-
Στέλιο δεν ήταν θέμα εγγύησης (μόνο), ήταν πολύ πιο σύνθετο θέμα. Εν ολίγοις αγόρασα εγγυημένα αυτοκίνητο για την (τότε) κοπέλα μου (ένα Saxo 1.4) το οποίο άμεσα έδειξε ότι έχει κάποιες σοβαρές βλάβες (πχ συμπλέκτη) και ενώ πριν το πάρουμε είχαμε τη διαβεβαίωσή τους (τόσο επαγγελματική όσο και σε προσωπικό επίπεδο) ότι όλες οι μηχανικές βλάβες είναι καλυμμένες για ένα χρόνο, μετά έκαναν την πάπια.
Το κακό είναι ότι δεν τους είχα βάλει να δεσμευτούν γραπτώς.
-
n_olympios τα μετάχειρα φίλε είναι πραγματικός καρκίνος για τους ντίλερ! Είναι παγωμένα λεφτά και μάλιστα πολλά λεφτά ένας μέσος ντίλερ έχει περίπου μισό εκατομύριο σε μετάχειρα! Δεν μιλάω για μεγάλους ντίλερ...αυτοί πλέον κάνουν ειδικές μάντρες! Φυσικά απαράδεκτο αυτό που έκανε ο τύπος αλλά δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση, ο πατέρας μου μόλις έβγαλα δίπλωμα μου είχε τάξει αμάξι μετάχειρο μιας και έφευγα φαντάρος σε 4 μήνες με την στμφωνία να μην βγάλω δίπλωμα για μηχανή, έτσι και έγινε παρασκευή πήρα το δίπλωμα στα χέρια μου Σάββατο πρωί πήγαμε σε μια έκθεση Ford που ο πατέρας μου είχε ένα πολύ φίλο του Γενικό διευθυντή εκεί ή Δ.Σύμβουλο ή κάτι τέτοιο, μας λέει λοιπόν πάμε κάτω το μόνο που μπορούσα να συμβιβαστώ από τις μπακατέλες που είχε ήταν ένα fiasta 5πορτο 1000ρι του 1991 (αυτό έγινε το 1999) αφού μας αρχίζει σε κάτι παπάτζες ότι το θέλει ένας μηχανικός απο μέσα εκει και ότι είναι αστέρι το αμάξι κλπ κλπ του λέει του πατέρα μου αν το θες στο δίνω! Η τιμή ήταν 1.200.000 δρχ!!!!!!!!!!!!!!!! Εξωφρενικό ποσό, ο πατέρας μου που δεν έχει ιδέα του λέει οκ, του δίνει 200.000 και τη δευτέρα άλλο ένα χαρτί, η απορία μου ήταν πως θα πάρουμε ένα αμάξι χωρίς να το ελένξουμε αλλά ο πατέρας μου επέμενε ότι είναι φίλος κλπ, το αμάξι φυσικά ήταν άθλιο, αργότερα απο φίλο ασφαλιστή έμαθα ότι είχε τρακάρει 2 φορές, τον πρώτο καιρό έβνγαζε συνέχεια προβλήματα έχανε λάδια, τα ταμπούρα δεν φρενάρανε αλλά μπλοκάρανε!!!!! Πήγα να σκοτωθώ ένα βράδυ στην Αλεξάνδρας έχωντας μηδενική εμπειρία! Α, και το καλύτερο η άδεια είχε μπλάνκο πάνω!!!!!!!!!!! Ο άνθρωπος μάλλον το είχε ήδη πουλήσει πιο θτηνά αλλά αφού βρήκε τους μαλάκες το πούλησε ακριβώτερα, δεν είχε εξουσιωδότηση απο τον αγοραστή που δεν πρόλαβε να το πάρει στα χέρια του και έτσι κάποια μαιμουδιά κάνανε στο υπουργείο το οποίο έβαλε παρακράτηση κυριότητας....την οποία είδαμε και πάθαμε να άρουμε....απο αμάξι πληρωμένο μετρητά!!!!!!
Για αυτό σου λέω μην το ψάχνεις βρίσκουν και τα κάνουν εκεί που μπορούνε, δεν έχουν ιερό και όσιο!
wannabe Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε, το γραφείο πρέπει να είναι πολύ ωραίο και τακτοποιημένο ακόμη και το τασάκι ΔΕΝ πρέπει να έχει αποτσίγαρα μέσα, αυτά βέβαια δεν είναι ανάγκη να στα πει κάποιος ούτε στα επιβάλει, κοινή λογική είναι, αν έρθεις σπίτι μου και κάτσεις στο σαλόνι μου και δεις κάλτσες πεταμένες στο πάτωμα και τα τασάκια με αποτσίγαρα βουνό δεν θα σχηματίσεις και την καλύτερη άποψη...έτσι δεν είναι?
