-
Η δημοκρατία προϋποθέτει πολλά περισσότερα που δυστυχώς είναι αδύνατο να κατανοήσουν ορισμένοι. Για παράδειγμα, αφού τόσο πολύ κόπτονται για την αρχαιελληνική δημοκρατία και πως η ΗΠΑμερικάνικη είναι συνέχισή της, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο πολίτης που δεν συμμετείχε στα κοινά (δηλαδή ΔΕΝ ψήφιζε) έχανε αυτομάτως την ιδιότητά του.
Όταν ψηφίζει το 40% του εκλογικού σώματος και μάλιστα ανάμεσα σε ΔΥΟ κόμματα, οποιαδήποτε κουβέντα περί δημοκρατίας και εκλογικής διαδικασίας μετατρέπεται σε κωμωδία του παραλόγου. Αν και πολύ φοβάμαι όπως είπα στην αρχή, αυτά που λέω είναι πολύ δύσκολα προς κατανόηση (ο νοών νοείτο και όποιος έχει τη μύγα να τη φέρει πίσω ) -
**Xωρις διαθεση αντιπαραθεσης επιτρεψε μου αγαπητε King Alexander....
**>Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Απο τη στιγμη που το εχουνπαραδεχτει και οι ιδιοι οτι ανηκουν στην εν λογω λεσχη δεν ειναι κατι κρυφο αφενος, και αφεταιτερου δε θεωρω κανενα τοσο ηλιθιο (ουτε καν το γιωργακι) ωστε να παραδεχτουν κατι δημοσια που θα αμαυρωνε την εικονα τους εστω και σε ενα μικρο αριθμο ατομων που εχουν παρομοια με σενα αποψη για το τι ειναι η Μλντενμπεργκ....
Δεν ανέχομαι οι πολιτικοί μου να ανήκουν σε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ κέντρα οποιυδήποτε είδους που δεν είναι ανοιχτά στον λαό για διερεύνηση.
Εδώ δεν μιλάμε απλώς για προσωπικές συννενοήσεις μεταξύ των πολιτικών.Αν οι πολίτες ηταν έξυπνοι, έστω κάποιοι μαχητικοί δημοσιογράφοι θα χρησιμοποιούνταν για να εξακριβωθεί ΠΟΙΟΙ ανήκουν σε μυστικές λέσχες και περίεργα ιδρύματα ώστε να φάνε 'μαύρο' στις επόμενες εκλογές: εκεί είναι για να διαχειρίζονται τη χώρα και όχι για να ανήκουν σε οποιαδήποτε κέντρα αποφάσεων μυστικά στο λαό.
Εγώ έτσι βλέπω τη Δημοκρατία --- αν οι πολιτικοί δεν το βλέπουν έτσι, να απελαθούν τα λαμόγια.
Εδώ αναφερόμαστε σε ανθρώπους που επηρεάζουν το μέλλον μιας χώρας, και δεν θα ενδιαφερθούμε τι στο διάολο κάνουν και σε ιδρύματα απλησίαστα προς διερεύνηση;
Μορει η Μπιλνντενμπεργκ να ειναι μια κλειστη λεσχη αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ειναι μυστικη.
Εξαλλου κοινο μυστικο μεταξυ 500 1000 10000 ανθρωπων ειναι αδυνατο να κρατηθει οπως καταλαβαινεις...
Νασαι σιγουρος οτι αν απελαθουν αυτα τα λαμογια τοτε οι επομενοι εθνοσωτηρες και εθνικοφρονες που θα ερθουν πριν ορκιστουν θα φροντισουν να γινουν μελη σε τετοια ή παρομοια Λεσχη.
Και οι επομενοι το ιδιο , και οι επομενοι και τελικα θα μεινουμε στην Ελλαδα εγω κι εσυ...O αλλοι δυο ποιοι ειναι??
Μαλλον ο Αρχιεπισκοπος και ο Προεδρος της Δημοκρατιας ή ο A/ΓΕΕΘΑ να υποθεσω??
Καλα ρε Κινγκ που μενεις??Στην οδο Σουρμελή??Δεν έχω ιδέα και ΔΕΝ με ενδιαφέρει. Αν εσύ ενδιαφέρεσαι για τους υψηλόβαθμους, ψάξε και βρες το, χωρίς παρεξήγηση. Εγώ απλώς αναφέρω τις λιγοστές γνώσεις μου γύρω από το θέμα για να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου.
Δεν εχεις ιδεα αλλα ξερεις ομως οτι ο Καραμανλης (και ο καθε Καραμανλης) ειναι στη τριαδα....
Τι είναι στην οδό Σουμερλή;
Η εδρα της Μεγαλης Στοας της Ελλαδας...Tωρα ειναι σα να ακουω το Μιχαλολιακο τον Πλευρη και το Καρατζαφερη μαζι, ή να βλεπω Τηλεαστυ και να διαβαζω Στοχο, Ελευθερο Κοσμο και Χρυση Αυγη, ψωνιζοντας ταυτοχρονα βιβλια απο το Λιακοπουλο και το Γεωργιαδη...
Ποιό είναι το νόημά σου; Ότι είμαι κάτι σαν φασίστας, πατριδοκάπηλος, κομμουνιστής, ναζί, ακραίος θεϊστής, άθεος ή όλα τα παραπάνω μαζί;
Εγω δε βαζω ταμπελες φιλε μου....
Συζητηση κανουμε
Αν νομίζεις ότι είμαι, τότε είμαι, δεν θα μαλώσουμε για τετελεσμένα γεγονότα. Αν πάλι, θέλεις να με 'προστατέψεις' ώστε να μην 'εκτεθώ', να' σαι καλά, αλλά αυτό που εγώ κρίνω σωστό να πω, θα το πω όταν θα μιλήσω, δεν πάει να είναι και ο Διάολος δίπλα μου. Πες με ξεροκέφαλο, αθεόφοβο ή όπως θες.
