-
Φηφιζω Renault, αλλα η Ferrari σιγουρα ειναι και αυτη στην καρδια μου. Απο οδηγους μου αρεσει ο Raikonen και τολεγα απο καιρο οτι αυτος εχει τα προσοντα για πρωταθλητης και οχι ο Κολομβιανος.
-
My dreams is red like my blood.
My blood is red like a Ferrari.
Forza Ferrari
Από την εποχή του Βιλνέβ στα πετρινα χρόνια και τώρα στα ευτυχισμένα.
Επίσης συμπαθώ τον Κιμι. Να τον πάρουμε όταν φύγει ο Σούμι(ελπίζω ν'αργήσει αυτή η ώρα) -
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Καλά δεν υπάρχει κανένας που να έγινε Ferrari τα τελαυταία χρόνια λόγο του ακατανόμαστου???Επeιδή βλέπω F1 από την εποχή που ο Senna πήγε στην lotus (πρωτη του μεταγραφή μετά την TOLEMAN,αν θυμαμε καλά).ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν θυμάμαι να έβλεπα παντού καπελάκια και μπλουζάκια Ferrari, ουτε φυσικά και φιλάθλους τόσους που θα ζήλευε και ο ολυμπιακός.Παρόλο που η Ferrari είχε και άλλες ένδοξες εποχές από τοτε έως σήμερα. Το θέμα είναι ότι τότε την F1 την έδειχνε η ΕΡΤ και δεν είχε τόσο κοινό στην ελλάδα. αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί τόσα χρόνια κανείς ,σχεδόν, δεν φόραγε καπελάκια ,μπλουζάκια, κ.λ.π της Ferrari. Μου θυμήζει λίγο η εικόνα αυτή όταν είμασταν παιδάκια και αλλάζαμε ομάδα κάθε Δευτέρα μετα την μπάλλα της κυριακής και αναλόγος των αποτελεσμάτων.
ΝΑΙ,δε γίναμε όλοι tifosi εξαιτίας του Γερμανού.Ήμασταν tifοsi και όταν οδηγούσε ο Prost,ο τρελόMansell,ο Alesi,ο Capelli,ο Berger.Δηλαδή οπαδός είναι μόνο όποιος φοράει καπελάκια και μπλουζάκιά;Είναι σοβαρό επιχείρημα αυτό που λες;Μπορεί να μη χωνεύεις τον οδηγό της FERRARI,αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει και να ειρωνεύεσαι τη SCUDERIA.Μάλλον δεν τα θυμάσαι καλά τα πράγματα.Η SCUDERIA πάντα είχε οπαδούς και συμπάθειες γιατί δεν είναι μια απλή ομάδα της F1.
Πάντως μου φαίνεται αστείο να υπάρχουν οπαδοί των McLaren,Williams,Renault και άλλων τέτοιων απρόσωπων ομάδων. -
ΜακΛάρεν.
Παρεπιμπτόντως, επειδή θίχτηκε το θέμα, είμαι της άποψης ότι οι ομάδες αποτελούν σαφώς σταθερότερες αξίες από ότι οι οδηγοί, αφού οι τελευταίοι έρχονται και παρέρχονται στο άθλημα με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα. Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι κανείς οδηγός δεν πήρε ποτέ πρωτάθλημα οδηγώντας σε ομάδα μικρής δυναμικότητας.
-
ΝΑΙ,δε γίναμε όλοι tifosi εξαιτίας του Γερμανού.Ήμασταν tifοsi και όταν οδηγούσε ο Prost,ο τρελόMansell,ο Alesi,ο Capelli,ο Berger.Δηλαδή οπαδός είναι μόνο όποιος φοράει καπελάκια και μπλουζάκιά;Είναι σοβαρό επιχείρημα αυτό που λες;Μπορεί να μη χωνεύεις τον οδηγό της FERRARI,αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει και να ειρωνεύεσαι τη SCUDERIA.Μάλλον δεν τα θυμάσαι καλά τα πράγματα.Η SCUDERIA πάντα είχε οπαδούς και συμπάθειες γιατί δεν είναι μια απλή ομάδα της F1.
