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
**
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ Η ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ!ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ!
ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ Η ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ PIXEL?
(Συγνώμη αλλά να στα ζωγραφίσω δεν μπορώ!)μαααλιστα.να τα καταργησουμε ολα λοιπον.να μπαινει στο πανεπιστημιο οποιος γουσταρει,και να τελειωνει οποτε γουσταρει.
δες λιγο ποσες θεσεις στα ΑΕΙ και ποσα πανεπιστημια εχει η ελλαδα σε αναλογια με τον αριθμο αυτων που οπως λες εχουν τα κοτσια για σπουδες,και θελουν καθε χρονο να μπουνε σε καποια σχολη.
αναρωτιεμαι που θα τους χωρεσουμε ολους.να καναμε καμια 100αρια πανεπιστημια ακομα,τοτε κατι θα γινοταν.
η αληθεια ειναι οτι με την δημιουργια λιγων ιδιωτικων ΑΕΙ δεν θα υπαρχει καμια απολυτως επιδραση στην παιδεια,μιας και τα δημοσια θα συνεχισουν να υπαρχουν οπως πριν.οποτε δεν τιθεται θεμα για την ποιοτητα της παιδειας.
μηπως ομως θα ηταν προβλημα για μερικους βολεμενους καθηγητες,αιωνιους φοιτητες και κομματοσκυλα,οι οποιοι εχουν στην κυριολεξια γραμμενη στα τετοια τους τη ποιοτητα της παιδειας;
οποτε φιλε saxogus μη μου αραδιαζεις τις ψευτοκομμουνιστικες σου θεωριες,οτι δηθεν κανα δυο ιδιωτικα ΑΕΙ σηματοδοτουν τη πληρη ιδιωτικοποιηση της παιδειας.ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
μηπως ομως θα ηταν προβλημα για μερικους βολεμενους καθηγητες,αιωνιους φοιτητες και κομματοσκυλα,οι οποιοι εχουν στην κυριολεξια γραμμενη στα τετοια τους τη ποιοτητα της παιδειας;
Δλδ τα ιδιωτικα θα λυσουν αυτο το προβλημα?
-
Saxogus, είναι αλήθεια ότι χώρισες με την κόρη της Παπαρήγα όταν αυτή γράφτηκε στο Deree; Tο διάβασε μια θειά μου σε εφημερίδα αλλά εγώ προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δλδ τα ιδιωτικα θα λυσουν αυτο το προβλημα?
οχι,αλλα θα υπαρχει αξιολογηση,πιο αυστηρος ελεγχος,ανταγωνισμος ωστε να γινουν τα δημοσια καλυτερα και να μην εκτιθονται απεναντι στα ιδιωτικα.
-
''Χτες έγραψε η 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ' ότι έχω στείλει την κόρη μου στο Deree. Οντως, έτσι είναι. Ενα παιδί αν δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διέξοδο στην Ελλάδα, τι θα κάνει μετά το Λύκειο. Κάπου πρέπει να πάει.
Το ζήτημα όμως ποιο είναι; Ποια είναι η στάση του ΚΚΕ απέναντι στο Deree; Απορριπτική στην ισοτίμηση. Ο κάθε γονιός στέλνει το παιδί του όπου μπορεί. Το στέλνει και έξω και στερείται. Αλλά ποια πρέπει να είναι η πολιτική στάση της λαϊκής οικογένειας; Η πολιτική στάση πρέπει να είναι η καταδίκη αυτής της κατάστασης.'
Α. Παπαρήγα, Ριζοσπάστης 16/1/2007
Αυτό μια μετάφραση στα ελληνικά, κανείς;
-
Είμαι ενάντια στο σύστημα , δεν θεωρώ ενδεδειγμένη λύση το να πάει το παιδί μου στο Deree και στηλιτεύω και τον εαυτό μου και την πολιτεία που με οδηγεί σε αυτό ελλείψει άλλων , καλλίτερων λύσεων. Αλλά , ελλείψει των λύσεων όπως είπαμε , ακολουθώ το σύστημα , έστω και εάν δεν το πιστεύω προκειμένω να μπορέσει το παιδί μου να λάβει τις βασικές γνώσεις για να βγεί στην αγορά εργασίας.
ΑΡΘΡΟ 16