-
Ένα τέτοιο σκηνικό είχε σε ένα επισόδειο στα friends. Ross και Rachel στο αυτοκίνητο. Σε πρώτη φάση η Rachel γλυτώνει την κλήση με έναν τέτοιο τρόπο και στη συνέχεια τους ξανασταματάνε με τον Ross στο τιμόνι. Τί κάνει ο Ross για να γλυτώσει την κλήση; Ό,τι έκανε πριν η Rachel!! Φυσικά άλλο να το περιγράφεις και άλλο να το βλέπεις.
-
Ο χρήστης Katerina K. έγραψε:
Ναι το πρωι χτες που ηρθα κι εγω απο πατρα το ειδα. Η πινακιδα με τα 120 ηταν 50 μετρα μετα απο εκει που με ειχε σταματησει... Αποτι βλεπω δε σε σταματησε αλλα και παλι γυναικα θα ειχες διαφορετικη αντιμετωπιση... (χωρις παρεξηγηση...)
Για να έχω διαφορετική αντιμετώπιση θα έπρεπε να χαζογελάω και να λεώ λόγια του στίλ:
κύριε αστυνόμε...ααα..ασυφύλακας...εε...συγνώμη δεν τα ξεχωρίζω....μάλιστα...σας παρακαλώ μην μου πάρετε διπλωμα - πινακίδες....ναι το ξέρω οτι έτρεχα...πώς? ....φυσικά....και συγνώμη (τινάζω μαλλί)....(χαμογελάω)...(σκύβω επειδικτικά να δώ τι γράφει)...33 ευρώ....δεν πειράζει....καλή σας ημέρα....
Θες να συνεχίσω.....?
Αυτά τα θεωρώ επιεικώς μ@λ@....κίες...!!!!
κλαιν μαιν...και να το κανεις δε προκειται να σου πει κανεις κατι...χειροτερα συμβαινουν στον πλανητη γη...
-
Ειναι γεγονος οτι σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν οι 'καλοι' και οι 'κακοι'.... ισως σε επαγγελματα που εχουν να κανουν με καποιο ειδος εξουσιας οι 'κακοι' να ειναι πλειοψηφια...
Πριν μερικα χρονια, γυρνωντας απο διακοπες στην Κερκυρα, πετυχαινω μποτιλιαρισμα μετα το Αγρινιο... δρομος με μιαμιση λωριδα και παππους με σακαρακα να πηγαινει με 50... αναμενομενο να δημιουργηθει ουρα 30-40 αυτ/των.... Δεν αντεξα και ξεκινησα τα προσπερασματα... οπου και με πετυχαινει μπατσος....
'Κυριε' μου λεει 'υπερβηκατε το οριο ταχυτητας, πατησατε διαχωριστικη γραμμη, κανατε επικινδυνους ελιγμους και δεν φορατε ζωνη'
Με τα πολλα, με τα λιγα... και αφου του εξηγησα, χωρις γλυψιματα και λαμακιες, οτι γυρναγα απο διακοπες, λεφτα δεν υπαρχουν ουτε για τσιγαρα και αν θελει ας με γραψει, αφου οντως παρανομησα, ...μου εκοψε απλα μια κληση για τη ζωνη... τοτε ηταν 10.000 δρχ. Ξηγας ο τυπος!
Στην αντιθετη περιπτωση, μου τυχαινει να φαω κληση στην Κατεχακη, επειδη αντι για 80, πηγαινα 91!!!! Ο δε 'οργανος' που με σταματησε, μονο σωματικη ερευνα που δε μου εκανε....
Τεσπα... να ρωτησω κατι.... τι γινεται με τις κλησεις για υπερβολικη ταχυτητα? Υπαρχει καποιο οριο ανα χρονο, πχ στην 3η κληση, αφαιρεση διπλωματος- ή ισχυει μονο το point system? Μετα απο ποσο καιρο παραγραφεται μια κληση? -
Point system μονο. Οι κλησεις θεωρητικα πρεπει να παραγραφονται μετα τα 5 χρονια (και παλι δεν ειμαι σιγουρος, εγω κοιταω να μην με γραφουν , με τα χρωστουμενα δεν ξερω τι γινεται.
