-
Απ'οτι ξερω πολυ καλα ειναι τα mitsubishi kai futzitsu (καπως ετσι! ) ,αλλα και τα πιο ακριβα.
Εμεις εχουμε ενα mitsubishi στο σαλονι και το καλοκαιρι γινεται Αλασκα!
Και στο δωματιο ενα General και αυτο πολυ καλο...
Προσοχη στα no name λογω καταναλωσης, θορυβου και αποδοσης...
-
Αν σκοπεύετε να χάσετε το τηλεχειριστήριο αποφύγετε τα Panasonic
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=50808
Ο χρήστης Πανούτσος έγραψε:
Πριν από 10 μήνες άλλαξα σπίτι. Πιστός στη θεωρία «out with the old, in with the new», αποφάσισα να αλλάξω και κλιματιστικό. Οπως και με τα κινητά τηλέφωνα, θεωρώ τα κλιματιστικά αντικείμενα χαμηλής τεχνολογίας. Αν δεν κάνουν υπέρμετρο θόρυβο, για μένα κάθε κλιματιστικό είναι ίδιο με το διπλανό του. Στην τύχη αποφάσισα να βάλω ένα Panasonic. Το καλοκαίρι, όμως, είχε τελειώσει και δεν χρησιμοποίησα ποτέ το κλιματιστικό, μέχρι προχθές το βράδυ. Που έβγαλα την μπέμπελη. Οταν όμως έψαξα να βρω το τηλεκοντρόλ, κατάλαβα ότι κάπου το είχα βάλει, αλλά θα το έβρισκα την επόμενη μέρα, όταν και θα αγόραζα καινούργιο. Υποτάχτηκα στη μοίρα και χτες μπήκα σε ένα μαγαζί.Το πρώτο πράγμα που έμαθα ήταν ότι τα κλιματιστικά είναι τα μόνα πράγματα που δεν έχουν ιμιτασιόν τηλεκοντρόλ. Καλώς. Μετά έμαθα ότι τα μαγαζιά που πουλάνε κλιματιστικά μιας μάρκας δεν στοκάρουν τηλεκοντρόλ. Και ποιος στοκάρει; Η αντιπροσωπεία. Η περιπέτεια αρχίζει.
Η κοπέλα που απάντησε στο τηλέφωνο της Panasonic δεν είχε πρόβλημα να μου δώσει το τηλέφωνο του service της εταιρείας. Το πρόβλημα ήταν ότι το service της εταιρείας δεν είχε καμία διάθεση να απαντήσει. Μάλλον, όταν το service απαντούσε, κάποιος σήκωνε το τηλέφωνο, ακουγόταν ο ήχος του χώρου και μετά, με μια χαριτωμένη κίνηση και ενώ εσύ φώναζες «Εμπρός, εμπρός», το έκλεινε. Στην τρίτη προσπάθεια το παιχνίδι είχε γίνει κουραστικό. Ξαναπήρα την κοπέλα στην αντιπροσωπεία. «Αυτή την εποχή είμαστε πνιγμένοι. Δοκιμάστε να τους παίρνετε τηλέφωνο και θα απαντήσουν». Δεν πρόλαβα να ρωτήσω τη διεύθυνση. Δοκίμασα, κάποιος συνέχισε να βροντάει το τηλέφωνο και ξανά τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία. «Μου δίνετε κάποιον που να ξέρει τη διεύθυνση; Ενα τηλεκοντρόλ θέλω να αγοράσω». Μια άλλη γυναικεία φωνή έδειξε έκπληξη που δεν μου είχαν δώσει τη διεύθυνση πιο σύντομα. «Πειραιώς 260», μου είπε αποφασιστικά. «Στου Ρέντη».
Η Panasonic, φυσικά, δεν είχε καμία ευθύνη που η Πειραιώς δεν έχει λογική στις αριθμήσεις. Εκεί που βρίσκεσαι στο 60, το επόμενο κτίριο μπορεί να είναι το 143 και το μεθεπόμενο το 1897. Η Panasonic όμως ή, μάλλον, η κοπέλα στο τηλέφωνο είχαν ευθύνη, όταν απαντούσαν στην ερώτηση: «Και πού κοντά βρίσκεται το service;», να λένε: «Απέναντι από το Φάκτορι Ουλέτ, Λετού...». «Το Αουτλετ, εννοείς;». «Ναι, αυτό. Σχεδόν απέναντι».