Αυτο δε σημαινει ομως οτι δε πρεπει να δεχεσαι τη κριτικη των αλλων για τις αποψεις σου...Γενικά μιλώντας και όχι αναφερόμενος σε εσένα, το θέμα είναι ότι εγώ ΔΕΝ θα διστάσω να πω τη γνώμη μου για να μην χαρακτηριστώ 'κάπως' και δεν δίνω δεκάρα γι' αυτό, είτε αρέσω είτε όχι.
Αναφαιρετο δικαιωμα σου ειναι να λες οτι πιστευεις.Αλλοιμονο.
Δικαιωμα των αλλων ειναι να κρινουν τις γνωμες μας, αλλιως δε θα καναμε κουβεντα αλλα παραθεση μανιφεστων...
Δεν θα διστάσω να συμφωνήσω με κόμματα και πολιτικά ρεύματα για απόψεις που θεωρώ σωστές, αλλά από την άλλη πλευρά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρώ την συνολική ιδεολογία τους άχρηστη, επικίνδυνη ή μη εφαρμόσιμη.
**Αυτο ειναι θεμα κρισης του καθενα μας ποια ιδεολογια θεωρουμε χρησιμη και εφαρμοσιμη.Παντως δεν ειναι και το καλυτερο πραγμα η μιξη των ιδεολογιων με την εννοια του να απομονωνουμε τα στοιχεια που μας βολευουν...
Π.χ.Η μιξη στοιχειων απο το Γερμανικο μυστικισμο, τον Εθνικισμο και το σοσιαλισμο μας εδωσαν τα προηγουμενα χρονια το τερας του Εθνικοσοσιαλισμου με τα αποτελεσματα που ολοι γνωριζουμε.... ** -
Eμ τοτε γιατι βομβαρδιζει το Λιβανο; Για τουρισμο;
Η Χεζμπολα ειναι ενα αγκαθι στην ολη κριση. Βασικοτατα υποστηριζομενη απο το Ιραν/Συρια για να ελεγχουν και να εχουν επιρροη στην περιοχη. Η Συρια εφυγε απο τον Λιβανο αλλα η Χεζμπολα ακομα εχει ενα καλο μερος.
Ο στρατος του Λιβανου κανονικα πρεπει να ειναι ο κυριαρχος στρατος αλλα δεν το εχει κανει και δεν νομιζω οτι εχει τα μεσα και την θεληση να το κανει. Και φυσικα αν περιμενουμε απο τον ΟΗΕ δεν προκειται να γινει, γιατι φυσικα ποιος εχει τα α@χι@@α να το κανει. Η Χεζμπολα προσπαθει να το παιξει σε δυο μεσα και πολιτικη οργανωση και με τον ιδωτικο στρατο. Και με τη υποστηριξη τηε Συριας και του Ιραν τα εχει καταφερει. Αλλα σε καποια στιγμη το Ισραηλ που οπως ειπαμε τρωει τους πυραυλους χανει την υπομονη του και βλεπουμε τι γινεται.
Την ηγεσια της Χεζμπολα στην Συρια δεν ειναι ευκολο να την χτυπησουν. Αν και ειμαι σιγουρος οτι το Ισραηλ δεν θα διστασει δευτερολεπτο αν τους βρει.
Το μυστικο μπορει να βρισκεται στη Συρια που προεδρος της δεν ειναι αρκετα ισχυρος για να επιφερει αλλαγες στην χωρα του. Το κομμα Baath νομιζω θα τον ριξει αν αποφασιζε να κουνηθει. Σιγουρα πολυ λιγωτερο ελεγχο απο τον πατερα του.
Νικος
Ο χρήστης nass έγραψε:
titsataki, πιστεύεις πως όντως το Ισραήλ ξεκαθαρίζει τη Χεζμπολά ?Αμφιβάλλω για τους εξής λόγους:
(α) Οταν οι Χεζμπολάδες δουν τα σκούρα, την κάνουν για Συρία, ανασυντάσσονται και τους ξαναβλέπουμε μετά από 2-3 χρόνια πάλι (να υποθέσω πως η Συρία έχει σειρά τότε ? )
(β) Οι μαζικοί βομβαρδισμοί κατά αμάχων (πχ. στη Νότια Βηρυττό) δεν βλάπτουν τη μαχητική ικανότητα της Χεζμπολά
(γ) Η ηγεσία της Χεζμπολά παραμένει άθικτη
Εμένα σα προσπάθεια δημιουργίας buffer zone στο Νότιο Λίβανο μου φαίνεται, δηλ. ξανα-μανα κατοχή στην ταλαίπωρη χώρα ('είναι άξιοι της μοίρας τους' θα πει ο gavriil1, ΟΚ, αν πιστεύεις πως η μοίρα των μικρών χωρών καθορίζεται αποκλειστικά από τις ίδιες... ), και επίδειξη δύναμης ('don't f**k with us' - τυπικό Ισραήλ δηλαδή).
Μαγκιά του του Ισραήλ που με ένα χειρουργικό κτύπημα καθάρισαν (για πάντα, και ας έψαχναν οι ΗΠΑ για χρόνια...) την πυρηνική ικανότητα του Ιράκ το '81. Αλλά αυτά που κάνει είναι συμπεριφορά τσαμπουκά σερίφη -και, εν τέλει, δεν προστατεύει τα συμφέροντά του, διότι δημιουργεί νέους 'μάρτυρες' που δεν έχουν να χάσουν τίποτα...
