-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Συνήθως Shell γιατί δίνει bonus η κάρτα της (Shell Smart Club) !!!Κανεις πολλά χιλιόμετρα;
Γιατί αν πρέπει να βάλεις 1200 λιτρα (που για ένα μέσο αυτοκίνητο αντιστοιχουν σε καμια 15ρια χιλιάδες χιλιόμετρα) προκειμένου να σου δώσουν ένα κουρκουμπίνι να το βράσω -
Εγώ τον τελευταίο καιρό βάζω σε μια ΕΤΕΚΑ στην εθνική,στη γέφυρα του Ασπρόπυργου.Πιο πριν,έβαζα ΕΚΟ στην άνοδο της εθνικής μετά την έξοδο για Σχιστό.Δεν είχα πρόβλημα με καμία από τις δύο σε κανένα από τα δύο αμάξια (xsara-getz).Βάζω απλή και σε κάνα ταξίδι σούπερ.Δεν έχω παρατηρήσει μεγαλύτερη ή μικρότερη αυτονομία με κάποια από τις δύο.Τα όποια πυράκια εμφανίζονται που και που δε νομίζω ότι είναι μόνο θέμα βενζίνης,αλλά και τρόπου οδήγησης:ειδικά μέσα στην Αθήνα,πολλές φορές ζορίζουμε το αμάξι και πάμε με μια σχέση πάνω,είτε για οικονομία,είτε γιατί βαριόμαστε να κατεβάσουμε.Μόνο αν κάνουμε την 'ιδανική' οδήγηση νομίζω ότι μπορούμε να ψαχτούμε περισσότερο με τις βενζίνες...
-
Στο xsara πριν βάλω πρόγραμμα, έβαζα SHELL απλή η V POWER
μετά το πρόγραμμα βάζω RACING.....ποτέ δεν είχα πρόβλημα με πειρακια αναμένα λαμπάκια και διάφορα...Στο C3 βάζω πάντα 95 αρα , ότι νά ναι μάρκα... και έχω παρατηρήσει ότι...
α) κάποιες φορές ρετάρει...
β) πολλές φορές έχει ανάψει check engine χωρίς να υπάρχει λόγοςΝομίζω ότι και στην βενζίνη είναι ότι πληρώνεις πέρνεις.
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Στο xsara πριν βάλω πρόγραμμα, έβαζα SHELL απλή η V POWER
μετά το πρόγραμμα βάζω RACING.....ποτέ δεν είχα πρόβλημα με πειρακια αναμένα λαμπάκια και διάφορα...Στο C3 βάζω πάντα 95 αρα , ότι νά ναι μάρκα... και έχω παρατηρήσει ότι...
α) κάποιες φορές ρετάρει...
β) πολλές φορές έχει ανάψει check engine χωρίς να υπάρχει λόγοςΝομίζω ότι και στην βενζίνη είναι ότι πληρώνεις πέρνεις.
εάν είναι να δίνω 1,39 στην περιοχή μου για την Racing...και βλάβη να μου βγάλει που δεν...θα έχω απόσβεση από την διαφορά στο λίτρο.
Τα της Smartcard τα έχω ξαναεξηγήσει....σοβαρό δώρο και όχι μπρελόκ και σιντοθήκη παίρνεις του αγίου λούτσου ανήμερα.
**Ενα παράδειγμα:κάνοντας 15,000 χλμ. ετησίως με 9 λίτρα/100 κατανάλωση έχουμε 1350 λίτρα βενζίνης.**
(1) εάν βάζεις Racing έχεις 4π.
(2) εάν βάζεις Vp95 έχεις 2π.
(3) εάν βάζεις απλή 1π.για ένα μεσσαίο δώρο ένα φορητό cd Philips των 11500π. πρέπει να βάλεις
(1) 2875 λίτρα Racing δηλ σε ~2 χρόνια
(2) 5750 λίτρα Vp95+ δηλ σε ~4 χρόνια
(3) 11500 λίτρα απλής δηλ σε μόλις 8,5 χρόνιαγια ένα καλό δώρο μία ψηφιακή κάμερα Samsung των 59900π.
(1) 14975 λίτρα R δηλ σε 11 χρόνια
(2) 29950 λίτρα Vp95+ δηλ σε 22 χρόνια
(3) 59900 λίτρα απλή δηλ σε 44 χρόνιαγια ένα σούπερ δώρο μία tv 32' Philips των 99900π.
(1) 24975 λίτρα R δηλ σε 18,5 χρόνια
(2) 49950 λίτρα Vp95+ δηλ σε 37 χρόνια
(3) 99900 λίτρα απλή δηλ σε 74 (!!!) χρόνιαόπως καταλαβαίνετε...είναι ανέκδοτο.
