-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει σχεδιαστεί να σηκώνει τοίχους έπιπλα κλπ κλπ. Εξάλλου μόνος του ο φίλος μας που θέλει να κάνει την «μετατροπή» λέει για ελαφριά κατασκευή. ?Και ο θεός βοηθός θα συμπλήρωνα εγώ!!!!
Ενα στενό μπαλκονάκι είναι που θέλω να το κάνω αποθηκη. Η θεση του σε σχεση με τα μπετα δειχνει να έχει στιβαρότητα και την απαραίτητη αντοχή να αντέξει λιγο βάρος παραπάνω Δεν τίθετε θεμα τετοιο για την περίπτωση μου
γιατι δεν ρωτας τον μηχανικο σου να εισαι 100% καλλυμενος ?
-
Βλέπεις Νάσο!!! Δεν θέλουν όλοι να κάνουν προέκταση του υπνοδωματίου το μπαλκόνι ώστε να μιλάμε για λίγο κρεβάτι και ένα κομοδίνο!!!! Για αποθήκη το θέλει ο φίλος μας! Σκέψου όσες αποθήκες ξέρεις που ξεκινούν με όλες τις καλές προθέσεις να μείνουν τακτοποιημένες και ελαφριές αλλά καταντούν στο άλλο άκρο!
-
Καλησπέρα.Εχω ένα σαλονάκι.Θέλω να μειώσω το θόρυβο που προέρχεται από τον πάνω όροφο,δηλαδή από τον γείτονα που μένει πάνω από εμένα.Ο θόρυβος αυτός είναι κυρίως κτυπογενής,δηλαδή από κρούσεις από αντικείμενα που πέφτουν στο πάτωμα.Ο γείτονας έχει 2 παιδάκια μικρά που παίζουν μέσα στο σπίτι.Οι σχέσεις με τον γείτονα είναι κάκιστες.Οπότε πρέπει να μονώσω την οροφή μου με κάποιο τρόπο.Θέλω ένα υλικ΄΄ο φθηνό κατα βάση που θα το εφαρμόσω εγώ αν γίνετε.
Δεν με νοιάζει να φαίνεται ωραίο το αποτέλεσμα,γιατί σε 1 χρόνο από τώρα θα κάνω πλήρη ανακαίνηση.
Μου πρότειναν πετροβάμβακα αλλά μου είπαν πως πρέπει να γίνει ψευδοροφή με γυψοσανίδα για να μην ποέφτουν τα τρίματα.
Εγώ θέλω να το μονώσω χωρίς πολλά έξοδα,μόνος μου αν γίνετε με κάποιο υλικό αλλα δεν με ενδιαφέρει τοο αισθητικό αποτέλεσμα.Το δωμάτιο χρησιμοποιείται για πολύ λίγο για χώρο μελέτης και θα ανακαινησθεί σε λίγο καιρό
Μπορώ να κολλήση κάποιο ηχομονωτικό φύλλο που θα μπορύ νατο ξηλώσω μετά για την ανακαίνηση?? -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Καλησπέρα.Εχω ένα σαλονάκι.Θέλω να μειώσω το θόρυβο που προέρχεται από τον πάνω όροφο,δηλαδή από τον γείτονα που μένει πάνω από εμένα.Ο θόρυβος αυτός είναι κυρίως κτυπογενής,δηλαδή από κρούσεις από αντικείμενα που πέφτουν στο πάτωμα.Ο γείτονας έχει 2 παιδάκια μικρά που παίζουν μέσα στο σπίτι.Οι σχέσεις με τον γείτονα είναι κάκιστες.Οπότε πρέπει να μονώσω την οροφή μου με κάποιο τρόπο.Θέλω ένα υλικ΄΄ο φθηνό κατα βάση που θα το εφαρμόσω εγώ αν γίνετε.
Δεν με νοιάζει να φαίνεται ωραίο το αποτέλεσμα,γιατί σε 1 χρόνο από τώρα θα κάνω πλήρη ανακαίνηση.
Μου πρότειναν πετροβάμβακα αλλά μου είπαν πως πρέπει να γίνει ψευδοροφή με γυψοσανίδα για να μην ποέφτουν τα τρίματα.
Εγώ θέλω να το μονώσω χωρίς πολλά έξοδα,μόνος μου αν γίνετε με κάποιο υλικό αλλα δεν με ενδιαφέρει τοο αισθητικό αποτέλεσμα.Το δωμάτιο χρησιμοποιείται για πολύ λίγο για χώρο μελέτης και θα ανακαινησθεί σε λίγο καιρό
Μπορώ να κολλήση κάποιο ηχομονωτικό φύλλο που θα μπορύ νατο ξηλώσω μετά για την ανακαίνηση??εγω λεω να κανεις υπομονη και να το κανεις σωστα οταν γινει ανακαινιση
-
doom1983, η οικονομικότερη λύση είναι φελιζόλ, κολλημένο με πολυουρεθάνη (αφρό) που θα βάλεις και ανάμεσα στα φύλλα. Δεν θα λύσεις το πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι θα το μειώσεις αρκετά.
