-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Τα XP τα έβαλα 1,5 με 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, χωρίς να στερηθώ τίποτα ιδιαίτερο σε εκείνο το διάστημα... φαντάσου λοιπόν πόσο καιρό θα κάνω να βάλω τα Vista (αν τα βάλω, διότι αν είναι όπως τα λένα ΔΕΝ τα βάζω... αν βάλουν νερό στο κρασί τους, θα το σκεφτώ). Ελπίζω ένα αξιοπρόσεχτο κομμάτι χρηστών να πράξει το ίδιο!
Σου θυμίζω επίσης πως η επίσημη υποστήριξη των Win98 σταμάτησε ΜΟΛΙΣ πέρυσι αν θυμάμαι καλά!1.χωρις να ειμαι κανας gamer της προκοπης, και δεδομενου οτι εχω xbox (στο pc δεν παιζω παιχνιδια, μονο κανα supertux ή κατι παρομοιο), τα καινουργια παιχνιδια θα παιζουν στα xp αμα τη εμφανιση των vista;
2. τι ειχες αυτα τα 1.5-2χρονια; -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εγώ από την άλλη μεριά το έχω κόψει το τριπάκι της ετήσιας αναβάθμισης, εδώ και αρκετά χρόνια (καμιά 5ετία, ίσως περισσότερο).
Είναι και ανάλογα τις ανάγκες του καθένα. Εγώ π.χ. συνειδητοποίησα πως ο ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που έκανα ετήσιες αναβαθμίσεις ήταν τα παιχνίδια. Την τελευταία την έκανα ελέω NFS MW (η 7800GS που λέγαμε). ΟΛΑ τα υπόλοιπα που χρειάζομαι από έναν Η/Υ γίνονται ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ με το τρέχον σύστημά μου (5ετίας)... Ίντερνετ, Video-Music Playback & Ripping, Video-Photo Editing, Office, κλπ, κλπ.
Παρεμπιπτόντως, πέφτοντας στη λούμπα που μας στήνουν και χώνωντάς τους λεφτά με το τσουβάλι ουσιαστικά έχουμε συνηγορήσει στην απαράδεκτη τακτική τους να μην βελτιστοποιούν πια τους κώδικες των προγραμμάτων τους, αφού είναι σίγουροι ότι θα τα χώσουμε για να πάρουμε νέο hardware. Αν αναβαθμιζόμαστε όλοι π.χ. κάθε 5 χρόνια, στοιχηματίζω πως το NFS MW θα έπαιζε όχι απλά μια χαρά αλλά άριστα, ακόμα και σε Ti 4200
ΥΓ1. Σε ότι αφορά την HDTV, προσωπικά προτιμώ 1000 φορές να τα χώσω σε τηλεοραση σαλονιού, παρά να αλλάξω εκ βάθρων ολόκληρο το υπολογιτικό μου σύστημα.
ΥΓ2. Αν όντως τα Vista ενσωματώνουν όλες αυτές τις παπαριές που διαβάζουμε, εικάζω πως θα χάσουν πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοράς που ήδη κατέχουν.
+1
για αυτό εδώ και καμιά 9ετία ασχολούμαι με laptop αποκλειστικά.
Για τα games γίνονται οι αναβαθμίσεις. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Παντως τα XP τα βαρεθηκα τοσα χρονια... θελω απο την αλλη κατι ποιο φρεσκο με νεες δυνατοτητες και ευκολιες. Τεσπα... ειδωμεν
Ε;; Είπε κανείς κάτι για το Mac OS X?
FreeBSD δεν είναι τα Mac?
στη βαση του ναι
το γραφικο περιβαλλον κλπ ειναι proprietary της Apple -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Παντως τα XP τα βαρεθηκα τοσα χρονια... θελω απο την αλλη κατι ποιο φρεσκο με νεες δυνατοτητες και ευκολιες. Τεσπα... ειδωμεν
Ε;; Είπε κανείς κάτι για το Mac OS X?
FreeBSD δεν είναι τα Mac?
στη βαση του ναι
το γραφικο περιβαλλον κλπ ειναι proprietary της AppleΔεν υπάρχει και ένα αντίστοιχο GUI που είναι σχεδόν ίδιο με το της apple?
-
με το σχετικο customisation πολλα απο τα περιβαλοντα του Χ (Gnome KDE κλπ) μπορουν να μοιαζουν αρκετα αλλα ...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
1.χωρις να ειμαι κανας gamer της προκοπης, και δεδομενου οτι εχω xbox (στο pc δεν παιζω παιχνιδια, μονο κανα supertux ή κατι παρομοιο), τα καινουργια παιχνιδια θα παιζουν στα xp αμα τη εμφανιση των vista;
Φυσικά και θα παίζουν, εκτός αν οι κατασκευαστές θελήσουν να... αυτοκτονήσουν και φτιάξουν τα παιχνίδια τους αποκλειστικά για DirectX 10. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο μ@λ@κες και αυτοκαταστροφικοί. Λάβε υπόψη σου ότι ακόμα δεν έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες του DirectX 9 (για να μη θυμίσω ότι δεν εξαντλήθηκαν καν οι δυνατότητες του Dx8 πριν το πέρασμα σε Dx9). Καθώς επίσης ότι ακόμα και σήμερα τα περισσότερα παιχνίδια που υποστηρίζουν Dx9 παρέχουν backwords compatibility ακόμα και με Dx7 (σου δίνουν επιλογή).