Και μια και είπες για ατζαμή....η γυναίκα ενός πελάτη μου, μου έκλεισε το μικρό δαχτυλάκι ολοκληρο στην πόρτα!!!!!!!!! Το μοντέο είχε διπλό κλείδωμα και δεν μπορούσα να ανοίξω απο μέσα -μιλούσα πίσω στην γυναίκα και είχα το χέρι μου στην μεσαία κολόνα...και ΈΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΊΣΩ ΠΌΡΤΑ- μέχρι να καταφέρουν να ανοίξουν την πόρτα νόμιζα ότι δεν θα δώ δάχτυλο....προς το τέλος δλδ γιατί στη ναρχή της λέω...ανοίγετε την πόρτα γιατί μου πιάσατε το δάχτυλο? πολύ ήρεμα...και νόμιζε ότι έκανα πλάκα! Ευτυχώς που σε εκείνο το σημείο το λάστιχο είναι πάρα πολύ χοντρό!
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Μερικές εντυπώσεις και απο εμένα:
Mercedes λαινόπουλος στα φανάρια Κηφισιάς στην εθνική οδό.
Καταρχήν την ίδια μέρα που πήγαμε σε όλες αυτές τις αντιπροσωπίες η συγκεκριμένη είχε περισσότερο κόσμο απο όσο όλες οι άλλες μαζί.
Οι πωλητές ευγενέστατοι, εξυπηρετικότατοι, με τεράστια υπομονή να τους ρωτήσεις κυριολεκτικά ότι σαχλαμάρα μπορεί να φανταστεί άνθρωπος, και κατατοπισμένοι απόλυτα με το αυτοκίνητο που πουλάνε. Μας έδειξαν τα πάντα στο αυτοκίνητο, απο τη ρεζέρβα μέχρι της ασφάλειες που λεει ο λόγος, μας είπαν όλα (μα ΟΛΑ) τα πιθανά έξτρα, χρώματα κλπ.Άψογοι πραγματικά, μακάρι όλες οι αντιπροσωπίες να φέρονταν ανάλογα στους πελάτες τους.
Εγώ αντίθετα έχω την χειρότερη άποψη γιαυτούς. Δεν νομίζω οτι με έχουν αντιμετωπίσει χειρότερα και ήμουν και με τη μητέρα μου! Πήγαμε να ρωτήσουμε για την Α Class και κατέληξε να μας μιλάει για μια C sportscoupe που είχε στην έκθεση. Μάλλον δεν θα μας ξαναδεί.
Εντύπωση μου κάνει αυτό που λές χωρις φυσικά να το αμφισβητό. Τελικά μπορεί κάποιος να σχηματίσει καλή ή κακή εντύπωση απο έναν κακό (ή καλό) πωλητή ή απο μία κακιά (σπάνια καλή εδώ) στιγμή του.
Αυτή η εντύπωση φυσικά δεν είναι λανθασμένη, αν μία φορά που θα τον χρειαστείς σου φερθεί άσχημα δεν χρειάζεσαι και δεύτερη. Γιάυτό θα πρέπει να καταλάβουν οι εταιρίες πόσο σημαντικό κεφάλαιο στην εικόνα τους είναι η σωστή συμπεριφορά των υπαλλήλων τους. Και φυσικά εμείς σαν καταναλωτές δεν πρέπει να αναχόμαστε στο ελάχιστο κακή συμπεριφορά.
-
Το καλό που είναι? Ότι τους μιλούσε για άλλο αμάξι απο αυτό που θέλανε?
-
Στην περίπτωση του wannabe πουθενά δεν είναι το καλό. Έγραψα καλό ή κακό μιλώντας γενικά, όχι για τη συγκεκριμένη αντιπροσωπία.
-
σωστά αυτά που λες ΙΚΕ και rantanplan
άλλωστε όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ η αντ/πεια δεν φτιάχνει κανένα αυτοκίνητο, η δουλειά της είναι να το πουλάει και για μένα το βασικότερο είναι να εμπνέει εμπιστοσύνηΓια την εμπειρία μου με τον Λαινόπουλο η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι επειδή τότε η Α Class είχε 7-8 μήνες αναμονή, ο πωλητής να θέλησε να μας οδηγήσει αλλού ή να μας διώξει ήπια. Σε κάθε περίπτωση όμως ο τρόπος του ήταν άκομψος/άπειρος και δεν μου άφησε καθόλου καλή εντύπωση. Και πάλι όμως το αυτ/το δεν απορρίφθηκε απλά θα κοιτάξουμε απο αλλού.
