-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Εγω αμβιφαλλω αν ο Μπους εχει δικη του αποψη για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και οχι μονο για σοβαρα θεματα εξωτερικης πολιτικης.
το μονο σιγουρα ξερει ειναι οτι θα 'ριξουμε ξυλο' που λεει και ο Gab...
Παντού οι ηγέτες αποτελούν φωτογραφία του υπηκόων τους και βέβαια πάντα ισχύει το 'μας (τους) κυβερνάνε αυτοί που μας (τους) αξίζουν'
Ακριβως Πετρο.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
Αλήθεια το Ελληνικό λόμπυ στις ΗΠΑ πως είχε δεχθεί το γεγονός τότε. Ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στη διακυβέρνηση η εξ. πολιτική των ΗΠΑ είναι ίδια ( προς τιμήν τους , η εξ. πολιτική είναι ανεξάρτητη από τα εσωτερικά τους ζητήματα ) και με πίεση - αυτόβουλη , δεν τα περιμένουμε όλα από τη μαμά πατρίδα Ελλάδα (!!!) - από το Ελληνικό λόμπυ που γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι διαπρέπει στις ΗΠΑ και γενικά στην Αμερικανική ήπειρο , δεν θα είχαμε περισσότερη υποστήριξη ; Χάσαμε Αξκούς και Υξκούς από εχθρικά πυρά τότε ενώ επιπλέον χάσαμε το γόητρο. Επιπλέον τι έχει κάνει το λόμπυ για τις γκρίζες ζώνες ; Απλά τις δέχθηκε.
ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
Επηδει το 'Ελληνικο λομπυ' διαπρεπει στις ΗΠΑ, δεν σημενει οτι οι ΗΠΑ και Ελλαδα ειναι μια χωρα με ακριβως τα ιδια συμφεροντα. Τι θες απο το Ελληνικο λομπυ εδω δηλαδη? Να πει στην κυρια ΑΜερικη να δωσει στην Ελλαδα κανα δωρεαν Εφ 16 ή να παει να κανει ντα την Τουρκια?
Στο θέμα μας τώρα. Θα ήθελα ένα προσδιορισμό του όρου τρομοκράτης. Επιπλέον θα ήθελα να μου πεις γιατί η Χεσμπολά είναι τρομ. οργάνωση και όχι , ας πούμε , ο τακτικός εβραϊκός στρατός. Πως τα διαχωρίζεις ; Με ποιο κριτήριο ; Πως προσδιορίζεις τη δημοκρατικότητα ενός κράτους ; Με βάση τη στάση του απέναντι στις ΗΠΑ ;
Ειμαι ο μονος που νομιζω οτι ειναι ακρως επικεινδυνο να μην μπορει καμποιος Ελληνας ενηλικας (let alone most of you) να ορισει ή να καταλαβει τον ορισμο του τρομοκρατη και της τρομοκρατιας? (εκτος του απαραδεκτου, sad και χιλια δυο αλλα αρνητικα).
In any case, η απαντηση στην ερωτηση σου:
ter·ror·ist ( P ) Pronunciation Key (trr-st)
n.
One that engages in acts or an act of terrorism.adj.
Of or relating to terrorism.http://dictionary.reference.com/browse/terrorist
ter·ror·ism ( P ) Pronunciation Key (tr-rzm)
n.
The unlawful use or threatened use of force or violence by a person or an organized group against people or property with the intention of intimidating or coercing societies or governments, often for ideological or political reasons.http://dictionary.reference.com/browse/terrorism
Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ απαγάγουν στρατιωτικούς ή πολίτες από διάφορα κράτη του κόσμου δεν είναι αιτία πολέμου ( βλ. Γκουαντανάμο ) ; Δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια και πράξη ; Δεν είναι λοιπόν δίκαια τα αντίποινα ; Παρακαλώ λάβε υπ' όψιν σου ότι δεν προεξοφλώ απαντήσεις αλλά περιμένω τις δικές σου. Θα ήταν γενικά σκόπιμο όμως στο σπίτι του κρεμασμένου να μήν μιλάμε για σχοινί ( θα μίλαγα ευχαρίστως για σαπούνι όμως ).