-
Την περασμένη Κυριακή η 'Καθημερινή' σε άρθρο της για τα γεγονότα στο Λίβανο, μεταξύ άλλων ανέφερε : *'Το Ισραήλ έχει λόγους να βιάζεται. Εχει πλέον διαφανεί με σαφήνεια ότι η ακραία επιθετική πολιτική της κυβέρνησης Μπους θα υποστεί σοβαρότατες τροποποιήσεις από τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ είτε αυτός είναι Ρεπουμπλικανός είτε είναι Δημοκρατικός.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να εξασθενήσει ουσιωδώς και η πολιτική συμμαχία της αμερικανικής προτεσταντικής ακροδεξιάς με το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ, η οποία βρέθηκε στο απόγειό της επί Μπους και επηρεάζει αποφασιστικά πτυχές της μεσανατολικής πολιτικής της Ουάσιγκτον.
Ετσι όμως, θα εκλείψει το πλαίσιο ασυδοσίας που έχει σήμερα εξασφαλίσει το Ισραήλ, με δεδομένη εκ των προτέρων τη στήριξη της κυβέρνησης Μπους σε ό,τι και αν κάνει.'*
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 006_191975
...και πριν 'στεγνώσει το μελάνι'...
*'...Thousands of evangelical Christians converged on Washington last week to urge lawmakers back Israel, currently engaged in an unjustified offensive that’s killed scores of civilians in Lebanon and Palestine, and declaring their unwavering support for the Jewish State.
More than 3,000 Christians flocked to Washington and are staying at their own expense to ask Bush’s admin 'not to restrain Israel in any way in the pursuit of Hamas and Hezbollah', as part of the first annual summit of Christians United for Israel, the founder of the group said.'*
http://www.aljazeera.com/me.asp?service_ID=11760
Είναι πια τόσο εμφανές όσο ποτέ, ότι το Ισραήλ δε μπορεί να κάμψει την ισλαμική αντίσταση και μάλλον έχει φτάσει στα όρια της παραφροσύνης.
Ήδη μετρά κάμποσους νεκρούς στρατιώτες και αρκετές δεκάδες τραυματίες, όπως οι ίδιοι ανακοινώνουν. Οι ανακοινώσεις για τις απώλειες από την τηλεόραση του Λιβάνου και την ισλαμική αντίσταση ανεβάζουν αρκετά τους αριθμούς αυτούς.
Τα χωριά που καταλαμβάνονται από τις δυνάμεις των εισβολέων , ανακαταλαμβάνονται από τους μαχητές της αντίστασης. Όχι βέβαια όλα.
Λιβανέζοι πολίτες προστίθενται στις δυνάμεις της Χεζμπολάχ, ενώ μόλις πριν από λίγο άκουσα (ΑΝΤ1) ότι ξεκίνησαν 200 Ιρανοί πολίτες με ναυλωμένα λεωφορεία για να πολεμήσουν και αυτοί.Η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο και καλά ξεμπερδέματα...
Όσο για το θάνατο των κυανόκρανων, που ανέφερε πιο πριν ο 'koyk', δε νομίζω να αποτελεί έκπληξη η εν ψυχρώ δολοφονία -και παρά τις συνεχείς υπενθυμίσεις των δυνάμεων του ΟΗΕ- αθώων στρατιωτών τη στιγμή που συνεχίζονται οι δολοφονίες μωρών μερικών μηνών από τους Ισραηλινούς.
-
Και μετά έβριζαν τον Χιτλερ για αυτό που τους έκανε...
-
Τraveller πώς βλέπεις να εξελίσσεται η κατάσταση;
Το ότι ξεκίνησαν να συμπαραταχθούν στη Χεζμπολάχ 200 Ιρανοί πολίτες το εκλαμβάνω ως το πρώτο 'δειλό' βήμα πριν την καθολική ανάμειξη του Ιράν στον πόλεμο. Νομίζω, ότι είναι πολύ πιθανή πλέον. Θα δείξει.
Τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο, όντως.
Πάντως σε μια ενδεχόμενη συμμαχία Ιράν-Χεζμπολάχ-Λιβάνου το Ισραήλ μάλλον θα αναδιπλωνόταν.
Αλλά, βέβαια, αν έμπαινε στο Λίβανο και Ιρανικός στρατός για ενίσχυση των θέσεων, θα ήταν η αφορμή για να εμπλακούν και οι ΗΠΑ.Δεν ξέρω, μπερδεύουν τα πράγματα.
Και οι σκοτωμένοι άμαχοι αυξάνονται δραματικά.
Όπως και το μίσος για το Ισραήλ. Είναι μία ευκαιρία ο αραβικός κόσμος να συνασπιστεί για να αντιμετωπίσει την κρίση.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Τraveller πώς βλέπεις να εξελίσσεται η κατάσταση;Το ότι ξεκίνησαν να συμπαραταχθούν στη Χεζμπολάχ 200 Ιρανοί πολίτες το εκλαμβάνω ως το πρώτο 'δειλό' βήμα πριν την καθολική ανάμειξη του Ιράν στον πόλεμο. Νομίζω, ότι είναι πολύ πιθανή πλέον. Θα δείξει.
Τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο, όντως.
Πάντως σε μια ενδεχόμενη συμμαχία Ιράν-Χεζμπολάχ-Λιβάνου το Ισραήλ μάλλον θα αναδιπλωνόταν.
Αλλά, βέβαια, αν έμπαινε στο Λίβανο και Ιρανικός στρατός για ενίσχυση των θέσεων, θα ήταν η αφορμή για να εμπλακούν και οι ΗΠΑ.Δεν ξέρω, μπερδεύουν τα πράγματα.