Απέναντι από το Factory Outlet υπήρχαν κάτι εργατικές κατοικίες και ένας κύριος που επισκευάζει μηχανάκια. Στα 100 μέτρα απέναντι υπήρχε η γέφυρα του Κηφισού. Στα 200 μέτρα αποφάσισα ότι, με κάθε έννοια της ελληνικής, το «απέναντι» έπαυε να ισχύει. Τηλέφωνο και πάλι, αλλά αυτή τη φορά μου δίνουν έναν κύριο. «Καμία σχέση με το Factory Outlet. Είναι 200 μέτρα από τη διασταύρωση με τη Χαμοστέρνας». Εμοιαζε να είναι ο πρώτος που ήξερε πού πέφτει το service της εταιρείας.
Ηταν περίπου ένα χιλιόμετρο από τη Χαμοστέρνας, αλλά μπροστά στο τι είχα τραβήξει η πληροφορία ήταν ακριβής. Οχι, βέβαια, η ταμπέλα μπαίνοντας στην αυλή του παλιού κτιρίου, που έγραφε «service» και είχε ένα βέλος που έδειχνε το ντουβάρι. Τέλος πάντων, είχα ατσαλωθεί. Βρήκα το «service», κατέβηκα στο υπόγειο, πήρα το τηλεκοντρόλ συνοδευόμενος από το παλικάρι της αποθήκης, ανέβηκα δύο ορόφους για να το πληρώσω και έφυγα με μια απόφαση. Να βρω σύντομα έναν φίλο ειδικό στα κλιματιστικά και με γνώση τού after sale service. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Για τους φίλους που ενδιαφέρονται για αγορές ηλεκτρικών και ψάχνουν για τιμές, θα πω γενικά πως όσες φορές έψαξα κάτι στην Ηλεκτρονική συνήθως είχαν τις καλύτερες τιμές στο μετρητοίς. Ο Συκάρης γενικά δεν είναι κακός αλλά πριν κανά 6μηνο που κοίταζα για LCD TV απογοητεύτηκα γιατί είχε γενικά τσιμπημένες τιμές (σα να αγνοούσε τον ανταγωνισμό). Μάλλον είναι όπου τον πιάσεις ή όπου σε πιάσει. Πριν 3-4 χρόνια μάλλον ήταν γενικά φτηνότερος. Τα χειρότερα με διαφορά είναι στον Κωτσόβολο. Πανάκριβος και κλέφτης στο μετρητοίς και προ Dixons και τώρα. Έχω τσεκάρει πάμπολλες φορές το ίδιο πράγμα στον Κωτσόβολο έως και 15-20% πάνω από τους άλλους. Και μάλιστα ο τύπος έχει και θράσος, γιατί πολλά από αυτά τα διαφημίζει και σε φυλλάδια σαν ειδικές προσφορές, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο...Πάντως, ότι παίρνετε, ψάξτε πολύ καλά τιμές και όρους πληρωμής, όλοι εν δυνάμει κοιτάνε να σου πιάσουν τον κ... και κανείς δεν είναι αξιωματικά φτηνός...Θα συμφωνήσω σχεδον απολυτα
Ψάξιμο !!! Το θεμα ειναι να βρουμε χρονο -
Και τα κλιματιστικά από την Κινεζία είναι μια χαρά στην τελική. Ειδικά κάποια που έχουν συμπιεστή από γνωστή γιαπωνέζική εταιρεία και εισάγονται σε μεγάλους αριθμούς ώστε να υπάρχουν ανταλλακτικά σε στοκ.
-
A/C = DAIKIN
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
τι λέει η SKIL?
Χωρίς να έχω ιδέα... αυτό το SKIL κάτι σε ABIBAS μου κάνει...
Όχι ωρέ. Με όσα μαστόρια έχω μιλήσει τα SKILL έίναι καλά εργαλεία χωρίς να είναι πανάκριβα (όχι, δεν αναφέρομαι στο γνωστό 'φτηνό και καλό').
-
Λογικα επειδή εινα παρακλάδι της Βosch (εαν δεν κανω λάθος) δεν πρεπει να ειναι ασχημα, αλλά επιμενω οτι για τον χομπιστα, το καλύτερο value for money ειναι τα Black & Decker
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Λογικα επειδή εινα παρακλάδι της Βosch (εαν δεν κανω λάθος) δεν πρεπει να ειναι ασχημα, αλλά επιμενω οτι για τον χομπιστα, το καλύτερο value for money ειναι τα Black & Deckerπάντως το πιο απλό μοντέλο της BD στο χέρι, σαν αίσθηση εννοώ δεν μου άρεσε.