ΟΙ ΗΠΑ απαγαγαν στρατιωτες αλλου κρατους σε ειρηνικη περιοδο καπου? Γκουανταναμο?
Ξερεις τα βασικα των βασικων για γενικα θεματα ανα τον κοσμο κυριε?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
o monos tropos na kopi o tsaboukas ton evreon eine na apoxtisoun oi arabes pyrinika.tora exei mono to karkinoma tou israil kai tous ekbiazh olous.
ΟΠως και θα κοπει και ο 'τσαμπουκας' της Ευρωπης και αλλων. Και κατι τετοιο θα ηταν ισως κακο για σενα. Καταλαβαινεις ετσι?
den theoro ton eayton mou eyropeo
-
Τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο....
Αποδεικνυεται περιτρανα οτι ολοι οι Ευρωπα'ι'κοι (και οχι μονο) λαοι που μισουσαν και συνεχιζουν να μισουν τους Εβραιους δεν εχουν αδικο.Και το χειροτερο??
Με τη σταση του Εβρα'ι'κου κρατους σηκωνουν κεφαλι καποιοι νοσταλγοι και απολογητες του Αδολφου διατυμπανιζοντας ποσο χειροτερος θα ηταν ο κοσμος αν δεν υπηρχε το Ολοκαυτωμα... -
Γαβριήλ δεν μου απάντησες με βάση ποιο κριτήριο χαρακτηρίζεται κάποιος τρομοκράτης. Θέλω να πω , η Χεσμπολάχ έκανε τρομ. ενέργεια απαγάγοντας τους στρατιώτες. Το Ισραήλ δεν κάνει τρομ. ενέργειες χτυπώντας αμάχους ; Για τον ίδιο λόγο δεν καταδικάστηκαν οι βομβιστικές ενέργειες στο Λονδίνο ;
Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι οι ΗΠΑ έχουν απαγάγει στρατιωτικούς ( όχι στρατιώτες ) καθώς και πολίτες άλλων κρατών και τους έχει φυλακίσει στο Γκουαντανάμο. Έχω ξάδερφο νεκρό από Αμερικανικές ενέργειες εντός των Ελληνικών συνόρων. Επιπλέον να σε ενημερώσω ότι γνωρίσω πολύ παρά πάνω από καλά τα διεθνή θέματα και σίγουρα πολύ περισσότερο από τα βασικά. Παρακαλώ όταν μου απαντάς , εάν θέλεις να μου απαντάς , να μην χρησιμοποιείς ειρωνείες ή ερωτήσεις. Δεν σε ειρωνεύτηκα σε καμία περίπτωση. Εάν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό καλλίτερα να μην μου απαντάς.
Δωρεάν F16 δεν θέλω γιατί εάν τα πάρω δωρεάν κάτι θα πρέπει να δώσω πάλι. Εδώ τα πληρώνουμε και δεν δουλέυουν. Υπάρχουκ και άλλα.
Το Ελληνικό λόμπυ επιβάλλεται να επιβάλλει στις ΗΠΑ να κάνει ντα - και να ρίξει και ξύλο όπως λές - στην Τουρκία προκειμένου , ας πούμε , να μην έχουμε γκρίζες ζώνες στο Ελληνικό Αιγαίο. Επιβάλλεται να το κάνει όπως το κάνει το Εβραϊκό και το Τουρκικό και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.
-
Ποιο ελληνικο lobby ρε παιδια;Τι νομιζετε οτι κανει το ελληνικο lobby;Απο μικρο παιδι το ακουω και φως δεν βλεπω.Το ελληνικο lobby απλα κοιταζει τα στενα οικονομικα του συμφεροντα.
