-
-
... θα μείνει ελεύθερος;
-
απο οτι μου πε η κοπελα του δεν θα του κανουν τιποτα.
-
Το Σάββατο δυστυχώς έπεσα θύμα τροχαίου.Κινούμασταν στη Λ.Λαυρίου περίπου με 80χλμ.ξαφνικά από ένα στενό(στις σχολές του Πλάτωνα) πετάφεται ένας παππούς 70 γεμάτα χωρίς να ελέγξει με αποτέλεσμα να έχουμε σφοδρή σύγγρουση.Το χειρότερο ήταν ότι στο αμάξι ήμουνα με τη γυναίκα μου η οποία είναι έγγυος!!!!Αφού ήρθε το ασθενοφόρο μας μετέφερε στο Νοσοκομείο & ευτυχώς η γυναίκα μου & το μωρό είναι καλά!!!Το μόνο που έπαθε ήταν θλάση από τη ζώνη που φορούσε.Ο παππούς δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα τι έγινε,ήταν στην κοσμάρα του.Το αμάξι έγινε σμπαράλια,δεν φτιάχνεται απ'ότι μου είπε ο μάστορας(αυτό είναι το λιγότερο).
Η αλήθεια είναι ότι οι παππούδες είναι δολοφόνοι πρ΄΄επει να τους παίρνουν τα διπλώματα γιατί θα κλείσουν πολλά σπίτια με αυτούς(Άγιο είχαμε & δεν έκλεισε το δικό μου). -
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
απο οτι μου πε η κοπελα του δεν θα του κανουν τιποτα.ωραία, από δω και στο εξής, θα πηγαίνω μαλλιοκούβαρα και αν τυχόν σκοτώσω κανέναν, θα πω ότι 'με συγχωρείτε, μάλλον αποκοιμήθηκα'.
-
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Το Σάββατο δυστυχώς έπεσα θύμα τροχαίου.Κινούμασταν στη Λ.Λαυρίου περίπου με 80χλμ.ξαφνικά από ένα στενό(στις σχολές του Πλάτωνα) πετάφεται ένας παππούς 70 γεμάτα χωρίς να ελέγξει με αποτέλεσμα να έχουμε σφοδρή σύγγρουση.Το χειρότερο ήταν ότι στο αμάξι ήμουνα με τη γυναίκα μου η οποία είναι έγγυος!!!!Αφού ήρθε το ασθενοφόρο μας μετέφερε στο Νοσοκομείο & ευτυχώς η γυναίκα μου & το μωρό είναι καλά!!!Το μόνο που έπαθε ήταν θλάση από τη ζώνη που φορούσε.Ο παππούς δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα τι έγινε,ήταν στην κοσμάρα του.Το αμάξι έγινε σμπαράλια,δεν φτιάχνεται απ'ότι μου είπε ο μάστορας(αυτό είναι το λιγότερο).
Η αλήθεια είναι ότι οι παππούδες είναι δολοφόνοι πρ΄΄επει να τους παίρνουν τα διπλώματα γιατί θα κλείσουν πολλά σπίτια με αυτούς(Άγιο είχαμε & δεν έκλεισε το δικό μου).Να λέτε πάλι καλά που είστε όλοι εντάξει, ήταν πολλά τα km...
Κάτι τέτοιοι δεν πρέπει να οδηγούν, αλλά ότι και να πούμε εμείς αυτοί πάλι στο δρόμο θα είναι... -
Χτες το βράδυ μετά τη 1:00 (δεν θυμάμαι ακριβώς όμως ώρα) είχε ένα ατύχημα με ένα Golf V να έχει φύγει μέσα σε ένα μαγαζί, στην Κηφισίας στο Μαρούσι. Έτσι φαινόταν τουλάχιστον, αφού την ώρα που πέρασα εγώ, το είχαν ήδη μαζέψει πάνω σε ένα όχημα οδικής βοήθειας. Φαινόταν σε πολύ κακή κατάσταση σαν να είχε χτυπήσει την κολώνα του κτιρίου από την αριστερή πλευρά, περίπου στην κολώνα του αυτοκινήτου. Το σημείο που έγινε το συμβάν είναι στο πρώτο Sάκι της Κηφισίας, αμέσως μετά το φανάρι των πεζών στην αρχή της Βασ. Σοφίας στο Μαρούσι.