Και οι σκοτωμένοι άμαχοι αυξάνονται δραματικά.
Όπως και το μίσος για το Ισραήλ. Είναι μία ευκαιρία ο αραβικός κόσμος να συνασπιστεί για να αντιμετωπίσει την κρίση.
Mακάρι να'ξερα. Το Ισραήλ προσπαθεί να σπρώξει τα πράγματα στα άκρα, για πολλούς λόγους από τους οποίους οι περισσότεροι είναι προφανείς.
Για διαφορετικούς λόγους το καθένα , το Ιράν και η Συρία δε νομίζω να εμπλακούν.
Τα υπόλοιπα αραβικά κράτη (=οι ηγεσίες) επίσης δε νομίζω να εμπλακούν,λόγω της αδιαφορίας τους. Πνιγμένα στη διαφθορά και προσπαθώντας να κρατηθούν στην εξουσία μέσα από ανελεύθερα πολιτεύματα, δεν έχουν την 'πολυτέλεια' για αφύπνιση εθνικισμών που πρώτα από όλα θα παρέσυρε τους ίδιους.
Πάνω από 2000 δις $ είναι οι αραβικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, βγάζοντας έξω το πετρέλαιο...Το 'γαμώτο' είναι ότι το 'παράλληλο' δράμα των Παλαιστινίων, τη στιγμή που όλα τα φώτα είναι πεσμένα στο Λίβανο, δεν έχει τελειωμό.
Ήδη 17 σκοτώθηκαν χθες από βομβαρδισμούς.Μιλάμε για πραγματική τραγωδία εκεί κάτω και μιλάμε για απίστευτο 'παχυδερμισμό' από την περιβόητη 'διεθνή κοινότητα'
-
Αυτό που φοβάμαι βλέποντας την εγκληματική τακτική του Ισραήλ και την αλαζονεία του, είναι το πυρηνικό χτύπημα.
Τραβηγμένο ίσως, αλλά περιμένω τα πάντα από τους παράφρονες εγκληματίες του πλανήτη. -
δε προκειται να εμπλακει κανεις απο αυτους που αναφερετε...
οι ισορροπιες οπως τις ξεραμε μεχρι σημερα θα αλλαξουν...οταν μιλανε κορυφαιοι διπλωματες κατ'αυτον τον τροπο, τα πραγματα εχουν ηδη καθοριστει...
και φυσικα δε προκειται οι εβραιοι να καταλαβουν τον νοτιο λιβανο...
κορυφαιο στελεχος της χεζμπολαχ ειπε στο ap οτι δεν περιμεναν ( ) οτι το ισραηλ θα αντιδρουσε ετσι στις απαγωγες...
-
Αυτό που φοβάμαι βλέποντας την εγκληματική τακτική του Ισραήλ και την αλαζονεία του, είναι το πυρηνικό χτύπημα.
Τραβηγμένο ίσως, αλλά περιμένω τα πάντα από τους παράφρονες εγκληματίες του πλανήτη.Ετσι όπως τα έχει καταφέρει το Ισραήλ, να αυτοαναγορευθεί ως 'Νο 2' τρομοκράτης του πλανήτη, και που έχει πυρηνικά....τι να τα κάνει;;
Μήπως λειτουργούν αποτρεπτικά και του αξασφαλίζουν ειρήνη και ασφάλεια;;
Από την άλλη , πού τα να ρίξει;; στην ...πόρτα του;
Βέβαια όπως λες κι εσύ, από παράφρονες ...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
κορυφαιο στελεχος της χεζμπολαχ ειπε στο ap οτι δεν περιμεναν ( ) οτι το ισραηλ θα αντιδρουσε ετσι στις απαγωγες...
το απιστευτο ειναι οτι υπαρχουν ακομα ατομα (ονοματα δε λεμε, αρχιζει απο g και τελειωνει σε avriil1 ) που πιστευουν οτι η επιθεση εγινε οντως για δυο στρατιωτες, και ξαφνικα αποφασισε το Ισραηλ να καθαρισει τους 'τρομοκρατες'
Τραβηγμένο ίσως, αλλά περιμένω τα πάντα από τους παράφρονες εγκληματίες του πλανήτη.Πυρηνικα δυσκολα θα χρησιμοποιησει το Ισραηλ. Στην παρουσα φαση ειδικα, αποκλειεται. Οχι γιατι δεν ειναι αρκετα αδιαλλακτοι ή αλλοφρονες, ουτε και γιατι τους καιγεται καρφι (απ'οτι δειχνουν) οτι αυτο ειναι ταξιδι χωρις επιστροφη. Δε θα το κανουν, γιατι δεν τους χρειαζεται να χρησιμοποιησουν τετοια οπλα. Εχουν αρκετα εξελιγμενο και καταστροφικο οπλοστασιο που στο περασμα του αφηνει 'χιροσιμες' χωρις να βαλουν στο παιχνιδι τα πυρηνικα.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Μου έκανε εντύπωση το 50 - 50. Περίμενα να υπερισχύουν οι υπέρ της εισβολής...
Αυτο πρεπει να ειναι σημαδι ποσο ξερετε τους Αμερικανους και την Αμερικη (η μαλλον ποσο δεν την ξερετε).
Μου μιλάς στον πληθυντικό;
Κοίτα, αν οι μισοί ΗΠΑμερικάνοι είναι εναντίον της εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο, πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ στηρίζει, εξοπλίζει και χρηματοδοτεί το Ισραήλ;
Για να προλάβω τους φίλους μας:
Άλλο ένα σημάδι ότι δεν ξέρεις (ξέρουμε) τις ΗΠΑ. Αν τις ήξερες δε θα ρωτούσες τέτοια πράγματα!!Απλως μιλας αποδυκνειωντας τα λεγομενα μου.