Δεν ειναι ειδήμονες στην εξωτερικη πολιτικη και ουτε τους ενδιαφερει να γινουν.Ακομα και το lobby της FYROM ισχυροτερο ειναι!Για των εβραιων δεν το συζηταω καν,ισοτιμος συνομιλητης με τις ΗΠΑ ειναι ο ωβραίος... -
το εβραϊκό λόμπυ είναι στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ. Δεν είναι ισότιμος συνομιλητής είναι πιο πάνω.
-
Ειμαι ο μονος που νομιζω οτι ειναι ακρως επικεινδυνο να μην μπορει καμποιος Ελληνας ενηλικας (let alone most of you) να ορισει ή να καταλαβει τον ορισμο του τρομοκρατη και της τρομοκρατιας? (εκτος του απαραδεκτου, sad και χιλια δυο αλλα αρνητικα).
In any case, η απαντηση στην ερωτηση σου:
ter·ror·ist ( P ) Pronunciation Key (trr-st)
n.
One that engages in acts or an act of terrorism.adj.
Of or relating to terrorism.http://dictionary.reference.com/browse/terrorist
ter·ror·ism ( P ) Pronunciation Key (tr-rzm)
n.
The unlawful use or threatened use of force or violence by a person or an organized group against people or property with the intention of intimidating or coercing societies or governments, often for ideological or political reasons.Ευτυχώς γιατί είχα ανησυχήσει!
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Γαβριήλ δεν μου απάντησες.......Νέος στο φόρουμ, ε;
Ετσι κι εμεις, πάθαμε και μάθαμε
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Γαβριήλ δεν μου απάντησες.......
Νέος στο φόρουμ, ε;
κορυφαίο!!
-
ακομα και αν εμπλακει αμεσα το Ιραν, που ειναι ισως το μονο που μπορει να απειλησει το Ισραηλ βαση στρατιωτικης δυναμης,
Αληθεια? Και πως ακριβως ειναι αληθεια αυτο?
φανταζομαι, κανεις δεν ξερει αν ειναι αληθεια ή οχι μεχρι να αποδειχτει στην πραξη ποιος ειναι πιο ισχυρος, γι'αυτο και εγραψα ΙΣΩΣ. ( οπως γραφω οτι ΙΣΩΣ πρεπει να πας παλι στο σχολειο να μαθεις να διαβαζεις ελληνικα, ωστε να μη χρειαζεται να εξηγω τ'αυτονοητα)
Δε σημαινει οτι ειναι, ουτε πως δεν ειναι. Πιθανοτατα δεν ειναι απο μονο του, ομως μια συμμαχια Ιραν, Συριας, Λιβανου και αλλων αραβικων κρατων που εχουν προβλημα με το Ισραηλ χωρις την παρεμβαση αλλων κρατων υπερ του Ισραηλ (πχ των ΗΠΑ), ισως εφερνε το Ισραηλ σε δυσκολη θεση.
Αυτο ομως δε σημαινει πως θα γινει κιολας, γιατι αποκλειεται να μην υπαρξει παρεμβαση, ακομα και αν γινοντουσαν ετσι τα πραγματα. -
Είναι λυπηρό, αλλά την αιχμαλωσία(και ΟΧΙ απαγωγή και τέτοιες παπαριές που μας ταϊζει η ΔΙΚΗ μας κρατική τηλεόραση που πληρώνουμε με φόρους! ) 2-3 στρατιωτών του Ισραήλ, την έχουν πληρώσει, μέχρι τώρα, τουλάχιστον 200 ΑΜΑΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Ας είμαστε σοβαροί: παραλληλισμοί μπορεί να γίνουν με την εκτέλεση ολόκληρων ελληνικών χωριών από τους ναζί όταν η Αντίσταση σκότωνε κανέναν χαιχιτλερά.Βεβαίως, πρόσφατα στην εισβολή του Ιράκ, τα ίδια κάνανε και οι γιουεσέιδες που πετούσαν Όπλα Μαζικής Καταστροφής(πυραύλους) μέσα σε γειτονιές και σε καθημερινές λαϊκές αγορές.
