-
Εγω το κωβω τουλαχιστον 10 φορες την εμερα.....
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Εγω το κωβω τουλαχιστον 10 φορες την εμερα.....Τοοοόσο εύκολο είναι;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγω το κωβω τουλαχιστον 10 φορες την εμερα.....
Τοοοόσο εύκολο είναι;
Δεν ξερω τι ειναι ποιο ευκολο... το να το κωβω 10 φορες την ημερα ή να το ξαναρχιζω 10 φορες την ημερα....
Υ.Γ.
-Δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου χωρις τσιγαρο....
-Το τοπικ μου φερε στο μυαλο κατι που ειχα πει τοτε που αρχησαν οι διακρησεις στους δημοσιους χωρους.'Δεν υπαρχουν παθιτικοι καπνιστες, μονο αντιπαθιτικοι αντικαπνηστες'
-
-Το τοπικ μου φερε στο μυαλο κατι που ειχα πει τοτε που αρχησαν οι διακρησεις στους δημοσιους χωρους.'Δεν υπαρχουν παθιτικοι καπνιστες, μονο αντιπαθιτικοι αντικαπνηστες'
Σοβαρά πάντως, οι διακρίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους είναι απαραίτητες. Από κει και πέρα, η υστερία με εκνευρίζει και μένα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σοβαρά πάντως, οι διακρίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους είναι απαραίτητες. Από κει και πέρα, η υστερία με εκνευρίζει και μένα.Η υστερία πολλές φορές είναι αποτέλεσμα της υπομονής (ενίοτε και της υγείας) που μετά από χρόνια παθητικού καπνίσματος εξαντλήθηκε...
Θα είχε πλάκα πάντως να δούμε την υστερία από την πλευρά των καπνιστών σε μια ενδεχόμενη απαγόρευση του καπνίσματος παρόμοια με αυτή που ισχύει (με μεγάλη επιτυχία) σε Σκωτία και Γαλλία. Οι απεργίες των εκπαιδευτικών θα είναι παιδικό πάρτυ μπροστά σ' αυτό που θα επακολουθήσει
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σοβαρά πάντως, οι διακρίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους είναι απαραίτητες. Από κει και πέρα, η υστερία με εκνευρίζει και μένα.
Η υστερία πολλές φορές είναι αποτέλεσμα της υπομονής (ενίοτε και της υγείας) που μετά από χρόνια παθητικού καπνίσματος εξαντλήθηκε...
Θα είχε πλάκα πάντως να δούμε την υστερία από την πλευρά των καπνιστών σε μια ενδεχόμενη απαγόρευση του καπνίσματος παρόμοια με αυτή που ισχύει (με μεγάλη επιτυχία) σε Σκωτία και Γαλλία. Οι απεργίες των εκπαιδευτικών θα είναι παιδικό πάρτυ μπροστά σ' αυτό που θα επακολουθήσει
Πάρα πολύ εύστοχη παρατήρηση.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Η υστερία πολλές φορές είναι αποτέλεσμα της υπομονής (ενίοτε και της υγείας) που μετά από χρόνια παθητικού καπνίσματος εξαντλήθηκε...
Αφου δεν ειπαμε τιποτα οταν μας χαλασαν τα ωραια πακετακια μας με τα μαμημενα Helth Warnings και το μασισαμε....
Πιστευω πως οντως εχεις δικιο.....
Οι κινητοποιεισεις των εκπαιδευτικων θα μοιαζουν με παιδικο παρτυ -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αφου δεν ειπαμε τιποτα οταν μας χαλασαν τα ωραια πακετακια μας με τα μαμημενα Helth Warnings και το μασισαμε....
Πιστευω πως οντως εχεις δικιο.....
Οι κινητοποιεισεις των εκπαιδευτικων θα μοιαζουν με παιδικο παρτυ -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Απο σημερα απογορευεται αυστηρως το καπνισμα σε ολα τα κλειστα δημοσια μερη στην Σουηδια!Εστιατορια, καφετεριες, ναι παντου ακομα και σε jazz και rock-clubs!
