-
Εμένα μου αρέσουν τα ελληνικά τυριά.
Αν σώνει και καλά πρέπει να φάω ξένο θα προτιμήσω το ροκφόρ και τη μοτσαρέλα.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά τυριά δε μου λένε και πολλά πράγματα.
Περί ορέξεως βέβαια... -
Εαν δεν εχετε δοκιμασει φετα Κεφαλληνιας χανετε!!!
-
Σχεδόν όλα
και λιωμένα ακόμα καλύτερα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
**ΟΛΑ (ανεξαιρέτως).- **:iconcool:Από τα λίγα πράγματα στα οποία παραδέχομαι τους Γάλλους, είναι το τυρί. Οι άνθρωποι έχουν ψύχωση. Στα σουπερμάρκετ τους βρίσκεις όλα τα τυριά του πλανήτη, και τα ελληνικά φυσικά. Τα δικά τους μπρί και καμαμπέρ είναι απίθανα.
Από ελληνικά, μου αρέσουν σχεδόν όλα, αρκεί να μην είναι τυποποιημένα.
+1
Σπύρο, έλα σπίτι μου να κεράσω φέτα από το χωριό του παππού μου (ορεινή Ναυπακτία, 900 μ. υψόμετρο), σκληρή, μισή πρόβεια, μισή κατσικίσια και βεβαίως σπιτική...
Χαλλούμιν!
Το αυθεντικό, όχι αυτό που βρίσκουμε στα σουπερμαρκετ εδω.
+οο
Μετά από 14 μήνες στην Κύπρο, λόγω στρατού, συμφωνώ και επαυξάνω!!!
Επιπλέον αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά είναι και κάπως βαρύ, είναι το καπνιστό...
Ρε τι ζημιά μας κάνατε πρωινιάτικα...
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Εαν δεν εχετε δοκιμασει φετα Κεφαλληνιας χανετε!!!έεεεεεεεετσι!
-
Φετα Αργους
Σα Μιχαλη Σα Τζιωρτζη (αμφοτερα της Συρου)
Χαλλουμι(ιδιως ψητο στα καρβουνα)
Μαλάκα(τηγανητο)
Γραβιερα Κρητης
Μυζηθρα
κτλ κτλ κτλ.
Respect.
-
Έχετε ξεχάσει την φορμαέλλα που φτιάχνουν στην Στ. Ελλάδα.Κάνει πολύ ωραίο σαγανάκι Το ίδιο ισχύει και για το λαδοτύρι της Μυτιλήνης.
Respect επίσης στο μανούρι Ωμό είναι γλύκισμα... -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ορεκτικό ε; Σαν να σου γαργαλάνε τον ουρανίσκο και τη ρινική κοιλότητα εκατομμύρια βακτήρια ποδάγρας.
(για το camembert λέω)
Πεστα ρε Μάνο!
Ρε πάτε με τα καλά σας? Πως τρώτε κάτι που βρομάει?
Δλδ αν δεν σας πολυαρέσει το φαί που έχει σπίτι, βγάζετε τα παπούτσια σας, για να φτιαχτείτε κα ινα το φάτε?
Ετσι ετσι........
-
Ε ρε μου τρέχουν τα σάλια πρωινιάτικα...
αλλά για μερικά βρωμερά:
-
Κατσικίσιο τυρί απο τίς γιαγιάδες στο χωριό.
100% κατσίκι.
-
Εγω τρελαινομαι για αυτο εδω, αλλα δυστυχως το εχω βρει μονο στον ΑΒ στην Ερυθραια. Παλι καλα που δουλευω Μεταμορφωση και μια φορα την εβδομαδα παω και αγοραζω μισο κιλο. Σαντουιτσακι με μαλακο ψωμακι, τετοιο τυρι και προσουτο Citerio, και γαμω τα πρωινα.
Αν το εχει παρει κανενος το ματι σε μαγαζι ποιο κοντα προς τα νοτια προαστια (εγω πειραια), ας μου πει να μην κανω εκδρομη καθε φορα. Αλλα οχι το αντιστοιχο President, γιατι ειναι αηδια.
-
Υπαρχει κι αυτο το γνωστο...
-
'μπάτζος σαγανάκι' να γλύφεις τα δακτυλικά σου αποτυπώματα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Υπαρχει κι αυτο το γνωστο...Aχ τ'ράκ μου σι ψάχνω και δεν μπουρώ να chèvre!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
H αλήθεια είναι ότι βρωμάει λιγάκι το καμαμπέρΓιαυτό και αν θυμάμαι καλά στην Γαλλία το λένε 'πόδια του θεού' γιατί μυρίζει αλλά από γεύση είναι απίστευτο....
-
Δηλώνω κι εγώ λάτρης όλων των τυριών εκτός του Ροκφόρ, δεν το σιχαίνομαι όπως αρκετοί, αλλα δεν με τρελλένει κιόλας.
Μεγάλες αγάπες: Έμενταλ, γκούντα, μπρί, γραβιέρα, φέτα (φυσικά), μοτσαρέλλα...
-
Ζηλοκούπι Κρήτης εχετε δοκιμάσει? Λευκοκίτρινο τυρί που το διατηρούν μέσα σε δοχεία γεμάτα ελαιόλαδο ΕΚΤΟΣ ψυγείου! Ακόμη και το καλοκαίρι! Αρκετά αλμυρό και σκληρό σαν κεφαλοτύρι. Οταν αδειάσει το δοχείο απο το τυρί το λάδι το βάζουν σε σαλάτες και τις δίνει ενα υπέροχο άρωμα.
Ακόμη:
- Σκληρή φέτα Συκιάς Χαλκιδικής
- Κασεράκι με ζεστό ψωμί
- Ροκφόρ (το πραγματικό όχι το 'μπλέ τυρί')
- Μυζήθρα Κρήτης που κάνει ίνες (κοδρες) οταν λιώνει
... και γενικώς τα τυριά ..
-
Ο χρήστης amigas4t έγραψε:
Αρκετά αλμυρό και σκληρό σαν κεφαλοτύρι. Οταν αδειάσει το δοχείο απο το τυρί το λάδι το βάζουν σε σαλάτες και τις δίνει ενα υπέροχο άρωμα...
that's sounds good!!
-
ΒUMP!!
-
Να μας πει και ο Ελβετός της παρέας για τα τυριά με τις τρύπες.
τόπικ για connoisseurs τυριών