-
Οι καλυτεροι πωλητες ειναι της VW!!! Απλα μπαινεις μεσα, αυτοι δε σου δινουν σημασια, κανεις τις βολτες σου βλεπεις τα αυτοκινητα, αυτοι το χαβα τους.....στο κοσμο τους (δε σε πρηζουν κιολας!!!!!! ) και αν εχεις και απαιτησεις να μαθεις τιμες, εξοπλισμους κλπ πρεπει ΕΣΥ να πας στο γραφειο να τον αναγκασεις να βγαλει το χαρτι με τα στοιχεια αυτα και να σου πει 2 πραγματα! Μονο που δε πρεπει να τον απασχολησεις πολυ.......αλλωστε κι'αυτο δε σ'ενοχλησε οταν μπηκες, αστον και εσυ να πιει τον καφε του σαν ανθρωπος!!!!!!!!
-
prisma σίγουρα το πιο σωστό είναι όταν μπαίνει κάποιος να πηγαίνεις και να τον ρωτάς αν θέλει βοήθεια -δεν φαντάζεσε πόσοι μπαίνουν απλά να χαζέψουν ένα αμάξι και για τπτ παραπάνω....που αν πας και κάτσεις απο πάνω τους και εσύ θα ΄χασεις το χρόνο σου και αυτοί δεν θα μπορέσουν να το χαζέψουν με την υσηχία τους!- Απο την άλλη είναι και μερικοί που στραβώνουν αν πας και τους μιλήσεις, το πιθανότερο γιατί αισθάνονται ότι τους πιέζεις...είσαι ο κακός πωλητής που θέλει να τους φάει τα λεφτά χωρίς να τους δώσει το αμάξι κλπ...οπότε είναι λίγο περίεργο το θέμα του να πλησιάσεις τον πελάτη, εμείς ας πούμε είχαμε όριο τα 2 ή 3 λεπτά δεν θυμάμαι να σου πώ, έπρεπε μέσα σε 2ή 3 λεπτά να μιλήσουμε στον πελάτη....και δεν μιλάω να το κάνουμε σε 2 λεπτά αν δεν έχουμε πελάτη και είμαστε αραχτοί μιλάω να είναι όλοι πιασμένοι......και να σουλατσάρει ένας πελάτης μόνος του...πως θα γινότανε αυτό? Έλα πες μου εσύ! Εγώ πάντως άνθρωπο ποθ μιλούσα δεν τον άφησα ποτέ, για να πάω σε κάποιον στα 2 λεπτά να του πω περιμένετε το σηντομότερο κάποιος συνάδελφος θα σας εξυπηρετήσει, ας βάζανε ρεσεψιόν!
Απο την άλλη σκέψου ότι όταν είρθε το Fiesta ST και μετά το Focus ST έμπαιναν πάνω απο 10-15 άτομα/παρέες την ημέρα για να το χαζέψουν και τπτ άλλο, αν πήγαινες να τους μιλήσεις οι περισότρεροι φεύγανε μάλλον γιατί ντρέπονταν....οι περισσότεροι ήταν μεταξύ 17-22, απλά πρέπει να κόβεις τον κάθε πελάτη, τι τύπος είναι, θελει να τον αφήσεις να χαζέψει το αμάξι και να έρθει μετά αυτός και να σε ρωτάει?Να σε ρωτάει αυτά που θέλει αυτός....όχι να ξεκινήσεις και να λες τα πάντα για το αμάξι...επίσης υπάρχουν και άλλοι -συνήθως άνθρωποι που πάνε να κάνουν μεγάλο βήμα αγοράζοντας ένα αμάξι τέτοιας αξίας...όποια και να είναι αυτή απο 14.000 μέχρι 30.000-που χρειάζονται επιβεβαίωση, σε θέλουν απο την αρχή δίπλα τους να μάθουν τα πάντα, απο το πως αδειάζει το τασάκι μέχρι το φρενάρισμα 100-0, θα έρθουν 2-3 φορές...θα ζητήσουν εσένα πάλι, θα ρωτήσουν άλλα τόσα, και όλα όσα είπατε την προηγούμενη φορά....να είναι σίγουροι ότι τα πράγματα όντως είναι έτσι, όταν κλείσουν το αμάξι.....και αφού έχουν υπογράψει...θα σου πούν 'Τώρα που υπέγραψα πες μου έχω κάνε ιτην καλήτερη επιλογή?' φυσικά αυτοί είναι τα άκρα υπάρχουν και οι ενδιάμεσοι σε αυτούς που είναι και οι περισότεροι!