Είναι οξύμωρο ότι, οι Φύλακες, Προωθητές και Διασφαλιστές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας ανά τον κόσμο, δεν έχουν υπογράψει επίσημα ακριβώς αυτό που στηρίχθηκαν για να καταδικάσουν τους ναζί: των συμφωνία για το Διεθνές Διακαστήριο Για Εγκλήματα Πολέμου και κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Είναι επίσης οξύμωρο όταν το Ισραήλ επεικαλείται τον ΟΗΕ(!!!) και λέει ότι η Χεζμπολάχ δεν έκανε ότι έλεγε το ψήφισμα, όταν το ίδιο, απ' τη μεριά του, έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του δεκάδες και δεκάδες ψηφίσματα του ΟΗΕ.Τι φτάσαμε να συγκρίνουμε, ε;
-
Το Ισραήλ ΠΡΕΠΕΙ να καταλυθεί το συντομότερο δυνατόν. Στη θέση του πρέπει να σχημαστισθεί ένα νέο κράτος με την ονομασία 'Ισραηλ-Παλεστίνη', τελεία και παύλα.
Τι πάει να 'Εβραίοι ζούσαν σε εκείνη την περιοχή εδώ απ' τα αρχαία χρόνια'; Γιατί, οι άλλοι που ζούσαν, στον αστερισμό της Ανδρομέδας; Γιατί ήταν δίκαιο να κάνουν κράτος μόνο για τους Εβραίους της περιοχής και όχι και για τους Παλεστίνιους;
Πώς ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να δεχτεί ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ την άποψη ότι η δημιουργία της Παλεστίνης έγκειται στην θέληση του Ισραήλ; Δηλαδή, περιμένει κανείς να υπάρξει δικαιοσύνη όταν ο ΟΗΕ(ή ακόμα και με βοήθεια του ΝΑΤΟ) ο ίδιος δεν αποφασίζει και δεν ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την δημιουργία του Παλεστινιακού κράτους;
Είναι πρωτίστως υπεύθυνος ο ίδιος για την σημερινή κατάσταση.Το θέμα όμως, για εμένα, είναι ότι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ λαοί ζούσαν εκεί και δεν γίνεται να χωρίσεις τον τόπο στα δύο: ΕΝΑ κράτος και για τους δύο, ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Αν οι ΙΔΙΟΙ δεν επιθυμούν να συνυπάρξουν, τότε να χωριστεί η γή με ίση κατανομή και για τους δύο(και από άποψης φυσικού πλούτου, όπως ΝΕΡΟΥ), και ας πάνε κυανόκρανοι(όσοι χρειαστει και για όσο χρεισατεί) να διασφαλίζουν και να επιβάλλουν την τάξη.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Γαβριήλ δεν μου απάντησες.......
Νέος στο φόρουμ, ε;
κορυφαίο!!
Όντως κορυφαίο . . .
...και , ναι , είμαι νέος . . .
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Το Ισραήλ ΠΡΕΠΕΙ να καταλυθεί το συντομότερο δυνατόν. Στη θέση του πρέπει να σχημαστισθεί ένα νέο κράτος με την ονομασία 'Ισραηλ-Παλεστίνη', τελεία και παύλα.Και ποσο χρόνο ζωής θα έδινες σε αυτο το κράτος; Ούτε ένα μήνα δεν θα έβγαζε
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το Ισραήλ ΠΡΕΠΕΙ να καταλυθεί το συντομότερο δυνατόν. Στη θέση του πρέπει να σχημαστισθεί ένα νέο κράτος με την ονομασία 'Ισραηλ-Παλεστίνη', τελεία και παύλα.
Και ποσο χρόνο ζωής θα έδινες σε αυτο το κράτος; Ούτε ένα μήνα δεν θα έβγαζε
Μωρέ θα έβγαζε...αντί να κοπροσκυλιάζουν και να ζουν με τα χρήματα των γιουεσέιδων, να δεις τι ωραία που θα τους έτσουζε αν επρόκειτο να στηριθούν στα δικά τους πόδια και για πότε θα ξεχνούσαν πράγματα και καταστάσεις προκειμένου να βρούνε να φάνε ένα πιάτο φαΐ.
