-
100% αμα μπορεις.Για να συζητας για αυτοκινητα σε φορουμ και με 1700+ μνμτα παει να πει οτι ενα παθος το εχεις.Αρα δεν μπορεις
http://www.topgear.com/content/features ... /01/1.html
εκτος αν δεν θεωρεις το Top Gear και την δουλεια που κανουνε ,εγκυρη.(αλλο θεμα αυτο) -
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
100% αμα μπορεις.Για να συζητας για αυτοκινητα σε φορουμ και με 1700+ μνμτα παει να πει οτι ενα παθος το εχεις.Αρα δεν μπορειςΒοήθησέ με λίγο να καταλάβω τι εννοείς, γιατί δυσκολεύομαι...
http://www.topgear.com/content/features ... /01/1.html
εκτος αν δεν θεωρεις το Top Gear και την δουλεια που κανουνε ,εγκυρη.(αλλο θεμα αυτο)Αντιγράφω από το link σου:
'This time, cars built between 2002 and 2004 are included. To guarantee a true result for each, data analysis experts Experian checked personal data and registration numbers to avoid faked entries. 'Γνωρίζεις πότε μπήκε στην παραγωγή το Grande Punto; Eίναι προφανές λοιπόν ότι το λινκ δεν απαντά σχετικά με την αξιοπιστία του GP.
Κανένα πρόβλημα πάντως, περιμένω το επόμενο link σου σχετικά με την αξιοπιστία του GP.
-
Λαθος.Δεν το διατυπωσα εγω σωστα
Νομιζα αναφεροσουν στην FIAT γενικα.
Εγω εκει αναφερομουνΤο συγκεκριμενο αμαξι ειναι πολυ καινουριο για να εκφερει γνωμη κανεις μονο για αυτο,αλλα βασιζομενος στην ιστορια της FIAT.
Παντως σε πολυ εγκυρες σελιδες που βασιζονται κατα κυριο λογο στους καταναλωτες δεν του δινουν και πολλα:
http://www.channel4.com/4car/rt/fiat/grande+punto/506/3
http://www.whatcar.co.uk/car-review-video.aspx?RT=764Αυτα προς το παρον αποχωρω.
-
Τελικό οντως δεν έχεις ιδέα...
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
Ενω του 'ΠΟΥΝΤΟΥ' του χαλαει η συγγενεια με το corsa και θεωρειται αρνητικο?
Οι Ιταλοι παντα εβγαζαν ΦΘΗΝΑ μικρα.Αυτο δεν σημαινει και καλο αυτοκινητο.Αν ηταν ετσι αφου ουτως η αλλως εκει στηριζοταν κατα κυριο λογο η εταιρεια δεν θα κοντευε να κλεισειΤο χαλάει,ναι!
Απορώ που κάποιοι θέλετε να λέτε ότι 'ασχολείσθε με τα αυτοκίνητα',και παρόλα αυτά αναμασάτε γνώσεις επιπέδου γειτονιάς και καφενείου...
Η Φίατ έχει μακράν την καλύτερη ιστορία στην κατασκευή μίνι-υπερμίνι αυτοκινήτων,και αυτό όχι μόνο γιατί ήταν φθηνά....
-
Εγώ απορώ γιατί ασχολείστε με τα μυρηκαστικά
-
Ωραίο ποστ αλλά πάλι δεν έχεις πίασει το νόημα της πρότασης μου.
Και για να διαλύσω τα σύννεφα το 'μηρυκαστικά' δεν αναφερόταν στα συμπαθή βοοειδή ή στις καμήλες η όποιο άλλο ζώο αλλά στους αναμασητές πληροφοριών που δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν αν θεωρείς οτι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ΟΚ. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζετα. Fiatιστι και γενικά -ιστι δεν είμαι και σπάνια ποστάρω αν είμαι προκατειλημένος με κάτι...Να μιλάμε όμως για αξιοπιστία του GP με έρευνες για Fiat του 2002 και του 2004 ( και αυτό δεν αφορά εσένα ) αν μη τι άλλο δείχνει οτι δεν σκεφτόμαστε και πολύ τι γράφουμε απλά αφήνουμε τις προκαταλήψεις μας να μας οδηγούν, έτσι όμως κανείς δεν πήγε μπροστά. -
Παντως ρε παιδες το Γκ.Πουντο δεν ειναι και ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ αργο οσο λενε...
-
Ο χρήστης yannisLP έγραψε:
Παντως ρε παιδες το Γκ.Πουντο δεν ειναι και ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ αργο οσο λενε...Η πλἀκα ειναι, το οτι είναι αργό ξεκίνησε με τέυχος των 4T (και την γνωστή ανυστερόβουλη συμπάθεια τους σε συγκεκριμένα μοντέλα) βασιμένο σε καποιο όχημα
που είχε ελλατωματικό μπουζί της NGK. (το γράφουν στα ψιλά γράμματα)
όλες οι μετρησεις ειναι βασισμένες σε αυτό και φυσικά διαφέρουν
απο τις μετρήσεις των ξένων περιοδικών -
Ο χρήστης yannisLP έγραψε:
Παντως ρε παιδες το Γκ.Πουντο δεν ειναι και ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ αργο οσο λενε...σε σχεση με τι δεν ειναι τοοοοσο αργο?