Μέχρι στιγμής το SKIL δουλέυει καλά
-
Θέλω να αφαιρέσω το χρώμα από ένα κομμάτι ξύλο (την παλιά μου κιθάρα ). Μάλλον η σειρά από μέσα προς τα έξω είναι ξύλο-fullerplast-χρώμα-βερνίκι.
Μάλλον θέλω να αφαιρέσω το επιανειακό βερνίκι και το χρώμα. Τι γυαλόχαρτα θα χρειαστώ; Υπάρχουν έτοιμα μπλοκ με γυαλόχαρτο ή θα πρέπει να το κολλήσω εγώ σε μια ίσια επιφάνεια και να αρχίσω το τρίψιμο;
Μήπως είναι πολύ δουλειά και αμφίβολο αποτέλεσμα και να τ' αφήσω;
-
Περί κλιματιστικών :
Επειδή λίαν προσφάτως τελείωσα το σπίτι μου και έβαλα 5 κλιματιστικά inverter έχω να πω τα εξής. Τα παρακάτω προέκυψαν από συζήτηση με πολύ φίλο κατασκευαστή (πολιτικό μηχανικό) ο οποίος ασχολείται με τράπεζες και υπερπολυτελείς κατασκευές πάμπλουτων.
- Όταν του είπα ότι έχω ακούσει ότι τα DAIKIN είναι τα καλύτερα μου είπε : Ναι είναι η Mercedes των κλιματιστικών, θέλεις ακόμα να βάλεις DAIKIN? Ακριβά χωρίς λόγο και με κακό σέρβις και after sales υποστήριξη (βέβαια ο άνθρωπος μιλάει για άλλες κλίμακες αφού τοποθετεί κλιματισμούς σε τράπεζες 70-80.000 euros σε συχνή βάση).
- Καλύτερα μάλλον είναι τα Mitsubishi και τα Hitachi (νομίζω). Τα 2α έβαλε ο ίδιος σπίτι του γιατί μου είπε ότι έχουν το χαμηλότερο ποσοστό βλαβών . (φυσικά δεν μιλάμε για λύσεις με σπλιτάκια αλλά VRV και άλλες πανάκριβες λύσεις κλιματισμού σπιτιών, αλλά δείχνει και αυτό κάτι για την εταιρία)
- Μου συνέστησε και τα LG τα οποία προσφάτως έβαλε σε τράπεζα για πρώτη φορά αφού έπαθε σοκ από την προσφορά που του έκανε η LG και ήταν κάπου 20-25 % φτηνότερη από τον ανταγωνισμό. Αφού είδαμε μαζί και τα τελευταία κλιματιστικά της που είναι ΠΟΛΥ όμορφα μου είπε να πάρω αυτά (αφού ρώτησε και τον μηχανολόγο του) καθώς οι διαφορές μεταξύ όλων αυτών των εταιριών είναι τόσο μηδαμινές που αξίζει τον κόπο να μπει ως κριτήριο πλέον η εμφάνιση. Σε αυτόν τον τομέα η LG είναι αλλού και τα Art cool κλιματιστικά της πουλάνε σαν φρέσκα ψωμάκια.
Στο ένα διαμέρισμα λοιπόν που η εμφάνιση δεν έπαιζε ρόλο για μένα έβαλα 2 Mitsubishi inverter(ένα 24.000 btu για σαλόνι 47 τμ και ένα 9.000 btu για κρεβατοκάμαρα master). Το 9ρι έκανε 830 και το 24ρι 1540 = 2370. Υποψιάζομαι ότι τα Mitsubishi ίσως είναι τα καλύτερα από πλευράς αξιοπιστίας και ποιότητας, επειδή όμως υπάρχει και η αισθητική ->
Εκεί που θα μείνω έβαλα 3 LG inverter Art Cool (ένα panel, πίνακας 60χ60, άψογο για την κρεβατοκάμαρα master 9.000, και δύο mirror [ ναι έχει πρόσοψη καθρέφτη με πολύ προχωρημένο desighn] : ένα 24ρι για το σαλόνι και ένα 9ρι για το γραφείο μου). Τιμές δεν ξέρω ακριβώς γιατί τα πλήρωσε ο κατασκευαστής αλλά πρέπει να είναι πολύ κοντά στα Mitsubishi (ίσως κατί τις φτηνότερα). Κάπου 800 τα μικρά και κάπου 1300-1400 το μεγάλο, πάντα inverter λέμε. Η τοποθέτηση είναι μέσα φυσικά στις παραπάνω τιμές -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Θέλω να αφαιρέσω το χρώμα από ένα κομμάτι ξύλο (την παλιά μου κιθάρα ). Μάλλον η σειρά από μέσα προς τα έξω είναι ξύλο-fullerplast-χρώμα-βερνίκι.Μάλλον θέλω να αφαιρέσω το επιανειακό βερνίκι και το χρώμα. Τι γυαλόχαρτα θα χρειαστώ; Υπάρχουν έτοιμα μπλοκ με γυαλόχαρτο ή θα πρέπει να το κολλήσω εγώ σε μια ίσια επιφάνεια και να αρχίσω το τρίψιμο;
Δεν νομίζω ότι το γυαλόχαρτο είναι καλή λύση! Δεν κοιτάς καλύτερο για ξεβαφτικό υγρό. Αν πας σε μαγαζί που πουλά χρώματα θα μπορέσουν να σου προτείνουν κάποιο. Μην καταστρέψεις το όργανο είναι κρίμα.
