-
[quote='ililias']Στήνουμε στη δουλειά καινούριο δίκτυο, για πρώτη φορά 'κανονικό'.
Ο σέρβερ να είναι Sun??????????
Ο ένας μου λέει 'ναι', ο άλλος 'μακριά'. Μιλάμε για κόστος 7.000 -
Ευχαριστώ.
Θέλουμε 4 θέσεις εργασίας σήμερα και άλλες δύο απομακρυσμένες 'αύριο'.
Όταν λέμε απομακρυσμένες, εννοούμε σε υποκατάστημα καμιά 15αριά χλμτρα μακριά. Οι εφαρμογές είναι οι κλασικές + ένα ελαφρό ERP.
Οι προσφορές που έχουμε είναι από 16.000 μέχρι 53.000 ευρώ, θεωρητικά για το ίδιο πράγμα. -
να τος ο Dell-ακιας!
στην υποστηριξη της η Dell παντως ειναι κορυφη..
σε αντιθεση με HP που ειναι ... ανυπαρκτη! -
Ηλία, οι διαφορές στις τιμές των servers οφείλονται σε δύο παραμέτρους.
- Στην επεκτασιμότητα της μηχανής (CPU, μνήμη κλπ)
- Στην φιλοσοφία κατασκευής
Η Dell έχει καλές μηχανές αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει σαν server provider.
H HP έχει άλλα προβλήματα στην Ελλάδα αυτή την στιγμή.
Η ΙΒΜ έχει πολλή μεγάλη γκάμα και είναι σχετικά καλή σε service.
Κάτι που ξέχασα πριν, είναι να σου προτείνω να δεις την Siemens. Η μηχανές είναι ουσιαστικά Sun αλλά έχει πολύ καλές τιμές και το service τους βελτιώνεται.
Για τις ανάγκες σου θα σου προτεινα να αγοράσεις το φθηνότερο. Δεν αξίζει να αγοράσεις κάτι που θα το πληρώσεις, δεν θα χρησιμοποιήσεις όλες του τις δυνατότητες και όταν αποφασίσεις να το κάνεις θα έχει αντικατασταθεί!
-
ρε συ νικο, θελει ενα μηχανημα που να τρεχει υπηρεσιες οπως file server, θα τρεχει το erp, πιθανοτατα θα ειναι pdc, θα ειναι gateway στο ιντερνετ πραγμα που σημαινει οτι θα τρεχει και καποιο firewall...
εμενα μου φαινονται αρκετα services...
κι εγω δε ξερω αν αξιζουν οι σερβερ της dell.. στη δουλεια εχουμε hp με υποστηριξη .. εξωτερικου! -
ilililias.... ψάχνω για δουλειά...
ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΣΕΡΒΕΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΟΥΒΛΑ BEOWULF
δικό μου:
πώς λέγεται ο server που έχει γονατίσει από τα requests?
...
vvvvvvv
σέρνερ
^^^^^ -
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
ilililias.... ψάχνω για δουλειά...Για πες τι θέλεις να κάνεις...
-
τί; εδώ; τώρα; χμμμμ... από απλά (στήσιμο απλού δικτύου, μηχανήματα, win/lin/qnx, troubleshooting κτλ) μέχρι μεσαία (κανά apache κανά samba php mysql) και κάααποια προχωρημένα (assembly για atmel AVR π.χ.)...
-
-
[quote='ililias']Στήνουμε στη δουλειά καινούριο δίκτυο, για πρώτη φορά 'κανονικό'.
Ο σέρβερ να είναι Sun??????????
Ο ένας μου λέει 'ναι', ο άλλος 'μακριά'. Μιλάμε για κόστος 7.000 -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
elteo,
τσεκάρεις τα:
ping τα άλλα αν έχεις τα αντίστοιχα services να τρέχουν (βλ. servers) οπότε θα χρειαστεί να τα τσεκάρεις κι αυτά, π.χ. αν τρέχεις ftp server θα το τσεκάρεις. Τώρα IKE server δε βλέπω να τον χρειάζεσαι3 είναι τα ss...