-
Συνήθως Shell γιατί δίνει bonus η κάρτα της (Shell Smart Club) !!!
Κανεις πολλά χιλιόμετρα;
Γιατί αν πρέπει να βάλεις 1200 λιτρα (που για ένα μέσο αυτοκίνητο αντιστοιχουν σε καμια 15ρια χιλιάδες χιλιόμετρα) προκειμένου να σου δώσουν ένα κουρκουμπίνι να το βράσωΠάντως κέρδισα μια τρόμπα για τα λάστιχα
-
Αν έχεις όμως γνωστούς μέσα στο βενζινάδικο και σου περνάνε τους πόντους από κάθε αντλία που φουλάρει φορτηγό ή όχημα με πολλά λίτρα, τότε συγκεντρώνονται αρκετοί πόντοι...
-
Μιλάμε για νόμιμα πράγματα. Χώρια που θα το έχεις πληρώσει με την Racing στα 1,38 όταν οι υπόλοιπες 100άρες παίζουν στο 1,23.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν έχεις όμως γνωστούς μέσα στο βενζινάδικο και σου περνάνε τους πόντους από κάθε αντλία που φουλάρει φορτηγό ή όχημα με πολλά λίτρα, τότε συγκεντρώνονται αρκετοί πόντοι...αυτο δεν αναιρει το οτι ειναι κοροιδια οι δηθεν ποντοι...
-
Αυτό σίγουρα...
Είναι σαν τους διαγωνισμούς στις πιστωτικές κάρτες που σου πλασάρουν τα δώρα τα οποία κερδίζεις έπειτα από κλήρωση και όσο χρησιμοποιείς την κάρτα ('και καλά') τόσο αυξάνεις τις συμμετοχές σου...
Τι πιθανότητες υπάρχουν να κερδίσει κάποιος και τι αριθμός ατόμων από τους συμμετέχοντες κερδίζουν?
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα δώρα και τους πόντους στη Shell. Το ίδιο παραμύθι με άλλο σενάριο... Κόλπα του μάρκετινγκ...
-
Κόλπα του μάρκετινγκ...τα οποία δεν τα μασάμε...
-
Εμένα πάντως οι πόντοι της Shell μια χαρά μου έρχονται. Να γιατί: Έτσι κι αλλιώς βάζω βενζίνη σχεδόν αποκλειστικά από τη Shell, συνήθως μάλιστα στα ίδια 2-3 πρατήρια όταν είμαι εντός έδρας. Εφόσον κάνω αρκετά πάνω από 25.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, κερδίζω αρκετούς πόντους. Δεν βάζω πάντοτε την απλή, οπότε ο πολλαπλασιασμός είναι κάποιες φορές Χ2, ή Χ 4. Αν προσθέσει κανείς και τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου του πατέρα μου (χρησιμοποιούμε την ίδια κάρτα, αφού δεν είναι προσωπική), τότε οι πόντοι δεν είναι αμελητέοι.
Μπορεί οι πόντοι να είναι ένα τέχνασμα του μάρκετινγκ, όμως από αυτό εγώ βγαίνω κερδισμένος. Το μάρκετινγκ είναι καλό για τον καταναλωτή αν μπορεί να το χρησιμοποιήσει υπέρ του.
Δεν με 'καπελώνει' το μάρκετινγκ, αφού αυτό το κάνω έτσι κι αλλιώς για να καλύψω τα χιλιόμετρα που υποχρεωτικά πρέπει να κάνω με το αυτοκίνητο. Δεν κάνω παραπάνω χιλιόμετρα για να κερδίσω πόντους. Η προσφορά της εταιρίας δεν επηρεάζει τα χιλιόμετρα που κάνω, ούτε την εταιρία που βάζω καύσιμα. Ακόμη κι αν σταματήσει η προσφορά, εγώ από την ίδια εταιρία θα προμηθεύομαι καύσιμα (αν και τελευταία κάνω μερικές απιστίες γιατί με βολεύει λόγω τοποθεσίας πρατήριο άλλης εταιρίας).
Βέβαια παίζει και τι προσδοκίες έχει κανείς από αυτή την υπόθεση. Δεν σκέφτομαι συνέχεια τους πόντους που έχω, ούτε περιμένω να καλύψω τις καταναλωτικές μου ανάγκες από τη Shell. Απλά κάποια μικροπράγματα (π.χ. ένα ωραιότατο φορητό CD player της Phillips) είναι χορηγία της εταιρίας.
Το άσχημο είναι πως πρέπει να περιμένεις να σου προσθέσουν τους πόντους από το μηχάνημα, κάτι σπαστικό όταν βιάζεσαι κι όχι μόνο.
