-
Και συνεχίζω......... δεν είναι λίγο άδικο να μένεις σε μια πόλη και το νερό να είναι απαράδεκτο... και να έχεις να ταλαιπωρείσαι με εμφιαλωμένα και μπιτόνια... και να πληρώνεις και την εταιρεία ύδρευσης????
Μένω πχ στον Πύργο ή στον Βόλο, στο Ηράκλειο....
και δέν έχω νερό..... δεν έχω νοσοκομείο........ οι δρόμοι είναι καρμανιόλες....... η καθαριότητα δεν είναι η πρέπουσα ...... αρχιτεκτονική αισθητική δεν υπάρχει...... τα diesel καπνίζουν.......
Τότε τι στο δ@@@λ@ με κάνει πολίτη??? Έχω ποιότητα ζωής τελικά??? μήπως τελικά απέχω πολύ λίγο από τριτοκοσμικές πόλεις????? -
cpp....To πας αλλού το θέμα....
Εγω πίνω απο τη βρύση πάντως.....Το νερό της Λάρισας είναι παρα πολύ καλό και στο πρόσφατο παρελθόν εχω διαβάσει οτι έχει βραβευθεί για την ποιότητά του.Παρόλα αυτά, κάποια απο τα γύρω χωριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω αυξημένων νιτρικών τα οποία εχουν ανιχνευθεί σε μετρήσεις που γίνονται ανα διαστήματα, με αποτέλεσμα να εχει απαγορευθεί η πόση.Ετσι αναλόγως τη γεώτρηση, η ποιότητα του νερού στην ευρύτερη περιοχή είναι διαφορετική....
-
Στην **Αθήνα **πάντα έπινα και πίνω βρύσης.
Στην **Αγγλία-Λονδίνο **και πολύ παλιά (πολύ βαρύ) και πιο πρόσφατα πίνω βρύσης.
(απλά μετά από καιρό Αγγλία που έχεις ξεσυνηθίσει της Αθήνας μυρίζει λίγο χλώριο)
Στην **Θεσ/κη **παλιά που είχε πολλά άλατα και χώμα (αν άφηνες το ποτήρι για μισή ώρα είχες αρκετούς κόκκους άμμου κάτω κάτω....) έπινα βρύσης. Και τώρα το ίδιο...
Στην **Αλεξανδρούπολη **που πάρα πολλοί πίνουν εμφιαλωμένο εγώ πίνω βρύσης (είναι μάλλον σκληρό). Στα μαγαζιά δύσκολα βρίσκεις κανάτα και στα μπαράκια είναι στάνταρ το εμφιαλωμένο και περιέχεται στο ποτό....
Στην **Κύμη **(όπου και η γνωστή πηγή εμφιαλωμένου) το νερό λένε ότι είναι κακό αλλά εξαρτάται και από χωριό σε χωριό (πάρα πολλά χωριά πολύ κοντά το ένα στο άλλο). Εγώ έπινα βρύσης.
Όπου και να πάω αν υπάρχει κάποιος που να πίνει βρύσης θα πιω βρύσης. Πρέπει να μου πουν όλοι ότι δεν πίνεται ή να είναι σαφώς γλυφό για να το σκεφτώ.
Σε χώρες Αφρικής και Ασίας σε γενικές γραμμές θα αποφύγω το βρύσης ελπίζοντας για το καλύτερο σε επώνυμο εμφιαλωμένο....
Γενικά θεωρώ το τρεχούμενο νερό (του επίσημου δικτύου) πιο ασφαλές από το εμφιαλωμένο που είναι στάσιμο και μπορεί να έχει αρκετό χρόνο στάσης για να πολλαπλασιαστούν πολλά κακά πράματα. Και όπως και να έχει δυσπιστώ αρκετά για το κατά πόσον το νερό τους διαφέρει από αυτό της βρύσης....
Αν είναι να πληρώσω για εμφιαλωμένο προτιμώ ανθρακούχο.... Το θεωρώ αναψυκτικό χωρίς θερμίδες και χωρίς κανένα πρόσθετο....! -
( edit->)cpp:
Τα παράπονά σου σ' εκείνους που γεμίζουν τα χωράφια τους με εντομοκτόνα, που τα υπερποτίζουν και που υποστηρίζονται για να συνεχίσουν την ίδια πρακτική από τους βουλευτές τους, τους οποίους κι εσύ ψηφίζεις.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα παράπονά σου σ' εκείνους που γεμίζουν τα χωράφια τους με εντομοκτόνα, που τα υπερποτίζουν και που υποστηρίζονται για να συνεχίσουν την ίδια πρακτική από τους βουλευτές τους, τους οποίους κι εσύ ψηφίζεις.Εχμμμ....Σε ποιον απευθύνεσαι???
