-
Kαι όπως μου είπε μεγαλο-βενζινάς (έχει 1 Cyclon και 2 ETEKA πρατήρια) σκοπός των αυξήσεων είναι να κρατηθεί ή να πάει η τιμή της βενζίνης πάνω από το 1euro ώστε τα έσοδα του κράτους να αυξηθούν!
Θυμάμαι πριν από 3 χρόνια που αγόραζα από το Practiker ένα βελτιωτικό/καθαριστικό βενζίνης STP 3euro. Πήγα προχθές να το πάρω και είχε 6,80euro!
Αγόρασα ένα αυτοκίνητο που μετρητά μου κόστισε 19600euro και στο τιμολόγιο που πήρα το αυτοκίνητο κοστίζει 13400 και τα υπόλοιπα τα παίρνει το κράτος!
Ποιος δουλεύει ποιον σε αυτή τη χώρα?
Και μετά λέμε πως ζει το Δημόσιο τόσα χρόνια ... -
33,4 λεπτά το λίτρο είναι το κόστος της βενζίνης στο διυλιστηριο. 76,6 λεπτά το λίτρο (64,4 σύν το ΦΠΑ) αγοράζουν οι εταιρίες πετρελαιοειδών. Βάζουμε κάτι ψιλοδασμούς ακόμα, το κόστος των πρόσθετων που βάζουν οι εταιρίες, μεταφορικά κτλ. και ο βενζινάς αγοράζει περίπου 80-87 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή και τη σύμβαση με την εταιρία.
Κοινώς οι φόροι στην βενζίνη είναι γύρω στο 120%. Κατα τα άλλα οι βενζινάδες και οι εταιρίες φταίνε που είναι ακριβή η βενζίνη
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Κοινώς οι φόροι στην βενζίνη είναι γύρω στο 120%. Κατα τα άλλα οι βενζινάδες και οι εταιρίες φταίνε που είναι ακριβή η βενζίνη
Δε νομίζω να το πιστεύει κανείς αυτό.
Ειδικά όποιος θυμάται το 1985 τον υπουργό που σε μια νύχτα έβαλε 50 δραχμές ανά λίτρο φόρο, στην αξίας 75 δραχμών ανά λίτρο βενζίνη.
Από τότε ούτε τα προσχήματα δε κρατιούνται. -
Με ένα βενζινά που μιλούσα μου έλεγε ότι το κέρδος από τη βενζίνη είναι πάρα πολύ μικρό και ότι αν δεν πλένανε και αμάξια τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, βέβαια τι θεωρεί ο καθένας δύσκολα τα πράγματα είναι πολύ σχετικό.
Storm τι σόι τιμολόγιο σου δώσανε? Στο τιμολόγιο γράφουν την αξία που πλήρωσες!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Storm τι σόι τιμολόγιο σου δώσανε? Στο τιμολόγιο γράφουν την αξία που πλήρωσες!Λάθος μου!!! Λάθος μου!!!!!
Μιλώ για την απόδειξη που δίνουμε στην εφορία που αναλύει την τιμή του αυτοκινήτου!!!!Σόρυ!!!!
-
Σε βενζινάδικο Shell select , χθες το απόγευμα. Το αυτοκίνητό μου έχει τεπόζιτο 52 λίτρων. Το πήγα σχεδόν άδειο το αμάξι ( ο επεξεργαστής ταξιδίου είχε πρόβλεψη για ακόμη 6 χλμ ). Του λέω να το γεμίσει και περιμένω. Μου έβαλε συνολικά 53,6 λίτρα. Δεδομένου ότι μισό λίτρο το πολύ θα είχε το τεπόζιτο μέσα , ο τύπος άυξησε διά της αρπακτικής μεθόδου την χωρητικότητα κατά δύο λίτρα. Του το είπα βεβαίως και με ρώτησε μήπως κάνω λάθος για τη χωρητικότητα του τεποζίτου. Του έβγαλα το βιβλιαράκι της Opel. Του είπα να ελέγξει το πιστόλι και ότι θα το ελέγξω - το αμάξι μου και το πόσο θα βάλει - και εγώ την επόμενη φορά που θα βάλω βενζίνη. Εάν ξαναγίνει κάτι τέτοιο ( είμαι πελάτης στο εν λόγω βενζινάδικο ) , θα τους καταγγείλω.
-
εχασες.... τωρα θα το αλλαξει.
Επρεπε φεύγοντας να τον καταγγείλεις
Λεπτομέρεια.... ? Ο σωλήνας του αυτοκινήτου πόσο παίρνει? μεχρι το λαιμό?
-
Ναι ( για τον λαιμό ).
Επιπλέον αυτός έχασε. Γιατί στην απόδειξη της Smart Club έγραψε ο βλαμμένος ότι έβαλα 60 λίτρα ( και άρα ή έχει κάνει όντως π..στιά ή θα τον κυνηγήσει η Shell γιατί κάνει στραβές με τα δώρα που η Shell πληρώνει. Και βάζω vpracing άρα οι πόντοι είναι επί 4 ).