Άκουσε κανείς τι ακριβώς έγινε ή αν είχε και άλλα εμπλεκόμενα οχήματα;
Φυσικά ο νεοέλληνας πάντα σταματάει για να χαζέψει το θέαμα. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία ήταν εκεί και τους έδιωχνε, σχεδόν όλοι περνούσαν με 10χαω. Ο μπροστινός μου μάλιστα σταμάτησε για περίπου 20 δευτερόλεπτα...
-
Άκουσα στις ειδήσεις ότι σε τροχαίο 'από κόντρα' στην Κηφησίας πέθαναν δυο φοιτητές...
-
Η αλήθεια είναι ότι οι παππούδες είναι δολοφόνοι πρ΄΄επει να τους παίρνουν τα διπλώματα γιατί θα κλείσουν πολλά σπίτια με αυτούς(Άγιο είχαμε & δεν έκλεισε το δικό μου).τυχεροί και όλα καλά!! Περαστικά
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Άκουσα στις ειδήσεις ότι σε τροχαίο 'από κόντρα' στην Κηφησίας πέθαναν δυο φοιτητές...Να ξεκινήσω λέγοντας ότι λυπάμαι για τους νέους αυτούς, θέλω όμως να κάνω το σχόλιό μου.
Είδα το θέμα στις ειδήσεις και μιλούσαν κλασσικά για στροφή καρμανιόλα που όλη την ώρα γίνονται τροχαία ατυχήματα, κτλ. Φυσικά ανέφεραν και ότι προήλθε λόγω της αυξημένης ταχύτητας, κάτι που κατά την άποψή μου ήταν εμφανές από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.
Τι σημαίνει λοιπόν στροφή καρμανιόλα; Αφού φαίνεται από μακριά ότι είναι κλειστή στροφή, η στροφή φταίει ή αυτός που μπαίνει με υπερβολική ταχύτητα σ' αυτή; Όπως και να το κάνουμε η Λ. Κηφισίας δεν είναι εθνική οδός. Ναι, οκ τα βράδια μπορεί κάποιος να 200ρίσει σε κάποια σημεία της (χωρίς να συμφωνώ μ' αυτό), αυτό όμως σημαίνει ότι φταίει ο δρόμος που σε κάποια σημεία δε σε παίρνει να στρίψεις με 140 και χρειάζεται να κόψεις στα 100 ή και λιγότερο (με ένα μέσο αυτοκίνητο);
Το δρόμο δε μπορώ να πω ότι τον κατέχω, έχει τύχει όμως αρκετές φορές να κινηθώ πολύ γρήγορα σ' αυτόν συγκριτικά με το αυτοκίνητο που οδηγώ, προσπερνώντας πάνω στη στροφή πολύ γρήγορα αυτοκίνητα που στην ευθεία είχαν σχεδόν περάσει από πάνω μου. Είχα φροντίσει να ξέρω όμως ότι στην τάδε στροφή μπορώ να στρίψω μέχρι με 110 χλμ/ώρα, οπότε έστριβα με 100 χλμ/ώρα και είχα και περιθώριο αντίδρασης σε περίπτωση αναπάντεχου γεγονότος. Πήγαινα δηλαδή φυλαγμένος και δεν το έκανα πιεσμένος για να δείξω ότι είμαι πιο γρήγορος.
Καλώς ή κακώς δε μπορούμε να μπαίνουμε σε ένα δρόμο, να αποκτάμε μια χ ταχύτητα και έπειτα να απαιτούμε να πάμε μ' αυτή είτε πρόκειται για στροφή, είτε πρόκειται για ευθεία. Πρέπει να ρυθμίζουμε την ταχύτητά μας ανάλογα με το δρόμο που βρισκόμαστε. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Άκουσα στις ειδήσεις ότι σε τροχαίο 'από κόντρα' στην Κηφησίας πέθαναν δυο φοιτητές...
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι λυπάμαι για τους νέους αυτούς, θέλω όμως να κάνω το σχόλιό μου.