-
Φίλε ratanplan, μιας και έχεις εμπειρία στο χώρο, μπορείς να μας πεις ποια είναι η λογική που ακολουθούν οι εμπορίες στα test drive; Μου έχει τύχει να κάνω test drive σε αυτοκίνητο αντιπροσωπείας ολομόναχος, χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό, μου έχει τύχει επίσης να κάνω test drive σε άλλη εταιρεία, με τον πωλητή μέσα, που ήταν προφανές ότι δυσανασχετούσε (και όχι επειδή πίεζα το αμάξι, αλλά επειδή βαριόταν, στις δε ερωτήσεις που του έκανα σχετικά με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, δεν ήξερε τα βασικά), και μου έχει τύχει επίσης να αφήσω το τηλέφωνό μου σε εμπορία (δύο φορές, μάλιστα, σε εμπορία της εταιρείας που δούλευες, αν έχει κάποια σημασία) για να κάνω test drive σε ταξινομημένο αυτοκίνητο ('ξέρετε, το έχουμε να το οδηγήσετε, αλλά σήμερα το έχει πάρει ένας υπάλληλος για να κάνει κάποιες δουλειές), και να μη με έχουν πάρει ποτέ... Εννοείται ότι ειδικά για τους τελευταίους, αν δε θέλουν αυτοί μία να μου πουλήσουν αυτοκίνητο, εγώ δε θέλω να αγοράσω δύο
-
Κοίτα τα T-D είνα ικανονικά αυτοκίνητα με πινακίδες δεν υπάρχει T-D που δεν είνα ιταξινομημένο, τα οποία ορισμένοι ντίλερ τα δίνουν στους πωλητές να πηγαινοέρχονται στην δουλειά -πολύ βολικό για τους ντίλερ αφού είναι αναγκασμένοι να έχουν t-d αυτοκίνητα αλλά παράλληλα παρέχουν στους πωλητές κάτι ακόμα στους μεγάλους μισθούς τους! - οπότε αυτό που λές παίζει, να μην ήταν εκεί γιατί έλειπε σε άδεια ο πωλητής ή το πήρε κάποιος ας πούμε γιατί ήταν μονό να πάει στο κέντρο, το ότι δεν σε πήρανε τηλέφωνο να πας την επόμενη μεθεπόμενη μέρα για t-d φυσικά δείχνει κακό επαγγελματία. Το εάν θα είναι και κάποιος μαζί σου στο T-D έχει να κάνει απο πολλές παραμέτρους, σκέψου ότι τα T-D που δίναμε εμείς ήταν για 15' με υπάλληλο της εταιρίας μέσα -το γιατί δεν το ξέρω αυτή ήταν η πολιτική της ετιαρίας- σκέψου όμως ότι εγώ μπορεί να έδινα την ίδια στιγμή σε 3 διαφορετικούς ανθρώπους T-D...ε δεν γίνετε να κοπώ σε 3 κομάτια....οπότε αν έλειπε και ο Δ.Πωλήσεων δεν πήγαινα μαζί και τους τα άφηνα και 30' ή 1 ώρα αν δεν το ήθελε άλλος συνάδελφος να κάνει T-D σε δικό του πελάτη. Γενικά στην αρχή εγώ δεν ήθελα να πηγαίνω μαζί στα T-D καταρχήν γιατί δεν ξέρεις πως οδηγεί ο καθένας, αλλά και γιατί φοβόμουνα αν γίνει τρακάρισμα μην μου πουν γιατί δεν προσπάθησες να αποτρέψεις το τρακάρισμα...πλήρωσε τώρα την απαλαγή της μικτής, όταν είδα ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα είμουν πιο χαλαρός, φοβόμουνα και πάλι αλλά του πούστη έβαζα ζωνη, το φόκους έχει και 5 αστέρια εντάξει τι θα πάθουμε? Το πολύ πολύ να πάρω και καμιά αναρωτική Αυτός που δεν ήξερε να σου απαντήσει ίσος ήταν κάποιο άτομο που πήγαινε μόνο στα T-D και δεν ήταν πωλητής, γενικά δεν νομίζω να υπάρχει πωλητής που δεν ξέρει απ'έξω τον εξοπλισμό και τις τιμές!
