-
Φυσιολογικό είναι, το αυτοκίνητο δεν σχεδιάστηκε με manual συμπλέκτη.
Θα έπρεπε λοιπόν να επανασχεδιαστεί ολόκληρη η μετάδοση + η στήριξη του πίσω άξονα και αναρτήσεων για να μην έχει axle tramp. (κοινό γνώρισμα πολύ δυνατών πισωκίνητων κυρίως muscle cars που δεν έχουν 'ψαγμένες' μεταδόσεις-πίσω ανάρτηση)
Εβαλαν λοιπόν -σωστά- το ESP να προστατεύει τα μηχανικά μέρη
Η καλύτερη λύση πάντως για τέτοιες ιπποδυνάμεις/ροπές είναι οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι πολύδισκοι συμπλέκτες. Κάνουν πάντοτε σωστές και γρήγορες αλλαγές και το κυριότερο προστατεύουν τη μετάδοση/αναρτήσεις. -
H 'αυτόματη' με το SMG έχει πολύδισκο συμπλέκτη?
Επίσης απο τα τεστ που έχω διαβάσει (ειδικά των 4Τ) έλεγαν πως με την πιο απόλυτη ρύθμιση οι αλλαγές ταχυτήτων ήτανε εξαιρετικά απότομες και βίαιες, με δεδομένο αυτό πόσο πιο μεγάλη καταπόνηση μπορεί να έχει το χειροκίνητο κιβώτιο? Εγω θα πίστευα πως θα είναι το πολύ ίση με του SMG.
-
Καλησπέρα σε όλους!θέλω να αγοράσω 318 Ε46(143)του 2003 απο γερμανία και χρειάζομαι τα ''φώτα σας'' γιατί δεν το έχω οδηγήσει και οι μόνες πληροφορίες που έχω είναι απο τον τύπο(4Τ τεστ)Αν το έχει κάποιος ή το έχει οδηγήσει για αρκετό χρονικό διάστημα θα ήθελα τις εντυπώσεις του.Το προηγούμενο αυτοκινητο μου ηταν το Α3 1.8Τ(150).
-
Ο χρήστης chris έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!θέλω να αγοράσω 318 Ε46(143)του 2003 απο γερμανία και χρειάζομαι τα ''φώτα σας'' γιατί δεν το έχω οδηγήσει και οι μόνες πληροφορίες που έχω είναι απο τον τύπο(4Τ τεστ)Αν το έχει κάποιος ή το έχει οδηγήσει για αρκετό χρονικό διάστημα θα ήθελα τις εντυπώσεις του.Το προηγούμενο αυτοκινητο μου ηταν το Α3 1.8Τ(150).Καλήσπερα..είναι απολαυστική στη οδήγηση,πατάει καλά,στρίβει καλά....και γενικότερα οδηγικά είναι πολύ καλό αυτοκίνητο!
Πιστέυω οτι είναι σβέλτη,αλλά όχι όσο το Α3 18Τ. -
http://www.egmcartech.com/2007/01/18/bm ... its-boots/
-
Ο χρήστης chris έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!θέλω να αγοράσω 318 Ε46(143)του 2003 απο γερμανία και χρειάζομαι τα ''φώτα σας'' γιατί δεν το έχω οδηγήσει και οι μόνες πληροφορίες που έχω είναι απο τον τύπο(4Τ τεστ)Αν το έχει κάποιος ή το έχει οδηγήσει για αρκετό χρονικό διάστημα θα ήθελα τις εντυπώσεις του.Το προηγούμενο αυτοκινητο μου ηταν το Α3 1.8Τ(150).O 1,8Τ σε κακομαθαίνει πολύ άσχημα με την αξιόπιστη και φθηνή ισχύ του, και κυρίως με τη ροπάκλα του (αν τον είχες αφήσει απείραχτο στα 150, ΟΚ θεραπεύεσαι).
Για να βρεις τις ίδιες επιδόσεις με το έξοχο ζύγισμα και τιμόνι BMW θα πρέπει να ματώσεις οικονομικώς. Εκτός κι αν κάνεις σκόντο στις επιδόσεις, πράγμα που ετοιμάζεσαι να κάνεις, απ' ό,τι βλέπω.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Για να βρεις τις ίδιες επιδόσεις με το έξοχο ζύγισμα και τιμόνι BMW θα πρέπει να ματώσεις οικονομικώς.
+1
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!θέλω να αγοράσω 318 Ε46(143)του 2003 απο γερμανία και χρειάζομαι τα ''φώτα σας'' γιατί δεν το έχω οδηγήσει και οι μόνες πληροφορίες που έχω είναι απο τον τύπο(4Τ τεστ)Αν το έχει κάποιος ή το έχει οδηγήσει για αρκετό χρονικό διάστημα θα ήθελα τις εντυπώσεις του.Το προηγούμενο αυτοκινητο μου ηταν το Α3 1.8Τ(150).