Είδα το θέμα στις ειδήσεις και μιλούσαν κλασσικά για στροφή καρμανιόλα που όλη την ώρα γίνονται τροχαία ατυχήματα, κτλ. Φυσικά ανέφεραν και ότι προήλθε λόγω της αυξημένης ταχύτητας, κάτι που κατά την άποψή μου ήταν εμφανές από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.
Τι σημαίνει λοιπόν στροφή καρμανιόλα; Αφού φαίνεται από μακριά ότι είναι κλειστή στροφή, η στροφή φταίει ή αυτός που μπαίνει με υπερβολική ταχύτητα σ' αυτή; Όπως και να το κάνουμε η Λ. Κηφισίας δεν είναι εθνική οδός. Ναι, οκ τα βράδια μπορεί κάποιος να 200ρίσει σε κάποια σημεία της (χωρίς να συμφωνώ μ' αυτό), αυτό όμως σημαίνει ότι φταίει ο δρόμος που σε κάποια σημεία δε σε παίρνει να στρίψεις με 140 και χρειάζεται να κόψεις στα 100 ή και λιγότερο (με ένα μέσο αυτοκίνητο);
[..]
Καλώς ή κακώς δε μπορούμε να μπαίνουμε σε ένα δρόμο, να αποκτάμε μια χ ταχύτητα και έπειτα να απαιτούμε να πάμε μ' αυτή είτε πρόκειται για στροφή, είτε πρόκειται για ευθεία. Πρέπει να ρυθμίζουμε την ταχύτητά μας ανάλογα με το δρόμο που βρισκόμαστε.+1 και κρίμα για τα παιδιά...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Άκουσα στις ειδήσεις ότι σε τροχαίο 'από κόντρα' στην Κηφησίας πέθαναν δυο φοιτητές...Από τη συγκίνηση;:hmmm:
Ή σκοτώθηκαν, σε σωστότερα ελληνικά;
Το 'they died' δεν μεταφράζεται παντού το ίδιο.
Τέλος πάντων, Θεός σχωρέστους.'Σαν να 'χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια κι οι καημοί του κόσμου'
(Α. Παπαδιαμάντης) -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Από τη συγκίνηση;:hmmm:
Τέλος πάντων, Θεός σχωρέστους.'Σαν να 'χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια κι οι καημοί του κόσμου'
(Α. Παπαδιαμάντης)Ηθελα να το γράψω εγώ πριν αλλά κρατήθηκα. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι με λιγότερο τακτ.
-
Η αλήθεια είναι ότι οι παππούδες είναι δολοφόνοι πρ΄΄επει να τους παίρνουν τα διπλώματα γιατί θα κλείσουν πολλά σπίτια με αυτούς(Άγιο είχαμε & δεν έκλεισε το δικό μου).Επλίζω να είναι όλα περαστικά φίλε μου.
Πάντως οι παππούδες όχι μόνο δεν πρέπει να οδηγούν , αλλά δεν πρέπει να διασχίζουν ούτε τον δρόμο χωρίς συνοδό σε πολλές περιπτώσεις θα έλεγα.
Πιστέυω ότι ο ανθρωπος μετά από κάποια χρόνια χάνει τα αντανακλαστικά του.
Πρίν από 4 χρόνια έτυχε να γίνει μπροστά μου ατύχημα με ένα αμάξι με 2 παππούδες και 2 γιαγιάδες.
Ε.Ο. αθηνών -Λαμίας απόγευμα Παρασκευής με μποτιλιάρισμα, ο παππούς έιχε πιάσει την βοηθητική και πήγαινε απτόητος. Αριστερά του νταλίκα, και σε κάποια στιγμή κάτω από μία γέφυρα η βοηθητική λωρίδα στένευε πάρα πολύ αλλά ο παππούς πλέον δεν μπορεί να κάνει γρήγορους υπολογισμούς , οπότε και το έκανε το αμαξάκι η νταλίκα ακορντεόν και δεν πήρε χαμπάρι τίποτα !!!! Μετά από ώρα που βγήκαν από το αυτοκινητο , θα έλεγε κανείς ότι και οι 4 ΥΠΝΟΒΑΤΟΥΣΑΝ !!!!