Απο την άλλη μου έχει τύχει να με ρωτάνε πελάτες αν πρέπει να πληρώσουν για το T-D!!!!!!!!!!!! Φυσικά όχι τους απαντούσα...μου λέγανε πάλι καλά γιατί αλλού δεν είναι τσάμπα....αυτό το είχα ακούσει 2-3 φορές κα ιαπορώ πιος ζητούσε κεφτά για T-D, α και υπήρχαν και οι κλασικοί, που θέλανε να πιάσουν τα 160 ή τα 200 για να δουν πως πάει! τι λες ρε μεγάλε πας καλά? που θα τα πιάσεις αυτά τα χλμ? Με εμένα μέσα? Α κα ιένα άλλο πρόβλημα αν δεν είναι πωλητής μέσα είναι ότι μπαίνουν σε λεωφορειόδρομους κλπ και όταν έρχονται οι φωτογραφίες ψάχνουμε τα αρχεία των T-D να δούμε ποιος το οδηγούσε να πάει να παραλάβει την κλήση απο το τμήμα κλπ....γενικά είναι πιο περίπλοκα απο ότι φαίνοντε τα πράγματα!
-
Τώρα που είπατε για Test Drive, όταν ψάχναμε οικογενειακό αυτοκίνητο κάναμε test drive σε όλα τα υποψήφια. Ακούστε εμπειρίες:
- Ένα από τα αυτοκίνητα είχε σχεδόν τελειωμένη βενζίνη. Κάναμε ένα γύρο το τετράγωνο και ο πωλητής άρχισε τα 'πάμε πίσω μη μείνουμε'. Μπλέξαμε και σε ένα στενό που έπρεπε να κάνουμε όπισθεν και κανείς δεν μας είχε πει για την 'πατητή' όπισθεν και την ψάχναμε! Τελικά την βρήκαμε και τα καταφέραμε να γυρίσουμε πίσω!
- Σε ένα άλλο μας έβαλαν ως επιβάτη έναν αλλοδαπό υπάλληλο της αντιπροσωπείας! Μάλλον κηπουρός, υδραυλικός, συντηρητής ή κάτι τέτοιο ήταν ο άνθρωπος! Έκατσε πίσω αριστερά ήρεμα-ήρεμα και δεν έβγαλε άχνα σε όλο το test drive, απλά έκανε διάλειμμα από τη δουλειά του!
- Σε κάποιο τρίτο μας το έδωσαν και μας είπαν πάρτε το να το δείτε όσο θέλετε. Επειδή ήταν στο 1/4 η βενζίνη, προσφέρθηκαν να το γεμίσουν και να μας το δώσουν για την υπόλοιπη μέρα, αλλά δεν χρειάστηκε. Απλά κάναμε μια άνετη μισάωρη βόλτα και το γυρίσαμε.
- Τελευταία αφήνω την εμπειρία με τον πωλητή που μιλούσε ακατάσχετα. Σχεδόν δεν είχαμε αποτυπωμένη εντύπωση από το θόρυβο του αυτοκινήτου μετά το test-drive από την πάρλα του! Αμάν!
-
Για να επανέλθω στο περιστατικό που περιέγραψε συνφορουμίτης (sic) νωρίτερα για την κακοβαμμένη πόρτα κατά την παραλαβή καινούργιου αυτοκινήτου και τη (δικαιολογημένη) απορία του rataplan για το πώς του άλλαξαν το αυτοκίνητο όταν ήδη είχε βγεί η άδεια στο όνομά του, θα ήθελα να μάθω τι μπορούμε να κάνουμε όταν αγοράζουμε καινούργιο αυτοκίνητο για να είμαστε σίγουροι ότι παίρνουμε αυτό ακριβώς που πληρώνουμε: ένα ολοκαίνουργιο ατρακάριστο, σε άριστη μηχανική κατάσταση, αυτοκίνητο, με το χρώμα και τα αξεσουάρ που παραγγέλθηκαν αρχικά.