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Σε βενζινάδικο Shell select , χθες το απόγευμα. Το αυτοκίνητό μου έχει τεπόζιτο 52 λίτρων. Το πήγα σχεδόν άδειο το αμάξι ( ο επεξεργαστής ταξιδίου είχε πρόβλεψη για ακόμη 6 χλμ ). Του λέω να το γεμίσει και περιμένω. Μου έβαλε συνολικά 53,6 λίτρα. Δεδομένου ότι μισό λίτρο το πολύ θα είχε το τεπόζιτο μέσα , ο τύπος άυξησε διά της αρπακτικής μεθόδου την χωρητικότητα κατά δύο λίτρα. Του το είπα βεβαίως και με ρώτησε μήπως κάνω λάθος για τη χωρητικότητα του τεποζίτου. Του έβγαλα το βιβλιαράκι της Opel. Του είπα να ελέγξει το πιστόλι και ότι θα το ελέγξω - το αμάξι μου και το πόσο θα βάλει - και εγώ την επόμενη φορά που θα βάλω βενζίνη. Εάν ξαναγίνει κάτι τέτοιο ( είμαι πελάτης στο εν λόγω βενζινάδικο ) , θα τους καταγγείλω.Λοιπόν ακριβώς το ίδιο σκηνικό ανέφερε και φίλος σε ένα άλλο αυτοκινητιστικό κλαμπ,σε ταξίδι νομίζω προς τα Ιωάννινα.Σε οκτάβια (55 λίτρα ρεζερβουάρ) του βάλανε 56 λίτρα ενώ μόλις είχε ανάψει το λαμπάκι (δηλ είχε ακόμη κάνα 5 λίτρα)
Κάνει το κορόϊδο,φεύγει και παίρνει τηλ την αστυνομία.Απάντηση (κλασσικά):'δεν ειμαστε αρμόδιοι.Πάρτε στο υπουργείο'.Τους ζητάει το τηλ για την τοπική υπηρεσία και φυσικά...δεν είχαν το τηλέφωνο Τελικά τους πήρε από το σπίτι του στο Μεσολόγγι και του είπαν θα στείλουν αμέσως για έλεγχο... -
Ginogsm, σε ποια περιοχή βρίσκεται το εν λόγω βενζινάδικο;
-
που και πως ειχες σκοπο να τον καταγγειλεις????
-
να βαλουν σύστημα να κάνουμε καταγγελία με σμσ
-
Το βενζινάδικο βρίσκεται σε προάστειο του Πειραιώς. Θα παρακαλούσα για να είμαστε τίμιοι απέναντι στον επαγγελματία να μην αποκαλύψω την περιοχή γιατί είναι μόνο δύο τα select.
Δεν γνωρίζω πως θα είχα καταγγείλει το γεγονός. Πιθανότατα θα καλούσα την αγορανομία.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
να βαλουν σύστημα να κάνουμε καταγγελία με σμσΠιθανοτητα να πραγματοποιηθει: 0,0001%
-
Πάντως εγώ νομίζω ότι αυτό το κόλπο του να σε κλέβουν στο γέμισμα είναι πλέον πολύ διαδεδομένο. Εμένα μου συμβαίνει σχεδόν πάντα σε βαθμό που να αναρωτιέμαι μήπως η Lancia στην χωρητικότητα του ρεζερβουάρ δεν βάζει τη ρεζέρβα, ή ο δείκτης της βενζίνης δεν δείχνει σωστά κι απλώς από τύχη δεν έχω μείνει από βενζίνη. Πηγαίνω στο βενζινάδικο (σε οποιοδήποτε όχι ένα συγκεκριμένο), με την βελόνα στην τελευταία κόκκινη γραμμή πριν το τίποτα και μου βάζουν 38 λίτρα, όσα λέει και το βιβλιαράκι. Αυτό μου έχει συμβεί και με το άλλο μου αυτοκίνητο κάποια φορά που κόντεψα να ξεμείνω.
-
Η ποσότητα που αντιστοιχεί στην βενζίνη που χωράει στον λαιμό δεν νομίζω να καταγράφεται στο βιβλιαράκι.
-
Και πόσο χωράει ; Δεν νομίζω να είναι κοντά στα δύο λίτρα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Το βενζινάδικο βρίσκεται σε προάστειο του Πειραιώς. Θα παρακαλούσα για να είμαστε τίμιοι απέναντι στον επαγγελματία να μην αποκαλύψω την περιοχή γιατί είναι μόνο δύο τα select.Δεν γνωρίζω πως θα είχα καταγγείλει το γεγονός.** Πιθανότατα θα καλούσα την αγορανομία.**
τωωωωωρα σωθηκες!
-
σε βενζιναδικο ΦΙΛΟΥ εβαλα σε αμαξι που χωραει 33 λιτρα, 35 λιτρα. ο υπολογιστης καυσιμου μου ειχε βγαλει ενειξη 0 λιτρα αρκετα πριν μπω στο βενζιναδικο. το σχολιασα με τον φιλο μου και γεμισαμε ενα διαβαθμισμενο δοχειο (ανα 100ml) μεχρι την ενδειξη 5L . το αποτελεσμα ηταν η αντλια να γραψει 5,02Λιτρα (το 0,2 πιθανον να ηταν οτι ετρεχε απο το στομιο της αντλιας)
συμπερασμα ναι πι8ανον αρκετοι να κλεβουν αλλα μην εχετε σαν κριτηριο το trip computer παντα ο κατασκευαστης σου βγαει την ενδειξη 0 εναπομειναντα κμ ενω μπορει ακομα να εχει 1-2 λιτρα ...
-
Γι' αυτόν το λόγο ανέφερα τον επεξεργαστή. Το Astra έχει την αντλία στο τεπόζιτο και για λόγους ασφαλείας ( υπερθέρμανσης κτλ ) της αντλίας , δείχνει λίγο λιγότερο από την πραγματική ποσότητα. Άρα το αμάξι είχε μία ποσότητα και η αντλία του βενζινά δεν πάει καλά.
Βενζίνη ώρα μηδέν!