-
elteo,
σβήσε το παραπάνω quote μου γιατί έκανα μλκια δεν είδα ότι προκειται για 3 φοτόΠάμε πάλι:
1)Οπως στα είπα, αλλά η ρύθμιση αυτή τι εννοεί, να τσεκάρεις αυτά που θέλεις να ΜΗΝ περνάνε ή το αντίστροφο ? Το manual τι λέει ? 2)
Οπως είναι
3)as well -
τα αφήνω όλα όπως είναι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τα αφήνω όλα όπως είναι.αφού δεν είχες κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα τότε οκ
-
Λοιπόν, να πω κι εγώ το πρόβλημά μου;
Τις προάλλες είχα κάτι καθυστερήσεις στο Internet, μίλησα με την εταιρία και όλα οκ (για λίγο βέβαια, αλλά τέλος πάντων).
Τις τελευταίες μέρες, έχω αρχίσει να παρατηρώ αυτό!!!
Που δεν μου αρέσει, αφού το netstat το ζητάω αφού κλείσω όλα τα προγράμματα που πιθανώς να ζητάνε κάποια σύνδεση.
Τι συμβαίνει λοιπόν; Τι είναι όλες αυτές οι συνδέσεις που βλέπω;
Επίσης, προ ημερών απενεργοποίησα κάποια services που έκρινα ότι δεν είχαν λόγο ύπαρξης στο pc μου. Μεταξύ αυτών (για να μη σας τα γράφω όλα) ήταν Automatic Updates, security center, remote registry και διάφορα άλλα τέτοια. Παρατήρησα έκτοτε ότι το μηχάνημα κάνει πολύ περισσότερη ώρα για να ξεκινήσει. Όταν όμως ξεκινήσει, λειτουργεί κανονικότατα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα (όπως βέβαια λειτουργούσε και πριν).
Ενεργοποίησα αυτά τα services ξανά, αλλά το πρόβλημα της αργής εκκίνησης δεν λύθηκε.
Έχει κανείς κάποια ιδέα;
-
πού μπορώ και με τι να κάνω ένα benchmark γενικό στο pc μου;
το PCMark05 κάνει;
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
να τος ο Dell-ακιας!
στην υποστηριξη της η Dell παντως ειναι κορυφη..
σε αντιθεση με HP που ειναι ... ανυπαρκτη!DELL έχουν στην εταιρία που εργάζεται ο πατέρας μου (το κόστος του καθένα όμως είναι της τάξης των 15000 ευρώ). Η DELL έχει κορυφαία υποστήριξη μιας και δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τη λιανική, αντίθετα συνεργάζεται κυρίως με επιχειρήσεις. Και τα laptop που έχουμε στο σπίτι είναι DELL και θυμάμαι ότι στο προηγούμενο laptop του πατέρα μου χάλασε το DVD-RW μέσα σε λίγες μέρες από την αγορά και η αντιπροσωπεία της DELL παρήγγειλε από την Αμερική και έστειλε ανταλλακτικό χωρίς καν να ελέγχει αν το παλιό ήταν όντως χαλασμένο ή όχι. Εγώ αυτό το θεωρώ ΚΟΡΥΦΑΙΑ υποστήριξη...
DELL έχουν και τα περισσότερα εργαστήρια στο πανεπιστήμιο και επειδή admin σ' αυτούς ήταν φίλοι μου έχω ακούσει πολύ καλά λόγια... -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Λοιπόν, να πω κι εγώ το πρόβλημά μου;Τις προάλλες είχα κάτι καθυστερήσεις στο Internet, μίλησα με την εταιρία και όλα οκ (για λίγο βέβαια, αλλά τέλος πάντων).
Τις τελευταίες μέρες, έχω αρχίσει να παρατηρώ αυτό!!!