Σκέφτομαι συνεννόηση του τύπου 'όταν έρθει το αυτοκίνητο στο τελωνείο και ΠΡΙΝ τον εκτελωνισμό, με φωνάζεις να το δω, να σημειώσω αριθμό πλαισίου και κινητήρα και ΜΕΤΑ να σε εξουσιοδοτήσω να βγάλεις την άδεια στο όνομά μου ΜΕ ΑΥΤΑ τα στοιχεία'. Είναι σωστό;
Για να πω κι εγώ την περιπέτειά μου, αγόρασα το πρώτο μου καινούργιο αυτοκίνητο το '92, ένα Uno 1.1 από έναν απατεώνα στη Λ. Αλεξάνδρας, που έκλεισε πριν λίγα χρόνια. Παρόλο που το αυτοκίνητο ήταν ετοιμοπαράδοτο, έκανα 15 μέρες να το παραλάβω, ενώ ο τυπάς μίλαγε για 3-4 μέρες. Τελικά, όταν το πήρα διαπίστωσα ότι η δεξιά πόρτα δεν έκλεινε καλά, αλλά έχαψα τη δικαιολογία ότι θα διορθωθεί στο πρώτο service. Φυσικά, δεν διορθώθηκε ποτέ, ενώ αργότερα ανακάλυψα ότι το αμάξι έμπαζε νερά από τη δεξιά υδροροή του παρμπρίζ, που έκαναν πισίνα το χαλάκι κάτω από συνοδηγό. Το πρόβλημα διορθώθηκε σχετικά εύκολα, αλλά το τελειωτικό χτύπημα ήρθε αργότερα όταν ανακάλυψα ίχνη από ταινία στο δεξί μαρσπιέ. Συμπέρανα ότι ο πα@@@ρας το είχε τρακάρει και το επισκεύασε πρόχειρα πριν μου το παραδόσει, χωρίς βέβαια να μου πει τίποτα.
Η πλάκα είναι ότι το είχα παραγείλει μονό (χωρίς ιδιαίτερο λόγο, πέραν των περισσότερων μονών μερών στο μήνα για το Δακτύλιο) και μου το παρέδωσε ...ζυγό, δικαιολογούμενος ότι έκαναν λάθος στο υπουργείο. Τέλος πάντων, το έχαψα κι αυτό γιατί καιγόμουν για αμάξι (πιτσιρικάς γαρ και η γκόμενα δεν πήγαινε ποδαράτο!). Τσαντίστηκε κι από πάνω που δεν έδωσα φιλοδώρημα κατά την παραλαβή... Σιχτίρ!
Αντίθετα, από την αγορά του 10ετούς πλέον Hyundai από τα κεντρικά της Συγγρού, δεν έχω κανένα παράπονο. Έκαναν ακριβώς αυτό που υποσχέθηκαν, ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω, και το αυτοκίνητο άψογο. Μόνη παραφωνία, το ΑΔΕΙΟ ντεπόζιτο βενζίνης
(sorry για το μεγάλο ποστ)
-
stam69 για αυτό που λες είναι πρόβλημα μια λύση θα ήτανε να να μην του δώσεις εξουσιωδότηση και να του πεις όταν έρθει το αμάξι στην έκθεση, φωναξέ με να το δω και τότε θα σου δώσω την εξουσιωδότηση...δε νομίζω να σου πει όχι! Το αυτοκίνητο βέβαια θα έχει εκτελωνηστεί γιατί αλλιώς δεν γίνεται να βγει απο τον τελωνειακό χώρο.....νόμιμα!
Κανονικά όταν κλείνετε αμάξι πάνω στο δελτίο παραγγελείας αναγράφεται και ο αριθμός πλαισίου! Εκτός αν είναι ειδική παραγγελεία.
-
Mιας και εχεις εμπειρια απο τη Ford-ratanplan- εγω οταν πηγα (σε 2 Ford) εμεινα πολυ ικανοποιημενος! Βεβαια δε κοιταζα τα ST και ειναι λογικο ποσο μαλλον ενας πιτσιρικας να κοιταζει στα σοβαρα ενα τετοιο αμαξι (απο οικονομικης αποψης). Βεβαια στο τελος αγορασα Peugeot με εξυπηρετηση 1 κλικ πιο κατω, αλλα αρκετα φιλικη και κατατοπιστικη! Η VW ομως δε παιζεται!!!! Και δε ρωταγα για τα GTI Golf ουτε για 2.0 Passat! Εκει βεβαια ισως να με προσεχαν περισσοτερο!
-
Αν και δεν κατάλαβα την ερώτηση...η εξυπηρέτηση σίγουρα παίζει ρόλο...αλλά όχι για μάρκα αυτοκινήτου...για ντίλερ ναι! Δλδ α νέχει αποφασίσει να πάρεις το 206 ανάμε σα στο φιέστα το κόρσα και το κλιό θα πας στον έμπορο τις πεζό που σου άρεσε πιο πολύ!
