Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καποια πραγματα τα γραφουμε απο αγνοια,καποια λογω διαφορετικης οπτικης γωνιας,και καποια λογω και γω δεν ξερω τι
Συμφωνουμε απολυτα γιαυτο σε παρακαλω να διαβαζεις προσεκτικοτερα Τιγρη....
Ποιες μελετες παραχωρησε;Σε ποιον τις παραχωρησε;Αυτα ειναι επιστημονικη φαντασια.Η ΔΕΗ το μονο που εχει ειναι κατι παρωχημενες μελετες, που αναφερονται σε μηχανες του 1980 και φυσικα δεν ειχε δουλεια να τις παραχωρησει σε κανεναν,ουτε και κανεις τις ηθελε.
Eγω μιλαω για μελετες αιολικου δυναμικου εσυ μιλας για μηχανες του 1980....
Η διαφορα ειναι προφανης...
MΣε ποια παρκα ειναι συνεταιρος η ΔΕΗ;Μιλας παλι για πολυ παλιες εποχες οταν ειχε ξεκινησει μια προσπαθεια να γινουν κρατικα παρκα (και εγιναν 1-2) και να κατασκευάζονται εδω οι μηχανες (φυσικα η προσπαθεια θάφτηκε στο πνευμα του φιλελευθερισμού).
Για μια ακομα φορα (και να με συμπαθας Τιγρη μου) , 'Τι κανεις μπαρμπα??κουκια σπερνω'...
Τελος παντων προς ενημερωση ολων και επειδη βαριεμαι να γραφω σε παραπεμπω εδω:
http://www.dei.gr/ecportal.asp?id=892&nt=18&lang=1
Bλεπεις Τιγρη μου??Ολα τα καλα παιδια εδω...
Η ΔΕΗ συνεχως μιλαει για παρκα (400MW υποσχεθηκε στην Καρδιτσα ο Σιουφας) αλλα δεν σκοπευει να κανει απολυτως τιποτα περαν του να εισπραττει το τελος υπερ ανανεωσιμων πηγων ενεργειας.
Περαν της συγχυσεως της ΔΕΗ με το υπουργειο αναπτυξης, επιμενεις να εχεις και μαντικες ικανοτητες.
Εκτος και αν εχεις απο αλλου πληροφορηση περι του επιχειρησιακου σχεδιου της ΔΕΗ οποτε καλο θα ηταν να μας πεις τις πηγες σου, για να μη μενουμε κι εμεις στο σκοταδι...
Πολεμησε λυσαλεα ολα τα παρκα,και πιεσε για νομους που θα περιοριζαν την αναπτυξη της αιολικης ενεργειας.Βεβαια αυτο δεν ειχε να κανει 100% με την ΔΕΗ, αλλα με αυτους που κονομανε απο τον λιγνιτη και τις διαφορες προμηθειες απο την τωρινη κατασταση.
Mαλιστα.Το δωρεαν καυσιμο και αρα χωρις 'ενδιαφερον' προηγουμενου ποστ σου εγινε τωρα η αιτια να κονομανε καποιοι απο κατι που ειναι δωρεαν....
Εκτος του προφανους οξυμωρου, εγω που εχω μια μικρη ιδεα λογω της εγκαταστασης αιολικων παρκων μερικες εκατονταδες μετρα απο το σπιτι μου εχω δει και δυο τρια φιρμανια του τοτε Δ/ντος Συμβουλου της ΔΕΗ που σχεδον διατασσει την καθε ειδους διευκολυνση των 'επενδυτων'...
Παλι θα ηθελα τις δικες σου πηγες Τιγρη μου, και συγκεκριμενα παραδειγματα...
Καθυστερει υπερμετρα και χρεώνει επισης υπερμετρα το κοστος διασύνδεσης ενος παρκου με το δικτυο της.
Κι εδω αδιαβαστος ή λαθος πληροφορημενος εισαι αγαπητε Τιγρη.
Τα εργα διασυνδεσης (γραμμες μεταφορας, υποσταθμοι) κατασκευαζονται και πληρωνονται απο τους ιδιους τους παραγωγους.
Η μονη τους ενσταση βρισκεται στο οτι βασιζονται σε προδιαγραφες και μελετες της ΔΕΗ (οτι γινεται δηλαδη με καθε πελατη της) και η επιβλεψη για τη σωστη εκτελεση τουεργου ανηκει στη ΔΕΗ.
Μολις λοιπον κατασκευαστουν τα εργα περνανε στην ιδιοκτησια της ΔΕΗ για να εχει και την ευθυνη της συντηρησης γιατι ως γνωστον απαγορευεται απο το νομο οι εργαζομενοι στη ΔΕΗ να επεμβαινουν σε ιδιωτικα δικτυα.
Τωρα αν καποια ζημια ωφειλεται σε ενδεχομενη βλαβη του παραγωγου χρεωνεται σε αυτον αν ωφειλεται σε εξοπλισμο της ΔΕΗ, δεν υπαρχει χρεωση.
Οπως δηλαδη συμβαινει με καθε πελατη της ΔΕΗ.
Οι δε υπερογκες κατ'εσενα χρεωσεις ειναι ακριβως οι ιδιες που χρεωνονται
εργα αντιστοιχου μεγεθους για τη διασυνδεση οποιουδηποτε πελατη (π.χ. εργοστασια κλπ) με το δικτυο της ΔΕΗ.
Τωρα πως εβγαλες το συμπερασμα οτι ΟΛΟΙ οι παρκαδες ειναι καταπατητες και απατεωνες,να μας το πεις και εμας,ή τουλάχιστον πες μας ονομαστικά ΕΝΑΝ για να δουμε αν υπαρχει οντως και αυτο το ειδος.
Kαταρχην εγραψα εγω πουθενα οτι ΟΛΟΙ οι παρκαδες ειναι ετσι οπως λες??
Κατα δευτερον αν ποτε πας μια βολτα στην επαρχια Καρυστιας στην Ευβοια, απο Αλιβερι μεχρι τα χωρια του Καβο Ντορο, σταματα σε ενα οποιοδηποιτε χωριο που κοντα του θα δεις ανεμογεννητριες και ρωτησε εναν οποιονδηποτε κατοικο αν εχει προστριβες με τους παρκαδες και για ποιο λογο....