Συνεχίζουμε να μπερδευουμε θρησκεία και εκκλησια, θεούς και δαίμονες, πίστεις και μηδενιστικές τάσεις με αποτελεσμα αλλα να εννοουμε και άλλα να γινονται αντιληπτα.
Κατ' αρχάς, θα ηθελα να ξεκαθαρίσω - τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, αφού δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό άλλου - ότι, δηλώνω Αθεος ...ΟΤΑΝ με ρωτήσουν!
Ούτε το διατυμπανίζω, ούτε νοιώθω ότι ξεχωρίζω, ούτε θεωρώ ηλίθιους (εκτός τύπων σαν την Λουκά) που πιστέυουν, ούτε συνομοτώ εναντίων της χώρας (ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ), ουτε θέλω σε καμμία περίπτωση να αλλάξει η σημαία (άλλωστε ο σταυρός ως σύμβολο προυπήρχε πολύ πριν του χριστιανισμού στην Ελλαδα) , ούτε θέλω η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ του 10% (?) να ελέγχει και να κάνει κουμάντο..
Η εκκλησία - οπως και η πολιτεία, το δικαστικό σώμα, η επιστήμη, η παιδεία κτλ - έχει [μαζί με άλλους] Αθλιους εκπροσώπους , ανάξιους ηγέτες ή λειτουργούς. Αυτό αφορά την ΕΚΚΛΗΣΙΑ και όχι την Πίστη .
Εγώ έχω πρωταρχικά 'πρόβλημα' με την θρησκεία, την πίστη, το φιλοσοφικό σύστημα και δευτερευόντως (και αναγκαστικώς) με την εκκλησία (η οποία εκπροσωπεί την 'πίστη').
Τα παραδείγματα που φέρνει ο Ηλίας, μπορεί (και είναι) πολλά. Οπως και τα παραδείγματα που φέρνουν οι 'άθεοι' ... Είναι λογικό, αφού αυτά έχουν να κάνουν με Ανθρώπους!
Εγώ θα έλεγα λοιπόν, να συμφωνήσουμε κατ' αρχας ότι, τουλάχιστον σε αυτό το φόρουμ, όλοι είμαστε 'συνειδοτοποιημένοι' και κρατάμε κάποιοες θέσεις γιατί έχουμε άποψη και όχι 'κόντρα' ή βεντέτα ή βίτσιο ή κόμπλεξ!
Αυτό θα μας βοηθήσει νομίζω στη συζητησή μας ώστε να αποφεύγουμε 'αφορισμούς' και ακρότητες και να μιλήσουμε επί της βάσης , που είναι η ίδια η θρησκεία και όχι οι (αθλιοι ή μη) εκπροσωποί της.