-
Ναι οκ.....και ο ντιλερ παιζει ρολο. Αλλα η Ford ειδα οτι εχει 2 στα 2 + και η VW 2 στα 2 - !! (πηγα σε 2 απο τη καθε μαρκα). Αλλωστε δεν ειχα αποφασισει ποιο θα επαιρνα, παιζουν ρολο και αλλα πραγματα (χρηματοδοτησεις, δοσεις, τιμη/εξοπλισμος) αλλα ακομα και αν ειχα αποφασισει το Α και πηγαινα και με 'γραφανε' θα τους εγραφα και εγω και θα πηγαινα στο Β που με βλεπανε πιο σοβαρα οι πωλητες του (αλλωστε ολα πανω κατω το ιδιο καλα ειναι..... αν και η αντιμετωπιση ειναι πιο ανθρωπινη μετραει).
-
Καταλαβαίνω τι λές εγώ ένας λόγος που δεν θα ξαναγόραζα peugeot είναι ότι έψαξα 3-4 αντιπροσωπείες όσο ήμουνα στην εγγύηση και η μόνη που βρήκα και άξιζε ήταν ο Κανελλής στα Μελίσσια...εγώ μένω βούλα....κανονικό ταξίδι δλδ, ε απο ότι καταλαβαίνεις τρώνε Χ.
Το να μην πάρω Golf και να πάρω focus γιατί οι πωλητές της Ford είναι πολύ καλλοί (αυτοί οι 2 που είδες εσύ) και της VW είναι άθλιοι (πάλι οι 2 που έτυχε να δεις εσύ) είναι λίγο τραβηγμένο δεν νομίζεις? Έτσι και αλλιώς αυτό που μετράει είναι οτ After sales, τον πωλητή δεν θα τον φας πολύ στην μάπα, σίγουρα για όλους μας είναι η βιτρίνα της κάθε μάρκας-εμπόρου αλλά ο λιγότερο αναγκαία καλός στην συμβίωση μας με το αμάξι!
-
Λοιπόν να πώ και εγώ μερικές εμπειρίες. Τις έχω και φρέσκες μιας και τον τελευταίο καιρό πηγαίνω σε πολλές αντιπροσωπίες (δεν καίγομαι να αλλάξω αμάξι αλλά αν βρώ κάτι που μου αρέσει θα το αλλάξω).
Να σημειώσω μόνο ότι δεν παώ απλά για μια ματιά, αλλά δείχνω πολύ ενδιαφέρον πάντα και ζητάω τεστ drive.Οι εμπειρίες που έχω από πολύ καλές έως πολύ κακές. Επειδή δεν είναι σωστό να δυσφημούμε ορισμένες εταιρίες εξαιτίας των απαράδεκτων υπαλλήλων, για τις κακές εντυπώσεις δεν θα αναφέρω τις εταιρίες (αν και οι περισσότεροι θα καταλάβουν).
1η διαπίστωση: οι χειρότεροι πωλητές είναι μιας συγκεκριμένης εταιρίας που ανάφερε και ένας φίλος παραπάνω. Για τεστ drive πρέπει να καταθέσεις πιστοποιητικο κοινωνικών φρονημάτων! Έχει αξία να αναφέρω 2 ευτράπελα.
1ο περιστατικό
πελατης: θέλω να κάνω τεστ drive σε αυτό το μοντέλο
πωλητής: δεν γίνεται είναι αργά και θα νυχτώσει (ήταν 16:00 μέρα έξω)
πελάτης: μα είναι μέρα έξω
πωλητής: ναι αλλα θα νυχτώσει
πελατης: κοιταξτε να σας πω την αλήθεια. Ψάχνω αμάξι σε αυτά τα λεφτά. Έχω μαζέψει 20.000 και θα πάρω αλλά όχι στα τυφλά.
πωλητής: μια στιγμή να δω αν έχει κανέναμετά από λίγο επιστρέφει
πωλητής: ελάτε πάμε αλλα πρώτα δώστε μου ένα δίπλωμα να βγάλω φωτοτυπία!!!!
πελάτης: για ποιό λόγο αυτο?
πωλητής:μας σας δίνουμε ολόκληρω αμάξι. Και αν τρακάρετε?
πελατης: δεν θα έρθετε μαζί?
πωλητής: θα έρθω αλλά είναι το ISO της εταιρίας. Είμαστε σοβαρή εταιρία
πελάτης: δε νομίζω ότι το ISO κρατάτε προσωπικά στοιχεία των πελατώνΑντε γεια!