Ο νομος υπαρχει εδω και ενα χρονο στην Νορβηγια και οι εστιατορες τριβουν τα χερια τους και δεν ειναι απο το κρυο!Η κινηση αυξηθηκε κατα 10%, ειναι αυτοι που δεν πηγαιναν στα εστιατορια λογω μερικων ηλιθιων που δεν τους σεβοντουσαν, που αρχισαν να πηγαινουν!
ΣπυροςΣτο τόπικ προστίθεται ψηφοφορία, για να καταμετρηθούν οι καπνίζοντες και οι άκαπνοι [Krusenstern]
πότε θα γίνει επιτέλους και στην Ελλάδα αυτό? Ξέρουμε?
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Απο σημερα απογορευεται αυστηρως το καπνισμα σε ολα τα κλειστα δημοσια μερη στην Σουηδια!Εστιατορια, καφετεριες, ναι παντου ακομα και σε jazz και rock-clubs!
Ο νομος υπαρχει εδω και ενα χρονο στην Νορβηγια και οι εστιατορες τριβουν τα χερια τους και δεν ειναι απο το κρυο!Η κινηση αυξηθηκε κατα 10%, ειναι αυτοι που δεν πηγαιναν στα εστιατορια λογω μερικων ηλιθιων που δεν τους σεβοντουσαν, που αρχισαν να πηγαινουν!
ΣπυροςΣτο τόπικ προστίθεται ψηφοφορία, για να καταμετρηθούν οι καπνίζοντες και οι άκαπνοι [Krusenstern]
Ποτέ.....
-
Πριν λίγες μέρες συγγενικό μου πρόσωπο -μανιώδης καπνιστής για πάρα πολλά χρόνια- διαγνώστηκε με ιδιαίτερα επιθετικό (his words) καρκίνο στους πνεύμονες που έχει κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες. Οι γιατροί του προτείνουν χημειοθεραπεία, αλλά οι ελπίδες είναι πραγματικά μικρές και από ότι μου εξομολογήθηκε, σκέφτεται σοβαρά να απολαύσει το λίγο υπόλοιπο που του απομένει σαν άνθρωπος, και όχι μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία για ακτινοβολίες κτλ.
Είμαστε όλοι πολύ σοκαρισμένοι στην οικογένεια και διχασμένοι στο κατά πόσο η απόφαση του είναι σωστή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για όσο καιρό τον έχουμε ακόμα κοντά μας δεν θα του επισημάνω ότι το κάπνισμα μάλλον έχει μεγάλο μερίδιο για την κατάσταση του τώρα. Θα απολαύσει μόνο την αγάπη και την στήριξη μας μέχρι το τέλος...
-
Ποτέ.....
και όμως θα γίνει για να ζήσουμε σε μια καλύτερη κοινωνία.
-
επειδή δεν θα καπνίζουν θα είναι καλύτερη η κοινωνία;
-
μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς ρε Ikar,
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πριν λίγες μέρες συγγενικό μου πρόσωπο -μανιώδης καπνιστής για πάρα πολλά χρόνια- διαγνώστηκε με ιδιαίτερα επιθετικό (his words) καρκίνο στους πνεύμονες που έχει κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες. Οι γιατροί του προτείνουν χημειοθεραπεία, αλλά οι ελπίδες είναι πραγματικά μικρές και από ότι μου εξομολογήθηκε, σκέφτεται σοβαρά να απολαύσει το λίγο υπόλοιπο που του απομένει σαν άνθρωπος, και όχι μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία για ακτινοβολίες κτλ.καρκινο στους λεμφαδενες ειχε ο θειος μου (μη καπνιστης) και πηγε πολυ καλα.
δεν εκανε ουτε χημειοθεραπειες ουτε τιποτα, απλως επεμβαση..