Αποδεικνύω ότι σκέφτεσαι με τρόπο που μας είναι πια γνωστός. Τίποτα παραπάνω.
[Επειδη ξερεις τρια πραγματα εχεις την γνωμη οτι τα ξερεις ολα (συμπεραλαμβανομενης και της απαντησεις μας- ουτε μεντιουμ να ησουν ρε συ ) Ενω στην πραγματικοτητα εχεις μια παραπληροφορημενη γνωμη μετα απο την αλλη. Το ιδιο ακριβως και με τον Ηλια.
Το πας πολύ μακριά. Ούτε ότι τα ξέρω όλα υποστήριξα ποτέ (σε αντίθεση με μερικούς-μερικούς) αφού έχω ζήσει πολύ λίγο τις ΗΠΑ και δε θεωρώ ότι έχω διεισδύσει αρκετά μέσα στο 'σύστημα'. Αλλά και στη θέση τη δική σου να είμουν (20 χρόνια και βάλε στις ΗΠΑ ή κάνω λάθος;) πάλι δε θα θεωρούσα ότι υπήρχε περίπτωση να ξέρω τα πάντα γύρω από τα παιχνίδια που παίζονται μεταξύ κυβέρνησης, λόμπυς, βιομηχανιών, στρατηγικών συμμάχων, κλπ. Ένα αυτό. Δεύτερο, έγραψε κάτι ο Ηλίας. Ότι του έκανε εντύπωση το 50-50. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν έχει ιδέα από ΗΠΑ; Έλα τώρα! Λες και όλοι εκεί στις ΗΠΑ έχουν την ίδια γνώμη, κι όσοι δεν την έχουν (με την πλειοψηφία) 'δεν ξέρουν τις ΗΠΑ', i.e. την ίδια τους τη χώρα! Πάψε λοιπόν να θεωρείς το κάθε τι και την κάθε τοποθέτηση ως 'απόδειξη ότι οι εδώ δεν ξέρουν τις ΗΠΑ'. Εκτός αν ταυτόχρονα μπορείς να δείξεις ότι η άποψη που υπάρχει εδώ δεν υπάρχει πουθενά στις ΗΠΑ - ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή εκεί και ξέρουν σε τι χώρα ζουν. Τρίτον, υπάρχουν επίπεδα παραπληροφόρησης. ΚΑΝΕΙΣ (και το πιστεύω απόλυτα αυτό) που δεν είναι εξ' επαγγέλματος μέσα στα πράγματα -το λιγότερο- δεν έχει 100% ολοκληρωμένες γνώσεις για το τι παίζεται στο κάθε θέμα. Ειδικά σε θέματα τόσο πολύπλοκα όσο το Ισραήλ-Λίβανος, Ιράκ, κλπ. Κάποια πράγματα φτάνουν ως έχουν εδώ και δε φτάνουν εκεί. Άλλα πάλι 'φιλτράρονται'. Κι άλλα διαστρεβλόνονται και τονίζονται λάθος για να δώσουν τις εντυπώσεις που συμφέρουν κάποιους. Κι εσύ είσαι παραπληροφορημένος, λοιπόν, κι εγώ. Για να μη σου πω ακόμα κι αυτοί που είναι στο μέτωπο και τρώνε τις βόμβες. Από κει και πέρα ο καθένας φροντίζει να ενημερωθεί από όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές, τα επεξεργάζεται και δημιουργεί τις απόψεις του. Ο ίδιος, πάντα αφήνω περιθώριο λάθους στις δικές μου απόψεις για τους λόγους που σου εξήγησα. Ελπίζω (ή μάλλον πιστεύω - μια και δε μιλάω με το gavriil1) ότι κι εσύ το ίδιο.
Ρωταει μια ερωτηση που ειναι μια κλασσικη ερωτηση καποιου που δεν γνωριζει τη πολιτκη των ΗΠΑ απεναντι στο Ισραηλ. Το Ισραηλ ηταν ειναι και θα ειναι στρατηγικος συμμαχος των ΗΠΑ. Οπως και το αναπαλειν. Οι ΗΠΑ ειναι στρατηγικος συμμαχος του Ισραηλ. Πιστεψε με το Ισραηλ ηξερε πολυ καλα τι εκανε στο Λιβανο. Αν οι ΗΠΑ πραγματι δεν ηθελαν το Ισραηλ να την πεσει στη Χεζμπολα η ολη επιχειρηση θα ηταν πολυ μικροτερων διαστασεων. Αλλα στην πραγματικοτητα ξεκαθαριζοντας την Χεζμπολα κανουν την δουλεια που ο ΟΗΕ δεν μπορεσε να κανει πραγματικοτητα.
Δε διαφωνώ με την ανάλυσή σου, απλά ίσως έδωσες υπερβολικό βάρος στην ερώτηση του Ηλία.
Αλλα βεβαια ολα ειναι πολυ βολικα για το Ιραν που ξαφνικα εχασε ολη την προσοχη που ειχε πριν. Πολυ βολικα τοσο που δεν θα ξαφνιαζομουνα αν το ολο πραγμα της απαγωγης δεν ηταν μια συντονισμενη προσπαθεια μεταξυ Χεζμπολα, Χαμας και Ιραν για να δημιουργησουν αντιπερισπασμο. Και φυσικα δουλευει και οι Λιβανεζοι το πληρωνουν τωρα.
Edit: και οταν λεω παραπληφορημενη γνωμη δεν εννοω κατι κακο. Απλως δεν εχετε ολες(η αρκετες ) πληροφοριες. Eιναι απολυτα φυσικο.