-
Το φελλιζόλ έχω την εντύπωση πως είναι θερμομονωτικό υλικό και συγκεκριμένα η εξυλασμένη πολυστερόλη με 100% σφραγισμένες κυψέλες αποτελει άριστο θερμομονωτικό υλικό αλλά καθόλου ηχομονωτικό.Επίσης ο αφρός πολυουρεθάνης κατά την καύση του είναι καρκινογόνος και έχει απαγορευτεί σε όλες τις ευρωπαικές χώρες εκτός από τη Ελλάδα
-
Η εξυλασμένη πολυστερόλη είναι και ηχομονωτική. Αλλά δεν θα έχει νόημα να την κολλήσεις απλά στην οροφή σου. Γιατί ο ήχος θα μεταφέρεται από δοκάρια (που θα περισσεύουν, κολώνες κτλ)... εγώ δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά η λύση σ' αυτές τις περιπτώσεις δίνεται απ' το επίπεδο όπου προκαλείται ο θόρυβος, κάτω απ' τις επικαλύψεις (δάπεδο δηλαδή)... Εσύ από κάτω, ελάχιστα πράγματα μπορείς να κάνεις και να περιμένεις και αποτέλεσμα. Η ψευδοροφή ίσως είναι η καλύτερη λύση τελικά.
-
Έτσι θα μειωθεί λίγο ο θόρυβος αλλά όχι πολλά πράγματα. Πρέπει να τον αντιμετωπίσεις στη πηγή του δηλαδή το δάπεδο του επάνω να είναι κολυμβητό (το δάπεδό του να είναι μονωμένο από τη πλάκα - τοίχους). Αλλιώς ο κτυπογενής θόρυβος μπαίνει μέσα στη πλάκα και στο σκελετό του κτιρίου και πολύ λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις.
edit μόνο ψευδοροφή όπως λέει και ο Νάσος, μάλιστα με ακριβές πλάκες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έτσι θα μειωθεί λίγο ο θόρυβος αλλά όχι πολλά πράγματα. Πρέπει να τον αντιμετωπίσεις στη πηγή του δηλαδή το δάπεδο του επάνω να είναι κολυμβητό (το δάπεδό του να είναι μονωμένο από τη πλάκα - τοίχους). Αλλιώς ο κτυπογενής θόρυβος μπαίνει μέσα στη πλάκα και στο σκελετό του κτιρίου και πολύ λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις.Έεεεετσι!!!
-
Κάποιο πισσόχαρτο ίσως?Το πιο απλό που έχω σκεφτεί είναι να κολλήσω θήκες αυγών σε όλη την οροφή΄Μετά την ανακαίνηση το σπίτι θα ενοικιαστεί οπότε δεν θέλω να ξοδέψω πολλά χρήματα για κάτι το οποίο και θα ξηλωθεί αλλά και δεν θα είναι ωραίο αισθητικά για τους ενοίκους που θα ακολουθήσουν αφού η ψευδοροφή θα χαμηλώσει τουλάχιστον 20 πόντους το διαθέσιμο ύψος
Για μένα δεν παίζει το θέμα αισθητικής όπως είπα απλά επείγον είναι να γλιτ΄σω από την φασαρία για ένα χρόνο -
Κάποιο πισσόχαρτο ίσως?Το πιο απλό που έχω σκεφτεί είναι να κολλήσω θήκες αυγών σε όλη την οροφή΄Μετά την ανακαίνηση το σπίτι θα ενοικιαστεί οπότε δεν θέλω να ξοδέψω πολλά χρήματα για κάτι το οποίο και θα ξηλωθεί αλλά και δεν θα είναι ωραίο αισθητικά για τους ενοίκους που θα ακολουθήσουν αφού η ψευδοροφή θα χαμηλώσει τουλάχιστον 20 πόντους το διαθέσιμο ύψος
Για μένα δεν παίζει το θέμα αισθητικής όπως είπα απλά επείγον είναι να γλιτ΄σω από την φασαρία για ένα χρόνοΤα ηχομονωτικά τύπου 'θήκης αυγών' είναι για να μην διαχέεται ο ήχος που παράγεται σε ένα δωμάτιο, σε άλλα διπλανά!
Δηλαδή, αν το κάνεις αυτό, ο γείτονάς σου θα σε ευχαριστήσει ΠΑΡΑ πολύ, δεν θα ακούει τίποτα από εσένα... Αλλά γιατί μου φάνηκε ότι άλλο θέλεις να επιτύχεις;;; -
Τα λεγόμενα ακουστικά πλακίδια κάνουν δουλειά?Τιμές?