παντως κανενα απο αυτα της δοκιμης δεν ειναι γρηγορα ή σβελτα. Βαλε τωρα 4 επιβατες (ε, 4,2 μετρα ειναι αυτα, αρα θες να μεταφερεις και κοσμο) και a/c και παιρνεις μια καλη εικονα.
-
Σπυρο... δεν το λεω πυραυλο.
Σε φαση 2 ατομα χωρις αποσκευες ειναι μια χαρα εφοσον κρατιεσαι σε 4000σαλ+
Οταν το φορτωσεις αποσκευες και 3-4 ατομα τοτε πνιγεται ΠΟΛΥ
Εν γενη εμενα μου δινει την ιδια εντυπωση ισχυος και ταχυτητας (το λιγοτερο) σε σχεση με το προηγουμενο Σπορτινγκ (86ιπποι).
Η μεγαλη διαφορα ειναι οτι εχει πραγματικα σπορ αντιδρασεις σε δρομους με πολλες και καλες στροφες (επαρχιακοι βουνισιοι δρομοι σε Β.Ελλαδα με βροχη ή χωρις).
Επισης ταξιδευεις με 150χαω+ και νομιζεις οτι πας με 80χαω.
Παντως τα 0-100 σε 13.9 δεν τα εχει με τιποτα το Σπορτινγκ κατα την γνωμη μου παντα.
Ιντεγκραλε δεν ειναι (φοβερη διαδρομη πριν απο 12 χρονια με μια Ντελτονα 300μουλαριων...αχ τι θυμηθηκα παλι...δεν οδηγουσα εγω),... αλλα ουτε και περιμενα κατι τετοιο... για αυτο θα περιμενω το Αμπαρθ Γκ.Πουντο.
Απλα νομιζω οτι με 15.000ευ παιρνεις αρκετο αμαξι , αρκει να ξερεις τι παιρνεις και γιατι το παιρνεις.
Συνοψιζοντας.
- Θα μπορουσε να ειναι πιο δυνατο? ΣΑΦΩΣ.
- Εχουν κακη αισθηση τα φρενα και νεκρη διαδρομη? ΟΧΙ ειναι αψογα
- Εχει καλη οδικη συμπεριφορα? ΝΑΙ
- Τιμονι? ΔΙΑΒΗΤΗΣ
Να το αγορασω? ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΣ περι ορεξεως...
-
το sporting με τις 17'' εχω την εντυπωση οτι ειναι αργο για το χαρακτηρα του αυτοκινητου.
-
Έχω οδηγήσει τη βασική έκδοση, τη γνωστή των 1.4 του Grande Punto και την αντίστοιχη του νέου Clio.
Μπορώ να πω ότι πράγματι το G.P. δεν είναι τόσο σβέλτο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το Clio, αν δεν το έχεις σε υψηλές στροφές όλη την ώρα.
Συνολική μου εντύπωση ήταν ότι τα δύο μοντέλα κινούνται σε πολύ κοντινά επίπεδα όσον αφορά τη... μοντέρνα 'πολιτισμένη' συμπεριφορά τους, αφήνοντας πίσω κατά πολύ τη λογική του 'σβίγγου' σούπερ μίνι. Μπορείς να τα πεις ακόμα και 'αργά', αλλά έτσι κι αλλιώς η νέα τους φιλοσοφία δεν είναι η σβελτάδα, αλλά η προσιτή πολυτέλεια.Όμως, καθώς το προηγούμενο Clio (που έχω και στην κατοχή μου) ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ στριφτερό, η μεγάλη εξέλιξη είναι αυτή που έχει το Punto, που απέχει έτη φωτός σε σχέση με τον προκάτοχό του.
Τελικά νομίζω ότι η επιλογή του καθενός θα γίνει με οικονομικά κριτήρια, ανάλογα και με τα έξτρα που θέλει να βάλει, ή με πολύ λεπτά κριτήρια οδηγικών γούστων, στα οποία κανείς δε μπορεί να σχολιάσει την υποκειμενική άποψη του άλλου. Και σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει το design... που προσωπικά δεν έχω καταλήξει μεταξύ των δύο.
Μάλλον Clio θα έπαιρνα... αλλά ίσως είμαι επηρεασμένος από το δικό μου.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ξεκολλάτε από τα σήματα και τις μάρκες παίδες. Αν και, το ότι είναι Fiat, μόνο καλό μπορεί να είναι. Οι Ιταλοί έβγαζαν πάντα ΠΟΛΥ καλά μικρά αυτοκίνητα.
Και ομως... χρειαζονται και οι δογματικοι, και οι ασχετοι, και οι κολλημενοι, και οι εμπαθεις.... για να μπορουμε να ξεχωριζουμε εμεις που εχουμε πραγματικη γνωση του τι γινεται στην αυτοκινητοβιομηχανια, να ξεχωριζουμε εμεις που τελος παντων ειμαστε ανοιχτομυαλοι και δεν κολλαμε....
