-
Παιδί θαύμα δηλαδή
-
Rock in Athens το 1984 στο Παναθηναϊκό στάδιο με cure, depeche mode, stranglers, talk talk, telephone, clash, culture club.
Διεθνής αμνηστία το 88 στο ΟΑΚΑ με bruce, peter gabriel, tracy chapman, george dalarasΣτα τηλεοπτικά 'οι σφαίρες πέφτουν σαν χαλάζι', η ταινία που διακόπηκε στη μέση, έπειτα από τηλεφώνημα της Μαργαρίτας Παπανδρέου
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Στα τηλεοπτικά 'οι σφαίρες πέφτουν σαν χαλάζι', η ταινία που διακόπηκε στη μέση, έπειτα από τηλεφώνημα της Μαργαρίτας ΠαπανδρέουΝαι ναι τη θυμαμαι Τι σουρεαλ σκηνικα ηταν αυτα? Σκηνη που μου εμεινε: Ενας μουσατος τριχωτος 40αρης με πανες σε μια κουνια (τον οποιον πριν τον εδειχνε να βυζαινει ) κι απο πανω 3-4 τοπλες (!!!!!!!) θειες να τον νανουριζουν 'Ηρθαν οι γειτονισσες να σε νανουρισουν αγορι μου', 'Κοιμησου αστρο της αυγης' Καπου εκει το κοψανε αν θυμαμαι καλα Χαμος, διαβαζα την αλλη μερα στα ΝΕΑ τα παρασκηνια στην ΕΡΤ
Η κορυφαια ταινια στην ιστορια του ελληνικου κινηματογραφου, ψαχνω μανιωδως να τη βρω απο τοτε αλλα τζιφος
εδιτ: τον 'καλλιτεχνη' τονε λεγανε Νικο Αλευρα
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Στα τηλεοπτικά 'οι σφαίρες πέφτουν σαν χαλάζι', η ταινία που διακόπηκε στη μέση, έπειτα από τηλεφώνημα της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Ναι ναι τη θυμαμαι Τι σουρεαλ σκηνικα ηταν αυτα? Σκηνη που μου εμεινε: Ενας μουσατος τριχωτος 40αρης με πανες σε μια κουνια (τον οποιον πριν τον εδειχνε να βυζαινει ) κι απο πανω 3-4 τοπλες (!!!!!!!) θειες να τον νανουριζουν '
ρε συ, δε θα το πιστεψεις! ΘΥΜΑΜΑΙ ατυη τη φαση και θυμαμαι οτι κοπηκε γιατι ηταν πολυ χοντρο (για την εποχη) αλλα ποτε δεν εψαξα τι, πως και γιατι...
-
ΘΥΜΑΜΑΙ:
Τα χαρτακια με το Ελληνικο πρωταθλημα απο την Carousel αλλα και αυτα της Panini που ηταν κλασεις ανωτερα! (τα δευτερα νομιζω υπαρχουν ακομα)
'Μου δίνεις τον Κούη να σου δώσω τον Μαύρο? Έλα μωρέέέέ.... αφου τον έχεις διπλό ....'
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κούλααααααα
Πρέπει να την έχω δεί άπειρες φορές αυτή την ταινίαΕγώ που την έχω δει στο κινηματογράφο σε 1η προβολή?
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
SABRINA - BOYSΠω πω πω! Είχα ακούσει φίλους να μιλάνε με θρησκευτική ευλάβεια, αλλά όταν την είδα για πρώτη φορά, έπαθα!
Διάφορες αναμνήσεις από τότε(εκτός αυτών που ήδη αναφέρθηκαν):
Γούντυ ο Τρυποκάρυδος,
Ροζ Πάνθηρας,
Ο Μυρμηγκοφάγος,
Μπάγκς Μπάνυ,
Τουίτι,
Σάιμον στη χώρα της κιμωλίας
Κόσμος - με τον Καρλ Σαγκάν
Την έναρξη και το κλείσιμο της ΕΡΤ 1, με την απίθανη μουσική φλογέρας βοσκού με φόντο τα αστέρια...
Την πρώτη φορά που είδα τον Νίκι Λάουντα σε αγώνα της Φόρμουλα 1!