Που δεν μου αρέσει, αφού το netstat το ζητάω αφού κλείσω όλα τα προγράμματα που πιθανώς να ζητάνε κάποια σύνδεση.
Τι συμβαίνει λοιπόν; Τι είναι όλες αυτές οι συνδέσεις που βλέπω;
Επίσης, προ ημερών απενεργοποίησα κάποια services που έκρινα ότι δεν είχαν λόγο ύπαρξης στο pc μου. Μεταξύ αυτών (για να μη σας τα γράφω όλα) ήταν Automatic Updates, security center, remote registry και διάφορα άλλα τέτοια. Παρατήρησα έκτοτε ότι το μηχάνημα κάνει πολύ περισσότερη ώρα για να ξεκινήσει. Όταν όμως ξεκινήσει, λειτουργεί κανονικότατα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα (όπως βέβαια λειτουργούσε και πριν).
Ενεργοποίησα αυτά τα services ξανά, αλλά το πρόβλημα της αργής εκκίνησης δεν λύθηκε.
Έχει κανείς κάποια ιδέα;
πάτα μια
'netstat -nao' στο Prompt.(*)Εκεί θα δεις και τα process id's που διατηρούνε connections ανοιχτά (μαζί με τις διευθύνσεις).
Μετά άνοιξε ένα task manager, view->select columns->[check το PID αν δεν είναι ήδη]
και έτσι θα δεις ποια apps/services κλπ αντιστοιχούν στα PID που είδες από το netstat.Αν για κάποιο έχεις αμφιβολλία για την 'φερεγγυότητά του' βάλε το όνομά του ακριβώς όπως εμφανίζεται στο task manager στο google. Κατά 99% θα μάθεις ό,τι θες. ΑΝ όχι εμείς είμαστε εδώ
(*) Μπορεί να σε βολέψει περισσότερο να το κάνεις
'netstat -nao > logfile.txt'
Και μετά να ανοίξεις το αρχείο.
Ή εναλλακτικά
'netstat -ao > logfile.txt'
αν αντί για IP's προτιμάς να δεις τα ονόματα. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
πάτα μια
'netstat -nao' στο Prompt.()
Εκεί θα δεις και τα process id's που διατηρούνε connections ανοιχτά (μαζί με τις διευθύνσεις).
Μετά άνοιξε ένα task manager, view->select columns->[check το PID αν δεν είναι ήδη]
και έτσι θα δεις ποια apps/services κλπ αντιστοιχούν στα PID που είδες από το netstat.
Αν για κάποιο έχεις αμφιβολλία για την 'φερεγγυότητά του' βάλε το όνομά του ακριβώς όπως εμφανίζεται στο task manager στο google. Κατά 99% θα μάθεις ό,τι θες. ΑΝ όχι εμείς είμαστε εδώ
() Μπορεί να σε βολέψει περισσότερο να το κάνεις
'netstat -nao > logfile.txt'
Και μετά να ανοίξεις το αρχείο.
Ή εναλλακτικά
'netstat -ao > logfile.txt'
αν αντί για IP's προτιμάς να δεις τα ονόματα.OK, το έκανα, ευχαριστώ. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ύποπτο, όλα είναι -σύμφωνα με το google- όπως θα έπρεπε να είναι. Να ρωτήσω...
Με active virus shield, Kerio, spybot Search and Destroy και ScanSpyware να έχουν ελέγξει το μηχάνημα, είμαι μάλλον καθαρός, έτσι;
Το κέρατό μου, κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος μ' αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου!!!!!!!!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
έστειλε ανταλλακτικό χωρίς καν να ελέγχει αν το παλιό ήταν όντως χαλασμένο ή όχι. Εγώ αυτό το θεωρώ ΚΟΡΥΦΑΙΑ υποστήριξη...αυτό κάνουν και οι plextor (μάρτυς μου ο σιγαστήρ, μεταξύ άλλων) και η western digital...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#9]