Συντονισμένη προσπάθεια ή όχι, οι Ισραηλινοί εδώ κι ένα μήνα πετούσαν πάνω από τα σύνορα με το Λίβανο και είχαν γεμίσει τον τόπο με χαρτιά που έλεγαν 'φύγετε από δω όσο είναι καιρός, θα γίνει μακελειό'. Η Χάιφα (δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι τους) έχει γίνει έρημος εδώ και δυο βδομάδες. Τώρα, αν η ουσία πιστεύεις ότι βρίσκεται στον 'αντιπερισπασμό' τι να πω, δεν έχω αρκετά στοιχεία να το αποκλείσω.
'Οσο για το σχόλιο με την παραπληροφόρηση, απάντησα. Το 'φυσικό' που λές είναι 'φυσικό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ'.
Φιλικά.
Τ. -
Πάντως όσο παρατραβηγμένη κι' αν είναι η συμπεριφορά του Ισραήλ όταν είσαι επι 60 (58, σε 2 χρόνια θα κλείσουν τα 60) χρόνια υπο καθεστώς πολέμου, γιατί έτσι είναι, αποτελεί πολυτέλεια να φερθούν και να λύσουν το πρόβλημα δημοκρατικα με τις γειτονικές χώρες. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσετε. Παρ' όλ' αυτά το Ισραήλ πριν 25 χρόνια έδωσε πίσω στους Αιγύπτιους την χερσόνησο Σινάι υπογράφωντας ειρήνη που ποτέ δεν έγινε. Χωρίς να θέλω να αγιοποιήσω τους Ισραηλινούς, πραγματικά πιστεύετε ότι αν άλλο κράτος βρισκόταν στην θέση τους θα φερόταν καλύτερα;
Και κάτι άλλο, το Ισραήλ δεν φτιάχτηκε έτσι ξαφνικά το 1948. Οι Εβραίοι που ζούσαν στην Ευρώπη απο τον 19ο αιώνα κιόλας είχαν αρχίσει να κάνουν προσπάθειες να αποκτήσουν κάποια γη και τελικά κατάφεραν να αγοράσουν το μεγαλύτερο μέρος του Τελ Αβίβ τα έτη 1906-1914 και επίσης μέρη της πόλης Γκολαν/Γαυλανήτις τα έτη 1905-1930 απο Άραβες γαιοκτήμονες. Βέβαια άσχετα αν ήταν πλούσιοι (οι εβραίοι), οι άραβες τους τα πουλησαν 3 ή 4 φόρες ακριβότερα απο την ονομαστική τους αξία...Και το κερασάκι στην τούρτα ξέρετε ποιο είναι; Ότι οι κάτοικοι αυτων των περιοχών που αγοράστηκαν έριξαν όλο το φταίξιμο στους Εβραίους και όχι στους Άραβες γαιοκτήμονες που θυσαυρίσανε και φύγανε. Τα συμπεράσματα δικά σας.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τραβηγμένο ίσως, αλλά περιμένω τα πάντα από τους παράφρονες εγκληματίες του πλανήτη.Πυρηνικα δυσκολα θα χρησιμοποιησει το Ισραηλ. Στην παρουσα φαση ειδικα, αποκλειεται. Οχι γιατι δεν ειναι αρκετα αδιαλλακτοι ή αλλοφρονες, ουτε και γιατι τους καιγεται καρφι (απ'οτι δειχνουν) οτι αυτο ειναι ταξιδι χωρις επιστροφη. Δε θα το κανουν, γιατι δεν τους χρειαζεται να χρησιμοποιησουν τετοια οπλα. Εχουν αρκετα εξελιγμενο και καταστροφικο οπλοστασιο που στο περασμα του αφηνει 'χιροσιμες' χωρις να βαλουν στο παιχνιδι τα πυρηνικα.
Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα το διαπράξει.
Η πιθανότητα όμως είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτή. Άλλωστε δεν έχουν υπογράψει και τη συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, αν δεν κάνω λάθος.
Οπότε, δεν θα διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν.Και είναι πιθανό να καταφύγει στα πυρηνικά αν διαπιστώσει ότι απειλείται από σφοδρη στρατιωτική ήττα.
-
Και είναι πιθανό να καταφύγει στα πυρηνικά αν διαπιστώσει ότι απειλείται από σφοδρη στρατιωτική ήττα.Πυρηνικά μέσα στη 'γειτονιά' τους; Ακόμα κι αν ήταν (που δεν είναι) ο μόνος τρόπος να 'καθαρίσουν', είναι όπως έγραψε κι ο skye ταξίδι χωρίς επιστροφή (όχι διότι θα βγαίνουν και τα δικά τους παιδιά μετά με τρία χέρια και δυο κεφάλια)....
-
Mπορεί δυστυχώς να μην μείνει στη γειτονιά του.
Εν πάση περιπτώσει, σενάρια...
Θα δούμε πώς θα εξελιχτεί.
-
@KRIEZA: Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω ότι και οι επόμενοι πολιτικοί θα επιδιώξουν να γίνουν μέλη σε κάποια σκοτεινή 'ομάδα', αλλά αυτό δεν είναι ικανό να με κάνει να παραιτηθώ να προσπαθώ να αλλάξω έστω κάτι, προς το καλύτερο.
Δεν θα λυπηθώ τους λαμόγιους αν πάνε όλοι στον αγύριστο, ακόμα και αν μείνουν πάνω στη Γη μόνο μερικές χιλιάδες καλοπροαίρετοι άνθρωποι.