-
Aθηνα - βρυση.
οι γονεις μου -ηρακλειο κρητης εμφιαλωμενο (αλλα οχι για το μαγειρεμα)νταξ απ'οσο ειχα διαβασει, δεν ειναι και full επικινδυνο αν εχει αλατα ξερω'γω
(δε λεω να'χει χωματα ή περιεργα χρωματα)
απλα σε βαθος χρονου πειραζει..
τωρα δε θυμαμαι λεπτομεριες και ουτε θα κατσω να ψαξω γιατι βαριεμαι
αλλα αυτο ηταν το ρεζουμε που μου'χει μεινει -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Πρέπει να ήταν κάποιο χωριό κοντα στην Εδεσσα αν δεν κανω λάθος για το οποίο είχα δει ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση πριν από κάτι χρόνια και υποτίθεται οτι επειδή έχουν μπόλικο τρεχούμενο νερό το αφήνουν να τρέχει αβέρτα και μάλιστα το καλοκαίρι βάζουν τα καρπούζια μέσα στο νεροχύτη αντί για το ψυγείο
Λες να ήταν αλλού;
Λες να ήταν μούφα το ρεπορτάζ;
Λες να το είδα στον ύπνο μου;Το κάνουνε στην Νάουσσα.Το είδα και έπαθα πλάκα.
-
Βρύση και εγώ αλλά έχει αρκετά άλατα. Είχαμε κάνει πέρσι μια μέτρηση στο εργαστήριο του εργοστασίου. Έβγαινε περίπου 2.5 φορές σκληρότερο από το εμφιαλωμένο.
-
Λοιπον, οπως ειπαν και αλλοι, στο Βολο το νερο απλα δεν πινεται...
2-3 γνωστοι εχουν παει +μια βολτα απο το νοσοκομειο με γαστρεντεριτιδα (αν το λεω σωστα...)
2 λυσεις:
ι) εμφιαλωμενο
ιι) πηγες πηλιου (απεχουν 10')
-
Στα Ιωάννινα μένω έξω από το κέντρο, στην Ανατολή για όσους ξέρουν, και το νερό πίνεται κανονικά.
Στο κέντρο δεν πίνεται, βγαίνει άσπρο χωρίς να είναι από την πίεση..
-
Πρόπερσυ είχε ανακοινωθεί ότι το νερό στήν Θεσσαλονίκη περιέχει....αρσενικό.
Ητανε λέει λόγω τού συστήματος υδρεύσεως,λέγανε ότι θα το αντικαταστήσουν,αλλά ποιός ξέρει τί έγινε; -
Στην Αθήνα πίνω από την βρύση.
Επίσης και στη Ναύπακτο που πάω συχνά, έχει πολύ καλό νερό.
Στη Ζαχαρω Ηλείας (και στα γύρω μέρη) που είναι το χωριό μου, εμφιαλωμένο. Έχει πολλά άλατα το νερό της βρύσης.
Πάντως δεν μπορεί να γενικεύσει και πολύ κανείς για κάποιες περιοχές. Για παράδειγμα από περιοχή σε περιοχή στην Αθήνα βλέπεις διαφορά, κυρίως λόγω των σωληνώσεων. Στο σπίτι μου στην Καλλιθέα έχουμε βάλει φιλτρο στον κεντρικό αγωγό του σπιτιού, ώστε να καλύπτει όλες τις βρύσες. Δεν είναι για τα πολύ λεπτά σωματίδια, αλλά για χώμα κτλ είναι μια χαρά και κάνει δουλειά, κατά πως διαπιστώνω κάθε τόσο που το αλλάζω.
Αυτό που έχω διαπιστωσει ακόμα είναι ότι η περιοχή μου (και ιδιαίτερα η γειτονιά μου) έχει κάπως υψηλή σκληρότητα και με λίγο υψηλότερο pH από το συνηθισμένο. Από σπόντα το έμαθα, καθώς είχα προβλήματα στο ενυδρείο που συντηρώ. Εκτός από το ότι το έδειξε μέτρηση που έκανα, μου το είπαν και τα παιδιά που μου προμηθεύουν τα υλικά του ενυδρείου, ότι γενικά η περιοχή αυτή, κυρίως λόγω παλαιοτητας των σωληνων έχει σκληρό νερό.
Αυριο-μεθαυριο θα πάρω και ένα τεστάκι και θα σας δώσω και αποτελέσματα μετρησεων. Αν δείξει τίποτα περίεργα νούμερα, παίζει να το γυρίσω στα εμφιαλωμένα...