Α και μην αρχίσετε για το «όργανο» ότι σε άλλα ενότητα ε!!!! -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Θέλω να αφαιρέσω το χρώμα από ένα κομμάτι ξύλο (την παλιά μου κιθάρα ). Μάλλον η σειρά από μέσα προς τα έξω είναι ξύλο-fullerplast-χρώμα-βερνίκι.
Μάλλον θέλω να αφαιρέσω το επιανειακό βερνίκι και το χρώμα. Τι γυαλόχαρτα θα χρειαστώ; Υπάρχουν έτοιμα μπλοκ με γυαλόχαρτο ή θα πρέπει να το κολλήσω εγώ σε μια ίσια επιφάνεια και να αρχίσω το τρίψιμο;
Δεν νομίζω ότι το γυαλόχαρτο είναι καλή λύση! Δεν κοιτάς καλύτερο για ξεβαφτικό υγρό. Αν πας σε μαγαζί που πουλά χρώματα θα μπορέσουν να σου προτείνουν κάποιο. Μην καταστρέψεις το όργανο είναι κρίμα.
Α και μην αρχίσετε για το «όργανο» ότι σε άλλα ενότητα ε!!!!Χημικά ε; Λόγω της τοξικότητάς τους δεν θα ήθελα να μπλέξω με αυτά. Το όργανο ΔΕΝ είναι κρίμα! Το έχω κρατήσει για τέτοιου είδους 'παίζω και μαθαίνω' μετατροπές.
Ή θα αρχίσω με γυαλοχαρτο και θα δω τι όψη έχει μετά την αφαίρεση του βερνικιού ή θα δοκιμάσω τι κάνουν τα ξεβαφτικά υγρά...
-
Τα ξεβαφτικά κάνουν εύκολη την όλη διαδικασία χωρίς κόπο και κύριος ομοιόμορφη.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Περί κλιματιστικών :- Όταν του είπα ότι έχω ακούσει ότι τα DAIKIN είναι τα καλύτερα μου είπε : Ναι είναι η Mercedes των κλιματιστικών, θέλεις ακόμα να βάλεις DAIKIN? Ακριβά χωρίς λόγο και με κακό σέρβις και after sales υποστήριξη (βέβαια ο άνθρωπος μιλάει για άλλες κλίμακες αφού τοποθετεί κλιματισμούς σε τράπεζες 70-80.000 euros σε συχνή βάση).
Φαντάσου Mercedes στα κλιματιστικά αλλά made in Japan. Καταρχήν μιλάμε για inverter πάντα.... έχουν πού καλό after sales μην ανυσηχείς αν και δεν χαλάνε. Επειδή λίγο-πολύ απόδοση έχουν όλα τα κλιματιστικά πλέον όλα τα λεφτά είναι ο ΘΟΡΥΒΟΣ και το πόσα χρόνια θα αντέξει!!!!!
Πάντως για μακροζωία καλός καθαρισμός των φίλτρων και ένα ετήσιο (άντε διετές) service. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επειδή λίγο-πολύ απόδοση έχουν όλα τα κλιματιστικά πλέον όλα τα λεφτά είναι ο ΘΟΡΥΒΟΣ και το πόσα χρόνια θα αντέξει!!!!!