Φυσικά θα πήγαινε και μια μεγάλη δύναμη κυανόκρανων, να αφόπλιζε και τους δύο με το καλό ή με το στανιό και μετά ξανασυζητάμε...
-
http://photo.kathimerini.gr/kathnews/ph ... _12123.jpg
Για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει πόλεμος, και αμολάνε μπαρούφες καθισμένοι αναπαυτικά στα σαλονάκια τους.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
http://photo.kathimerini.gr/kathnews/photos/A/A_190706FotGrFR_12123.jpgΓια όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει πόλεμος, και αμολάνε μπαρούφες καθισμένοι αναπαυτικά στα σαλονάκια τους.
'Ετσι πως το κόβω χίπης θα γίνει αμα μεγαλώσει οπότε καλά να πάθει
Επίσης αμα πάει να κάνει καμιά κίνηση για αεροπειρατεία τον έχω χαλλλαρά
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
η κατοχη απο τη συρια υπεσκαψε ολες τις δομες του κρατους με απο τελεσμα αυτη τη στιγμη ο λιβανος να ειναι αδυναμος να αντιδρασει στις μ@λακιες της χεζμπολαχ και του ισραηλ...
Λίγο αυστηρό σε βρίσκω. O Λίβανος με προσπάθειες όλων είχε γίνει πάλι όπως ήταν πριν. Και όλα αυτά με παρούσα τη Χεζομπολάχ.
Παρεμπιπτόντως άκουσα το μεσημέρι τον Λιβανέζο Πρόεδρο να ρίχνει ένα αξιοσέβαστο μπινελίκι στο Ισραήλ και βεβαια αυτός δεν έχει καμια σχέση με τη Συρία.
Δεν συνδέω τα παραπάνω βέβαια.
οταν ο εμφυλιος ξεκινησε στο λιβανο και εγινε οτι εγινε η βηρυττος ηταν το παρισι της ανατολης και ο πλουτος της χωρας ηταν μαλλον μυθικος για
μας...επειδη ετυχε ο πατερας μου (δυστυχως οχι εγω λογω γκαντεμιας) να επισκεφθει τη βηρυττο εντος 2006, οι περιγραφες του απειχαν ετη φωτος απο την ομαλη λειτουργια που λες...
η χωρα βρισκοταν σε κατασταση πολεμικης ετοιμοτητας και μη νομιζετε οτι
οι περιγραφες της τηλεορασης δινουν κατι παρα πολυ διαφορετικο απο τη καθημερινοτητα του λιβανου...
για να πανε απο το αεροδρομιο μεχρι το ξενοδοχειο που ηταν στους προποδες του βουνου διπλα στο οποιο ειναι χτισμενη η βηρυττος πεσανε ουκ ολιγες φορες σε μπλοκο του στρατου, το βραδυ η κυκλοφορια ηταν σχεδον απαγορευμενη ενω και καποιες συνοδευτικες εκδρομες προς τη Τυρο, αν δε κανω λαθος, προυπεθεταν μεγαλη ετοιμασια....
η ευρυθμη λειτουργια της χωρας δηλαδη δεν ηταν και πολυ σιγουρη...αυτα τα ολιγα για τον λιβανο εντος 2006...
-
Ο χρήστης gavril1 έγραψε:
Το Ιραν προς το παρον απλως απολαμβανει τα οφελη της αυξησης των τιμων του πετρελαιου
Επιτελους, μερικα σοφα λογια.
Οι ΗΠΑ ομως κερδιζουν τον πρωτο γυρο,λεγοντας: Οποτε γουσταρετε εδώ ειμαστε,και εμεις και τα τσιρακια της περιοχη μας οι Εβραιοι.Αμα λαχει καιμε ολη την Μ.Ανατολη.
Οι Ισραηλινοι δεν ειναι τσιρακια μας.
Το ξέρουμε. Εσείς είστε τσιράκια τους όμως.
Nέος αραβοϊσραηλινός