-
μετα απο δυο χρονια σε καλουν στην εφορια με 300% αυξηση.... μου ηρθαν κλησεις και πληρωνω 4.000 ευρο στην εφορια τωρα. Οσο για τους ποντους εχουν να τους θεωρησουν απο το 2003 απο οτι εμαθα σημερα που πηρε ενας γνωστος μου τηλεφωνο να ρωτησει ποσους ποντους εχω.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
μετα απο δυο χρονια σε καλουν στην εφορια με 300% αυξηση.... μου ηρθαν κλησεις και πληρωνω 4.000 ευρο στην εφορια τωρα. Οσο για τους ποντους εχουν να τους θεωρησουν απο το 2003 απο οτι εμαθα σημερα που πηρε ενας γνωστος μου τηλεφωνο να ρωτησει ποσους ποντους εχω.Δηλαδή μάζεψες 1330 ευρώ σε κλήσεις;
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
μετα απο δυο χρονια σε καλουν στην εφορια με 300% αυξηση.... μου ηρθαν κλησεις και πληρωνω 4.000 ευρο στην εφορια τωρα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
μετα απο δυο χρονια σε καλουν στην εφορια με 300% αυξηση.... μου ηρθαν κλησεις και πληρωνω 4.000 ευρο στην εφορια τωρα. Οσο για τους ποντους εχουν να τους θεωρησουν απο το 2003 απο οτι εμαθα σημερα που πηρε ενας γνωστος μου τηλεφωνο να ρωτησει ποσους ποντους εχω.
Δηλαδή μάζεψες 1330 ευρώ σε κλήσεις;
Δεν ειναι δισκολο να μαζεψεις τοσα λεφτα σε κλησεις.... Αμα βαλεις την καλασικη 4πλη που τρως αμα σε πιασουν για αυτοσχεδιους ειναι κατευ8ειαν 338.50.
Βαλκε μετα και κατι παρκιν και κατι για χρηση κινητου και καμμια 50αρια για τα φιμε..... αστα να πανε......
-
Είχαν στήσει πρωί πρωί μπλόκο στην Κιφισσιά μόλις έστριβες από την εθνική και έγραφαν για ότι έβρισκαν...
Με στάματησαν έρχεται το όργανο (ευγενέστατος, δεν έχω παράπονο) κύριε, έχετε βάλει φιμέ τζάμια και δεν φαίνεται ότι φοράται ζώνη...
Εγώ.... Μάλιστα, ότι πείτε. (Δίνω τα χαρτιά, κατεβαίνω)
Όσο έγραφε το μπουγιουρντί τον ρωτάω για τα suvοειδή που οι αντιπροσωπείες τα δίνουν με φιμέ τζάμια τί γίνεται εκεί...
Απάντηση...Και αυτοί παράνομοι είναι κύριε, δεν γλυτώνουν το πρόστιμο.
Εγώ... Μάλιστα, ευχαριστώ και δρόμο.
33 ευρώ πήγε το κουστούμι πρωϊνάτικα.....
-
Με τις υγειες σου! Τουλαχιστον εφαγες την πιο light, κατι ειναι κ αυτο.. Παλι αρχισαν να την στηνουν εκει; Εμ βεβαια, γηπεδα δεν εχει τωρα να παρουν τα παιδια καμια υπερωρια, το επιδομα αδειας δεν φτανει ουτε για ζητω, πως θα πανε οι ανθρωποι διακοπες; Γμτ, εχω κ γω φιμε κ περναω τακτικα απο αυτο σημειο, πως θα τους αποφυγω; Εχεις τις πολυ σκουρες, φαση alu light?
-
Σχεδόν κάθε μέρα έχει μπλόκο εκεί αλλά διαφορετικές ώρες κάθε φορά.
