-
Νομιζω οπτικα δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα σε δυο καινουργια αυτοκινητα. Μετα απο 6-7 χρονια ομως φαινεται...
-
(Το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος για να μη 'κόψει' το χρώμα, είναι να μη πλένει το αυτοκίνητο όταν είναι ζεστό από τον ήλιο.)
Αυτό ισχύει μόνο για το λευκό ή για όλα τα χρώματα?
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
(Το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος για να μη 'κόψει' το χρώμα, είναι να μη πλένει το αυτοκίνητο όταν είναι ζεστό από τον ήλιο.)
Αυτό ισχύει μόνο για το λευκό ή για όλα τα χρώματα?
Φυσικά για όλα τα χρώματα! Γενικά κάθε απότομη αλλαγή θερμοκρασίας ταλαιπωρεί το χρώμα.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Νικόλα μπορεί να έχει και το λευκό προβλήματα αλλά πολύ λιγότερα από τα υπόλοιπα χρώματα.
Γενικά το λευκό είναι πολύ πιο ανθεκτικό.Με απλή περιποίηση και παραμένει σα καινούργιο που λένε.
29 φανοβαφείς συνιστούν λευκό.Τα ξέρω αυτά Φράγκι, είχα κι εγώ λευκό. Τα σχόλιά μου ήταν για την επισκευή του.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
29 κατασκευαστές πλυντηρίων/ψυγείων και λοιπών ηλεκτιρκών συσκευών συνιστούν λευκό. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
29 κατασκευαστές πλυντηρίων/ψυγείων και λοιπών ηλεκτιρκών συσκευών συνιστούν λευκό.
Μπα και αυτοί στα ινοξ το ρίξανε (βλέπε ασημί).
-
Κόκκινη παραλλαγή σε αυτοκίνητο έχετε δει; Εγώ είδα και ήταν πραγματικά πολύ αστεία η φάση. Δεν το επιδίωξε ο άνθρωπος αλλά από ότι φαίνεται είχε αλλεργία στο νερό. Εκτός κι αν του έριξαν τίποτα απάνω. Το θεμα όμως είναι ότι το ίδιο χάλι είχε όλο το αυτοκίνητο.
Αν ρωτάτε και τι μαρκα ήταν: Αλφα 156
Πάντως το δικό μου κοκκινο αυτοκίνητο είναι σχεδόν 6 χρονών και το χρώμα δεν φαίνεται να εχει υποστεί οποιαδήποτε αλλοιωση.
-
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, υπάρχει κανείς άρρωστος που θα έδινε ένα σκασμό λεφτά για χρώμα individual, ή, ακόμη περισσότερο, χρώμα εργοστασιακό που θα διαμόρφωνε ο ίδιος; (Money can buy everything)
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, υπάρχει κανείς άρρωστος που θα έδινε ένα σκασμό λεφτά για χρώμα individual, ή, ακόμη περισσότερο, χρώμα εργοστασιακό που θα διαμόρφωνε ο ίδιος; (Money can buy everything)Ενοείται πως όχι! Φαντάσου να χρειαστεί βάψιμο μετά...
Με τα ίδια λεφτά βάζεις πολύ χρησιμότερα πράγματα στο αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, υπάρχει κανείς άρρωστος που θα έδινε ένα σκασμό λεφτά για χρώμα individual, ή, ακόμη περισσότερο, χρώμα εργοστασιακό που θα διαμόρφωνε ο ίδιος; (Money can buy everything)
Ενοείται πως όχι! Φαντάσου να χρειαστεί βάψιμο μετά...
Με τα ίδια λεφτά βάζεις πολύ χρησιμότερα πράγματα στο αυτοκίνητο...
+1
-
Παιδιά σκέφτομαι την αγορά αυτοκινήτου, και το θέμα του χρώματος με ενδιαφέρει άμεσα, γιατί θέλω να το πάρω σε μαύρο, αλλά δεν είναι μεταλλικό. Αυτό είναι κάτι που με χαλάει, γιατί δεν θέλω μετά από 4-5 χρόνια να έχει ξεθωριάσει, και να χρειάζεται πάλι βαφή.
Στο μαύρο δεν είναι τόσο έντονο το φαινόμενο όσο σε άλλα χρώματα; -
Ο χρήστης Babis_ECE έγραψε:
Παιδιά σκέφτομαι την αγορά αυτοκινήτου, και το θέμα του χρώματος με ενδιαφέρει άμεσα, γιατί θέλω να το πάρω σε μαύρο, αλλά δεν είναι μεταλλικό. Αυτό είναι κάτι που με χαλάει, γιατί δεν θέλω μετά από 4-5 χρόνια να έχει ξεθωριάσει, και να χρειάζεται πάλι βαφή.
Στο μαύρο δεν είναι τόσο έντονο το φαινόμενο όσο σε άλλα χρώματα;Μαύρο
OXI μαύρο αν δεν είναι μεταλλικό. Δεν θα βλέπεται μετά από 5 χρόνια εκτός αν το
κερώνεις, έχεις πυλωτή σπίτι και παρκινγκ στη δουλειά. Δυστυχώς έτσι είναι.Λευκό
Πράγματι το λευκό είναι η χαρά του φαναρτζή. Το FIAT 128 του πατέρα μου το έφαβε
κάθε 5 χρόνια με πενταροδεκάρες. Όμως...Κατέβηκα στον κουμπάρο μου κάπου στην Εύβοια και είδα ότι το 90% των αυτοκινήτων
ήταν λευκά. Όταν ρώτησα μου είπαν ότι στο λευκό δεν φαίνεται η σκόνη από το...
χωράφι. Τότε συνέδεσα το λευκό αυτοκίνητο με το χωράφι, και αν δεν πρόκειται για
κάποιο πολύ μουράτο αυτοκίνητο, κάθε τί λευκό πάει (για μένα) κατ' ευθείαν στο χωράφι
Γιατί τα Χ παραπάνω ευρώ για μεταλλικό χρώμα?