Γενικότερα στο Θεσσαλονικη μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο συνεργειο,κατάστημα με υλικά ηχομονωτικά?Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά -
Μην πάει ο νους στο πονηρό φίλε μου
Απλα το σπίτι είναι παλιό,σε ένα χρόνο θέλω να την κάνω να αλλάξω σπίτι,δεν θέλω να ρίξω λεφτά σε ηχομόνωση για το σπίτι αυτό,αλλά θέλω να γλιτώσω από το θόρυβο γιατί το δωμάτιο το έχω για διαβασμα και υπνο το μεσημέρι και τα παιδάκια από πάνω παίζουν μπάλα μέσα στο σπίτι -
Κάποια άλλη γνώμη ρε παιδιά?
-
Κάποια άλλη γνώμη ρε παιδιά?Φίλε μου, κάνε υπομονή ένα χρόνο! Τσάμπα λεφτά θα δώσεις!!!
-
Eυχαριστώ ρε φίλε μου για τις απαντήσεις.Μηχανικός είσαι
-
Eυχαριστώ ρε φίλε μου για τις απαντήσεις.Μηχανικός είσαιΝαι, όχι όμως μηχανικός που να μπορεί να σου δώσει 100% κατάλληλες συμβουλές. Είμαι Πολεοδόμος, όμως ο πατέρας μου ασχολείται επί χρόνια με συστήματα ξηράς δόμησης και μονώσεις κτλ. Έτσι ξέρω ορισμένα πράγματα γιατί έχω δει χρήσεις υλικών όπως το styrofoam (που είναι οι 'θήκες αυγών' που λες) και η εξυλασμένη πολυστερόλη. Επίσης ξέρω ότι το θέμα της ηχομόνωσης είναι ΠΟΛΥ κωλοκατάσταση και αν είναι να μην κάνεις καλά τη δουλειά σου, καλύτερα να μην την κάνεις καθόλου. Και εγώ πιστεύω ότι με τα δεδομένα που μας λες, ΔΕΝ θα την κάνεις καλά, δηλαδή το αποτέλεσμα θα είναι κατώτερο των προσδοκιών σου.
Βέβαια, αν θες, μπορείς να πας σε κάποιο συνεργείο να ρωτήσεις, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι δύσκολα κάποιος απ' αυτούς θα σου πει την απόλυτη αλήθεια, ότι δηλαδή ΔΕΝ θα είσαι εντελώς ικανοποιημένος απ' το τελικό αποτέλεσμα. Όπως σου είπαμε και ο Λεωνίδας και εγώ παραπάνω, η ηχομόνωση επιτυγχάνεται ΜΟΝΟ αν πιάσεις το επίπεδο στο οποίο γεννάται ο θόρυβος. Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα και θα έχεις απώλειες.
Η τελική απόφαση είναι δική σου.
-
Το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που μου λες.Το ξέρω οτι μονώνοντας έτσι απλά ένα χώρο δεν μπορώ να καλυφθώ αφού θα μεταδίδεται από τα υπόλοιπα φέροντα στοιχεία.
Εξάλλου το θέμα της ηχομόνωσης είναι πολύ πιο δυσκολο από το θέμα της θερμομόνωσης
Για θερμομόνωση πετάς ένα 5αρι φύλλο πολυστερόλης ανάμεσα σε 2 σειρές από τούβλα,πρ΄σέχεις να είναι καλά εφαρμοσμένα τα κομμάτια μεταξύ τους,πετάς και διπλά τζάμια στα παράθυρα και μαζί με ένα καλό προσανατολισμό έχεις μια επαρκή μόνωση
Στον ήχο τα πράματα είναι πιο δυσκολα και θέλει πιο πολύ προσοχή
Πάντως διαφωνώ ότι η πολυστερόλη είναι και ηχομονωτικό υλικό
Εξάλλου μόνο από την μορφή της λειτουργεί σαν μεμβράνη και μεταδίδει ανακλεί τον ήχο
Αν κάνω λάθος διόρθωσε με σε παρακαλώ.
Για ηχομόνωση και θερμομόνωση κάνει ο πετροβάμβακας ή το πάπλωμα υαλοβάμβακα αλλά εχω ακούσει οτιν είναι καρκινογόνο υλικό -
Με 5 ευρώ παίρνεις ωραίες ωτοασπίδες από το φαρμακείο. Αυτές που προτιμώ εγώ είναι σφουγγαράκια κίτρινα σα κύλινδροι (σε θήκη) - μη πάρεις κερί.
-
Τις ωτοασπίδες αυτες που προτείνεις τις έχω βρει με 2 Ε σε φαρμακείο αλλά δεν αποτελεί για μένα λύση γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να ζεις με ωτοασπίδες για πάνω από 10 λεπτά μέσα στο σπίτι
Ή έλλειψη θορύβων προκαλεί ανασφάλεια στον άνθρωπο
Για το λόγο αυτόν σε μελέτες ηχομόνωσης σε κατοικία δεν πρέπει να ξεπερνάς σίγαση παραπάνω από 10-12 ντεσιμπελ
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