Πάντως για μακροζωία καλός καθαρισμός των φίλτρων και ένα ετήσιο (άντε διετές) service.Συμφωνώ απόλυτα περί θορύβου και μακροζωίας αλλά πρόσθεσα και την παράμετρο αισθητική στα παραπάνω...Σε κάθε περίπτωση δεν πήρα εν τέλει DAIKIN και θα δείξει η νεκροψία τι πήρα με τα LG + Mitsubishi...Πάντως ο φίλος μου μόνο από DAIKIN με ψιλοαπέτρεψε ενώ σχετικά με όλες τις άλλες μεγάλες εταιρίες δεν είχε κάποια ιδιαίτερη ένσταση. Ο ίδιος έχει πολλές φορές τοποθετήσει ως κατασκευαστής DAIKIN σε τράπεζες και δεν έχει ακόμα βρει για ποιο λόγο είναι ακριβά καθώς δεν ήταν και ευχαριστημένος από την υποστήριξη (αυτά μόνο όχι ότι κατηγόρησε την ποιότητα της DAIKIN)...
Τώρα περί θορύβου θα δούμε με τα LG : λίγο τα φοβάμαι γιατί δεν έχω κάποιον φίλο που να τα έχει βάλει ενώ τα Mitsubishi τα βάζει και ο κατασκευαστής που μου έφτιαξε το σπίτι και έχει πολύ καλά λόγια να λέει...Πάντως inverter είναι, δε νομίζω να μετανιώσω κιόλας...Άλλωστε είμαι και οπαδός της εταιρίας
Life is goodPS :
(Δεύτερο post που γράφω υπέρ της LG ...Σε λίγο θα ζητάω προμήθειες και θα χαρακτηριστώ και εγκάθετος ) -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Επειδή λίγο-πολύ απόδοση έχουν όλα τα κλιματιστικά πλέον όλα τα λεφτά είναι ο ΘΟΡΥΒΟΣ και το πόσα χρόνια θα αντέξει!!!!!
Πάντως για μακροζωία καλός καθαρισμός των φίλτρων και ένα ετήσιο (άντε διετές) service.Συμφωνώ απόλυτα περί θορύβου και μακροζωίας αλλά πρόσθεσα και την παράμετρο αισθητική στα παραπάνω...Σε κάθε περίπτωση δεν πήρα εν τέλει DAIKIN και θα δείξει η νεκροψία τι πήρα με τα LG + Mitsubishi...Πάντως ο φίλος μου μόνο από DAIKIN με ψιλοαπέτρεψε ενώ σχετικά με όλες τις άλλες μεγάλες εταιρίες δεν είχε κάποια ιδιαίτερη ένσταση. Ο ίδιος έχει πολλές φορές τοποθετήσει ως κατασκευαστής DAIKIN σε τράπεζες και δεν έχει ακόμα βρει για ποιο λόγο είναι ακριβά καθώς δεν ήταν και ευχαριστημένος από την υποστήριξη (αυτά μόνο όχι ότι κατηγόρησε την ποιότητα της DAIKIN)...
Τώρα περί θορύβου θα δούμε με τα LG : λίγο τα φοβάμαι γιατί δεν έχω κάποιον φίλο που να τα έχει βάλει ενώ τα Mitsubishi τα βάζει και ο κατασκευαστής που μου έφτιαξε το σπίτι και έχει πολύ καλά λόγια να λέει...Πάντως inverter είναι, δε νομίζω να μετανιώσω κιόλας...Άλλωστε είμαι και οπαδός της εταιρίας
Life is goodPS :
(Δεύτερο post που γράφω υπέρ της LG ...Σε λίγο θα ζητάω προμήθειες και θα χαρακτηριστώ και εγκάθετος )Είχε κάνε ιπρόβλεψη ο τύπος για το που θα περάσουν οι γραμμές οή έγινε εκ των υστέρων??? Στις έχει χωνευτές στον τοίχο ή σε κανάλια?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Είχε κάνε ιπρόβλεψη ο τύπος για το που θα περάσουν οι γραμμές οή έγινε εκ των υστέρων??? Στις έχει χωνευτές στον τοίχο ή σε κανάλια?
Από την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων είχε προβλεφθεί προεγκατάσταση κλιματισμού σε όλα τα δωμάτια+σαλόνι...Στον τοίχο είναι όλες...Απλά σε 1 δωμάτιο δεν έβαλα κλιματιστικό και μου έμειναν τα κέρατα να βγαίνουν από τον τοίχο, οπότε για να μην τα κόψω και ακυρώσω την προεγκατάσταση σε περίπτωση που βάλω στο μέλλον λέω να περάσω ένα κανάλι να τα κρύψω (μάλλον θα μπει και κάνα έπιπλο)...Καμιά άλλη ιδέα για το τι να κάνω τα 'κέρατα' της μη χρησιμοποιηθείσας προς το παρόν προεγκατάστασης κλιματισμού?
-
-
-
Είπαμε να το κρύψουμε το κέρατό μας, όχι να το καμαρώνουμε παρέα με τους φίλους μας...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