Την έκρηξη χαράς το 1987 που η εθνική κατέκτησε το Eurobasket: όλη η Ελλάδα μια οικογένεια...
Ένα τυχαίο τσοντοπεριοδικό που βρήκα στον δρόμο ενώ περπατούσα, και το οποίο έδειχνε πράγματα απίστευτα για τον νου μου!Γκάλης και Άρης και τα μυαλά στα κάγκελα!!! (από τότε που σταμάτησε, έπαψε να με ενδιαφέρει και το μπάσκετ, μέχρι που σήμερα δεν ξέρω ΚΑΝ αν συνεχίζεται ακόμη το άθλημα αυτό! )
Ένα απίθανο Λάντα που είχε ο πατέρας μου τότε στις αρχές, και αργότερα μια ασημί Όπελ Ασκόνα 1300 ολόκληρα κυβικά!!!!
Τις μονοήμερες εκδρομές του Δημοτικού ακούγοντας τραγούδια σαν το αλησμόνητο(δεν θυμάμαι τίτλο) του Ρακιντζή 'βγαίνουμε μωρό μου μέσα απ' το τούνελ...', ένα άλλο που έλεγε 'το καλοκαιράκι, στην ακρογιαλιά, δώσ' μου ένα φιλάκι..'
Θα επανέλθω..
-
Αν και γεννήθηκα το '84, τρέφω μια αγάπη για τις cult-ίλες των 80s, απο τηλεοπτικές σειρές, μουσικές/τραγουδιάρηδες, ταινίες κ.λ.π.
Θα ποστάρω ενα playlist με 80s χιτάκια που ακούγονταν σε ντίσκο στις ταινίες του Γαρδέλλη...
-
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αλλα μην ξεχνάμε το ελληνικό Ocean's 11, το φίλμ-αριστούργημα που ο Tarantino προφανώς αντέγραψε οταν έγραφε το Reservoir Dogs...
The... Κόπανοι!
Με Κωνσταντίνου, Λεζέ, Βούρο στα καλύτερά του και πολλούς άλλους (και φυσικά η κλασσική χοντρή ξανθιά - 'Χέλια μου!')
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
SABRINA - BOYS
Πω πω πω! Είχα ακούσει φίλους να μιλάνε με θρησκευτική ευλάβεια, αλλά όταν την είδα για πρώτη φορά, έπαθα!
Διάφορες αναμνήσεις από τότε(εκτός αυτών που ήδη αναφέρθηκαν):
Γούντυ ο Τρυποκάρυδος,
Ροζ Πάνθηρας,
Ο Μυρμηγκοφάγος,
Μπάγκς Μπάνυ,
Τουίτι,
Σάιμον στη χώρα της κιμωλίας
Κόσμος - με τον Καρλ Σαγκάν
Την έναρξη και το κλείσιμο της ΕΡΤ 1, με την απίθανη μουσική φλογέρας βοσκού με φόντο τα αστέρια...
Την πρώτη φορά που είδα τον Νίκι Λάουντα σε αγώνα της Φόρμουλα 1!
Την έκρηξη χαράς το 1987 που η εθνική κατέκτησε το Eurobasket: όλη η Ελλάδα μια οικογένεια...
Ένα τυχαίο τσοντοπεριοδικό που βρήκα στον δρόμο ενώ περπατούσα, και το οποίο έδειχνε πράγματα απίστευτα για τον νου μου!Γκάλης και Άρης και τα μυαλά στα κάγκελα!!! (από τότε που σταμάτησε, έπαψε να με ενδιαφέρει και το μπάσκετ, μέχρι που σήμερα δεν ξέρω ΚΑΝ αν συνεχίζεται ακόμη το άθλημα αυτό! )
Ένα απίθανο Λάντα που είχε ο πατέρας μου τότε στις αρχές, και αργότερα μια ασημί Όπελ Ασκόνα 1300 ολόκληρα κυβικά!!!!
Τις μονοήμερες εκδρομές του Δημοτικού ακούγοντας τραγούδια σαν το αλησμόνητο(δεν θυμάμαι τίτλο) του Ρακιντζή 'βγαίνουμε μωρό μου μέσα απ' το τούνελ...', ένα άλλο που έλεγε 'το καλοκαιράκι, στην ακρογιαλιά, δώσ' μου ένα φιλάκι..'