Πάντως μου φαίνεται αστείο να υπάρχουν οπαδοί των McLaren,Williams,Renault και άλλων τέτοιων απρόσωπων ομάδων.Φίλε μου εσύ είσαι από τους fun τους 'παλιούς' από ότι φαίνεται. Προφανώς και δεν αναφέρομαι σε όλους τους fun της Ferrari. Φυσικά και αντιπαθώ τον MS γιατί έχει δείξει πάρα πολλές φορές τον 'κακό' χαρακτήρα του μέσα στην πίστα ,ειδικά παλαιότερα που το αυτοκίνητο δεν ήταν σε άλλη κλασή σε σχέση με τα υπόλοιπα. κάποια από τα όνοματα που αναφέρεις είναι θρυλικά ,και κατά την γνώμη μου κλάσεις ποιοτικότεροι σαν πιλότοι από τον MS .. Σαφως και η Ferrari δεν είναι μια απλή ομάδα F1 αλλά ,προφανώς μιλάς για το εξωτερικό εκεί πού όντως η ferrari είναι....πολλά για μεγάλο αριθμό θεατών . Για την Ελλάδα μέχρι πρίν μερικά χρόνια (για τους θεατές μιλάω) ήταν μια καλή ομάδα F1 και τίποτα άλλο.
Τώρα για το τελαυταίο σου σχόλιο. Δεν έχω να πώ κάτι ειδικά όταν λες απρόσωπες τις ομάδες που αναφαίρεις!!!! Μήπως δεν παρακολουθης πολύ αγώνες?? (γενικά) ??? Η Mclaren εχει μαζί της την MERCEDES για δες λίγο την ιστορία της MERCEDES στους αγώνες ,μάλλον δεν είναι και τόσο απρόσωπη.Παρόμοια ισχύουν και για την williams BMW! και για την Renault.
Υπάρχουν απρόσωπες ομάδες στην κορυφαια έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού??? -
Ο χρήστης nionios έγραψε:
Η SCUDERIA πάντα είχε οπαδούς και συμπάθειες γιατί δεν είναι μια απλή ομάδα της F1.Μήπως θα μπορούσες να μας το αναλύσεις λιγάκι αυτό;
Πάντως μου φαίνεται αστείο να υπάρχουν οπαδοί των McLaren,Williams,Renault και άλλων τέτοιων απρόσωπων ομάδων.
Όπως και αυτό!
-
Πάντως μου φαίνεται αστείο να υπάρχουν οπαδοί των McLaren,Williams,Renault και άλλων τέτοιων απρόσωπων ομάδων.Και εμένα μου φαίνεται περίεργο που υπάρχουν ηλίθιοι στον κόσμο σαν και εσένα...
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Πάντως μου φαίνεται αστείο να υπάρχουν οπαδοί των McLaren,Williams,Renault και άλλων τέτοιων απρόσωπων ομάδων.
Και εμένα μου φαίνεται περίεργο που υπάρχουν ηλίθιοι στον κόσμο σαν και εσένα...
Ας μην αποδίδουμε μομφές τέτοιου είδους, Hakk.
Είναι, nionio, τέτοια η ιστορία του σπορ, που πλέον κάθε αυτοκινητοβιομηχανία από αυτές που αναφέρεις, έχει βάλει το δικό της θεμέλιο λίθο στην ανάπτυξή του και έχει χαρακτηρίσει μια περίοδο. Γιατί, όπως σου είπε κι άλλος φίλος, καμία από αυτές δεν έχει μόνο ιστορία στο σπορ, αλλά και προιστορία. Τουτέστιν, δεν είναι καθόλου αστείο να υπάρχουν οπαδοί κι αυτών των ομάδων, μάλλον πολύ σοβαροί είναι αυτοί οι άνθρωποι.
Άλλωστε η Μακλάρεν και η Γουίλιαμς, δεν είναι καθόλου απρόσωπες, μιας και διοικούνται τόσες δεκαετίες από τους ίδιους ανθρώπους και όχι από τον Φιόριο, τον Τοντ και κάθε 5ετία άλλον. -
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Και εμένα μου φαίνεται περίεργο που υπάρχουν ηλίθιοι στον κόσμο σαν και εσένα...
Κάτσε γιατί εσύ είσαι tifosi και δεν πειράχτηκες από αυτό που είπε...