Φαντάζεστε τί θα είχε γίνει αν έβρισκε κανένα μηχανάκι στο διάβα του αυτός??? -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Από τη συγκίνηση;:hmmm:
(Α. Παπαδιαμάντης)Εντάξει ρε παιδιά το σωστό μπορεί να είναι σκοτώθηκαν, αλλά ορισμένες φορές κάποιες λέξεις φοβίζουν, δεν νομίζω ότι είχε κάποιο όφελος ο φίλος να το γράψει έτσι.
Στις ειδήσεις βασικά δεν είδα πουθενά να λένε για κόντρα, επίσης ανάποδα που είδα το αμάξι για alfa μου έμοιαζε, όχι ότι αν ήταν άλλη μάρκα ή αν όντως έκαναν κόνρτα αλλάζει κάτι, έφυγαν 2 παιδιά απο τη ζωή και αυτό είναι το άσχημο.
Θα μου πεις αν είχαν σκοτώσει και έναν ανθρωπάκο που πήγαινε με 50 στην δεξιά λωρίδα ή κάποιον πεζό πάλι έτσι θα αισθανόσουν? Οχι αλλά και πάλι θα στεναχωριόμουνα!
Το χειρότερο είναι αυτό που άκουσα απο το δικηγόρο του καταστηματά;ρχη, ότι κάθε τρεις και λίγο κάποιο αμάξι μπαίνει μέσα στο μαγαζί, και δεν το λέω τόσο απο οικονομικής απόψεως για τον μαγαζάτορα, αλλά έχω μια απορία....πόσοι πρέπει να σκοτωθούν σε αυτό το σημείο για να γίνει κάτι σε αυτή τη στροφή?
-
Τέλος πάντων τίναξαν τα πέταλα σε πιο ελεύθερη μετάφραση.
Ευχαριστώ για τη διόρθωση πάντως. -
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
....πόσοι πρέπει να σκοτωθούν σε αυτό το σημείο για να γίνει κάτι σε αυτή τη στροφή?Τι μπορεί 'να γίνει' σε αυτή τη στροφή; Μάλλον πρέπει 'να γίνει κάτι' σε ορισμένα μυαλά οδηγών. Χίλιες φορές κρίμα για τα παιδιά, αλλά η ζωή δεν έχει έξτρα κανονάκι (α λα 80s), ας σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
...αλλά έχω μια απορία....πόσοι πρέπει να σκοτωθούν σε αυτό το σημείο για να γίνει κάτι σε αυτή τη στροφή?Δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να γίνει; Δε λέω ότι τα όρια των δρόμων είναι σωστά, αλλά αλήθεια ποιό είναι το όριο σ' εκείνο το σημείο της Λ. Κηφισίας; Για να φύγει ένα αυτοκίνητο από την πορεία του πρέπει να πας με πολλάαα.
Όταν πας με πολλά (ήτοι αρκετά περισσότερα από το όριο του δρόμου) φροντίζεις να ξέρεις ότι μπορείς να πας μ' αυτά με ασφάλεια.Λυπάμαι πολύ για τα παιδιά, δε φταίει ο δρόμος όμως για τα τροχαία. Τ' αυτοκίνητα οδηγούνται από κάποιον, δεν αποφασίζουν μόνα τους να πάνε με ταχύτητες με τις οποίες δε μπορούν μετά να στρίψουν.
-
Συμφωνώ με τους από πάνω, πρωτίστως στο μυαλό του οδηγού πρέπει να γίνει κάτι. Για την ασφάλεια του καταστήματος, αλλά κυρίως των πεζών που μπορεί να τύχει να βρίσκονται εκεί, η λύση είναι μία: μπαριέρες και από τη μεριά του πεζοδρομίου, όπως είναι στο δεύτερο Sάκι της Κηφισίας πιο πάνω. Και μπορεί να γλιτώσει και κανένας από τους οδηγούς που μπήκαν με πιο πολλά, αφού η σύγκρουση δεν θα είναι σε άκαμπτη κολώνα κτιρίου αλλά στην μπαριέρα που υποχωρεί.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