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Vista θα παρέχουν υποστήριξη του Dx9 (και υποθέτω και των παλαιότερων εκδόσεων) μέσω layer, που στην πράξη σημαίνει ότι θα σέρνονται. Επειδή όμως έχουν εισπράξει μαζική κατακραυγή (και όχι μόνο για αυτό το θέμα) έχουν αρχίσει τις σκέψεις για αναθεώρηση πολλών πραγμάτων.
Εγώ είμαι πεπεισμένος πως αν κόψουν οι παιχνιδάδες την υποστήριξη του Dx9 (και του Dx8) θα πάνε άπατα τα παιχνίδια τους.
- τι ειχες αυτα τα 1.5-2χρονια;
Win98 SE
-
Mπορεί να μου δώσει κάποιος διευθυνση καλου eshop σε Ευρώπη ώστε να αγοράσω κάτι μπλιμπλίκια που θέλω;
-
Aπό χθες κατεβάζω με 45-52 ΚB/sec με την 384 της Forthnet!
Tί έγινε ρε παιδιά; Μου την έκαναν 512 ή 768; -
768 είπαν ότι θα γίνουν οι 384.....
-
Tα καλά του ανταγωνισμού. Αν έπαιζε ακόμα μόνος του ο ΟΤΕς, το πολύ να μου έδινε μια 56Κ με 20% έκπτωση για να μπαίνω στο νετ από το χωριό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Tί έγινε ρε παιδιά; Μου την έκαναν 512 ή 768;Οι ταχύτητες πάντως είναι για 512..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Tί έγινε ρε παιδιά; Μου την έκαναν 512 ή 768;Οι ταχύτητες πάντως είναι για 512..
Εγώ κατεβάζω με ταχύτητες 512 ακόμα. Δεν μου την αναβάθμισαν άραγε?
-
Αλήθεια, αν στην αναβαθμίσουν, θα λουκετάρεις με διπλάσια ταχύτητα? Σωθήκαμε...
-
Η αναβαθμιση θα γινεται ολο τον Σεπτεμβρη, και ειδικα επαρχια μπορει να αργησει και παραπανω.
-
Άντε να δούμε κι εμείς κάνα διπλασιασμό εδω στη Πάτρα... Αν και πιστεύω οτι θα αργήσει...
Αντικειμενικά πάντως, το καλύτερο λειτουργικό της MS είναι τα Windows 2000 (απο πλευράς σταθερότητας, features, ταχύτητας κ.λ.π.). Τα ΧΡ έρχονται δεύτερα (έχουν περισσότερο - άχρηστο κατ' εμέ - eye candy).
Όποιος το αρνείται αυτό μάλλον δεν έχει φάει τις ήττες των 95, 98 & Μe (ειδικά τα τελευταία ηταν πραγματικά απαράδεκτα)...
-
Συμφωνώ απόλυτα. Τα ΜΕ τα χρησιμοποιώ αναγκαστικά ακόμη (αλλά όχι για πολύ) σε ένα μηχάνημα και πάλι μου τη δίνουν αφάνταστα.
Τα 2000 δεν τα πήγαιναν καλά με τη συνδεσιμότητα (drivers κλπ) αλλά κατά τ'άλλα ήταν μια χαρά.
-
Aν απενεργοποιήσεις τα οπτικά καλούδια από τα ΧΡ SP2, είναι καλύτερα από τα 2000 SP4. Εξίσου σταθερά και πιο εξελιγμένα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Aν απενεργοποιήσεις τα οπτικά καλούδια από τα ΧΡ SP2, είναι καλύτερα από τα 2000 SP4. Εξίσου σταθερά και πιο εξελιγμένα.+1
-
Χρειάζομαι βοήθεια..
Ο υπολογιστής μου εδώ κ μερικούς μήνες σερνόταν, όντας πολύ (κακο)φορτωμένος ο σκληρός. Είχα πει πως αυτές τις μέρες θα κάνω αλλαγή του σκληρού με έναν 250άρη που αγόρασα κ θα τα περάσω όλα εκεί.
Σήμερα το πρωί πήγα να τον ανοίξω. Ο σκληρός ακούστηκε να δουλεύει, όπως κ τ' ανεμιστηράκια, αλλά η οθόνη παρέμενε νεκρή, χωρίς να παίρνει σήμα, και τα μπιπ μπιπ που ακούγονται στις πρώτες οθόνες στο μπουτάρισμα δεν ακούγονταν επίσης.
Μετά από καμιά 10ρια άνοιξε-κλείσε πήρε τελικά μπροστά το παλιομηχάνημα.Τώρα που είναι ανοιχτό, δεν τολμάω να το κλείσω.. θα πάρω backup κάποια σημαντικά πράγματα σε dvd και θα δοκιμάσω ν' αλλάξω τον σκληρό (αν και δεν έχει κάποια προφανή σχέση με το συμβάν)
Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Υποπτεύομαι τη μητρική..
Και μια ερώτηση, που δεν είμαι σίγουρος αν έχει ξανασυζητηθεί. Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να πάρω backup τα bookmarks του firefox;
Ευχαριστώ πολύ
-
Θερμοκρασίες υψηλές ή πρόβλημα με τροφοδοτικό μάλλον.
Bookmarks>Manage...>File>Export.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#6]