Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Πίστε ομοιοπαθή φίλε των RENAULT, ρομβάκια όπως μας ονομάζουν δηλαδή, το σπουδαιότερο ατού της LAGUNA το βάζεις τελευταίο.Την ασφάλεια δηλαδή.Διαβάζω ό,τι μέσα στο αυτοκίνητο μεταφέρεις συχνά πυκνά τα παιδιά σου.Αυτό που μάλλον σε νοιάζει είναι η ασφάλεια τους.Εκεί το αυτοκίνητο είναι κορυφαίο μακράν.Κανένας φίλε μου δεν έχασε την ζωή του αν δεν έχει σκιάδια.Μπορεί να υπάρχουν και αυτοκίνητα με καλύτερο εξοπλισμό, που όμως να είναι κυριολεκτικά, κινητά φέρετρα.
Η Ελλήνική αντιπροσωπεία έχει κατηγορηθεί για το ακριβώς αντίθετο από αυτό που της προσάπτεις.Ό,τι φέρνει ακριβούς εξοπλισμούς.Θυμίσου τι έγινε όταν ήρθε η 2η φάση του CLIO 2.Ολοι μίλαγαν με τα καλύτερα λόγια για το αυτοκίνητο, είχαν όμως παράπονα για την τιμή.Μετά από αυτό η αντιποροσωπεία έφερε τον εξοπλισμό AUTHENTIC, με κανένα βέβαια συμβιβασμό σε θέματα ασφάλειας αλλά με λιγότερο ''χλιδάτες'' επιλογές σε άλλα μέρη.
Υπηρχαν και Laguna Dynamique με κουρτινάκια και φώτα Xenon.Μπορεί να μην υπήρχαν όταν το πηρες εσύ, ή να μην στο είπαν.
Επειμένω όμως ό,τι περνάς σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια που δίνει το αυτοκίνητο και που είναι πραγματικά μοναδική.
Το ό,τι το αυτοκίνητο έχει χιλιάδες ώρες έρευνας και είναι κτισμένο με υλικά που το κάνουν ασφαλέστατο (Ατσάλι πολύ ηψηλού ορίου ελαστικότητας-THLE) μπορεί βέβαια να μην φαίνεται με το μάτι, αλλά είναι γεγονός και βέβαια στοιχίζει κάτι παραπάνω.
Καλές βόλτες με την Turbo
Φίλε μου γνωρίζω πολύ καλά το προσόν της παθητικής ασφάλειας της Laguna II,όπως επίσης και τον κορυφαίο κατασκευαστικό της σχεδιασμό που εξασφαλίζει αυτά τα 5 αστέρια.Αλλωστε είμαι εδώ και πολύν καιρό μέλος ενός Γερμανικού και ενός Ισπανικού φόρουμ που ασχολούνται μόνο με Laguna II.Μαθαίνω λοιπόν απο πρώτο χέρι τα νέα που αφορούν το αυτοκίνητο αυτό,τόσο τα καλά όσο και τα κακά.Να φανταστείς οτι είχα αρχίσει να να ρωτώ για την 2,0Τ στην αντιπροσωπία πριν απο πολύν καιρό και με κοιτούσαν σαν να μιλά Κινέζος...
Το πακέτο με τις τιμές του εξτρά εξοπλισμού της 2,0Τ που έχεις κι εσύ στην αντιπροσωπία που εργάζεσαι (6δισκο CD Cabasse,xenon,park sensors,cruise control,δερμάτινα καθίσματα κλπ) έγινε γνωστό και διανεμήθηκε σε όλους τους αντιπροσώπους Ρενώ μετά απο δικό μου e-mail όπου ζητούσα διευκρινήσεις ακριβώς για αυτα τα στοιχεία εξοπλισμού,αφού αρχικά τηλεφωνικώς δεν έπαιρνα καμμιά σαφή ενημέρωση απο τους κατα τόπυς αντιπροσώπους,ούτε απο τη σελίδα της Ρενώ Ελλάδος στο Ιντερνέτ η οποία ήταν χωρίς ενημέρωση απο καιρό!Οσο για τις 1,8 Dynamique με κουρτινάκια,σαφώς και με είχαν παραπλανήσει ,τότε το 2001,αφού μου απαντούσαν οτι δεν διατίθενται και έπρεπε να προτιμήσω την Expression!
BTW να σε ενημερώσω οτι το εργοστάσιο της Sandouville που παράγει τις Laguna,δεν θα παράγει καμμιά 2,0Τ τον Απρίλιο,οπότε θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις του μοντέλου αυτού.Επίσης καταργείται ο 2,0 IDE (F5R)και αντικαθίσταται με τον 2,0 16V (F4R).
Ευχαριστώ για τις ευχές σου και φυσικά καταλαβαίνεις απ'όλα τα παραπάνω αλλά και απο την επιλογή της 2,0Τ σε ποιά θέση μέσα μου έχω τοποθετήσει την κατασκευάστρια εταιρία και τις κατασκευές της...