Μια φορα με τους δογματικους δεν εχω κανενα προβλημα... απλα εχουν καταντησει γραφικοι...
-
Phaethon
Μπράβο για την προσέγγιση και την ειλικρίνεια, φίλε μου! Με το χέρι στην καρδιά, θα το έδινες το παλιό Clio για να πάρεις το καινούριο ή ένα οποιοδήποτε άλλο τέτοιο υπερμίνι;
-
Ειχα το Σπορτινγκ Μκ1 και τωρα εχω το Γκ.Π Σπορτινγκ,
Πανω σε αυτα βασιζονται οι αποψεις μου. Βαζει φωτια στον δρομο? ΟΧΙ, ειναι πολυ καλυτερο σαν συνολο αυτοκινητιστικο το νεο Πουντο? Ναι.
Οτι θα ηθελα να ειχα 200 ιππους στο Πουντο με τις 17ρες ΝΑΙ θα το ηθελα... αλλα καλως ή κακως χρειαζομουνα αυτοκινητο αμεσα... οποτε Σπορτινγκ.
Μολις βγει το Αμπαρθ ομως...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Phaethon
Μπράβο για την προσέγγιση και την ειλικρίνεια, φίλε μου! Με το χέρι στην καρδιά, θα το έδινες το παλιό Clio για να πάρεις το καινούριο ή ένα οποιοδήποτε άλλο τέτοιο υπερμίνι;Εγώ ό,τι διαπιστώνω ο ίδιος γράφω... Ούτε ό,τι 'διαβάζω', ούτε ό,τι 'ακούω'.
Στην ερώτησή σου απαντώ:
Όχι. -
Σχετικά με τη γεωγραφική θέση της Ιταλίας ότι ευνοεί τις πωλήσεις της Fiat στην Ελλάδα αν συμφωνήσω τότε θα πρέπει να πω και ότι τα Κορεατικα Hyundai βαράνε πρώτες θέσεις στις πωλήσεις στην Ελλάδα γιατί η Κορέα πέφτει δίπλα μας!!! Η Fiat δεν είναι κορυφαία αλλά δεν είναι και τελευταία. Έχει ένα παρελθόν κάπως κακό. Αλλά από τότε μέχρι σήμερα και σε θέματα αξιοπιστίας και σε ποιότητας κατασκευής έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά. Κριτές των αυτοκινήτων είναι οι αγοραστές τους. Οι πωλήσεις κάθε εταιρίας δείχνουν πόσο αποδεκτή είναι από το αγοραστικό κοινό.
-
Η μεγάλη κοιλιά πέρασε για την FIAT, κατεβάσανε το υπεροπτικό κεφάλι κάτω, βάλανε μυαλό και έχουν αρχίσει πάλι να βγάζουν καταπληκτικά μικρά.
H δε μετοχή (NYSE: FIA) από 6-7 USD έχει πάει στα 16 σε σχεδόν 1 χρόνο δείγμα για τις προσδοκίες από την νέα διοικηση αλλα και απότελεσμα της επιτυχίας των νέων μοντέλων. Πολλά νέα μοντέλα θα έρθουν να χτίσουν στην επιτυχία του Punto (Στην Ευρώπη είναι ήδη μεγάλη επιτυχία) όπως το νέο Bravo και το νέο Cinquecento 500.
Τώρα, εαν η μόνη πληροφόρηση που έχει καποιος για αυτοκίνηση ειναι το καφενείο της γειτωνιάς... θα τα βλέπει κι' αλλίως.
-
'H δε μετοχή (NYSE: FIA) από 6-7 USD έχει πάει στα 16 σε σχεδόν 1 χρόνο'
Mπραβο σου.Ο μοναδικος που αποδυκνειει αυτα που λεει.'και ότι τα Κορεατικα Hyundai βαράνε πρώτες θέσεις στις πωλήσεις στην Ελλάδα γιατί η Κορέα πέφτει δίπλα μας!!!'
Ειπωθηκε ξεκαθαρα για πια εποχη μιλουσαμε(εποχη που πουλουσε η Fiat στην Ελλαδα,~'80).Η μηπως τοτε ειχαμε Hyundai ή μήπως ειχαμε πληθωρα Honda και Τοyοτα?Moνο Αγροτικα επειδη δεν εβγαζε τετοια η Fiat.Εξου και η πεποιθηση οτι τα Ιαπωνικα ειναι πιο ακριβα απο τα Ευρωπαικα(κατι που δεν ισχυει,τουλαχιστον σημερα).'Οι πωλήσεις κάθε εταιρίας δείχνουν πόσο αποδεκτή είναι'
Aυτο ακριβως.Για αυτο μην βιαζεται κανεις.Θα δειξει.Πως κατεντησε το ερμο το topic PUNTOτοπικ?
CORSA vs PUNTO vs 207 vs CLIO