Έχω βαρεθεί να διαβάζω βλακείες του τύπου: 'σε καιρό πολέμου δικαιολογείται κάθε είδους σφαγή του άμαχου πληθυσμού' από τους κρετίνους που επιβάλλονται στους λαούς(είτε από Δύση είτε από Ανατολή --- με αφορμή το πρόσφατο μακελειό στο Λίβανο).
Έχω βαρεθεί τον απελπιστικά αργό ρυθμό που αλλάζουν οι συνειδήσες πάνω στον κόσμο, ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι ζούμε το 2006 μ.Χ.Τέλος πάντων...ωραία ήταν η απάντηση στη δημοσίευσή μου, απλά με τσατίζει η βλακεία και η λαμογιά στην κοινωνία.
@Pathos: ΦΥΣΙΚΑ και οι Άραβες δεν είναι άγιοι ή άμοιροι ευθυνών! Και αυτοί συνέβαλλαν στο να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση, δεν φταίει μόνο το Ισραήλ.
Και σε αυτούς υπάρχουν μεγάλες ομάδες που έχουν συμφέρον να είναι δυνατή και Υπερ-Καταναλωτική η Δύση ώστε να συνεχίσουν να πουλάνε τα πετρέλαια και τα αέριά τους και να έχουν προσωπικό στόλο 5.000 αυτοκινήτων(κάποιοι από αυτούς) ή να κάνουν άλλες, υπερβολικές σπατάλες, χάριν της...υπερκαπιταλιστικής, υπερ-καταναλωτικής, αλλά της λεγόμενης 'Μεγάλου Σατανά' Δύσης(και προπάντων, των ΗΠΑ). -
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Έχω βαρεθεί να διαβάζω βλακείες του τύπου: 'σε καιρό πολέμου δικαιολογείται κάθε είδους σφαγή του άμαχου πληθυσμού' από τους κρετίνους που επιβάλλονται στους λαούς (είτε από Δύση είτε από Ανατολή --- με αφορμή το πρόσφατο μακελειό στο Λίβανο).
Έχω βαρεθεί τον απελπιστικά αργό ρυθμό που αλλάζουν οι συνειδήσες πάνω στον κόσμο, ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι ζούμε το 2006 μ.Χ.+1
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
titsataki, πιστεύεις πως όντως το Ισραήλ ξεκαθαρίζει τη Χεζμπολά ?
Ναι.
Αμφιβάλλω για τους εξής λόγους:
(α) Οταν οι Χεζμπολάδες δουν τα σκούρα, την κάνουν για Συρία, ανασυντάσσονται και τους ξαναβλέπουμε μετά από 2-3 χρόνια πάλι (να υποθέσω πως η Συρία έχει σειρά τότε ? )
Οχι, οι Χεζμπολα πολεμαει συνηθως. They're very tough fighters. Δεν ειναι Χαμας ή Αλ Καιντα αυτοι.
Ομως γινετε και σε ενα σημειο αυτο που λες. Κατι το οποιο αποδεικνυει γιατι πρεπει να ξεκαθαρισουμε το θεμα και με την Συρια στο μελλον. Ευχομαι κοντινο. Better sooner than later.
(β) Οι μαζικοί βομβαρδισμοί κατά αμάχων (πχ. στη Νότια Βηρυττό) δεν βλάπτουν τη μαχητική ικανότητα της Χεζμπολά
Δεν γινοντε βομβαρδιζμοι κατα αμμαχων. Απλα οι τρομοκρατες πανε και κρυβουν στρατιωτικο υλικο ή τους εαυτους τους μεσα σε αμμαχο πλυθησμο. Το Ισραηλ πριν αρχισει να βαραει εριξε δικεκατομυρια leaflets ζητοντας απο τους Λιαβανεζουνς να φυγουν απο συγκεκριμενα μερη. Οποιος μενει και ξερει ή δεν ξερει οτι υπαρχει Χεζμπολα στο κτιριο του, αξιζει αυτα που παθενει.
(γ) Η ηγεσία της Χεζμπολά παραμένει άθικτη
Για τωρα.
Εμένα σα προσπάθεια δημιουργίας buffer zone στο Νότιο Λίβανο μου φαίνεται, δηλ. ξανα-μανα κατοχή στην ταλαίπωρη χώρα ('είναι άξιοι της μοίρας τους' θα πει ο gavriil1, ΟΚ, αν πιστεύεις πως η μοίρα των μικρών χωρών καθορίζεται αποκλειστικά από τις ίδιες... ), και επίδειξη δύναμης ('don't f**k with us' - τυπικό Ισραήλ δηλαδή).
Κατ'αρχην μαθε το εξεις πλιζ:
Το Ισραηλ ΜΙΑ φορα εδειξε αδυναμια. Οταν εφυγε απο το Λιβανο πριν 6 χρονια. It was too costly, moneywise and peoplewise to stay. Και γιαυτο οι Χεζμπολα φανηκε ως ηρωες στους Λιβανεζους 'α διωξατε τον Ισραηλινο καρκινο ειπαν, μπραβο στα παιδια της Χεζμπολα'.
Εφυγαν λοιπον. Τι εγινε? ΠΑΛΙ τα ιδια με τα καθηκια αυτα! Μια χαρα ηταν ολα, αρχισαν τις εξυπναδες με τις ρουκετες και τους ομηρους ως στρατιωτες. Τωρα τους ριχνεις ενα γερο ξυλο ή οχι? Ασε.
Τωρα μαθε κατι αλλο, ποιο λεπτομερες:
Ξερεις πως αυτοι οι Ισρηλινοι στρατιωτες που πιαστηκαν ως ομηροι πιαστηκαν ως ομηροι?
