Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Οπότε, όσα λέτε για το χτεσινό, και, ξαναλέω, στο τμήμα της διαδρομής που έβλεπα, δηλ μεταξύ Αγίου Κοσμά και γκολφ Γλυφάδας, εγώ τα ακούω βερεσέδια.
I beg your pardon Λάζαρε, αλλά επειδή ξέρω πολύ καλά τι έγινε χθες το βράδυ, δεν παίζει με τίποτα να μ'έβλεπες (και με δυνατότητα να κρίνεις την επικινδυνότητα) για τόση μεγάλη απόσταση, χωρίς να οδηγάς ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αφορίζεις.
Το μόνο αυτοκίνητο που ακολουθούσε με παρεμφερείς ρυθμούς από Καλαμάκι εώς Καβούρι και ούτε καν αυτό δεν έβλεπα συνέχεια στον καθρέφτη, ήταν ένα μαύρο Ζ4 το οποίο μάλιστα απορώ πως δεν το έχεις αναφέρει μέχρι τώρα.
Επίσης ο γαλανομάτης ξανθομπάμπουρας είναι ανηψιός μου.
lkar
Ατύχησες, γιατί απ'ότι έχω καταλάβει κάπου προς το Φάληρο πρέπει να κινείσαι... Τα συχνότερα δρομολόγιά μου είναι βραδυνά στην παραλιακή, από Πειραιά εώς Σούνιο και πίσω. Πρωινά με το μηχανάκι...
corsair & manosk
Πέρα απ'το ότι σε γενικές γραμμές όπως έχω γράψει και παλαιότερα, διαφωνώ μ'αυτή την τακτική, είναι σίγουρα ένα πραγματικό γεγονός, συμβαίνει συχνά, και δεν μ'ενοχλεί καθόλου. Κόβω κι εγώ, ούτε κολλήματα σε προφυλακτήρες, ούτε φώτα, ούτε κόρνες, και περιμένω την κατάλληλη ευκαιρία για να περάσω με ασφάλεια (για τα δικά μου δεδομένα πάντα=δεν θέλω να τρακάρω=δεν θέλω να τρακάρω άλλους=δεν θέλω να κινδυνεύσει κανενός η σωματική ακεραιότητα). Και αυτή η ευκαιρία έρχεται πάντα, αργά ή γρήγορα. Αν έρθει αργά, θ'αργήσω να περάσω. Απλά...
Ανακεφαλαίωση
Καταλαβαίνω ότι αυτά που γράφω περί ασφάλειας μπορεί να σας φαίνονται παπαριές, αλλά ρε παίδες έτσι είναι. Τελευταία φορά που έκανα εσωτερική αναζήτηση δεν ανακάλυψα ακόμα αυτοκτονικές ή δολοφονικές τάσεις.
Ολοι στο δρόμο χωράνε, υπάρχει τρόπος και το βλέπω καθημερινά τα τελευταία 13.5 χρόνια που οδηγώ. Οι αργοί, οι γρήγοροι, οι 'γλήγοροι', οι οδηγοί του Σαββατοκύριακου, οι παππούδες, οι ταρίφες, οι ντελιβεράδες, οι 'φυσιολογικοί', οι ΚΟΚάκηδες. Αν ανήκω στη μειοψηφία είναι ένα άλλο θέμα, αλλά τουλάχιστον καταλάβετε ότι υπάρχει και η μειοψηφία και όχι μόνο 'εμείς' και οι 'άλλοι'.
Η ασφαλιστική μου ξέρει πως ποτέ δεν είχα πρόβλημα και περνάω εγώ καλά και οι άλλοι καλύτερα. Με το στανιό λοιπόν και τσουβαλοποιόντας καταστάσεις δεν πρόκειται να με πείσετε. Εχω αποδεχθεί πως το 99% το βλέπει εγκληματικό, καφριλίκι, ή όπως αλλιώς θέλετε. Αποδεχθείτε κι εσείς λοιπόν πως μπορεί να μην είναι κι έτσι.
Δεν έχω σκοπό να σας πείσω πως ΠΡΕΠΕΙ να πιστέψετε ότι η γρήγορη οδήγηση στους δημόσιους δρόμους είναι ασφαλής, γιατί σίγουρα δεν είναι. Προσπαθώ να σας κάνω να καταλάβετε όμως, πως υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει πολύ ασφαλής αφήνοντας μας εκτεθιμένους μόνο στον τελείως τυχαίο παράγοντα, όπως είμαστε όλοι εκτεθιμένοι όπως κι αν οδηγάμε (πχ να περάσει λεωφορείο αεροπορία με κόκκινο σε τυφλή διασταύρωση, πράγμα το οποίο πλάκα-πλάκα το βλέπουμε τόσο καθημερινά που τείνει να πάψει να είναι τυχαίο). Οι προϋποθέσεις αυτές από οδηγό σε οδηγό διαφέρουν, αλλά υποτίθεται πως όλοι οι οδηγοί έχουν σαν τελικό στόχο την ασφάλεια τη δική τους και των γύρων τους.
Από μέρους μου θα προτιμούσα να μη συνεχίσω τη συζήτηση εδώ για το συγκεκριμένο περιστατικό. Λάζαρε, αν θέλεις να σου λύσω τις απορίες για τα πράγματα που ρώτησες μπορούμε να πιούμε κι έναν καφέ. Προτιμώ έτσι, παρά εδώ μέσα.