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Με τις υγειες σου! Τουλαχιστον εφαγες την πιο light, κατι ειναι κ αυτο.. Παλι αρχισαν να την στηνουν εκει; Εμ βεβαια, γηπεδα δεν εχει τωρα να παρουν τα παιδια καμια υπερωρια, το επιδομα αδειας δεν φτανει ουτε για ζητω, πως θα πανε οι ανθρωποι διακοπες; Γμτ, εχω κ γω φιμε κ περναω τακτικα απο αυτο σημειο, πως θα τους αποφυγω; Εχεις τις πολυ σκουρες, φαση alu light?3M τις μεσαίες έχω...
Δεν είναι κατράμι με τίποτα ούτε έχω βάλει μπροστά εννοείτε...Τώρα τελευταία τους βλέπω πολύ συχνά εκεί αν και τις ποιό πολλές φορές σταματάνε για κράνος κλπ.
Αν θες να αποφύγεις το σημείο εκείνο προχώρα μέχρι τον κόμβο της Βαρυμπόπης και στην γέφυρα κάνε δεξιά και μετά στο φανάρι πάλι δεξιά.Το κάνω και εγώ πολλές φορές αλλά Σαββατιάτικα πού να το φανταστώ;;;;
-
Κάτι που μου έκανε εντύπωση: πηγαίνωντας στο Rockwave πριν απο μερικές μέρες, χάθηκα και κατέληξα κάπου στο Μαρκόπουλο. Καθώς έψαχνα να βρω να ρωτήσω για να επαναπροσανατολιστώ, βλέπω μπλόκο και μου κάνει σήμα ο policeman να σταματήσω.
Μου ζήτησε δίπλωμα, και με άφησε να φύγω. WTF? Σταματάνε έτσι απλά και για δίπλωμα; Μετά είδα οτι σταμάτησε και το αμέσως πίσω αμάξι...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Κάτι που μου έκανε εντύπωση: πηγαίνωντας στο Rockwave πριν απο μερικές μέρες, χάθηκα και κατέληξα κάπου στο Μαρκόπουλο. Καθώς έψαχνα να βρω να ρωτήσω για να επαναπροσανατολιστώ, βλέπω μπλόκο και μου κάνει σήμα ο policeman να σταματήσω.Μου ζήτησε δίπλωμα, και με άφησε να φύγω. WTF? Σταματάνε έτσι απλά και για δίπλωμα; Μετά είδα οτι σταμάτησε και το αμέσως πίσω αμάξι...
'Ενα απλο ελενχο κανουμε κυριε ,ειστε ελευθερος να φυγετε!'Απλα σημειωνουν τον αριθμο διπλωματος και το ονομα σε καποια κατασταση που εχουν για να λενε 'το βγαλαμε το μεροκαματο και σημερα'!!!!
-
Ο χρήστης Katerina K. έγραψε:
Σήμερα ώρα 8:15 πρωινή , επιστρέφω από Πάτρα, με το που μπαίνω στον αυτοκινητόδρομο μπλόκο της αστυνομίας ακριβώς κάτω από την γέφυρα, με το που τους βλέπω σκέφτομαι ΣΚΑ...Α!! Το κοντέρ έγραφε αρκετά πάνω από 100......
Ευτυχώς είχαν ήδη σταματήσει 2 παρακαλώ αυτοκίνητα και έγραφαν κανονικότατα....
Μα έλεος.......Αδειάσαν τα ταμεία και ήρθε η ώρα να τα γεμίσουν????
Παρατήρησα επίσης οτι έχει πινακίδα για 120 μετα από κανα χιλιόμετρο απο εκείνο το σημείο, πολύ πρίν τον ισθμό....
Προφανώς είσαι γκαντέμα, όπως και ο engine από κάτω σου. Την ίδια μέρα έκανα τη διαδρομή Πάτρα-Ελευσίνα και καπάκι σχεδόν πίσω και δε συνάντησα κανένα μπλόκο
-
Nα κάνω μια ερωτησούλα; Έχω μαζέψει τρεις για παρκάρισμα. Στη μία έφταιγα οκ, 34,50. Την άλλη πατούσα λιιιιιγο μια διάβαση... άλλα 64,50. Αυτές από αστυνομία. Και έχω και άλλη μία από δημοτική.