-
Εγώ πίνω εμφιαλωμένο αλλά με τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς που επικρατούν δεν μπορείς να ξέρεις...
Αν διαβάσετε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου λέει οτι πρέπει να φυλάσσεται σε μέρος εώς 18βαθμούς κελσίου πράγμα αδύνατο ακόμη και μέσα στο σπίτι και τώρα οκτώβριο μήνα...Οπότε το ιδανικό είναι ένα φίλτρο αλλά νομίζω οτι τα καλά έχουν πάνω απο 500 ευρώ..
-
[quote='cmarin']Πείτε λίγο για τα φίλτρα! Σήμερα το πρωί πήγα και ρώτησα. Υπάρχουν μόνιμες λύσεις με δεξαμενες και αλλαγή φίλτρου κάθε 3 χρόνια με κόστος 700 Ευρώ με τοποθέτηση. Το χρησιμοποιείς μόνο για πόσιμο για μεγαλύτερη διάρκεια του φίλτρου.
Υπάρχει βέβαια και φίλτρο με 20
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πρόπερσυ είχε ανακοινωθεί ότι το νερό στήν Θεσσαλονίκη περιέχει....αρσενικό.
Ητανε λέει λόγω τού συστήματος υδρεύσεως,λέγανε ότι θα το αντικαταστήσουν,αλλά ποιός ξέρει τί έγινε;......το αρσενικό????? και τί θα βάλουν ........ παραθείο?????
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σαλονικη παντως ειναι για πεταμα.Της Αττικης ειναι ψιλοκαλό γενικά (αν και φορτωμενο με χλωριο) , αλλα στο καινούριο σπιτι μου ειναι ψιλοανυπόφορο,λετε να φταινε οι σωλήνες;Εδω και 10 μηνες δεν εχει αλλαξει η γευση
Tης Αθήνας είναι υπερβολικά χλωριωμένο για να είναι και 'πόσιμο|. Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι η υπερβολική χλωρίωση προκαλεί δυσπεψία και νομίζω ότι το χλώριο δεν κάνει και πολύ καλό στην υγεία μας ...
http://www.aquasys.gr/treatment/w_problems.htmΤο καλύτερο νερό που έχω πιει είναι στην Γερμανία, στο Μόναχο, όπου το νερό προέρχεται από τις Άλπεις. Πολλοί λένε ότι το σωστό νερό βοηθάει στο χάσιμο κιλών. Επιβεβαιώθηκε εκεί. 13 κιλά σε 2 μήνες ...
-
εμφιαλωμένο Κορπή πάντα.
δεν πίνεται της βρύσης, είμαι πολύ ευαίσθητος στο θέμα αυτό.
-
Εδώ Καρδίτσα που είμαι το νερό καλό είναι θα έλεγα......φέτος καθαρίστηκε και η αναρυθμιστική λίμνη, οπότε απλά περιμένουμε να βρέξει για να γεμίσει η λίμνη Πλαστήρα.
Η μόνη παρατήρηση που μπορεί να γίνει είναι για κάποια παλιά κομμάτια του δικτύου ύδρευσης που κι αυτά θα αντικατασταθούν.... έτσι λένε τουλάχιστον. -
[quote='tazio'][quote='cmarin']Πείτε λίγο για τα φίλτρα! Σήμερα το πρωί πήγα και ρώτησα. Υπάρχουν μόνιμες λύσεις με δεξαμενες και αλλαγή φίλτρου κάθε 3 χρόνια με κόστος 700 Ευρώ με τοποθέτηση. Το χρησιμοποιείς μόνο για πόσιμο για μεγαλύτερη διάρκεια του φίλτρου.
Υπάρχει βέβαια και φίλτρο με 20
-
Καλο το ιμπεριαλ αλλα πανακριβο. Και οταν 'ληξει' ενα καρο λευτα για γεμισμα.. Το ειχαμε μεχρι που ειχε ενα 'ατυχημα' και το στειλαμε.
Πολυ καλη ποιοτητα νερου.Teledyne water pik εχουμε τωρα κατω απο το νεροχυτη με ξεχωριστο βρυσακι.
Πρεπει να σκας γυρω στα 60Ε καθε 6μηνο για φιλτρα (1 για χωμα+1 ανθρακα). Πολυ καλη ποιοτητα νερου και απο αυτο...Το χλωριο στην Αθηνα ειναι αρκετα παραπανω απ οσο θα πρεπε..
Απο την σωληνα δεν σκληραινει το νερο, απλα λογω οξειδωσης ή αμιαντου (γεματη η Αθηνα απο δαυτες) το προβλημα ειναι οτι πινεις και σωληνα μαζι..
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ - ΤΙ ΝΕΡΟ ΠΙΝΕΤΕ???