Jacob
-
Στο βενζιναδικο που βαζω συνεχεια (SHELL) η racing εχει 1,297
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Βέβαια παίζει και τι προσδοκίες έχει κανείς από αυτή την υπόθεση. Δεν σκέφτομαι συνέχεια τους πόντους που έχω, ούτε περιμένω να καλύψω τις καταναλωτικές μου ανάγκες από τη Shell. Απλά κάποια μικροπράγματα (π.χ. ένα ωραιότατο φορητό CD player της Phillips) είναι χορηγία της εταιρίας.
Jacob
Δεν αντιλέγω ...ο καθένας έχει την δική του άποψη. Εγώ απλά ανέφερα πώς έχουν τα πράγματα. Οσα χλμ και αν κάνεις τα καλά δώρα δεν τα παίρνεις . και -
Στο bold δεν συμφωνώ. Δεν είναι αυτοσκοπός μας τα δώρα της Shell. Καλά κάνει και τα δίνει αλλά δεν θα την διαφημίζω κιόλας για αυτό.
-
εαν η 100αρα της Shell ειναι ομως 10% πιο ακριβη απο τις αλλες 100αρες, με τα λεφτα που γλυτωνεις εαν βαζεις αλλου, παιρνεις πολυ περισσοτερα απο τα 'δωρα' της shell...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αυτό σίγουρα...**Είναι σαν τους διαγωνισμούς στις πιστωτικές κάρτες που σου πλασάρουν τα δώρα τα οποία κερδίζεις έπειτα από κλήρωση και όσο χρησιμοποιείς την κάρτα ('και καλά') τόσο αυξάνεις τις συμμετοχές σου...
Τι πιθανότητες υπάρχουν να κερδίσει κάποιος και τι αριθμός ατόμων από τους συμμετέχοντες κερδίζουν? **
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα δώρα και τους πόντους στη Shell. Το ίδιο παραμύθι με άλλο σενάριο... Κόλπα του μάρκετινγκ...
Διαφωνω αρκετα! Αφενος για να παρεις τους ποντους στην Shell πρεπει να κοπιασεις (να πηγαινεις σε Shell πρατηριο, να θυμασαι να εχεις μαζι σου την καρτα, να περιμενεις την διαδικασια ενημερωσης λογαριασμου) και το ωφελος ειναι μικρο εως μηδαμινο. Απο την αλλη την πιστωτικη καρτα την χρησιμοποιεις οπουδηποτε θελεις επειδη βολευει και οχι για καποια δωρα. Περσι πιστωθηκαν 300 Ευρω στην πιστωτικη Barclaycard μου επειδη κληρωθηκα λεει σε εναν διαγωνισμο! Προφανως ουτε που ηξερα την υπαρξη του διαγωνισμου και ουτε ενδιαφερομαι να κανω οτιδηποτε για να μαθω την υπαρξη καινουργιων διαγωνισμων.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εαν η 100αρα της Shell ειναι ομως 10% πιο ακριβη απο τις αλλες 100αρες, με τα λεφτα που γλυτωνεις εαν βαζεις αλλου, παιρνεις πολυ περισσοτερα απο τα 'δωρα' της shell...στο παράδειγμά μου...
με 1350 λίτρα ετησίως (15,000 χλμ) με τις 100άρες των υπολοίπων στο 1,25 θα πληρώσεις 1688 ευρώ.
με την Racing στα 1,34 θα πληρώσεις 1809 ευρώ. Διαφορά 121 ευρώ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εαν η 100αρα της Shell ειναι ομως 10% πιο ακριβη απο τις αλλες 100αρες, με τα λεφτα που γλυτωνεις εαν βαζεις αλλου, παιρνεις πολυ περισσοτερα απο τα 'δωρα' της shell...
στο παράδειγμά μου...
με 1350 λίτρα ετησίως (15,000 χλμ) με τις 100άρες των υπολοίπων στο 1,25 θα πληρώσεις 1688 ευρώ.
με την Racing στα 1,34 θα πληρώσεις 1809 ευρώ. Διαφορά 121 ευρώ.
ακριβως αυτο λεω...
οι αλλοι νομιζουν οτι τους κανει χαρη η shell...
-
Kαλησπέρα.
Από ΕΚΟ ή ΕΛΙΝ συνήθως, ψήφισα ΕΚΟ
-
Παντα ΒP.
Τις αλλες απλα δεν τις πλησιαζω... -
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Πάντως γενικά προσπαθώ να βάζω βενζίνη πρωινές ώρες και από κάποιο πολυσύχναστο βενζινάδικο.Για τις πρωινές ώρες συμφωνώ είναι καλύτερα.
Για το πολυσύχναστο μην είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι ταυτόχρονα και καλό πρατήριο.
Βενζίνη 95 oκτανίων - Χαλεποί καιροί για 100άρες!