Θα επανέλθω..
+1 απο Random
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Τις μονοήμερες εκδρομές του Δημοτικού ακούγοντας τραγούδια σαν το αλησμόνητο(δεν θυμάμαι τίτλο) του Ρακιντζή 'βγαίνουμε μωρό μου μέσα απ' το τούνελ...', ένα άλλο που έλεγε 'το καλοκαιράκι, στην ακρογιαλιά, δώσ' μου ένα φιλάκι..'Εεεεεεεππππππ, ιεροσυλια
Φατμε ειναι αυτα
SPITFIRE
Αν θυμαμαι καλα ο σκηνοθετης ο Αλευρας (νομιζω και πρωταγωνιστης ) ητανε τοτε στο ΔΣ της ΕΡΤ2. Οταν επεσε το τηλεφωνο απο τη Μαργκαρετ, εγινε της κακιας πεθερας στην Κατεχακη, παραιτηθηκαν (καρατομηθηκαν) συσσωμοι οι διοικουντες (μιλαμε για μια εποχη με κρατικα μονοπωλια, απολυτο κρατικο ελεγχο των μεσων, ποσο μαλλον στην ΕΡΤ2 που μολις ειχε ξεφυγει απο τη στρατιωτικη κηδεμονια - ΥΕΝΕΔ) και γενικα το παρασκηνιο επαιζε για μηνες. Πρεπει να ηταν το '83 ή το '84 (εγω πιτσιρικος 8 χρονων, αλλα, εκτοτε, με μια μικρομεγαλη κακεντρεχεια ). Θυμαμαι χαρακτηριστικα και την ταινια και το παρασκηνιο που το ρουφηξα την αλλη μερα στην εφημεριδα Τι εποχες......
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Αν και γεννήθηκα το '84, τρέφω μια αγάπη για τις cult-ίλες των 80s, απο τηλεοπτικές σειρές, μουσικές/τραγουδιάρηδες, ταινίες κ.λ.π.Θα ποστάρω ενα playlist με 80s χιτάκια που ακούγονταν σε ντίσκο στις ταινίες του Γαρδέλλη...
Sandra-Maria Magdalena, Innocent love, in the heat of the night
Cretu-Samurai
Modern Talking- ΟΛΑ
Alphaville - Big in Japanκαι πολλά άλλα
-
http://www.thebestlegaladvice.com Μολις το ανακαλυψα τυχαια..
-
Ποδήλατα-τσόπερ
Spectrum Sinclair 28K
Η ταινία της Τετάρτης (κατά τις 20:00)
Μαλλί - καπελάκι
ΡΑΤΑΤΑ (ή ΤΑΡΑΤΑΤΑ δεν θυμάμαι ακριβώς)
και φυσικά Βασιλιάς Αρθούρος, Thunderbirds, Popeye, Χοντρός Λιγνός, Ταρζάν, Κάντυ Κάντυ , συγνώμη μου ξέφυγε...Τέλος θυμάμαι μια μανία με φυσοκάλαμα και μπιρμπιλόνια...
-
Είστε όλοι φοβεροί
Τι μου θυμίζετε. Εποχές Γυμνασίου - Λυκείου, Παρασκευή - Σάββατο σε μπαράκι να τρέχω να προλάβω το τελευταίο λεωφορείο (12 τα μεσάνυχτα μόνο ) για το σπίτι.
Από συγκροτήματα θυμίζω τους Asia.
Γλυκές εποχές, αν και ιδιαίτερα κιτς.
Τι στο διάλα, ήταν τα παιδικά μας χρόνια -
Ο χρήστης piko έγραψε:
Τι στο διάλα, ήταν τα παιδικά μας χρόνια
Και για κάποιους τα εφηβικά
Spectrum Sinclair 28K
Kαι Commodore 64, και BBC Acorn και πολλά άλλα...