Γιατί εμμέσως εννοεί πως οόλοι εμείς είμαστε ηλίθιοι που λατρεύουμε την McLaren ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός των κόκκινων...
Τώρα κατάλαβες γιατί απέδωσα αυτήν την μομφή??? -
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Κάτσε γιατί εσύ είσαι tifosi και δεν πειράχτηκες από αυτό που είπε...
Γιατί εμμέσως εννοεί πως οόλοι εμείς είμαστε ηλίθιοι που λατρεύουμε την McLaren ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός των κόκκινων...
Τώρα κατάλαβες γιατί απέδωσα αυτήν την μομφή???Ναι, αλλά λέω παρακάτω ότι όχι μόνο ηλίθιοι δεν είστε, αλλά πολύ σοβαροί. Άλλωστε δε γουστάρω προσωπικά να υφιστάμεθα μόνο εμείς, οι οπαδοί της Φερράρι. Πολύ μονοτονία, πολύ...
-
**McLaren και τα μυαλα στα καγκελα!!! **8)
MP4-18:
Aπλα το πιο ομορφο αυτοκινητο formula1 εδω και πολλα χρονια!!!
-
ημουνα φερραρι απο πολυ πριν να ερθει ο γερμανος* να χαλασει το σασπενς στο αθλημα (τουλαχιστον για την πρωτη θεση αρα και την φερραρι)
ετσι τωρα σκεφτομαι να γινω ρενο για να εχει παλι σασπενς οταν θα περνει οριακα την δευτερη θεση
*αντε να φευγει διοτι πολυ κρατησε το αστειο
περιμενει και ο DC καθε χρονια να παρει το πρωταθλημα και εχει γερασει περιμενοντας
για να μην αναφερω το JPM που ηρθε με το πρωταθλημα αγκαλια και με το που ξυπνησε ειχε εξαφανιστει και κρατουσε μαξιλαρι... -
Είναι πολύ εύκολο Hakk να αποκαλείς ηλίθιο κάποιον και να κρύβεσαι.Πιστεύω ότι το επίπεδο σου είναι πολύ χαμηλό και δε μπορώ να καταλάβω γιατί φανατίζεσαι τόσο πολύ.Εδώ δεν είναι αντιπαράθεση Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και θα περίμενα να μιλάς πιο κόσμια.Δεν αποκάλεσα ηλίθιο κανένα οπαδό άλλης ομάδας απλώς είπα την άποψη μου για κάποιες ομάδες.
-
[snip].Δεν αποκάλεσα ηλίθιο κανένα οπαδό άλλης ομάδας απλώς είπα την άποψη μου για κάποιες ομάδες.Δεν μας την αιτιολόγησες όμως.
-
Η αιτιολογία μου είναι ότι την εποχή που η F1 ήταν ρομαντική και πιο αγνή από ότι είναι τώρα,οι ομάδες αυτές που αποκάλεσα 'απρόσωπες' δεν είχαν καν οπαδούς.Μπορεί τα πάντα να έχουν διαβρωθεί (και αυτό ισχύει και για τη FERRARI),όμως εγώ λατρεύω ακόμα αυτή την ομάδα μόνο και μόνο για το όνομα που κουβαλάει.Το να είσαι οπαδός π.χ. της McLaren είναι για μένα σα να είσαι οπαδός μιας εταιρείας που φτιάχνει π.χ. απλώς ηλεκτρικές συσκευές.Αυτό θεώρησα ως αστείο και δεν έθιξα κανένα πρόσωπο,όπως έκανε ο Hakk λες και του βρίσαμε κανένα συγγενή.
Ακόμα θέλω να προσθέσω ότι δεν έχω δει να γίνονται πανηγύρια από οπαδούς για καμία άλλη ομάδα,ούτε να έχουν γιγαντιαίες σημαίες και να τις προσκυνούν.Στο Maranello όλα έχουν σχέση με τη θρυλική ομάδα,από τα ονόματα των δρόμων μέχρι και τα εστιατόρια και είναι γνωστό το έθιμο με τον ντόπιο παπά που βαράει τις καμπάνες όταν κερδίζει η SCUDERIA.Κάποτε στα πετρινα χρόνια της ομάδας (τέλη δεκαετίας 80) είχε επισκεφθεί ο Πάπας τις εγκαταστάσεις στο Maranello για να ευλογήσει την ομάδα.