το μονο κακο ειναι οτι απο τοτε δεν εχει επανακτησει ακομα τη φωνη του στο 100% -
Πριν λίγες μέρες συγγενικό μου πρόσωπο -μανιώδης καπνιστής για πάρα πολλά χρόνια- διαγνώστηκε με ιδιαίτερα επιθετικό (his words) καρκίνο στους πνεύμονες που έχει κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες. Οι γιατροί του προτείνουν χημειοθεραπεία, αλλά οι ελπίδες είναι πραγματικά μικρές και από ότι μου εξομολογήθηκε, σκέφτεται σοβαρά να απολαύσει το λίγο υπόλοιπο που του απομένει σαν άνθρωπος, και όχι μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία για ακτινοβολίες κτλ.Είμαστε όλοι πολύ σοκαρισμένοι στην οικογένεια και διχασμένοι στο κατά πόσο η απόφαση του είναι σωστή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για όσο καιρό τον έχουμε ακόμα κοντά μας δεν θα του επισημάνω ότι το κάπνισμα μάλλον έχει μεγάλο μερίδιο για την κατάσταση του τώρα. Θα απολαύσει μόνο την αγάπη και την στήριξη μας μέχρι το τέλος...
Δύσκολες καταστάσεις...
Για να έχουν να του προτείνουν μόνο χημειοθεραπεία και όχι ακτινοθεραπεία ή και χειρουργική επέμβαση, μάλλον τα πράγματα είναι πολύ προχωρημένα.
Νομίζω πως πρέπει να τον στηρίξετε ό,τι απόφαση και να πάρει. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι κύρηγμα (όπως λες και συ). Καλό κουράγιο!
-
Ακτινοθεραπεία νομίζω του προτάθηκε. Αλλά του ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι εγχειρήσιμος.
-
Έχω την εντύπωση πως η ακτινοθεραπεία δεν είναι κάτι επώδυνο και ούτε προκαλεί ιδιαίτερη ταλαιπωρία, σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία. Αλλά μάλλον θα καθυστερήσει τα συμπτώματα και θα προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής, όση και αν είναι αυτή.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνει μια διεξοδική συζήτηση με τους γιατρούς του για να ζυγίσει τα υπερ και τα κατά (αν δεν το έχει κάνει ήδη). Από κει και η απόφαση είναι δική του.
-
Πριν λίγες μέρες συγγενικό μου πρόσωπο -μανιώδης καπνιστής για πάρα πολλά χρόνια- διαγνώστηκε με ιδιαίτερα επιθετικό (his words) καρκίνο στους πνεύμονες που έχει κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες. Οι γιατροί του προτείνουν χημειοθεραπεία, αλλά οι ελπίδες είναι πραγματικά μικρές και από ότι μου εξομολογήθηκε, σκέφτεται σοβαρά να απολαύσει το λίγο υπόλοιπο που του απομένει σαν άνθρωπος, και όχι μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία για ακτινοβολίες κτλ.Είμαστε όλοι πολύ σοκαρισμένοι στην οικογένεια και διχασμένοι στο κατά πόσο η απόφαση του είναι σωστή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για όσο καιρό τον έχουμε ακόμα κοντά μας δεν θα του επισημάνω ότι το κάπνισμα μάλλον έχει μεγάλο μερίδιο για την κατάσταση του τώρα. Θα απολαύσει μόνο την αγάπη και την στήριξη μας μέχρι το τέλος...
Ετσι Χρήστο.Είναι αργά για μαθήματα και για μαλώματα.
Κρίμα πάντως -
ΠΟΤΕ στο σύντομο υπόλοιπο της ζωής του να μην του θυμίσεις τί έφταιξε....πίστεψέ με το ξέρει μόνος του
Από εκεί και πέρα,νομίζω ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί την απόφασή του στο πλαίσιο που εξέθεσε ο Charmak...
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