Περιοδικό 'Computer για όλους', με τα ατελείωτα listings προγραμμάτων, που ξενυχτούσαμε για να πληκτρολογήσουμε, για να παίξουμε frogger, pac-man, arkanoid και λοιπά 'εξωτικά'. Και αποθήκευση και φόρτωμα από το κασετόφωνο, μισή ώρα να φορτώσουν τα 40Κ (αν δεν έβγαζε μήνυμα λάθους).
Sandra-Maria Magdalena, Innocent love, in the heat of the night
Cretu-Samurai
Modern Talking- ΟΛΑ
Alphaville - Big in Japanκαι πολλά άλλα
Και φυσικά Opus-Live is Life, με το παραλλαγμένο ρεφρέν στα πάρτυ των ΒΠ σχολείων 'Γ@@ώ το ΠΑΣΟΚ'
-
ΘΥΜΑΜΑΙ:
Τα βραδυα της Πεμπτης που περιμεναμε μπροστα τις τηλεορασεις μας με αγωνια, να απολαυσουμε το Νικο Γκαλη, τον Παναγιωτη Γιαννακη και την παρέα τους (ΑΡΗΣ) στο δρομο για το φάιναλ φορ.
Τις τηλεφωνικες γραμμες που μπερδευονταν μεταξυ τους καθως καλούσες αλλά και κατά τη συνομιλια.
Το γεγονός ότι μιλάγαμε στο τηλέφωνο ατελείωτες ώρες (κάθε τηλεφώνημα, μια αστική μονάδα!)Τις διαφημίσεις Nescafe Frappe στην τηλεοραση και το κινηματογράφο.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εεεεεεεππππππ, ιεροσυλια
Φατμε ειναι αυτα
Έχεις δίκιο, διέπραξα μέγιστη ιεροσυλία και ύβρι!
Συνέχεια:
Έπαιρνα θυμάμαι, κάτι γαριδάκια Παπάυ με 5 δραχμές! Ακόμα, κάτι καραμέλες 'κόκος' ή 'κόκκος' με 1-2 δραχμές! Μιλάμε, οι δραχμές είχαν κάποτε, πραγματική αξία..Φυσικά, τις Κυριακές, Αθλητική Κυριακή: ήταν η επιτομή της εβδομάδας
Επίσης θυμάμαι κάτι ωραίες κοπάνες που κάναμε απ' το σχολείο για να πάμε να λειώσουμε στο μπάσκετ, μετά μπουγάτσα και τα ρέστα...Να συμπληρώσω ακόμα μερικές ελληνικές σειρές:
Λωξάντρα
Χατζηεμμανουήλ(τι θυμήθηκα τώρα)
Ορκιστείτε παρακαλώ!
Λούνα Παρκ
Το θέατρο της Δευτέρας(;)Από ξένες σειρές να συμπληρώσω:
Μάικ Χάμερ με τον Στέισι Κιτς(μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η σειρά)
Σαν Φρανσίσκο(;) -- (με τον Μάικλ Ντάγκλας σε ρόλο αστυνομικού)
Τόλμη και Γοητεία! (ναι, στην αρχή το έβλεπα λίγο... )
Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια! (Μπρους Γουίλις, Σίμπιλ Σέπαρντ)Φυσικά, ταινίες σαν τον 'Ιντιάνα Τζόουνς' και 'Πόλεμος των Άστρων' ήταν αξέχαστες.
Θυμάμαι την φοβερή ντίσκο Lapoge(λαποζέ) στην Εθνικής Αντίστασης, τα τζογαδόρικα ηλεκτρονικά παιχνίδια στο κάτω μέρος( ) και τους 'καρεκλάδες'!
-
Ρε παιδιά, τώρα το θυμήθηκα και δεν το έχει πει και κανείς, αν είναι δυνατόν...
MIAMI VICE -
απιστευτα όλα...
πόσο διαφορετικά ήταν όλα τότε...ή μήπως μας φαίνονται διαφορετικά λόγω της ανεμελιάς που είχαμε τότε, αντίθετα με το άνχος που μας διακατέχει τώρα...
τους Kazagogoo με τραγουδιστή τον Limal με το φρικ το μαλλί τους θυμάστε;άσχετο μήπως είδατε στις ειδήσεις τον Boy George των Culture Club, να εκτίεει ποινή στην Ν.Υόρκη; αγνώριστος
80s - all time fashion