O 1,8Τ σε κακομαθαίνει πολύ άσχημα με την αξιόπιστη και φθηνή ισχύ του, και κυρίως με τη ροπάκλα του (αν τον είχες αφήσει απείραχτο στα 150, ΟΚ θεραπεύεσαι).
Για να βρεις τις ίδιες επιδόσεις με το έξοχο ζύγισμα και τιμόνι BMW θα πρέπει να ματώσεις οικονομικώς. Εκτός κι αν κάνεις σκόντο στις επιδόσεις, πράγμα που ετοιμάζεσαι να κάνεις, απ' ό,τι βλέπω.
Αγαπητέ Coyot το α3 το συμπαθούσα πολύ αλλά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων χρειάζομαι μεγαλύτερους χώρους και το 318 νομίζω μου ταιριάζει καλύτερα λόγω στησίματος και τιμονιού οπως είπες,σίγουρα οι επιδόσεις του 318 δεν πιάνουν το α3 αλλά νομίζω οτι είναι καλύτερο(το 318) απο το
Α4 1.8Τ(163) που είναι περίπου στα ίδια χρήματα.Οσο για το μάτωμα που είπες αυτο είναι...άλλη ιστορία!Ευχαριστώ! -
Aν οι χώροι είναι το θέμα μας, ξέχνα τα BMW!
Το εργοστάσιο αυτό έχει ακολουθήσει οδηγοκεντρική πολιτική, θυσιάζοντας άλλα πράγματα!
Προκειμένου να πετύχουν το 50-50 ζύγισμα έχουν φέρει τον κινητήρα τόσο πίσω που δεν χωράει κανείς άλλος να μπει στο αμάξι!
Και το Α3 έχει και 5η πόρτα πίσω, πού την πας αυτήν; -
το Α3 έχει πιο μεγάλους χώρους απο μια 318 sedan τι άλλο θα ακούσω
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
H 'αυτόματη' με το SMG έχει πολύδισκο συμπλέκτη?Επίσης απο τα τεστ που έχω διαβάσει (ειδικά των 4Τ) έλεγαν πως με την πιο απόλυτη ρύθμιση οι αλλαγές ταχυτήτων ήτανε εξαιρετικά απότομες και βίαιες, με δεδομένο αυτό πόσο πιο μεγάλη καταπόνηση μπορεί να έχει το χειροκίνητο κιβώτιο? Εγω θα πίστευα πως θα είναι το πολύ ίση με του SMG.
Oχι το SMG έχει κανονικό συμπλέκτη και ναι αντιδρά πολύ απότομα σε manual mode παρόλο που ακόμα κι έτσι η λειτουργία του επηρεάζεται από τα ηλεκτρονικά. Το SMG δεν το έχει στο φάκελο λειτουργίας του το απότομο άφημα του πεντάλ.
Γι' αυτό έγραψα ότι είναι προτιμότεροι οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι πολύδισκοι συμπλέκτες. Σε όχι τόσο etreme καταστάσεις ένα κλασσικό αυτόματο λύνει όλα τα προβλήματα ... πχ. Mercedes -
Ο χρήστης mdenax έγραψε:
το Α3 έχει πιο μεγάλους χώρους απο μια 318 sedan τι άλλο θα ακούσωΌλες οι BMW υστερούν σε χώρους σε σχέση με τον αναταγωνισμό.
-
Ο χρήστης mdenax έγραψε:
το Α3 έχει πιο μεγάλους χώρους απο μια 318 sedan τι άλλο θα ακούσωΠού να άκουγες ότι μια 318 σεντάν έχει πιο μεγάλους χώρους από Α3 δηλαδή...
-
Και που να ακουγες οτι μια 318 sedan εχει ακριβως ιδιους χώρους με το Α3
-
ΒΑΣΙΛΗ, με γεια την μπλοκαδούρα! Θέλω κι εγώ εμετό να κάνω
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και που να ακουγες οτι μια 318 sedan εχει ακριβως ιδιους χώρους με το Α3εντάξει τώρα άκουσα όλες τις εκδοχές
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
-
Ο χρήστης mdenax έγραψε:
εντάξει τώρα άκουσα όλες τις εκδοχές
Το Α3 εχει χώρο αποσκευών 350λίτρα ενώ το 318 440λ.Είναι το ίδιο?
-
Ο χρήστης chris έγραψε:
εντάξει τώρα άκουσα όλες τις εκδοχές
Το Α3 εχει χώρο αποσκευών 350λίτρα ενώ το 318 440λ.Είναι το ίδιο?
Δες και τα πίσω καθίσματα κτλ....τούνελ μετάδοσης κτλ......εκτός από πορτπαγκάζ...
Είχα Ε46 και το βίωσα...... αλλά και η ε90 ίδιους χώρους έχει περίπου..
Πιστεύω οτι το Α3 είναι πιο άνετο για τους επιβάτες. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
ΒΑΣΙΛΗ, με γεια την μπλοκαδούρα! Θέλω κι εγώ εμετό να κάνω
BMW FORUM