Μου είχε πει μια φίλη μου που δουλεύει στην εφορία τις δύο πρώτες να ΜΗΝ της πληρώσω γιατί παραγράφονται στα 5 χρόνια, δεν έχουν προσαυξήσεις και γενικά το πολύ πολύ να σου στείλει κάποια ειδοποίηση αν γίνει διασταύρωση.
Αυτό ισχύει;;; Είναι και καινούρια υπάλληλος, ίσως να μην ξέρει καλά.
Επίσης με της δημοτικής αστυνομίας τι γίνεται; Και ισχύει το ίδιο για όλη την Ελλάδα ή σε κάθε πόλη ακολουθούν άλλη τακτική; Από Πάτρα την πήρα εγώ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κάτι που μου έκανε εντύπωση: πηγαίνωντας στο Rockwave πριν απο μερικές μέρες, χάθηκα και κατέληξα κάπου στο Μαρκόπουλο. Καθώς έψαχνα να βρω να ρωτήσω για να επαναπροσανατολιστώ, βλέπω μπλόκο και μου κάνει σήμα ο policeman να σταματήσω.
Μου ζήτησε δίπλωμα, και με άφησε να φύγω. WTF? Σταματάνε έτσι απλά και για δίπλωμα; Μετά είδα οτι σταμάτησε και το αμέσως πίσω αμάξι...
'Ενα απλο ελενχο κανουμε κυριε ,ειστε ελευθερος να φυγετε!'Απλα σημειωνουν τον αριθμο διπλωματος και το ονομα σε καποια κατασταση που εχουν για να λενε 'το βγαλαμε το μεροκαματο και σημερα'!!!!
Αυτοί είναι έλεγχοι ρουτίνας και είναι αρκετά συνηθισμένοι. Δεν σταματάνε για παραβάσεις ή να ελέγξουν το αυτοκίνητο, αλλά για να ελέγξουν τα στοιχεία του οδηγού και καμιά φορά των συνεπιβατών. Αν δεν κάνω λάθος τις περισσότερες φορές γίνονται από τα τοπικά Α.Τ. ή ακόμα και ασφαλίτες (μου είχε τύχει πριν 3 καλοκαίρια στο κέντρο του Χαλανδρίου). Μόνο τα στοιχεία σου καταγράφουν και σε αφήνουν να φύγεις. Κανένας άλλος έλεγχος.
Πάντως προκειμένου να αράζουν σε κανένα σουβλατζίδικο για να περάσει η βάρδια, προτιμότερο είναι να κάνουν και κανέναν έλεγχο...
-
Συνήθως ελέγχουν δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια και ρωτούν το κέντρο από τον ασύρματο εάν το όχημα που οδηγείς απασχολεί.
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
3M τις μεσαίες έχω...
Δεν είναι κατράμι με τίποτα ούτε έχω βάλει μπροστά εννοείτε...Αναρωτιέμαι γιατί τα μαγαζιά πωλούν και τοποθετούν μεμβράνες που μπορεί να θεωρηθούν παράνομες από την αστυνομία. Υπάρχει κάποια ασάφεια στον ΚΟΚ για το θέμα;
-
Τυπικα υπαρχει οριο για τις μεμβρανες αλλα σιγα μην γνωριζει κανεις πιο ειναι αυτο... (καποιος να διαφωτισει εδω???) ..
Τωρα κατα ποσο θα πρεπει να κυνηγιοντουσαν οι μεμβρανες ή οχι αυτο ειναι αλλο θεμα....
-
Πάντως το θέμα με ενδιαφέρει γιατί σκοπεύω να τοποθετήσω και εγώ στο ένα τουλάχιστον αυτοκίνητο και είναι αρκετά ακριβές. Στα καταστήματα δεν γνωρίζουν τι λέει ο νόμος;
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!