Ο χρήστης patro έγραψε:
και καλα ρε παιδι μου τελικα..
δε μου ειπες..
αφου ηταν τοσο καλο
α)πως γινεται καμια αλλη χωρα να μην εχει τετοιο συστημα, ουτε καν αυτες με αποδεδειγμενα ανωτερη παιδεια
β)γιατι ακυρωθηκε αφου ηταν τοσο καλος;
το κουραζεις
δε νομιζω. λογικα πραγματα ρωταω και απαντηση δεν παιρνω-βλεπε α.
το θεμα ειναι αν ηταν καλυτερος απ τον προηγουμενο και απο τον επομενο.
εγω λεω ναι ηταν καλυτερος για τους λογους που ειπα παραπανω αλλα και αλλους.
ωραια. τοτε γιατι καμια αλλη χωρα με τρομερα συστηματα παιδειας και απορροφησης εργατικου δυναμικου δεν εχει υιοθετησει κατι παρομοιο;
το θεμα ειναι αυτο που ειπα. ολοι κανουν τη μαλακια τους στην παιδεια για να περασουν σα μεταρυθμιστες.. εδω και 10 χρονια εχουν αλλαξει απιστευτα πραγματα, τωρα ουτε καν ξερω πως ειναι. ειτε ΝΔ ειτε ΠΑΣΟΚ ο καθενας κανει τη μαλακια του, η κυβερνηση βλεπει οτι εχει υψηλο κοστος και σουταρει τον υπουργο και η μαλακια εχει γινει..
γιατι ακυρωθηκε???????(χωρις μεγαλη αντιδραση κιολας)
λογω προεκλογικων δεσμευσεων και λαικιστικης πολιτικης. γιατι η καταργηση των πανελληνιων στη 2α λυκειου και μονο 6 μαθηματα ήταν οι αλλαγες που χρειαζονταν για να παει η παιδεια μπροστα και εννοειται πως 9 μαθηματα και προκαταρκτικες πανελληνιες ειναι ολα οσα ευθυνονταν για τα χαλια της παιδιας .
δεν ειναι ολα οσα ευθυνονται σιγουρα, αλλα σου ξαναλεω: καμια -πολιτισμενη χωρα δεν εχει 9 μαθηματα σε εξετασεις για να μπεις στο πανεπιστημιο. απλα αυτο εγινε - εκτος απο το 'μεταρρυθμιστικο'..
για να ωθησει λιγοτερο κοσμο η πρωην κυβερνηση και το συνεχιζει και η νυν στο να μη σπουδασει, γιατι εχουμε full πτυχιουχους ελλαδα που δε χρειαζονται.
σκεψου το λιγακι η τωρινη κυβερνηση ειχε δημιουργησει την αλλαγη(μεγαλη αλλαγη ) στην προεκλογικη περιοδο(για να κερδισει ψηφους ) ενω η προηγουμενη το εκανε αυτο που εκανε με μεγαλο κοστος γιατι πιστευε οτι θα ηταν καλυτερο.
το οτι κατι εχει μεγαλο κοστος δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι και καλυτερο κατι.. και αφου η τοτε κυβερνηση ηθελε να υπερασπιστει αυτο που εκανε ακομα και με μεγαλο κοστος γιατι τον εβγαλε τον Αρσενη απο υπουργο παιδειας;
αλλα οταν ο αλλος ακουει οτι θα δινει λιγοτερα μαθηματα νομιζει οτι θα ειναι πιο ευκολο να μπει. πιο random ειναι,ενω δε ξερει και αρκετα πραγματα που θα ηταν καλο να γνωριζει ως γενικοτερη μορφωση.
ημιμαθεια..
γενικοτερη γνωση και μαλακιες..
μονο στην ελλαδα γινονται αυτα... 9 μαθηματα πανελλαδικα..
εισαι τριτη λυκειου, εχεις αποφασισει τι θα κανεις και σε βαζουν να κανεις ασχετα πραγματα..
εγω αυτο δεν το λεω επιμορφωση γενικοτερη..
το λεω μαλακια