Οι Χεζμπολαδες πηγαν και εκλψαν ενα οχημα απο τα 'στρατευματα' του ικανοτατου και σουπερ λυτη-προβληματων ΟΗΕ. Ενω το ηξεραν οι στρατιωτες του ΟΗΕ. Τους ειδαν που το εκλεψαν και τους ακολουθησαν με αλλο οχημα και με καμερα που βιντεογραφουσε.
Οι Χεζμπολαδες ηθελαν να βιντεογραφηθουν.
Οι Χεζμπολαδες μεσα στο καμουφλαζ του οχηματος ΟΗΕ approched τους Ισραηλινος ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΔΑΦΟΣ! (που κατι τετοιο εαν γινοταν στις ΗΠΑ θα επεφτε πρυνηνικη χωρις καν τηλ. στην πρεσβεια του οποιουδηποτε) και σκοτωσαν 8 Ισραηλινους στρατιωτες και επιασαν 2 ομηρους!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥ ΟΗΕ ΒΙΝΤΕΟΓΡΑΦΟΥΣΑΝ!
Και?
Οχι μονο αυτο, αλλα οι του ΟΗΕ αντιθετα του προτοκολου, ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ! Τι Ισραηλ εμαθε για το συμβαν απο Ισραηλινους, οχι απο τον ΟΗΕ. Κατι τοσο ξεφτιλα που εκανε τον ιδιο τον Κοφι Αναν να παρει τηλ. τον Ολμερτ και να του ζητησει και δημοσια συγνωμη! ΤΟΣΟ BIASED ΤΟ ΘΕΜΑ!
Μετα αρχισαν οι 100 ρουκετες την ημερα. ΟΚ. Το Ισραηλ δεν εχει λοιπον απο τα γραφομενα σου επανω, ΚΑΜΙΑ ορεξη για ξανα-μανα κατοχη του Λιβανου ή οποιοδηποτε αλλου κρατους, εκτος εαν πρεπει.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ! Αλλα και η Συρια. Να βρει τροπο να κανει τους Ισραηλινους ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ να μπουν στο Λιβανο για να λενε στους σουπερ εξυπνους και με Ντοκτορά πολιτες του Ιραν και Συριας, 'κοιτα τα καθηκια οι Zionists πως παλι για κατοχη του Λιβανου πανε'.
Και μετα εσεις, απο Ευρωπη, δηθεν, λετε αυτα που λετε.
Μαγκιά του του Ισραήλ που με ένα χειρουργικό κτύπημα καθάρισαν (για πάντα, και ας έψαχναν οι ΗΠΑ για χρόνια...) την πυρηνική ικανότητα του Ιράκ το '81. Αλλά αυτά που κάνει είναι συμπεριφορά τσαμπουκά σερίφη -και, εν τέλει, δεν προστατεύει τα συμφέροντά του, διότι δημιουργεί νέους 'μάρτυρες' που δεν έχουν να χάσουν τίποτα...
Εαν εσυ εχεις καποιον καλυτερο τροπο να σταματησεις την Χεζμπολα απο τις εκτοξευσεις ρουκετων σε Ισραηλινο εδαφος και να δωσουν τους 2 ομηρους πισω, τοτε πες μας πως γινετε και ειμαι σιγουρος το Ισραηλ ειναι ολο αυτια.
Τελος, ολοι σας θυμηθητε αυτο:
-
Αυριο, εαν οι Χεζμπολα δωσει πισω τους 2 στρατιωτες και σταματησει τις ρουκετες, το Ισραηλ θα σταματησει αμεσως οτιδηποτε επιχειρηση ειναι σε εξελιξη και η ειρηνη θα επανελθει στην περιοχη.
-
Αυριο, εαν οι Ισραηλινοι σταματησουν τις επιχειρησεις και δειξουν αδυναμια σε περιπτωσεις οπως οι ρουκετες και η δολοφονια στρατιωτων μεσα σε Ισραηλινο εδαφος και η κατοχη ομηρων στρατιωτων, τοτε οι Αραβες ειναι θεμα χρονου πριν τους ριξουν ολους στην Μεσογειο και να τους κοψουν το κεφαλι εναν εναν και να το βαλουν στην Αλ Τζαζιρα LIVE! να το βλεπετε εσεις οι Ευρωπαιοι να το χερεστε.
ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ!
-
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Πριν από λίγο στο δελτίο του Μega η Μαρία Καρχιλάκη ρωτούσε γυναικόπαιδα στον Λίβανο για τον πόλεμο,πώς νιώθουν,τί βιώνουν,τί ονειρεύονται.Όλες οι γυναίκες(νέες και ηλικιωμένες)φορτωμένες με 3-4 κουτσούβελα και άλλα 3-4 τριγύρω τους έλεγαν(έκραζαν καλύτερα)τα εξής:'Ακόμα κι ούτε ένα σπίτι να μείνει όρθιο,ούτε ένας άντρας μας ζωντανός ούτε ένα μας παιδί,εμείς θα ονειρευόμαστε την ελευθερία..και θα την διεκδικούμε'Πιτσιρικάς(γύρω στα 10)όταν ρωτήθηκε πώς βλέπει το μέλλον του,απάντησε:'Θέλω να γίνω μάρτυρας και να πάω στον Παράδεισο',με την μάνα του αντί να φρικάρει και να του δώσει τα δόντια του να τα φάει(όπως θα έκαναν οι δυτικές μανάδες αν άκουγαν τον γιόκα τους να δηλώνει πως θέλει διακαώς να αυτοκτονήσει)να τον χειροκροτάει υπερήφανη και να δηλώνει'αυτά είναι ορθά λόγια'.
Η Καρχιλακη τα παιδια του Ισραηλ τα ρωτησε τα ιδια?
Nέος αραβοϊσραηλινός