Όλα αυτά μπορεί για κάποιους να είναι 'γραφικά',δίνουν όμως ένα ξεχωριστό χαρακτήρα.Έχετε δει αυτά να γίνονται σε άλλες ομάδες;Προσωπικά σέβομαι και τις άλλες ομάδες για την προσφορά τους στην τεχνολογία,αλλά απο εκεί και πέρα δεν μπορούν να δώσουν κάποιο χρώμα στην F1. -
Η αιτιολογία μου είναι ότι την εποχή που η F1 ήταν ρομαντική και πιο αγνή από ότι είναι τώρα,οι ομάδες αυτές που αποκάλεσα 'απρόσωπες' δεν είχαν καν οπαδούς.Μπορεί τα πάντα να έχουν διαβρωθεί (και αυτό ισχύει και για τη FERRARI),όμως εγώ λατρεύω ακόμα αυτή την ομάδα μόνο και μόνο για το όνομα που κουβαλάει.Το να είσαι οπαδός π.χ. της McLaren είναι για μένα σα να είσαι οπαδός μιας εταιρείας που φτιάχνει π.χ. απλώς ηλεκτρικές συσκευές.Όταν βρεις χρόνο ρίξε μια ματιά σε αυτή τη διεύθυνση:
http://migf1.256.gr/drivers/drv_mclaren.htm
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα αναθεωρήσεις αρκετές από τις απόψεις σου για τη ΜακΛάρεν.
Κάποια άλλη στιγμή ρίξε μια ματιά και σε αυτή τη διέυθυνση:
http://migf1.256.gr/f1/f1_teams.htm και στις υποενότητες που περιέχει.
Κατά πάσα πιθανότητα θα αναθεωρήσεις κι άλλες απόψεις σου για τις υπόλοιπες ομάδες της Φ1 (τωρινές και παλιότερες).
-
File nionio, an pisteueis oti to na uposthrizei kaneis th McLaren einai san na uposthrizei mia aproswph etaireia, enw me th Ferrari einai diaforetika, tote nomizw pws zeis se la8os epoxh...!
H 'romantikh F1' opws les, den ufistatai pleon, kai OLES oi omades, mazi kai h Ferrari, kanoun apla...th douleia tous, xwris to meraki tou Brabham, tou Bruce McLaren, tou Colin Chapman, tou Tyrell (klp klp)...
H Ferrari, an akoma katafernei na krata kapoio diaforetiko xrwma, einai logw TWN OPADWN ths kai tou tropou me ton opoio oi idioi panughrizoun. H idia h Ferrari omws, apedei3e oti dia8etei ton idio...romantismo me mia etairia pou ftiaxnei 'hlektrikes suskeues', dinontas ston MS th nikh sthn Austria. Prose3e, de sou lew an ekane kala h oxi, alla sigoura de skeftotan romantika o Todt otan edine th diatagh, alla oute kai oi odhgoi ths otan thn ektelousan...!
Kalws sas brhka (1o post)
Filika,
Themis
-
Φίλε Θέμη,
κατ' αρχάς καλώς ήρθες στο Forum.
Ζητώ συγγνώμη για την εκτός θέματος παρέμβασή μου, αλλά θέλω να σε ενημερώσω ότι στο Forum αυτό προκρίνεται (και από τον κανονισμό) η χρήση ελληνικών και όχι greeklish, εκτός αν αυτό δεν είναι τεχνικά δυνατόν.
Καλή ... συνέχεια λοιπόν και καλές δημισιεύσεις -
Ζητώ συγνώμη
Ευχαριστώ για το welcome.
-
Πως και δεν είχα ψηφίσει τόσο καιρό?
Πάντως και πάλι δεν έχω απάντηση. Απ το 94 που παρακολουθώ είμαι με την ομάδα που τρέχει ο Σουμάχερ. Συνεπώς αρχικά ήμουν με την Benetton και μετά με τη Ferrari. Όταν τα παρατήσει ο Σουμάχερ θα είμαι με την Τοyota την οποία και τώρα συμπαθώ.
ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