2ο περιστατικό, ίδια μαρκα αυτοκινήτου
πελάτης: θέλω να κάνω τεστ drive αυτό το μοντέλο
πωλητής: κάνουμε τεστ drive μόνο το πρωί τις καθημερινές και το Σάββατο πριν τις 9!!!
πελάτης: γιατι δεν μπορούμε αλλά ώρες?
πωλητής: επειδή έχουμε πολλούς πελάτες μας απαγορεύουν να φεύγουμε από το μαγαζί (για την ιστορία είχε τρεις πωλητές και ο ένας καθόταν)
πελάτης: δυστυχώς όμως δεν μπορώ αυτές τις ώρες, δουλεύω
πωλητής: δεν μπορείτε να πάρετε μια μέρα άδεια από τη δουλεία σας?
πελάτης:
πωλήτης: Σάββατο πριν τις 9?
πελάτης: δεν μπορώ να ξυπνήσω από τις 7 το Σάββατο για να κάνω ένα τεστ drive
πωλητής: Εεεε, άμα δεν μπορείτε να ξυπνήσετε...Άντε γεια και εκεί
Αυτοί είναι οι απαράδεκτοι. Πάμε τώρα σε αυτούς που νομίζουν ότι είσαι άσχετος. Σε αλλη μάρκα όμως του ίδιου ομίλου που κάνει καλές προσφορές αυτών τον καιρό
πωλητής: έχουμε και μία προσφορά για 4 χρόνια σερβις και εγγυήση
πελάτης (υποψιαμένος): τι περιλάμβανει το σερβις?
πωλητής: τα πάντα εκτός από υλικά τριβής
πελάτης: τι λογίζετε ως υλικά τριβής?
πωλητής: ε τα γνωστά, τακακια, δισκους, ιμάντες, ΙΜΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ?
πελάτης: μια στιγμή, ο ιμάντας χρονισμού δεν αλλάζει σε συγκεκριμένο σερβις?
πωλητής: αλλάζει στις 60.000
πελάτης: οπότε η αλλαγή δεν πάει με την φθόρα
πωλητής: ναι, οχι, ναι οχι αλλα θα έχει φθαρεί
πελάτης: δηλαδή αν δεν φθαρεί δεν θα τον αλλάξω και δεν θα χάσω την εγγύηση έτσι?
πωλητής: εεεε, οχι πρέπει να αλλαχτεί
πελάτης: πόσο στοιχίζει?
πωλητής: γύρω στα 300 ευρώ.
πελάτης: σίγουρα? γιατι έχω ακούσει άλλα, αφήστε θα πάρω τηλέφωνο το συνεργείο αύριο
πωλητής: όχι θα πάρω εγώ και θα σας πάρω αύριο (ακόμη περιμένω μετά απο 2 βδομάδες)
πελάτης: α και ένα τελευταίο, τι μεταπωλητική αξία έχει το αμάξι? Σκοπεύω να το πουλήσω σε 3 χρόνια. Το ίδιο μοντέλο 3ετιάς πόσο το αγοράζετε?
πωλητής: χτες πουλήσαμε ένα τριέτιας 15.000 ευρώ
πελάτης: μα το καινούριο εχει 18.000 και με 4 χρόνια εγγυηση!!!
πωλητής: είδατε κρατάει αξία
πελάτης: και ποσο το αγοράσατε για να το πουλήσετε τόσο?
πωλητής: 14.000όσοι έχετε πάει σε μάντρες θα ξέρετε πόσο σκοτώνουν τα αμάξια...
Βέβαια δεν λείπουν και οι καλοί πωλητές. Μπορώ να ξεχωρίσω 3 συγκεκριμένους πωλητές σε SEAT, Honda και Ford που οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι, μου έδωσαν άνετα το αμάξι για test drive και δεν με ενόχλησαν. Αυτό είναι πολή σημαντικό γιατί υπάρχουν άλλοι που σε παίρνουν τηλέφωνα για να δουν αν θα το αποφασίσεις τελικά.
Αυτά απο μένα. Έγραψα πολλά αλλά ελπίζω να άξιζαν. Κάποια άλλη στιγμή θα επανέλθω με εμπειρίες από μαντράδες. Εκεί να δείτε ευτράπελα.
-
Mια ερψτηση. Αφου δεν σκοπευεις να αγορασεις γιατι πας και τους ζαλίζεις;;
-
Ε πώς θα περάσει η ώρα του?
"ΠΩΛΗΤΙΚΕΣ" Ιστορίες